Şimdi Ara

USB Ses Kartı Mono Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yeni aldığım Creative X-Fi Go Pro! usb ses kartını sistemime kurdum ve de sorunsuz bir şekilde ses alıyordum. Ama garip bir şekilde Mumble ya da skype gibi programlarda bir süre sonra kilitlenmelere sebep oluyordu.

    Örneğin mumble bir 5-10 dakika boyunca çalışıyordu ama ardından push-to-talk tuşunu algılamamaya ve de sesimi iletmemeye başlıyordu. Üstelik Settings'e bastığımda kilitleniyordu program. Aynı şey skype'da da oldu. 5 dakikalık bir görüşmenin ortasında sesimi almamaya başlıyordu birdenbire.

    Şu an Creative X-Fi Go Pro! yu Sennheiser PC350 ile beraber kullanmaktayım ve dediğim gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı yokken bu şekilde bir problem yarattı. Şimdi durumu daha da karmaşıklaştıracak bazı gelişmeler oldu.

    1 - Bir arkadaşım onboard ses kartımı iptal etmemi önerdi. Ben de BIOS'tan Integrated Peripherals'tan onboard ses kartımı iptal ettim. Ardından da Realtek'e ait Audio dosyalarını güvenle kaldırdım.

    2 - Daha sonra da usb'yi bir kere olsun tak çıkar yaptım ama sonrasında sesler birdenbire mono gelmeye başladı. Mono derken şöyle : Sound test yap diyorum örneğin, sol kulaklıktan sol sesi geliyor ama sağ kulaklıktan ses gelmediği gibi tekrar sol kulaklıktan kısık bir şekilde "sağ" sesi geliyor. Yani her iki sesi de sola veriyor.

    3 - Onboard'u tekrar aktive edip tak çıkar yapınca bu problem düzeldi. Ardından gene iptal edip temiz bir driver kurulumu yaptım X-fi go pro! driver için.

    Ama gelin görün ki aynı problem gene geldi ve de şu an o kadar darlandım ki yapabilecek başka bir şeyim olmadığını düşündüğümden dolayı burada bu soruyu sizlere sormak istedim.

    İşletim sistemi : Windows XP ( SP3 )
    Anakart : Gigabyte Intel Socket 1156 GA-P55-UD3R
    Usb Ses Kartı : Creative X-fi Go Pro! Usb Sound Card
    Kulaklık : Sennheiser PC350
    PSU : OCZ ya da Silent-X 700 w idi sanırsam.

    Her türlü yardım ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Not : Windows Ses Ayarlarında herşey düzgün gözüküyor. Yani ses dengesinde sola kayması ya da gelişmiş ayarlarda kulaklıkların ses dengesinde bir dengesizlik söz konusu değil.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.