Şimdi Ara

Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda uzun zamandır bir açılıp bir açılmama sorunu vardı (yaklaşık 1 yıldır).Anakartın CPU ledi sürekli yanıyor PC keyfine göre açılıyor keyfine göre açılmıyordu.

Son zamanlarda biraz kurcaladım sinirlerim bozuldu artık.İşlemciyi çıkardım v.s uzun zamandır da uğraşmıyordum gerçi.Bir ufak yamuk pin vardı ondandır diye belki sorun düzeltmeye çalıştım sonra işlemciyi takıp power tuşuna bastım hiç bir tepki yok.Bi şekilde elim çarptı anakarta power geldi zar zor açtım eski sorundan dolayı.

Sonra masa ya kolumu koymamın titreşimiyle bilgisayarın donması bir oldu.

İşlemciyi söktüm ve manzara ortada.

İşlemci ve anakart aynı tarihlerde alındı, ancak garantileri sonlandı mı sonlanmadı mı net bir bilgim yok.Tabi sonlanmamışsa da garanti dışı kalmıştır muhtemelen.

Sistemim imzamda.Şuanda resmen gözlerim doldu bu durumdan ötürü.

Tavsiye ve çözüm önerilerinizi beklemekteyim.

Teşekkürler.

Fotoğraflar :

Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım? Anakart iğneleri ve mahvolan işlemci.Ne yapacağım?

• garantisi varsa anakarti cizgi yapabilir fakat islemcinin durumu nasil aciklarsiniz bilemem. bacaklarin islemci uzerinde kalmasi icin intel ne der zor bir cevap. soguk su icebilirsiniz islemciye. Anakartta tamamen Cizginin insiyatifinde.. yuva yamuktu madem gonderseydiniz simdiye kadar cizgiye...

Orijinalden alıntı: exeter

garantisi varsa anakarti cizgi yapabilir fakat islemcinin durumu nasil aciklarsiniz bilemem. bacaklarin islemci uzerinde kalmasi icin intel ne der zor bir cevap. soguk su icebilirsiniz islemciye. Anakartta tamamen Cizginin insiyatifinde.. yuva yamuktu madem gonderseydiniz simdiye kadar cizgiye...

Anakart Boğaziçi garantili sanırım.Çizgiden mi garantili bilmiyorum.Daha önce karşılaştığım bir sorundu uçlu kalemle düzeltip sorunsuzca kullanmaya devam etmiştim (P7P55D + i5 750).Fakat bu sefer felakete dönüştü.Şanssızlığa bakın ki en kıymetli parçalarım hasar gören parçalarım.Gözüm gibi sakındığım makine resmen çöp olmuş durumda içim parçalanıyor.

Dediğiniz gibi sanırım firmaların inisiyatifinde kalıyor artık iş.
  • Her ne kadar 3 tane distributoru olsa da asusun rma olarak tek basina cizgi var. garantisini sorgulatin bogaziciden mersa sistemden yada cizgiden garantisi devam ediyorsa yollarsiniz. eger garantisi devam etmiyorsa cizginin sitesinden her halukarda olusturacaginiz ariza kaydini acarsiniz arizaya cagirilirsa ne mutlu ama teknolojik olarak degerli degildir yazisi gelirse hic bakmayin arkaniza.

Her ne kadar 3 tane distributoru olsa da asusun rma olarak tek basina cizgi var. garantisini sorgulatin bogaziciden mersa sistemden yada cizgiden garantisi devam ediyorsa yollarsiniz. eger garantisi devam etmiyorsa cizginin sitesinden her halukarda olusturacaginiz ariza kaydini acarsiniz arizaya cagirilirsa ne mutlu ama teknolojik olarak degerli degildir yazisi gelirse hic bakmayin arkaniza.

Yarın aldığım anakartı da işlemciyi de belgeleriyle birlikte tedarik ettiğim bilgisayarcıya götürmeyi planlıyorum.Umarım olumlu bir sonuç çıkar.Alabilmek için canımı çıkardı bu sistem.Bir de kullanılmaz hale gelirse vay halime...

exeter hocam çok teşekkür ederim ilginizden ötürü.
    ikinci olarakta anakartin kutusunda seri numarasi vardir. bununla bogazici, mersasistem ve cizgiden garanti sorgula varsa gonder cizgiye. yoksa da cizgi.com.tr ye gir orada teknik destek kismina gir rma kaydi yap yeni kayit olustur.

bilgisayarciya verirsen zaman kaybedersin..

Bilgisayarciya bosuna goturme. sadece zaman kaybi olur sana...
    dedigimi yap.
    oncelikle intel islemcinin icinden cikabilecek garanti kagidina bir bak hangi distributor getirmis... onu ogren kendin iletisime gec.
    ikinci olarakta anakartin kutusunda seri numarasi vardir. bununla bogazici, mersasistem ve cizgiden garanti sorgula varsa gonder cizgiye. yoksa da cizgi.com.tr ye gir orada teknik destek kismina gir rma kaydi yap yeni kayit olustur.

bilgisayarciya verirsen zaman kaybedersin..

İşlemci Armada, anakart da Boğaziçi yani dolaylı olarak Çizgi (Boğaziçi'nin servisi Çizgi'ymiş.) elektronikten garantiliymiş.Kayıt yapalım bakalım hadi hayırlısı.

armadaninda garanti sorgusu olmasi lazim. intel islemcinin seri numarasi nasil okunur onu ogrenip armada dan sorgulayin. gerekirse gonderirsiniz..

Estimated Warranty Expiration*: Oct 09,2013

İşlemcinin garanti bitiş tarihiymiş.

Anakart da 3 yıl garantiliymiş.

Çok şükür garanti süresi konusunda bir sıkıntı yok.

Umarım bu olay olumlu sonuçlanır ve bana ders olur.

Armada için aldığınız yere götürün diyorlar bir ufak araştıracağım olmadı yarın götürür veririm işlemciyi aldığım yere.İşlemci çalışıyor gerçi ama işte ne bileyim fiziksel hasar çok kötü.

Ne çıkarsa bahtıma oldu olay artık.

Çok teşekkür ederim hocam tekrar çok sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.