Şimdi Ara

ANAKART RAMLERİ TANIMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir teknik serviste tekniker olarak çalışmaktayım bu zamana kadar başıma gelmemiş bir olaydan bahsedip sizden de yardım isteyeceğim.

    Asus Marka Extreme bir anakartın ramini yükseltmek için uygun özellikteki rami taktığımda fanların çalışması hariç hiç bir tepki alamadım kasadan, kendi ramleri ile gayet normal açılıyor üzerinde 2 adet 2 gb kvr1333mhz ram var, benim taktığım ramlerde kvr1333mhz, 4 farklı ram denedim 4 ü de bilgisayarı çalıştırmadı, ancak kullandığım ramlar başka pc de çalışıyor yani kullandığım ramlerde sorun yok, cihazın üzerindeki ramlere ekte yapsam hepsini söküp yeni farklı ramde taksam pc açılmıyor.
    Biosunu güncelledim başarılı bir şekilde, clear cmos'ta yaptım hiç bir değişiklik olmadı, asustan destek almak için aradım farklı bir yere yönlendirdi onların bile ağzı açık kaldı sorunum karşısında.
    Sizden ricam böyle bir sorun yaşayıpta çözüme ulaşan bir arkadaşımız varsa yada bu tarz bir duyum alan olduysa yardımcı olmalarını bekliyorum.

    Saygılar.







  • Anakartın qualified vendors listesinde bu ramlarin kodu varsa, 2 adet dual channel yani 4 modül desteklediği de tablo da görülüyorsa kartın değişimini isteyebilirsiniz. Fakat yeni gelen kartta da aynı sorun çıkabilir. Bazı anakartlar (üst seviye bile olsa) ram seçebiliyor. Ben de daha önce teknik seviste çalışmıştım. Anakrtın ram seçmesi sıkıntılı bir durum.
    Bu anakarta en ucuzcundan 4 tane Hi level ve zepplin hatta markasız (oem) ram takarsanız çalışabilir.

    Konu ile alakasız ama Extreme anakarta 2GB lık ram modülleri kullanmak pek uygun olmamış. Bence DDR3 için bu vakitten sonra tek 8GB veya 2*8GB (extreme anakarta bu yakışır) kullanılır. Sorunu da baştan savmış olursunuz.
    Ben DDR2 de kaldığım için mecburen 4 tane 2GB kullanıyorum. Az sayıda ram, daha az sorun ihtimali.




  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt
    eyvallah çok sağol hocam bu konuda da bilgi sahibi oldum sayende ama cihazı yolladım çoktan, bir daha olursa ona göre davranırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.