Şimdi Ara

[ANA KONU] 17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ/DEPREM HAKKINDA BİLGİ [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
18
Favori
26.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet 12 sene zorunlu eğitim veriyor, üstüne isteyen devam etsin diye üniversiteler kuruyor. Gençlerin çoğunluğu bu üniversitelere gidiyorlar. İyi kötü bitiriyorlar ve hala böyle hurafelere inanabiliyorlar.
    Eğitim sistemimiz gerçekten bozuk.Ülkede eğitimin temeli bilim olsaydı 12 senelik eğitim bile yeterdi fakat kimse inkar etmesin dini temelli bir eğitim yapılıyor.

Orijinalden alıntı: seylem

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: seylem

Yok donanmada söyle olmus yok komutanlar bilmem ne yapmıs ta hede hödö...yas 32. depremde gölcük donanmada askerdim.Dinimizde en büyük günahlardan biride iftira oldugunu hatirlatirim.bilip bilmeden konusup günaha girmeyin.din tüccarlarının yalanlarına alet olmayın.Depremde ve sonrasında cok sey gördüm yasadım,hiç kimse beni o depremin dogal olduguna inandıramaz

o gece orada kokteyl varmıydı ? madem askermişsin bilmen gerekir ,israil'li subaylar orada değilmiydi ? ,ölenler arasında israil'li subay varmıydı ?

Kuran'a hakaret ettikleri kısmına bende inanmıyorum ama o gece orada olduklarını biliyoruz ,ha bundan dolayı deprem oldu demek ne derece doğrudur işte onu ben bilemem

ayrıca gazinonun yıkılmasına bir adet ana kolonun bir komutanın işgüzarlığı nedeniyle kesilmesinin sebep olduğu da biliniyor

Evet bir davet vardi,komuta devir teslim oldugu icin bir davet düzenlendi.israil ve daha bir cok ülkeden davetliler vardi.basit sıkıcı bir kokteyl işte.bunda yanlıs olan bisey yok,bizimkilerde yabancı ülkelere gidiyor.o gece anlatılan sacma sapan seyler orduyu karalamak içindir.özellikle deniz kuvvetlerine karsı böyle iftiralar cok atılır psilojik harbin tekniklerinden biridir.simdi ben buraya yazacagım seye cogunuz inanmayacaktır,o yüzden birgün eger rütbeli bir denizci ile tanısırsanız ona savas gemilerinin direklerinin en tepesinde ne var diye sorun,en dogru kaynaktan cevabı alınca nedemek istediğimi ve bu iftiraların asılsız oldugunu daha iyi anlayacaksınız

zaten ben onlardan oldu demedim ve ben daha önce yazdım asker emeklisiyim o tür kokteylleri çok iyi bilirim,sizin için sıkıcıdır ama onlar için öyle mi acaba

neyse konu zaten bu değil,deprem olduğunda onların orada olması çok dikkat çekici bir olay oldu,yine yanlış anlaşılmasın ben onların yüzünden oldu demiyorum ,zaten bu kadarını bilebilsem önce kendi başıma gelenleri engellerdim

ayrıca o kadar çok denizci tanıdım ki sayısını bende hatırlamıyorum,bunların çoğunun rütbesi de amiral seviyesinde idi,hele bir deniz kuvvetleri komutanı vardı ki şeker gibi bir adamdı ama çok eski yıllarda olduğundan ismini bile tam hatırlamıyorum ismi orhan ...mıydı neydi tam hatırlamıyorum

tüm denizciler şöyledir böyledir demek mümkün değil ama içlerinde bazıları gerçekten çok haddi aşıyorlardı

• israilliler vardı evet,iyikide depremden sonrada varlardı.beraber calıstık arama kurtarma calısmlarında.bir cok yabancı kurtarma ekibi vardı,bizim akutcular ellerinde kahve fincanları ile keyif yaparken onlar enkazlarda kazma sallıyolardı,onlarca insan kurtardılar.iyikide varmıslar.akutun köpekleri dısında bir faydalarını görmedim.basit bir kokteyle israillilerin gelmesine bukadar takiyosunuz ama onları korumak için ülkemize kurulan füze sistemleri niye kuruluyor diye düşünmüyosunuz hiç!neyse konu basındaki kafa karıstıran olaylara bir tanede ben ekleyeyim.Abd den gelen yardım yüklü bir gemi, ucakların dahi onlarca saatte gectiği atlantiği nasıl oluyoda okadar yardımı bir anda toplayıp depremin üzerinden bir hafta dahi gecmeden koca okyanusu asıp gölcüğe gelebiiyodu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 22 Ocak 2013; 18:35:34 >

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Şu dakikadan itibaren konu için bilgi toplamaya başlıyorum.

Emin olun daha güzel bilgiler yer alacak beğeneceğinizi umuyorum

ben bildiklerimi anlatmaya kalksam sayfalar yetmez :)

ayrıca bazı üyeler işi hurafelere götürdüğü gibi bir başka gurup da işi islama çatma durumuna getiriyor

boşuna uğraşmayın bazı şartlanmış kafalar ne deseniz mutlaka ya sağa ya sola çekip işi sabote edecektir

ve bu konu birazdan birilerinin istediği şekilde geri dönüşüm kutusuna gider :)

Hollanda da eş cinsellik varmış niye oralara deprem,acı,felaket uğramıyormuş, Depremde küçücük çocuklar hatta bebeklerde ölmüş onların günahı neymiş.
    Ya hu defalarca anlattık inanç konusu tartışılacak bir konu değil. Ya inanırsın ya inanmazsın
    bunun ortası yok.İnanan insan forumda inandığı bir konu görür oraya girer kendi yorumunu yapar. İnanmayan insan kendini ilgilendiren konuya girip yorumunu yapar..
    Ama her iki tarafda aynı konuya girince ortaya kargaşa çıkar ve çıkıyorda... Yıllar sürse de sonuç alınmayacak bir konu,inanç ve fikirler konusunda tarışma konusu.

Yukarıdaki sorulara gelince;İslam dinine göre cennete sadece müslüman olanlar girebilecek(ama er ama geç). Hayatını başka bir dine inanarak yaşamış insanlar
    sonsuza dek cehennemde kalacaklar. Şimdi bu durumda Cenabı Allah hem ahirette sonsuz azap hem de dünyada acı,felaket yaşatsa bu eş cinsel milletine sizce adil
    olurmuydu?
    Küçük bebekler ise sadece depremlerde mi ölüyör? Araba kazası, hastalık gibi farklı nedenlerden dolayı her zaman küçük bebekler ölebiliyor. İlla ki ortada mantıklı bir neden veya doyurucu bir açıklama
    olmak zorunda değil.. Çocuğun canını veren Allah alan yine Allah, size yaptığını hikmetini mi açıklayacak. O küçük bebek sadece ölüyor yok olmuyor. Bebekken ölmese belki 60 belki 70
    yaşında belki kaza eseri belki yanarak feci şekilde yine ölecekti.Neyin ne olacağını insan olarak bizler bilemeyiz.
    Bebeğin ana ve babası eninde sonunda unutuyor... Yani onların yerine kendizi koyup avukatlık yapmanıza gerek yok. Canın sahibi dilediği zaman canını alıyor sana bana da sormuyor.
    Çevremde bebekleri ölmüş aileler çok gördüm iki kardeşimi ve birisi benim abimin bebeği, kız kardeşimin bebeği komşulardan bebeğini kaybedenler çok gördüm.O bebeklere,çocuklara o canları veren
    Allah vakti dolunca aldı.Ana (babalar hemen atlatıyor) bir kaç ay acısını çekip sonuçta unutuyorlar.. Çünkü unutulmaz denilen hiç bir ölüm acısı yokdur. Her acı unutulur, her ateş söner.
    Lütfen artık o çocuk niye ölüyor, onun ne günahı var gibi saçma sapan sorular sormak yerine kendinize bakın.

Bilim adamları dişi maymunla yavrusunu bir kafese koyup kafes altında ateşi yakmışlar, tabi doğal olarak anne maymun yavrusunu kucağına almış ama bir süre sonra kafesin alt tarafı
    iyiyen iyiye kızışmaya başlayınca anne maymun dayanamamış ve o kaçınılmaz olan yaşama içgüdüsü ile ateşin acısından kurtulmak için yavrusunu ayakların altına alıp hayatta kalmayı başarmış.
    Yani bu olayın aynısı zaten ahiret hayatında çok kişinin başına gelebilecek şeyler... Orada da kişiler şiddetli korkudan ana babasını bile görmemezlikden gelecek... Ana babası bana biraz sevabından
    ver diyecek ama bu yüzden kimse kimseyi tanımamazlıktan gelecek... Yani bırakın hollandalıyı, eş cinseli,yıkılan camiye açıklama getirmeyi, kendi sonunuzu düşünün

• quote:

Orijinalden alıntı: fringilla

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/05/tesla-haarp-ve-illuminati.html
    zamanınız varsa okuyun. her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır

+1

Orijinalden alıntı: jaws12

quote:

Orijinalden alıntı: .:KeÇi:.

Tanrı deprem olacağını biliyor, ama depremi durdurmuyor, bunun yerine ak sakallı dedeler yollayıp insanları kurtarmaya çalışıyor

Ya bu hikayenin mantığında, hikaye doğruysa tanırının mantığında bir sıkıntı var.

böyle afetler olmazsa insanlar şükürü nasıl öğrenir ?Ölümün ensesinde olduğunu nasıl hatırlar ?

• ARKADAŞLAR KONUNUN KAPANMASINI İSTEMİYORUM!! LÜTFEN TARTIŞMAYININ

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

bugüne kadar çok deprem yaşadım. İnanın yalan gibi düzmece gibi geliyor ama 5 yaşında 1992 erzincan depremini yaşadım. kapının yanında sarıklı birisi vardı bunu ben ve annem gördük.. Ben dua eden ruhlara da inanırım. şehitlere de inanırım. Çünkü kendim de gördüm.

Hocam biraz daha detaya iner misin?

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: gülcem1sn

Beyler bu yıldızlar olayından bahseden arkadaşlar nasıl biraz ayrıntılı anlatabilir mi ? Ben Adana'da oturuyorum ve yazın denizde babamla birlikte Ceyhan nehrinin akdenize döküldüğü yerde kamp yapıyoruz orada baraka gibi birşeyimiz var neyse orada geceleri gökyüzündeki yıldızlar normalde görünenden 10 kat fazla gözüküyor.Konu ile alakası yok da benim aklıma takıldı deniz kenarında yıldızlar daha belirgin falan mı oluyor nedir bunların olayı ? Adana Karataş bilen varsa oralardan bahsediyorum.

ışık kirliliğinin az olduğu yerlerde gökyüzünde daha fazla yıldız görülür bu doğal birşey. depremle falan alakası yok bu olayın.

[ANA KONU] 17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ/DEPREM HAKKINDA BİLGİ [ANA KONU]

metropoller geceleyin havayı çok fazla aydınlatıyor. bu da görülebilir yıldız sayısını oldukça sınırlıyor. sadece oldukça parlak olanlar görülebiliyor.
    ama sen ışık kirliliğinin daha az olduğu bir noktadaysan oldukça parlakların yanında; parlak, daha az parlak ve daha daha az parlak olanları da görebiliyorsun.

Ya arkadaşım takmışsın ışık-yıldız ilişkisine, bu depremi yaşayan insanlar 25 yaşından büyük insanlar zaten, bu dediğini bilmeyen yoktur.

• Baştan aşşağı saçmalık. Japonya ile ilgili yorumlarıda almak isterim. Adamlar sürekli sallanıyor sonuçta. Aksakallı dede görmeyen, mezardan ses duymayan kalmamıştır orada ozaman

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

o nurlar bu camilere yetişemedi sanırsam

O nurların o camiye yetişme mecburiyeti yok, Cami dediğin sonuçta bir binadır yıkılır da, yanar da, eskir de, çöker de,
    Cenabı Allah istediği cami yi yıkar bozar, bunu kimseye sormadan yapar. Cami dediğin sonuçta bir binadır, insanları ibadet ederken yağmurdan güneşden korur.
    İnsanların bir araya toplanıp ibadet etmelerine yarar, bozulur,çürür veya yıkılır ama yenisi yapılır... Camiler kutsal binalar değildir yani. Bir kabe değildir, Mescidi Nebevi değildir,
    Mescidi Aksa değildir.

Lafın özü insanların aklına şüphe sokarak kazanım peşinde koşuyorsunuz, zayıf bir yerden yakaladım şunların işini oradan bitireyim diyorsunuz ama bu konudan size malzeme çıkmaz.

Dalga geçmeye çalıştığınız cahillik, hurafe gibi zayıflıklar Kibir denilen şeyin yanında hiç olarak kalır, Kendini ülkeyi yönlerdiğini sanan, gerçekten güç olduğuna inanan gazeteci,politikacı,işadamları kibirleriyle birlikte ölüyorlar,
    Erenlere, nurlara kafayı takacağımıza, nereden zayıf bir yakalasam da şunların inancına darbe vursam diye araştıracağınıza son günlerde kendini toplumun üstünde gören insaların ard arda gelen ölümün soğuk
    yüzüyle elbet vakti geldiğinde tanışacığımızı düşününmek daha mantıklı bir yol.. Ölüm hepimiz eninde sonunda ezip geçecek. Camiler binalar yıkılır yapılır. Herkes kendi sonunu düşünsün!

muslumanların camilerini yıkıyor evlerini yıkıyor ama nedense ataiz japonlara dokunamıyor , o nasıl oluyor Japonlar teknolojide bir adım önde sanırsam

Edit: Camilere dokunur kutsal bina değildir yani "bir kabe değildir" diyorsun da....

"kabe, beytullah adıyla da anılır. "allahın evi" anlamına gelen beytullah, çevresi dağlık olan bir bölgede, düşük seviyedeki bir yere inşa edilmiştir. bu nedenle tarihte çok kez yukarıdaki tepelerden akıp gelen sel nedeniyle yıkılmış bazen ise su altında kalmıştır"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 22 Ocak 2013; 19:49:29 >
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S

• Yıldızların görüldüğü doğrudur. Çünkü şehirde elektrik yok ışık yok. Tüm doğu marmara bölgesi karanlığa gömülmüştü. Işık olmadığı için gök yüzü daha net görünüyordu. Bende hayatımda hiç o kadar yıldız gördüğümü hatırlamıyorum. Sanki birden bire tüm yıldızlar ortaya çıkmıştı.

o ise yok abi yılın belli dönemlerinde bu şekilde görülmesi normal demişti ,yani biz bile kendi aramızda anlaşamadığımıza göre o olayı hiç yaşamamış insanların tepki göstermesini gayet doğal karşılıyorum

bazı arkadaşlar elektrik kesik olduğu için demişler ama ilk depremin sonuna kadar benim bulunduğum yerde kesinti yoktu ancak ikinci depremin ortalarında elektrik gitti ,yani vardı diyenler de yoktu diyenlerde bir yerde haklı

ama işin en kötüsü devletin bu kadar aciz olduğunu bu depremde yaşadık,başbakan bile bölgeye gittiğinde öğrendi ve tv. kanalları ile durumun çok vahim olduğunu bakanları ve milletvekillerini göreve çağırıyorum diyebildi

deprem sonrası hem çok kızdığım hem de çok güldüğüm zamanın bakanı osman durmuş oldu :)

efendim tuvaletimiz yok yabancı kurtarma ekiplerine rezil oluyor denildiğinde hiç akla gelmeyecek bir söz etti;

arkanız deniz kardeşim dönüp oraya yapın dedi :)

bir astsubay çadır kurulan yerin çok yanlış olduğunu söyledi ama kimse iplemedi ,ta ki yağmurlar başlayınca insanlar çamura saplandı,yine meşhur bakanımız kimsenin aklına gelmeyen bir çıkış yaptı ;

çamurdan zarar gelmez ,insanlar para verip kendini çamurlatıyorlar diyebildi :)

komedi gibi bir ülkeyiz,bize her şey müstehak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Size burda karşısında mezarlık bulunan zeytinburnu karakolunda o gece deliren polisleri anlatsam aklınız durur . hala tüylerim diken diken oluyor .

Polis tanıdıkların mı vardı orada?

Orijinalden alıntı: .:KeÇi:.

quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Size burda karşısında mezarlık bulunan zeytinburnu karakolunda o gece deliren polisleri anlatsam aklınız durur . hala tüylerim diken diken oluyor .

Polis tanıdıkların mı vardı orada?

insanların öldüklerinde gömüldükleri yerde ruhları kalmaz! zaten dinimizde tam açık çok detaylı bilgi yoktur(cok net detaylı hadisler ayetler yoktur) ama kabir hayatı için ruhun ayrı bir boyuta geçtiği kesindir! ona bakarsanız her karışımızda insan iskeleti fosili var zaten mezarlığa gitmeye gerek yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ocak 2013; 20:04:50 >

hâlâ yıldızların yakın olduğunu savunanlar var. allah ağız verip akıl vermeyince işte böyle oluyor.

bir yıldız dünyanın yanına gelecek kadar yakınlaşmazsa eğer, gözünüz o yakınlaşmayı fark edemez. bu gözün yapısı gereği mümkün değil bir kere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 22 Ocak 2013; 20:24:14 >

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • Bazı arkadaşların dediği gibi yaşayan bilir. Bu anlatılanların birçoğunu ben de duydum. 17 ağustos depreminde istanbuldaydım ve henüz orta 1 e geçmiş bir çocuktum. Adeta kıyamet kopuyormuşçasına sallanmıştık. Herkes kendini dışarı attığında gökyüzünde 3 tane hareket eden ve etrafına ışık saçan cisimler görmüştük. O an dışarıda olan herkes bu olaya şahit olmuştu. İşin garip yanı ilk başta uçak zannettik ancak cisimler gökyüzünde adeta bir üçgeni andırırcasına uçuyorlar ve birbirlerine çok yakın idiler. Bu da benim ve çevremdeki insanların şahit olduğu bir deprem anımdır.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.