Şimdi Ara

Amoled Ekran LCD Ekrandan Daha mı İyi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
3
Favori
5.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amoled de yazılar bence ips ye göre daha kötü güneş altındada kötü
    Film izlerken adamlar kıpkırmızı gözüküyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tremacs

Amoled de yazılar bence ips ye göre daha kötü güneş altındada kötü
    Film izlerken adamlar kıpkırmızı gözüküyor

O eskidendi. Galaxy s5 in ekranı olayı aşmış durumda. Zaten yakında donanımhaber incelemesindede görürsünüz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vengace

yuzde 1 2 sadece guluyorum.bi ekrana over saturated denmesi icin renklerin yuzde 120 daha farkli bir renkte gostermesi gerekir.syper amoled de 140 bu rakam.bu kadar fanboyluk olmaz

Ya hocam bosver. O kadar fanboylar ki samsung dandik tft panel kullansa en iyi ekran tft'dir diyeceklerdir. Insanlar cafcafli dolgun renkleri seviyorlar. Onlar icin renk dogrulugu onemli degil. Sari bir haliyi ceksinler kamerayla. Super amoledde turuncu gozukur. Ips de ise ayni sari renk gozukur. Ama adama turuncu daha guzel gozukuyor. Sonra diyor ki super amoled kral. Bana gore ÇÖP. Renk dogrulugu ne profesyonel fotografcilikta, ne film modunda ne de dinamik modda yok.

Çok bilen vatandaş...

İphone 5 color gamut

Essentially Perfect

104 percent of Std

-----------------------------------------------------------------------

Galaxy s5 color gamut

106 percent

sRGB / Rec.709

Close to Standard Gamut

Verecek cevabın var mı? Linhkleri atayımmı? Yazdığıum değerleri anladın mı?

Guldurdun Iphone 5'de ips lcd yok ki. Onda lcd degil led Yanlis kiyaslama olmus. M8 ile s5'i karsilastirmalisin. Yerse?

Allahim sen bana yardim et. Iphone 5 modeli gectigimiz yil en iyi ekran secilmisti. Renkleri dogru gosterdigi icon ve bircok kriteri karsiladigi icin. Konumuz renkler ve galaxy s5 te renk kalitesi olarak ips panellerin ensesindedir. Anliyomusun? O yerden yere vurdugunuz ekran % 140 degil % 106 oraninda dogruluk seviyesine indirmistir. Ophone 5 modelide % 104 oranindadir. Htc one modelide % 100 olsun. Hadi o da benden kiyak olsun. Oyle bisey yokturda hadii uzulmeyin diye yazayim. Sonucta gercek renklerden galaxy s5 modeli % 6 sapiyor. Gordugun uzere ips panellerde % 4-3 sapiyor. Ortada daglar yok yani

Niye hep s5'in ekranini ornek veriyorsunuz? Amoled denince s5 mi akla geliyor hep? Note3, s4, s3un rezil amoledleri ne cabuk unuttunuz? Bence s5'in ekran kralligi g3 cikana kadar. 2k ekranin uzerinde cok calismislar. Ayrica tekrar soyluyorum. Iphone 5 led ekranlidir. Bu konuda ise amoled ekranlar le lcd ekranlar kiyaslaniyor.

Uretilen en iyi ekran ve amoled oldugu icin. Yukarida arkqdasada yazdim sanada yaziyorum. Ip5s in ekrani ovulurken birisi ip4 un ekranini kotuleyerek ips paneller kotudur dersek mantik ararmisin???

Anlatamadik bi. İPhone ekranlari ips led. Biz ips lcd lerden bahsediyoruz. Nerden cikti bu iphone?Note3 ile s5 arasında ne kadar sure var cikis olarak? Gitmissin 3 -4 yillik ip4 ile ip5s kiyaslamissin. Arada uçurum olacak elbette.

Yahu ips lcd olsa ne olur allah aşkına. Htc one m8 ile htc one x in ekranı kıyaslanır mı? Yukarda yorum yazan arkadaş kıyaslyabiliyor. galaxy s3 modelinin dynamic ayarlardaki renk gamutunu galaxy s5 modeline yedirmeye çalışıyor. Gitmiş geçmiş yıllardaki amoledlerle örnekler sunuyor. Note3 ün ekranıda başarısız değildir kesinlikle otomatik brightness açıldığında güneş ışığı altında 660 nits parlaklık değerine ulaşır. Sadece burdaki olay galaxy s5 in rakiplerine fark atmasıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yuzde 1 2 sadece guluyorum.bi ekrana over saturated denmesi icin renklerin yuzde 120 daha farkli bir renkte gostermesi gerekir.syper amoled de 140 bu rakam.bu kadar fanboyluk olmaz

Ya hocam bosver. O kadar fanboylar ki samsung dandik tft panel kullansa en iyi ekran tft'dir diyeceklerdir. Insanlar cafcafli dolgun renkleri seviyorlar. Onlar icin renk dogrulugu onemli degil. Sari bir haliyi ceksinler kamerayla. Super amoledde turuncu gozukur. Ips de ise ayni sari renk gozukur. Ama adama turuncu daha guzel gozukuyor. Sonra diyor ki super amoled kral. Bana gore ÇÖP. Renk dogrulugu ne profesyonel fotografcilikta, ne film modunda ne de dinamik modda yok.

Çok bilen vatandaş...

İphone 5 color gamut

Essentially Perfect

104 percent of Std

-----------------------------------------------------------------------

Galaxy s5 color gamut

106 percent

sRGB / Rec.709

Close to Standard Gamut

Verecek cevabın var mı? Linhkleri atayımmı? Yazdığıum değerleri anladın mı?

Guldurdun Iphone 5'de ips lcd yok ki. Onda lcd degil led Yanlis kiyaslama olmus. M8 ile s5'i karsilastirmalisin. Yerse?

Allahim sen bana yardim et. Iphone 5 modeli gectigimiz yil en iyi ekran secilmisti. Renkleri dogru gosterdigi icon ve bircok kriteri karsiladigi icin. Konumuz renkler ve galaxy s5 te renk kalitesi olarak ips panellerin ensesindedir. Anliyomusun? O yerden yere vurdugunuz ekran % 140 degil % 106 oraninda dogruluk seviyesine indirmistir. Ophone 5 modelide % 104 oranindadir. Htc one modelide % 100 olsun. Hadi o da benden kiyak olsun. Oyle bisey yokturda hadii uzulmeyin diye yazayim. Sonucta gercek renklerden galaxy s5 modeli % 6 sapiyor. Gordugun uzere ips panellerde % 4-3 sapiyor. Ortada daglar yok yani

Niye hep s5'in ekranini ornek veriyorsunuz? Amoled denince s5 mi akla geliyor hep? Note3, s4, s3un rezil amoledleri ne cabuk unuttunuz? Bence s5'in ekran kralligi g3 cikana kadar. 2k ekranin uzerinde cok calismislar. Ayrica tekrar soyluyorum. Iphone 5 led ekranlidir. Bu konuda ise amoled ekranlar le lcd ekranlar kiyaslaniyor.

Uretilen en iyi ekran ve amoled oldugu icin. Yukarida arkqdasada yazdim sanada yaziyorum. Ip5s in ekrani ovulurken birisi ip4 un ekranini kotuleyerek ips paneller kotudur dersek mantik ararmisin???

Anlatamadik bi. İPhone ekranlari ips led. Biz ips lcd lerden bahsediyoruz. Nerden cikti bu iphone?Note3 ile s5 arasında ne kadar sure var cikis olarak? Gitmissin 3 -4 yillik ip4 ile ip5s kiyaslamissin. Arada uçurum olacak elbette.

Yahu ips lcd olsa ne olur allah aşkına. Htc one m8 ile htc one x in ekranı kıyaslanır mı? Yukarda yorum yazan arkadaş kıyaslyabiliyor. galaxy s3 modelinin dynamic ayarlardaki renk gamutunu galaxy s5 modeline yedirmeye çalışıyor. Gitmiş geçmiş yıllardaki amoledlerle örnekler sunuyor. Note3 ün ekranıda başarısız değildir kesinlikle otomatik brightness açıldığında güneş ışığı altında 660 nits parlaklık değerine ulaşır. Sadece burdaki olay galaxy s5 in rakiplerine fark atmasıdır.

S5'in ekranini bilemiyorum. Kiyaslama videolarini izliyorum pek birsey anlasilmiyor. Yarin usenmeden teknosaya gittip bizzat kendi gozlerimle gorecegim. Bakalim abarttiginiz kadar iyi mi ekrani? Ama sunu kesinlikle soyleyebilirim: s5 oncesi amoled ekranli telefonlar benim gözümde çöpten ibarettir.

• TechCloudyoutube
    Sony Xperia Z2 vs HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 - Screen Sunlight Visibility Test
    http://www.youtube.com/watch?v=7Mn1Vk73LF0

Bu video belki biraz açıklayıcı olur.

Tekno marketlere gittiğiniz zaman bu ekranda ekran ışığını en fazla 500 nits e kadar açabilirsiniz. Bu videodaki kadar parlak değil diye şüpheye düşmeyin. Buvideodaki parlaklı "sadece güneş ışığı" altında olmaktadır. Otmatik parlaklık seçildiği zaman ışık sensörleri güneş ışığını algılayıp kullanıclar madur olmasın diye 700 nits değerinde parlaklık sunmaktadır. Ayrıca görüş açısındaki muhteşenm başarıda buna eklenince güneş ışığı altında rakipsiz bir ekran oluyor. Unutmayınki tekno marketlerdeki s5 lerin ekranı adapt display seçeneğindedir. Buda renkleri abartı yapar. Doğru dürüst renkler görmek istiyorsanız ekran modlarından sinemayı seçmeniz gerekmektedir.

Modlara göre renk gamutu. Standar rgb ye yaklaşma oranı

Adapt display %129
    professional photo %107
    Cinema %106

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 12 Mayıs 2014; 17:30:47 >

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Kahvede bütün gün oturan amcalarda samsung kullanabiliyor. Rehbere girmekten başka bişey bilmiyorlar. Spor araba sahiplerinin hepsi yarışçı mıdır? Kimisi kontağın yerini bilmiyor. Para var diye alıyor. Önemli olan kullandığın aleti bilmektir. Ne kullandığının bir önemi yoktur.

Gelelim sana dedin ya amoled hep aynı diye al bunlarda ölçülüp biçilmiş testler

Glasxy s1,s2,s3

%130-140 (bu değerler dinamik mod için)

Galaxy note 2

standat mode %134
    movie mode %106

Galaxy s4

standart mode %132
    Movie mode %122

Note 3

Adapt display %130
    Movie mode %113

Galaxy s5

Adapt display %129
    Professional photo %107
    Cinema mod %106

iphone 5

%104

HTC one

%101

------------------------------------------------------------------------

Bu değerler standart rgb renk gamutuna yaklaşma değeridir. Bu bir ekranı değerlendirirken onlarca kriterden sadece birisidir. Buraya yüzlerce link atmaya gerek yok değerler ortada. Bir ekranın en başarılı ekran seçilmesi için REnk gamutunun %100 olmasının bir anlamı yok. Görüş açısından kontast oranına güneş ışığı altındaki performansına kadar birsürü değer var.

• için cırtlak, abartı renkleri ile amoled ekranlar, ips lcd nin gerisinde bence ama ilerleyen zamanlarda daha iyi olacaktır çünkü yeni ve kullanışlı bir teknoloji...
  • Ben asla cinema moduna almam telefonu. Bu ufak ekranda renkler parlak ve doygun olsunki gorebileyim. O yuzden arttiriyoruz.

Amoled bir telefonu sinema moduna alip renk durumuna bakinca kalitesini de anlamis oluruz. Cok kotu.

Yani amoled telefonun sinema modumda dogru renk gosteriyormus banane.

Sen dogru rengi parlakligi canliligi kaybetmeden gosteremiyorsan bundan banane.

Amoled teknolojisi hala IPS teknolojisinin cok gerisinde. Ama gelecekte daha iyi olacagina inaniyorum.

S5 telefonunu ornek gosterip amoled daha iyi denemez. Maliyet satis gibi hircok degiskenle firmalar daha iyisini yapabilecekken yapmamayi tercih edebilir.

Ancak s5 in ekrani gercekten guzel. Cinema modu dogru gosteriyordan cok ben ekran canli dinamik iken oversaturated degerini 110 altina dusurebiliyormu ona bakarim.

Hic kullanmayacagim cinema modu degeri beni ilgilendirmiyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun cevabi hayir amoled daha iyi degil ama gelecekte daha iyi olacak.

Ha iyiden kasit ne? Ben amoled kullaniyorum. Cunku canli renk istiyorum. Yeniden telefon alsam yine amoled alirim.

Su anki telefonum s3 ve renk nayari dinamikte. Cinema moduna alip kullanani gormedim.

Ama genel olarak amoled hala biraz geride. Cunku evet beyaz mavi gibi. Sari turuncu gibi falan filan.

• quote:

Kahvede bütün gün oturan amcalarda samsung kullanabiliyor. Rehbere girmekten başka bişey bilmiyorlar. Spor araba sahiplerinin hepsi yarışçı mıdır? Kimisi kontağın yerini bilmiyor. Para var diye alıyor. Önemli olan kullandığın aleti bilmektir. Ne kullandığının bir önemi yoktur.

Glasxy s1,s2,s3

Galaxy note 2

standat mode %134
    movie mode %106

Galaxy s4

standart mode %132
    Movie mode %122

Note 3

Adapt display %130
    Movie mode %113

Galaxy s5

Adapt display %129
    Professional photo %107
    Cinema mod %106

iphone 5

%104

HTC one

%101

Bu değerler standart rgb renk gamutuna yaklaşma değeridir. Bu bir ekranı değerlendirirken onlarca kriterden sadece birisidir. Buraya yüzlerce link atmaya gerek yok değerler ortada. Bir ekranın en başarılı ekran seçilmesi için REnk gamutunun %100 olmasının bir anlamı yok. Görüş açısından kontast oranına güneş ışığı altındaki performansına kadar birsürü değer var.

Samsungda sinema modunda devamli kullanamazsin arkadasim kendim kullaniyotum s4u diyorum sana sinema modunda parlaklik iyice dusuyor s4 gunes altinda zaten görünmuyor bu modda gunes altinda sadece kararti goruyorsun mesela.gunes altinda en yüksek parlaklığı dinamik modu veriyor.

Edit : erdi bey cihazin ilk inceleme bolumunu yayinladi az ince 30 dakikalarda ekran bolumu başlıyor dostum parlaklik olarak 400un ustundeki degerlerden bahsediliyir 700nit felab degil.alt dizilim sekli degismis kare yapilmis ovalmis fakat hala yesile kaciyor.hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vengace -- 12 Mayıs 2014; 18:52:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Glasxy s1,s2,s3

Galaxy note 2

standat mode %134
    movie mode %106

Galaxy s4

standart mode %132
    Movie mode %122

Note 3

Adapt display %130
    Movie mode %113

Galaxy s5

Adapt display %129
    Professional photo %107
    Cinema mod %106

iphone 5

%104

HTC one

%101

Samsungda sinema modunda devamli kullanamazsin arkadasim kendim kullaniyotum s4u diyorum sana sinema modunda parlaklik iyice dusuyor s4 gunes altinda zaten görünmuyor bu modda gunes altinda sadece kararti goruyorsun mesela.gunes altinda en yüksek parlaklığı dinamik modu veriyor.

Edit : erdi bey cihazin ilk inceleme bolumunu yayinladi az ince 30 dakikalarda ekran bolumu başlıyor dostum parlaklik olarak 400un ustundeki degerlerden bahsediliyir 700nit felab degil.alt dizilim sekli degismis kare yapilmis ovalmis fakat hala yesile kaciyor.hadi kolay gelsin

Erdiye haber basligina edit attirtirim ama merak etme. Sen hala s4 ten bahsediyosun. S5 cinema modunda gunes isigi altindada 700 nits parlaklik sunuyor. Sen hala kafani duvarlara vur

• quote:

quote:

quote:

Glasxy s1,s2,s3

Galaxy note 2

standat mode %134
    movie mode %106

Galaxy s4

standart mode %132
    Movie mode %122

Note 3

Adapt display %130
    Movie mode %113

Galaxy s5

Adapt display %129
    Professional photo %107
    Cinema mod %106

iphone 5

%104

HTC one

%101

Erdiye haber basligina edit attirtirim ama merak etme. Sen hala s4 ten bahsediyosun. S5 cinema modunda gunes isigi altindada 700 nits parlaklik sunuyor. Sen hala kafani duvarlara vur

Tamam kardea sen herseyi biliyorsun telefonu haftalardir kullanan erdi bey bilmiyor.yabanci sitelere inan erdi beyin incelemesine inanma bu kadarina pes

• Amoled forever :) dermişim bana kalırsa lumia 1520 ekran kalitesi muhteşem.

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Birazdan erdi benim yazdığım mesajı cevaplar. Bende sana oradan ayrı bir cevap yazarım. Merak etme sen
  • quote:

Birazdan erdi benim yazdığım mesajı cevaplar. Bende sana oradan ayrı bir cevap yazarım. Merak etme sen

Tamam kardes git erdi beye de ders ver sen siz bilmiyorsunuz aslinda boyle de sen en iyisini biliyorsun kullananlar ve inceleyenler bilmiyor

• quote:

http://www.youtube.com/watch?v=7Mn1Vk73LF0

Bu video belki biraz açıklayıcı olur.

Tekno marketlere gittiğiniz zaman bu ekranda ekran ışığını en fazla 500 nits e kadar açabilirsiniz. Bu videodaki kadar parlak değil diye şüpheye düşmeyin. Buvideodaki parlaklı "sadece güneş ışığı" altında olmaktadır. Otmatik parlaklık seçildiği zaman ışık sensörleri güneş ışığını algılayıp kullanıclar madur olmasın diye 700 nits değerinde parlaklık sunmaktadır. Ayrıca görüş açısındaki muhteşenm başarıda buna eklenince güneş ışığı altında rakipsiz bir ekran oluyor. Unutmayınki tekno marketlerdeki s5 lerin ekranı adapt display seçeneğindedir. Buda renkleri abartı yapar. Doğru dürüst renkler görmek istiyorsanız ekran modlarından sinemayı seçmeniz gerekmektedir.

Modlara göre renk gamutu. Standar rgb ye yaklaşma oranı

Adapt display %129
    professional photo %107
    Cinema %106

Biliyordum ama yine de soyledigin icin sagol

• Bu ekran muhabbeti çok uzamış. Kendimce yorum yapmam gerekirse S5 gördüğüm en iyi ekrana sahip. G2 ve Note 3 kullanıyorum. S5 öncesi ise deneyimlediğim en iyi ekranlar G2 Note 3 ve One da idi.( 3 ü de farklı ekran özellikleri ile beni cezbetti.) Yakında S5 den de iyisi çıkar ama şimdilik daha iyisi yok.

• Xperia Z Z1 ve Z2 ekranları hepsini ezer

@Illustrious.

Referans konu için buradan

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91747368&p=1

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Xperia Z Z1 ve Z2 ekranları hepsini ezer

@Illustrious.

Xperia S-Ion'larıda unutmayalım, efsane ekranlar.

make.belliivmesahibisony

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Xperia Z Z1 ve Z2 ekranları hepsini ezer

@Illustrious.

Aynn knk tiramisu ekran da varmış tadından yenmez

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.