Şimdi Ara

Anakart AHCI modu hakkinda bios ayarlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ssd yi ahcı modunda kullanin diyorlar. Biosa girdim baktim var o mod. Su anki diskim 500 gb seagate barracuda ve ide modunda. Pc de 4 tane sata3g portu var sata 2 oluyor sanirim.
    Resimleri ekliyorum. Bios ayari ile ilgili sorum.
    Her diskin modunu teker teker secemiyoruz anladigim kadariyla. 1-4 dedigi sadece 1. Ve 4. Sata portunun ayni anda mi degistirebiliyor modlari ? 2 ve 3 ayarlanamiyor mu ? Ona gore ssd yi 1. veya 4. Ye mi takmam lazim ?
    Hdd de ahci modunda olsa sorun olur mu ?
    Anakart AHCI modu hakkinda bios ayarlari Anakart AHCI modu hakkinda bios ayarlari Anakart AHCI modu hakkinda bios ayarlari

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Aynı kontrolcüye bağlı portların hepsi birden değişir. Farklı kontrolcüye bağlı portlar varsa ayrı olarak değiştirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Ayni kontrolcu mu ayri mi nerden bilecegim ? Eger hepsi ayni ise hardiskin de ahci modunda olmasi sorun olur mu ? Gerekirse cd romu cikaracagim. Anakart modeli resimlerde yaziyor yukarda. Aydinlatirsaniz sevinirim.
    Bu arada siz monitor konuma da yaziyordunuz. Sorun yeni bir monitorle (dvi girisli) cozulebildi sadece

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Harddiskin ahci modunda olması daha iyidir. Niye bu kadar kasıyorsunuz ki, hepsi ahci modunda olsun. Verilere bir şey olmaz, ide modunda kullandığınız diski ahci modunda da sorunsuz kullanabilirsiniz.

Ayrı kontrolcüye bağlı portların ayarı ayrı olarak belirtilir. Sizinkinde öyle bir şey yok görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 14 Mayıs 2018; 18:28:31 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Peki orda 1-4 yaziyor ya. O sadece 1. Ve 4. Sata portunun modu ayarlanabilir mi demek yoksa 1 den 4 e kadar olan yani hepsi ayarlaniyormu demek ? (Ayni anda)
    Birde ben cd rowun guc kablosu ile veri kablosunu ssd icin kullansam sorun olur mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Update Dosyalari Hic Yok
    13 yıl önce açıldı
    Bios ram ayarı
    14 yıl önce açıldı
    İdeal bios ayari nedir ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    1-4 demesindeki anlam 1'den 4'e kadar demek istemiş. Hepsi birden ayarlanıyor.

Aynı kabloyu kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.