Şimdi Ara

Amortisör tamir mi yoksa sıfır mı almak mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
36.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım amartisör ihtiyacı var galiba ön takım komple yaptırmışdım 3 ay önce ama yine istediğim gibi olmadı geçen rot balanscı bakdı ön amartisörler sağ sol üst amortisör üst kafa bilyası ve takozları ve sağ sol direksiyon körüğü değişmesi gerekdiğini söyledi..
    şöyle bir şikayetim var diyelim hafif bi çukur bile olsa üstünden kenarından geçsem araba silkeniyo direksiyon hakimeyeti azda olsa bozuluyo sağlam cukura girsem bam diye düşüyo o cukura başka bir altarnatif kalmadı sanırım değişecek sürmekden sogudum aracı
    kafama takılan bi nokta amortisörleri tamir mi ettirsem yada sıfır mı alsam sıfır almak biriaz madddi yönden zorlayacak işçilik v.s bilemedim tamir yaptıran var mı aranızda ankaradayım bu arada iyi forumlar..

• Sıfır almalısınız. Çünkü tamiri yapılsa dahi verimli olmaz ya da her an sorun çıkarabilir.
  • Benim tercihim kesinlikle yenisi ile değiştirilmesi yönünde olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 corollaya, 2 ay oluyor, araba berbat haldeydi, zıpzıp zıplıyordu yolda, tokico(japon orjinal) amortisör değiştirdik taktık, 4 lastik değiştirdik, yine durum aynı, nefret etmiş soğumuş durumdayım araçtan, çok fena sarsılıyor araba, çözüm bulursan buraya yaz.
  • Bence de değiştirmelisiniz. Amortisör bildiğim kadarıyla tamir edilmeye çokta uygun bir parça değil.
    Tamir edilmiş amortisör her an sorun çıkarmaya hazır olur.
  • Üzerindeki amortisörler kaç yıllık ?
  • Deseniz ki DSG şanzumanım arıza yaptı onarım mı değişim mi kesinlikle onarım olur cevap ama altı üstü çifti max. 200 TL'lik bir parça. Tamir deseniz yine alırlar 60-70 TL. Havalı fren diskini tornalatmak gibi yerinde olmayan bir hamle olur. Sıfır alın kafanız rahat rahat binin aracınıza.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erkyuo: Dostum hiç bilgim yok valla bende aldım ilk zamanlar bu kadar anlamıyodum ama anlattıgım gibi bi logar kapagının üstünden geçsemde direksiyon ve araba sapıtıyo değiştirince nolcak bakalım keser sanıyorum

Halleluja: dostum sen baktırdın mı rotcuya başka derdi vardır onun bence orj oluyo taktırdığın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Deseniz ki DSG şanzumanım arıza yaptı onarım mı değişim mi kesinlikle onarım olur cevap ama altı üstü çifti max. 200 TL'lik bir parça. Tamir deseniz yine alırlar 60-70 TL. Havalı fren diskini tornalatmak gibi yerinde olmayan bir hamle olur. Sıfır alın kafanız rahat rahat binin aracınıza.

tekine 20 tl ye hallediyolarmış diye duydum pazartesi gidecem bakalım sanayiye inş iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Erkyuo: Dostum hiç bilgim yok valla bende aldım ilk zamanlar bu kadar anlamıyodum ama anlattıgım gibi bi logar kapagının üstünden geçsemde direksiyon ve araba sapıtıyo değiştirince nolcak bakalım keser sanıyorum

Halleluja: dostum sen baktırdın mı rotcuya başka derdi vardır onun bence orj oluyo taktırdığın ?

Hocam yoldaki en ufak çukuru tümseği komple aracın içinde hissediyorum, böyle biraz bozuk bir şehiriçi yolunda arabanın içinde dans ediyorum diyebilirim, alıştım artık.
    İzmirde iyi bir ustaya gösterdik, lastik sertliğinden olur eskimiş hamuru dedi 4 lastik değiştirdik, bunların orjinaliymiş KYB, ama tokico vardı elinde onu taktık, yaylar sağlammış ellemedi,
    Bu körük olayından banada bahsetti, tornaya girmesi gerekiyormuş işlevini yitirmiş amortisör mahvetmiş ön düzeni darbe yemekten, 2 gün kalır aracın bırakman lazım dedi, bırakmadım. amortisörler 600 küsür tuttu, içim yandı, hala istediğim gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 24 Ocak 2013; 22:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Erkyuo: Dostum hiç bilgim yok valla bende aldım ilk zamanlar bu kadar anlamıyodum ama anlattıgım gibi bi logar kapagının üstünden geçsemde direksiyon ve araba sapıtıyo değiştirince nolcak bakalım keser sanıyorum

Hocam yoldaki en ufak çukuru tümseği komple aracın içinde hissediyorum, böyle biraz bozuk bir şehiriçi yolunda arabanın içinde dans ediyorum diyebilirim, alıştım artık.
    İzmirde iyi bir ustaya gösterdik, lastik sertliğinden olur eskimiş hamuru dedi 4 lastik değiştirdik, bunların orjinaliymiş KYB, ama tokico vardı elinde onu taktık, yaylar sağlammış ellemedi,
    Bu körük olayından banada bahsetti, tornaya girmesi gerekiyormuş işlevini yitirmiş amortisör mahvetmiş ön düzeni darbe yemekten, 2 gün kalır aracın bırakman lazım dedi, bırakmadım. amortisörler 600 küsür tuttu, içim yandı, hala istediğim gibi değil.

geçmiş olsun az para değil.. insan yapılınca karşılıgını görmek istiyor bende ön takımı bi ton para verip yaptırdım dedim geçer o ses sarsıntı yok lastik dediler banada senin dediğin gibi ama onuda yapdım malum kış ayı kış lastiği takdım yumuşak tabanlı
    biraz iyi gibi oldu ama yine aynı bakalım amortisör ve diğer parçaları değiştircem bilya v.s takozlar o zaman nolcak o zamanda kesmesse satarım gibi arabayı ama şuda var o kadar para harcayıp satmakda koyuyor insana satamıyorum cok masraf yapdım
    sonuç alırsam yazarım burdan yine

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Deseniz ki DSG şanzumanım arıza yaptı onarım mı değişim mi kesinlikle onarım olur cevap ama altı üstü çifti max. 200 TL'lik bir parça. Tamir deseniz yine alırlar 60-70 TL. Havalı fren diskini tornalatmak gibi yerinde olmayan bir hamle olur. Sıfır alın kafanız rahat rahat binin aracınıza.

tekine 20 tl ye hallediyolarmış diye duydum pazartesi gidecem bakalım sanayiye inş iyi olur

Araç ne orjinali ne kadar bu parçanın? Ben MAIS olmayanı bile almaya cesaret edemiyorum yapmayın gözünüzü seveyim...

• Geçenlerde namistain ' a gittim.
    50 mm lik yaylarım vardı arabaya takmamıştım. Bunları 30 mm yapıp takabilir miyiz diye sordum.
    Aracın kendi orjinal yaylarını düşürmeyi dahamuygun buluyoruz dedi. Bu iş için sökmesi takması dahil 200 tl istedi.
    Eğer amortisörleri de tamir edersek 500 tl olur dedi.

Bilgi olsun diye yazdım. Henüz yaptırmadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka marka bir amortisör taktırırsan belki hesaplı olabilir.. Kore malı..kaliteli amortisörler var.
  • Pazartesi halledecem bu işi sıkıldım cidden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı problem bendede oldu. yeni amortisor için fahiş fiyat teklifleri aldım. uzunca bir araştırmadan sonra ankara ostim de nam amortisörü duydum. gerçekten işlerinin eriler ve amortisör başı 50 tlye tamir ve revizyon yapıyorlar. Tamirde değişmesi gereken parçaları ekstra ücret çıkarmadan değiştiriyorlar. 50 tl dedim işe yaramasa bile çok para değil denemeye değer dedim ve yaptırdım. aylardır da sorunsuz kullanıyorum gayet güzel halletmişlerdi
  • Kışın amortisörlerin sönümleme özelliği azalıyor. Süspansiyon sisteminin sertleştiğini hissediyorsunuz. Sesler ve vuruntu artıyor. Amortisörlerde patlak, yağ kaçağı yoksa genellikle kışın bu işe masraf edilmemesi gerektiği, durumun soğuyan hava dolayısıyla kalınlaşan amortisör yağından olduğu söylenir.

Tamir edilmeyecek bir parça değil, garantili de yapıyorlar. Fakat dikkat edilmesi gereken kullanıma bağlı yorulan metal amortisör kulağının ansızın kopabileceği ihtimalidir. Şehirler arası yolda giderken kulak koparsa davul eşliğinde seyahat etmek zorunda kalırsınız.
  • Sıfırı 70 80 lira sanırım öle diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfırı için 400 tl fiyat çekti özel ford servisi :)
  • benim araç tempra slx 96 model mpi motor bakalım pazartesi gidecem sıfır taktırcam muhtemel bi çukura girdim gelirken o ses insanın icini acıtıyo arabaya dünya masraf yapdım 11 bin liraya mal oldu araba ama iyi oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.