Şimdi Ara

Amour (2012) | Michael Haneke (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: talhagercek

quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad
    Geç bile kalmışsın Haneke için

Beğenmediğin filmleri de yaz sen, en azından hangi filmleri arkalara çekeceğimizi öğrenmiş oluruz O üşengeçlik herkeste var

Hadi bakalım forumda A Torinói ló'yu izleyecek olan 3. kişiyi de bulduk, umarım gerisi gelir

Yahu inan zaman denen kavram yetmiyor , ya da zamanımızı çok boş şeylere harcıyoruz

her ikiside bende dün gecemi bennys video ya ayıracaktım mesela sonra bişeyler oldu ve kaldı

halbuki 1.5 saat o kadar uzun bir sürede değil ki otur izle işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

her ikiside bende dün gecemi bennys video ya ayıracaktım mesela sonra bişeyler oldu ve kaldı

halbuki 1.5 saat o kadar uzun bir sürede değil ki otur izle işte

Aynen dediğin gibi. Bu arada A Torinói ló'yu izledim konudan yorumuma bakabilirsiniz
  • yorumunu okudum

herkesin farklı şeyler çıkarabileceği kapasitede bir film gerçekten diminis in konusunda uzun uzun tartışmıştık

yekta kopanın eleştirisini de okudum,güzeldi
  • Vay vay altın palmiyeyi yine götürmüş Haneke.Helal olsun hak ediyor.Bu filmi de sabırsızlıkla bekliyorum.Ayrıca bir türk yönetmenin ödül alması sinemayla uğraşmaya başlamış veya başlayacak birçok insanı teşvik eder diye düşünüyorum.Onu da ayrıca tebrik ediyorum.

@Domates Kızartması sana bir liste yapayım böyle izle.

1-Funny Games (izledin herhalde) 9/10
    2-Cache 9/10
    3-Das Weisse Band 8,5/10
    4-Der siebente Kontinent 7,5/10
    5-Benny's Videos 6,5/10 (Bu filmde soru işaretlerim kalmış o yüzden bu puanı verdim.O soruların cevabını bulursam daha fazla puanı hak edebilir.

La pianiste tavsiye edebileceğim bir film değil ama izleyebilirsin.
  • sıralamayı ayarlayamazsam senin listeye göre giderim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

Vay vay altın palmiyeyi yine götürmüş Haneke.Helal olsun hak ediyor.Bu filmi de sabırsızlıkla bekliyorum.Ayrıca bir türk yönetmenin ödül alması sinemayla uğraşmaya başlamış veya başlayacak birçok insanı teşvik eder diye düşünüyorum.Onu da ayrıca tebrik ediyorum.

@Domates Kızartması sana bir liste yapayım böyle izle.

1-Funny Games (izledin herhalde) 9/10
    2-Cache 9/10
    3-Das Weisse Band 8,5/10
    4-Der siebente Kontinent 7,5/10
    5-Benny's Videos 6,5/10 (Bu filmde soru işaretlerim kalmış o yüzden bu puanı verdim.O soruların cevabını bulursam daha fazla puanı hak edebilir.

La pianiste tavsiye edebileceğim bir film değil ama izleyebilirsin.

Ödül hakkında dediklerine katılıyorum.

Atlamış gibi olmayayım da, La Pianiste 9 puan alır benden Herkese tavsiye edilmemeli ama Domates sever diye umuyorum, diğerlerinden farklı olarak cinsel şiddet uygulanıyor Haneke'nin bu filminde seyirciye.

Ayrıca Der Siebente Kontinent de benden 10 alır Haneke'nin izlediğim en iyi filmi.

• beğenirim ya inş neden beğenmeyeyim önemli olan başlamak malum başlamak bitirmenin yarısı
  • quote:

beğenirim ya inş neden beğenmeyeyim önemli olan başlamak malum başlamak bitirmenin yarısı

Önerilerim pek başarılı olmayabilir ama başlamak ve sebat etmek en önemlisi Bazen sabrın sonu selamet olabiliyor, bazen de hezimet oluyor

• önerilerin candır can sen öner ben izlerim

bennys video da kaldı 40 dakika

kızı öldürüp ailesine izletti,ailesi plan yapıyor şuan

hedefim kalan 40 dakkayı tek seferde izlemek,dürüst olmam gerekirse birazcık sıkar gibi oldu

edit:nerdee buraya mesaj attım babam aradı gel diye hemen başlıyorum kaldığım yerden bakalım yine bişey çıkmasın

edit 2:ilk editten sonra 15 dakka izleyebildim,bundan sonra hep geceye saklayacam gündüz ve akşamın ilk saatleri film falan izlenmiyor eskisi gibi cuma sineması falan yapıcam kendime bir programa oturtmak lazım film yalama oluyor aç kapa aç kapa son 25 dakka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 30 Mayıs 2012; 22:08:35 >

• Hadi bakalım öyle olsun

İzlemişsindir artık filmi Ama ben bu filmi izlemedim, o yüzden spoilera hiç bakmayayım.

Öğlen film izlemek hiç keyifli olmuyor zaten, bölünebiliyor da, en iyisi herkesin uyuduğu vakitlerde izlemek
  • daha yeni izleyebildim,bi ölüm haberi geldi ertelemek durumunda kaldım,neyse

filmi genel itibari ile beğendim,hani sonu başta olmak üzere daha iyi olabilecek kısımları vardı ama genel olarak güzel bir filmdi

bazı sahneler cidden kan dondurucuydu

özellikle bazı ailelere verip veriştirmiş haneke güzelde olmuş

gerçi rahatsız edici deyince yanlış anlaşılma oluyor ve funny games ile kıyaslama yapılıyor,yılmaz güneyin de hatası o olmuş olabilir bence anlatmak istedikleri vs. çok farklıydı sadece 2 oyuncu aynı funny games le

neyse benden 7.5 puan çalışır fazla beklentiye girmeden izlenmeli,ben beklentisiz izledim belkide ondan sevdim

edit:neymiş o soru işaretleri yılmaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 31 Mayıs 2012; 23:17:42 >
  • quote:

daha yeni izleyebildim,bi ölüm haberi geldi ertelemek durumunda kaldım,neyse

filmi genel itibari ile beğendim,hani sonu başta olmak üzere daha iyi olabilecek kısımları vardı ama genel olarak güzel bir filmdi

gerçi rahatsız edici deyince yanlış anlaşılma oluyor ve funny games ile kıyaslama yapılıyor,yılmaz güneyin de hatası o olmuş olabilir bence anlatmak istedikleri vs. çok farklıydı sadece 2 oyuncu aynı funny games le

neyse benden 7.5 puan çalışır fazla beklentiye girmeden izlenmeli,ben beklentisiz izledim belkide ondan sevdim

Filmi izledikten sonra hiçbir şey okumadığım için finali hakkında soru işaretlerim kalmıştı.Biraz kalın kafalıyım herhalde.
    Aslında çocuğun değil onu böyle yetiştiren insanların suçlu olduğunu gözümüze sokuyor.Ama ben anlayamamışım izlediğimde.
    Bazı şeyleri anlayınca filme daha farklı bakıyorsun.

• quote:

daha yeni izleyebildim,bi ölüm haberi geldi ertelemek durumunda kaldım,neyse

Başın sağ olsun diyeyim öncelikle.

İyi o vakit beğendiysen İşte Haneke'nin tarzı bu. Seyirciye saldırır. Seyirci de bu durumu başka türlü algılar. Dahası yönetmenin başarısızlığı olarak algılar ama aslında yönetmenin başarısı da budur.

Ayrıca Haneke'den olağan üstü şeyler beklenmemeli. Çünkü yalnızca gerçeği anlatan bir yönetmen. Ama çoğu kişinin filmlerde aradığı şey başka. İşi yine aynı yöne götüreceğim ama mesela Nolan'ın yaptığı film herkesin izleyebileceği bir film.

Umarım izleyebilirim ama bu gece izleyemiyorum film.

• teşekkürler

evet beğendiğim bir film oldu dediğin gibi gerçekleri anlatmaktan başka bişey yapmayan bir yönetmen ve evet olağanüstü şeyler beklemek yanlış olur bak mesela ben başlarda farklı bir gözler bakıyordum bu yönetmene kamera oyunları,deli bir senaryo deli bir kurgu falan ama meğerse amcamız olanı olduğu gibi anlatma derdindeymiş ha iyi oldu bu şekilde sakin sakin izleyip etkileniyoruz

yılmazcığım olurmu canım hiç kalın kafalı olurmusun

şakası tabi de ne olursa olsn bir kaç yorum okumakta fayda var ee şimdi ne düşünüyorsun film hakkında?

• Güzel film.Benden bir 7 çalışır.
  • oleeyy yükseltmiş notunu yehuuu
  • Benim için film budur ya. Neden aşırıya kaçan kurgu, kafa karıştırma amaçlı filmleri seveyim ki. Bunlar yeterince koyuyor insana. Diğerleri bana göre değil. O filmler hakkında ne söylesem yanlış anlaşılıyor zaten.
  • değil mi ama? gerçektende bir yönetmen izleyicisinin kafasını çürük domatese çevirmeyi neden ister?
  • Ne gerek var kafa karıştırmaya demi ya?Her sahneye yok şu sembol yok şu metafor bla bla bla.Ulan adam bunları anlamak için uğraşmak zorunda mı?Sen bir sahnenin içine 50 tane sembol koy ben filmin akışı içinde eğer o duyguyu alamazsam umurumda olmaz.O yüzden soyutlamanın mokunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum.Ego tatmini de bir yere kadar değil mi?
  • Benim dediğimle Kosmos'un ne alakası var. Ben aşırıya kaçan kurgu ve kafa karıştıran film diyorum. Kosmos böyle bir film değil. Demek istediğim filmleri de yazmak istemiyorum. Tartışma çıkmasın sonra. Hem simgeleştirmeyi de eleştirmedim. Sinemada yerinde kullananlar ustadır zaten. Kosmos'da da öyle çok çok ağır bir simgeleştirme yoktu. Belki de hiç yoktu. O filmi, duyguları aktaran dilsiz bir film olarak da görebilirsiniz. Az çok iyi muhabbetimin olduğu üyelerle böyle tartışmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.