Şimdi Ara

Amour (2012) | Michael Haneke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fransa, Avusturya, Alman yapımı. 105 dakika.
    Oyuncular; Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant ve William Shimell
    Yönetmen ve senarist; Michael Haneke

Sinema hayatı boyunca başarısını birçok ödülle süslemiş olan 70 yaşındaki yönetmen Michael Haneke,epeydir üzerinde çalıştığı Amour filmiyle izleyiciyle yeniden buluşmayı plânlıyor. Haneke severlerin dört gözle beklediği, Türkçe karşılığı 'Aşk' olan Amour'un konusu -şimdilik- şöyle (alıntıdır); 'Emekli müzik öğretmenleri Georges ve Anne mutlu bir yaşam sürdürmektedir. Anne’in bir kalp krizi geçirmesi ve ardından felç olması bu mutluluğa ve aşklarına gölge düşürecektir. Michael Haneke bu filmde aşk, sevgi, ölüm ve yaşlılık konularına değinecek. Filmde ilerleyen yaşlarına rağmen aşklarını sürdüren bu çiftin ölüm karşısındaki tutumları ele alınmaktadır.'

Ayrıca Haneke'nin bu filminde, La pianiste ve Le temps du loup filmlerinde de beraber çalıştığı Isabelle Huppert, başrolde olacak. Haneke filmlerinin pek çoğunda aynı oyuncuları ve aynı karakter isimlerini kullanır. Daha önceki filmlerinde de kullandığı karakter isimleri olan Georges ve Anne'i bu filminde de kullanıyor.
    Ekim 2012'de gösterime girecek olan filmin, Cannes Film Festivali'nde de yarışması bekleniyor.

Filmin fragmanı;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Haneke yine rahatsız etmeye devam edecek.Hadi bakalım dört gözle bekliyorum.Umarım Cache,Funny Games gibi bir başyapıt koyar önümüze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Haneke yine rahatsız etmeye devam edecek.Hadi bakalım dört gözle bekliyorum.Umarım Cache,Funny Games gibi bir başyapıt koyar önümüze.

Aynen, her seferinden insanı farklı bir yerinden vuran Haneke'nin elinden, bu sefer aşktan, sevgiden soğutacak bir film çıkabilir karşımıza. Ben de diğer filmleri kadar etkili yeni bir başyapıt ortaya koymasını umuyorum, bayağı da umutluyum bundan.

• Türkiye'de gösterime girmesini dört gözle beklediğim Amour, dün itibariyle Altın Palmiye ödülünü almış bulunmaktadır. Yeri gelmişken Cannes'da ödül alan birkaç filmi de söylemekte yarar var. Festivalde en iyi kısa film dalında ödülü, Türk yönetmen L. Rezan Yeşilbaş'ın Sessiz filmi almış. 4 luni 3 saptamâni si 2 zile filminin yönetmen ve senaristi Cristian Mungiu'nin filmi Dupa Dealuri de en iyi senaryo ödülünü almış. Cristian Mungiu'nin bu filmini izlemek için de sabırsızlanıyorum.

Cannes severlere de buradan kısaca bilgi vermiş olduk, biraz daha ayrıntılı bilgi için; TIKLAYIN.

Kıymeti az bilinen usta yönetmen Haneke'ye bir kez daha tebrikler doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 29 Mayıs 2012; 12:59:11 >

• tebrikler ustaya

gerçekten çok merak ediyorum bende ama daha önceki filmlerini izleyeyim diyorum,biliyorsun işte

e madem öyle haneke filmlerini öne çekelim biraz

mingiu yuda takibe aldım sen tavsiye ettiysen vardır bir hikmeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

tebrikler ustaya

gerçekten çok merak ediyorum bende ama daha önceki filmlerini izleyeyim diyorum,biliyorsun işte

e madem öyle haneke filmlerini öne çekelim biraz

mingiu yuda takibe aldım sen tavsiye ettiysen vardır bir hikmeti

Haneke'de sıradan gitmek daha doğru aslında, ama başlamalısın bir an önce Adamın Tv filmlerini ve belgeselini geçersek (toplam 23 film), 12 tane filmi var. 12'sini de kendi yazıp yönetmiş, hayran olunmayacak gibi değil. Filmlerinin büyük bir çoğunluğundan keyif alacağından eminim. İlk uzun metrajlı filmi Der siebente Kontinent. Ki bunu izlettirdiklerim, sinemayla doğru dürüst alakaları olmamalarına rağmen bu filmin etkisinden çıkamamışlardı. Çoğu yönetmen için de seyirciyi etkileyen bir ilk film yapmak zordur herhalde.

Bu arada Trier'i de öne çekmelisin Trier'in de 35 tane filmi var ama kısa film, belgesel ve tv filmlerini çıkarırsak, son çıkacak filmlerini de sayarsak 15 tane uzun metrajlı filmi var. Yine senaryolar Trier'e ait. Bu kadar genç yaşta bu kadar yapıt çıkarabilmek ortaya her babayiğidin harcı değildir herhalde.

Cristian Mungiu'nin ben yalnızca 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007 Cannes Altın Palmiye ödüllü) filmini izledim ama bu film bile yetti yönetmenin kalitesini anlamama. Bence bu filmi de öne çekmelisin beğeneceğini tahmin ediyorum. (Ha bir de senaryosunu yazdığı Amintiri din epoca de aur (2009) filmini izlemiştim. Bu da çok hoş bir filmdi) İşte bu tarz festivallerde her ülkeden bir yönetmen seçiliyor sanırım. Bizden Ceylan, Romanya'dan Mungiu filan. Gönül isterdi ki, izlemedim ama, Demirkubuz'un Yeraltı filmi de Cannes'da ödül alsaydı. Hep Ceylan alacak değil ya

Bu arada senin yönetmen Carlos Reygadas, Pos Tenebras Lux filmiyle en iyi yönetmen ödülünü almış Cannes'da da sevilen bir yönetmenmiş.

Bu forumda da açtığım konularda şizofren gibi sadece kendim yazıyorum. Hoş okuyan var mıdır bilmem ama pek ipleyen yok herhalde O kadar dandik filmler için konu açılıyor, millet o konulara yığılıyor ama kaç yıllık, kaliteli yönetmen Haneke'nin konusuna doğru dürüst kimse merak edip de bakmıyor. Hadi onu geçtim Cannes'la ilgili de bir şeyler yazıyor bu konuda. Onla da mı ilgilenmiyorlar. Oscar için 5-6 konu açılırken, Cannes gibi uluslararası bir festivale de ilgi olmalı bence.

• harbiden insanı tımarhanelik eder bu bölüm kendi kendimize yazıp konuşuyoruz

neyse ya salla,nerde çokluk orda

hanekeye hala neden başlamadım bilmiyorum bir başlasam gerisi gelecek zatende olmuyor işte

trier ona keza

yalnız trier gelmiş 56 yaşına uzun metraj olarak en etkin yıllarıda son 10-12 yıl ise bana biraz abarttın gibi geldi gerçi ben 40 falan sanıyordum adam 56 lı çıktı

kısa filmlerine belki göz atarım ama tv filmleri asla du bakalım ya olmazsa cidden bugün yarın başlayayım şu adama artık yeter

mingui takibe alınacak bir adam desene hem senaryo hem yönetim anlamında,atalım bi köşeye

adamım carlos biliyordum bu adamda bişeyler olduğunu sevindim en iyi yönetmen gibi kıymetli bir ödülü almasına film sayısıda artmadan bitirelim

son olarak dediğin gibi oscar için o kadar fazla konu açılırken ve sayfalarca yorum yapılırken cannes gibi bir festivalin es geçilmesi böyle bir forum için yazık bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Se7en (1995) | David Fincher
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belki de araya girip konuşmanın seyrini bozmak istemiyorlardır Ah şu çokluk kavramı, her yerde başa bela, teksen ya da azsan hiçsin

12 filmi bitirirsin hemen bence. Ama ilk filmlerinden hoşlanmayıp, diğer filmleri de es geçme sakın. Belki son filmleri daha çok hoşuna gider.

Trier'i abartmışım hakikaten. O kadar yaşlı olduğuna dikkat etmemiştim bir de o cümleyi kurarken çok az filmi olan ama çok gözde olan yönetmenleri düşünmüştüm. Tv filmlerini de salla hakikaten

Carlos'un biz de kıymetini bilelim o vakit, indirmeye başlarım filmleri de ne zaman izlerim o meçhul

Neyse ya varsın Cannes'a değer vermesinler. Hem böylesi daha iyi. Çoğunluk yığıldığı yerde kalsın.

Yine çok konuştuk bazıları "çakma entel" diye çıkışmasın şimdi

Bu arada fragman ve afiş konulmuştur

• haha araya girmek istemiyorlar olabilir bak

bennys video ile başlayalım o zaman bugün pc de o var sonrada diğerlerini indirim ay sonu geldi zaten stok yapalım hız düşmeden ilk filmlerini beğenmesem dahi diğerlerine muhakkak göz atarım en basitinde das wiese band ve cache yi kesinlikle izleyeceğim

bak yaşı genç olupta yetenekli olanlar arasında bela tarr ın üzerine tanımam pedro almodovar da yaşına kıyasla çok iyi işler çıkarmıştır da sadece the others ını izledim ya

ah carlos ah gizli gizli ne filmler çevirmişsin sen bak cannes dan ödül alması iyi oldu bu bahaneyle başlayacaksın sanırım

aynen aynen biz bize yeteriz dönüşüm de banlandı arada oda katılıyordu bir ay yemiş terbiyesiz

haha çakma entel oldu o zaman sadece holivud izleyelim farklı bir film izleyince hemen entel damgası yiyelim

fragmanı izliyorum bi dahakine yazarım

edit:hay lanet pedro almodovar ile alejandro amenabarı hep karıştırıyorum ben ya

fragmanı izledim gerçekten etkileyici bir hikayesi var gibi az buçuk ingilizcem ile adamın ara ara sapıttığını anladım doğrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 29 Mayıs 2012; 15:56:33 >

• Benny's Video'yu ben de izlemedim daha Haneke'yi de bitirmek istemiyorum, sanırım ondan erteliyorum hep. Benny's Video'da da Funny Games'teki uyuz çocuk baş rolde sanırım.
    Ah ah benim hız her daim düşük, bir de dedim ya apartmanda beş bilgisayar bir modeme yükleniyor Kaliteli divx aramakla geçti ömrüm

Das weiße Band da çok iyidir Cache de öyle bakalım bu filmlerin sonunda yönetmene karşı nasıl bir tepki vereceksin

Tarr da yaşlı gösteriyor ama bayağı genç görünümüne göre, Trier de genç gösteriyor ama yaşlı Yani yaşa göre yetenek ve başarı dediğin insanlar için daha geçerli olur

Pedro Amenebar'ın diğer filmleri çok daha iyi bence. Pedro'nun da bir Hable Con Ella'yı izledim çok ilginç bir yapısı vardı. Sert bir filmdi sanki.

Carlos'u sen dediğinde listeye atmıştım zaten Cannes'da da görünce üstüne tuz biber oldu

Bu forumda işe yarar üyeler banlanıyor sanırım. Dönüşüm gayet iyi paylaşımlar yapıyordu aslında. Ben de bir ay yeme korkusuyla karşı karşıyayım, hiç dalaşmayayım bari kimselere Forum bu diyemezsin ki benim yapım böyle diye

Çakma entel de nasıl bir lâfsa, insan eksik olduğu bir şeyden böyle bir savunma mekanizması üretebiliyor demek ki kendine. Gerçek entelektüellerimize saygılar o vakit

Pedro, Amenabar ikisi de İspanya'dan sonuçta doğaldır karıştırman

Ben de izledim de içim ürperdi biraz. Filmin tamamında ne yaparım kim bilir.

• tarr ı o şekilde kastetmemiştim ben 33 yaşında karhozat 39 yaşında satantango 45 yaşında werckmeiste harmoniak gibi olağanüstü filmler çektiğini kastetmiştim,yoksa oda yaşlandı be

ölme reyiz

aynen ispanyol olduklarından sanırım sürekli karıştırıyorum hatta yukarda yazmadan önce düşünüp pedro nun othersın yönetmeni olduğuna karar veripte yazmıştım,yanlış çıktı

dönüşümün kardeşi başka bir bölümde sırf p.çliğine küfür etmiş 1 ay çizmişler garibimi okuyodur belki buraları dönüşüm naber

boşver insanların düşüncesni dğeiştirmek neredeyse imkansız,doğru bildiklerine gitsin onlar,bırak dalaşma

fragmanın son sahnesinde nefesimi kestim nasıl güzl bir sahnedir o

• Devreler yandı benim tabii ya 55'li adam ben 30 yaşında sanıyorum

Tarr'ın ölse de ölmese de artık film çekmeyeceği kesin ama bir umut beklenir, hem de altın vuruş.

Pedro'dan da The Others gibi bir film çıkmaz ama İspanyol olmaları bakımından karıştırılabilir tabii Ben de bazen deneyip yanılıyorum böyle

Demek hesabı kardeşe emanet etmemek gerek Selam olsun Dönüşüm

Hele hele buradan değiştirmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Ama insanları bazı konularda daha farklı düşünmeye sevk edebiliriz. Hem ben dalaşmıyorum ki elin dar görüşlüsü gelip sataşıyor.

Zaten ben de o son sahnede bir garip oldum. Haneke'nin bu seferki filmi ağlatacak gibi duruyor

• hacı bence tarr ve trier ı kapatalım karmaşık bir hal aldı

beyler arada gelin sizde katılın ya 2 kişiyle götürüyoruz konulamızı

aynen öyle,en iyisi uslu uslu durup sütümüzü içmek ve holivud filmimizi izlemek

bak o sahne yüzünden filme olan sempatim arttı,umarım ağlatır açılırız
  • Boş ver kalsın, konu tıkandı zaten artık film çıkıp da izlersek yazarız.

Hollywood'u tercih etmeyen süt içmeye mahkum küçük bir çocuktur manasına geliyor demek ki

Bakalım bir an önce düşsün nete, çevirsinler Türkçeye de izleyelim. Bir Hachi'de gözlerim dolar gibi olmuştu, onun dışında duygusal tepki olarak ağlamayı tercih etmiyorum
  • hachide haykırarak ağlamıştım ki ağladığım tek filmdir

hayvanlara dayanamıyorum
  • 2 gün önce Funny Games'i izledim. Bunca yıldır aradığım yönetmen buymuş dedim. Bir hevesle malum siteye girdim filmlerini sıraya koydum. Bir de ne göreyim 50 gb'ı aşmışım. Hız eski haline dönsün, tam gaz devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Cyborg

2 gün önce Funny Games'i izledim. Bunca yıldır aradığım yönetmen buymuş dedim. Bir hevesle malum siteye girdim filmlerini sıraya koydum. Bir de ne göreyim 50 gb'ı aşmışım. Hız eski haline dönsün, tam gaz devam

Ustanın daha ne filmleri var, devamını da getirmelisin, ben de ilk izlediğimde sonunda benim kafadan bir yönetmen buldum diye sevinmiştim. Herkes hızdan dert yanıyor ama ben ne yapayım 1 mbps hız ve aynı modeme bağlanan 5 bilgisayar

• Bir ara Haneke'ye ben de el atarım

Dönüşüm'e de buradan selamlar. İnşallah isyan edip buralara uğramamazlık yapmaz

Sizin gibi benim de gözlerimin dolduğu tek film Hachiko

Bu arada, pek beğenmediğim filmleri yazmaya üşeniyorum İyice üşengeç olmaya başladım

Fazla boşboğazlık iyi bir şey değil, en iyisi ben A Torinói ló'yu izleyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: talhagercek

Bir ara Haneke'ye ben de el atarım

Dönüşüm'e de buradan selamlar. İnşallah isyan edip buralara uğramamazlık yapmaz

Sizin gibi benim de gözlerimin dolduğu tek film Hachiko

Bu arada, pek beğenmediğim filmleri yazmaya üşeniyorum İyice üşengeç olmaya başladım

Fazla boşboğazlık iyi bir şey değil, en iyisi ben A Torinói ló'yu izleyeyim

Geç bile kalmışsın Haneke için

Beğenmediğin filmleri de yaz sen, en azından hangi filmleri arkalara çekeceğimizi öğrenmiş oluruz O üşengeçlik herkeste var

Hadi bakalım forumda A Torinói ló'yu izleyecek olan 3. kişiyi de bulduk, umarım gerisi gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad
    Geç bile kalmışsın Haneke için

Beğenmediğin filmleri de yaz sen, en azından hangi filmleri arkalara çekeceğimizi öğrenmiş oluruz O üşengeçlik herkeste var

Hadi bakalım forumda A Torinói ló'yu izleyecek olan 3. kişiyi de bulduk, umarım gerisi gelir

Yahu inan zaman denen kavram yetmiyor , ya da zamanımızı çok boş şeylere harcıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 30 Mayıs 2012; 5:05:36 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.