Şimdi Ara

Amoled Ekran LCD Ekrandan Daha mı İyi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Adamlar hala Amoled, Ips'den daha iyi diyor. Kafayı duvarlara vuracağım.
    Madem Amoled, IPS'den daha iyi neden Asus'tan tut Dell'e kadar tüm monitörler IPS ekran kullanıyor ?

Amoled canlıdır. Ancak amaç canlı olması mı gerçek olması mı ? IPS'nin renk paleti daha geniş ve daha gerçek renkler sunuyor abartı yok neyse o... Amoled renkleri şişirdikçe şişiriyor yurdum insanı da kanıyor gelip buraya daha iyidir diyor. Vallahi şaka gibi.

Amoled monitör satılıyorda biz mi bilmiyoruz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amoled ekranlar için yapılan eleştirilerin çoğu doğru olabilir belki ama şunuda bilmekte fayda var,henüz emekleme aşamasında olan bir teknoloji için 5-10 yıl sonrasını düşünmek lazım.Samsungun Tv lerde ve Akıllı tlf lardaki ekranlarda yakaladığı başarıyı kimse inkar edemez.Marka belirtiyorum çünkü bu teknolojiyi en verimli kullanan firma Samsung.
    Samsung vivid özelliğini kullanır bu ekranlarda,laptoplarınızdada vardır bu özellik açıp bakınca ilk başta garip gelir renkler abartılı renklenir falan,Samsung bunu biraz daha geliştirip keskinleştirerek insan gözüne daha hoş hitap eden hale getirmiştir.Seversiniz sevmezsiniz ama gerçekte dünya genelinde fazlasıyla talep gördü bu ekranlar
  • Şu konuda yazılmış mesajları okumadan konuya girip yorum yapmayın aynı cevapları vermekten bıktık.amoled daha pahalı ve üretim sıkıntısı var o yüzden yaygın değil.s5 piyasadaki en iyi ekrana sahip cihaz bununda nedenini geçmiş mesajlarda görürsünüz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Madem Amoled, IPS'den daha iyi neden Asus'tan tut Dell'e kadar tüm monitörler IPS ekran kullanıyor ?

Amoled canlıdır. Ancak amaç canlı olması mı gerçek olması mı ? IPS'nin renk paleti daha geniş ve daha gerçek renkler sunuyor abartı yok neyse o... Amoled renkleri şişirdikçe şişiriyor yurdum insanı da kanıyor gelip buraya daha iyidir diyor. Vallahi şaka gibi.

Tamam işte, eğer amoled IPS'den daha başarılı olsaydı monitörlere de koymazlarmıydı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Tamam işte, eğer amoled IPS'den daha başarılı olsaydı monitörlere de koymazlarmıydı ?

Oled ekranlar maliyetlidir. Ips ekranlardan en az iki kat daha pahaliya satilirlar. Uretimde verimlilik su an tam anlamiyla basarilamadi. Hala cok maliyetli. Bu maliyeti karsilayacak bir satis basarisini garantileyemedikten sonra piyasaya cikartmamak en iyi secenektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ürünler hakkında Türkçe bilgi

Bu da profesyonel insanlar için sony tarafından ürünlerin fiyatları.

http://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-monitors/cat-oledmonitors/

Varsın samsung un telefonlar için uyarladığı active matrix -oled(amoled) renkleri %1-2 yanlış göstersin. Bu oran her modelde dahada düzelmektedir ayrıca.

Sonuçta oled mi? Oled

Pahalı mı? Evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 12 Mayıs 2014; 12:24:23 >

• yuzde 1 2 sadece guluyorum.bi ekrana over saturated denmesi icin renklerin yuzde 120 daha farkli bir renkte gostermesi gerekir.syper amoled de 140 bu rakam.bu kadar fanboyluk olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Vengace

yuzde 1 2 sadece guluyorum.bi ekrana over saturated denmesi icin renklerin yuzde 120 daha farkli bir renkte gostermesi gerekir.syper amoled de 140 bu rakam.bu kadar fanboyluk olmaz

YA bi git işine arkadaş. ciddi söylüyorum bak kumda falan oyna sen
  • quote:

quote:

yuzde 1 2 sadece guluyorum.bi ekrana over saturated denmesi icin renklerin yuzde 120 daha farkli bir renkte gostermesi gerekir.syper amoled de 140 bu rakam.bu kadar fanboyluk olmaz

mesaj sekline dikkat edersen sevinirim burasi tartisma ortami ben sana nasil saygi gosteriyorsam hakaret etmiyorsam sende bana etmeyeceksin

• quote:

quote:

quote:

mesaj sekline dikkat edersen sevinirim burasi tartisma ortami ben sana nasil saygi gosteriyorsam hakaret etmiyorsam sende bana etmeyeceksin

Sen bana yalancı dedin bir kere :) üsluptan ne anlarsın. Sen sunulmuş belgelere bile itibar göstermeyen birisisin. Bırakalım bu üslup kelimelerini. Sen hangi amoled ekrandan bahsediyorsun pardon? O veriler nerede

• quote:

Ya hocam bosver. O kadar fanboylar ki samsung dandik tft panel kullansa en iyi ekran tft'dir diyeceklerdir. Insanlar cafcafli dolgun renkleri seviyorlar. Onlar icin renk dogrulugu onemli degil. Sari bir haliyi ceksinler kamerayla. Super amoledde turuncu gozukur. Ips de ise ayni sari renk gozukur. Ama adama turuncu daha guzel gozukuyor. Sonra diyor ki super amoled kral. Bana gore ÇÖP. Renk dogrulugu ne profesyonel fotografcilikta, ne film modunda ne de dinamik modda yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen bana yalancı dedin bir kere :) üsluptan ne anlarsın. Sen sunulmuş belgelere bile itibar göstermeyen birisisin. Bırakalım bu üslup kelimelerini. Sen hangi amoled ekrandan bahsediyorsun pardon? O veriler nerede

http://www.theandroidsoul.com/super-amoled-hd-and-ips-hd-displays-compared-by-lg/ bu eski suoer amoled yuzde 150 daha pastel gosteriyor

yeni super amoled yuzde 140 (full hd olan s4)

sende basitce bunlara itibar etmeyeceksin nasilsa o yuzden sıkıntı yok

buda samsungun kendi reklami

http://www.gadget.pdamu.com/wp-content/uploads/2011/02/Samsung-Galaxy-S-II-With-Super-AMOLED-Plus-Screen.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

quote:

Ya hocam bosver. O kadar fanboylar ki samsung dandik tft panel kullansa en iyi ekran tft'dir diyeceklerdir. Insanlar cafcafli dolgun renkleri seviyorlar. Onlar icin renk dogrulugu onemli degil. Sari bir haliyi ceksinler kamerayla. Super amoledde turuncu gozukur. Ips de ise ayni sari renk gozukur. Ama adama turuncu daha guzel gozukuyor. Sonra diyor ki super amoled kral. Bana gore ÇÖP. Renk dogrulugu ne profesyonel fotografcilikta, ne film modunda ne de dinamik modda yok.

kendimde g2 evde ayriyetten s4 olmasa bana da yedirecekler eski cihazimda s3 ama kullanmamis gibi renkler harika diyorlar.gercek rengi bilseler anlayacaklar ama

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Bu oversaturated olayi bir kez yanlis otomatik ayarli gelen renk ayari oversaturated durumda kalan modlarini piyasadaki en soluk ekrandan daha soluk olabiliyor bu kadar sacma bir genelleme olamaz. Bu oversaturated durumu o kadar kaliplasmiski amoled icin dusunmeden direk yaziliyor ama piyasanin suan belkide amoled in dinamik modu kadar oversaturated durumda olan lg g2 nin amoled cakmasi olmaya calisan ekranindan bahseden yok(bizim forumda yoksa dunyanin kabul ettigi bir durum) niye cunku ips ve ips dogru renk gosterir diye kafaya koymuslar. Ne amoled ne ips dogru renk gosterir onun dogru renk gostermesini saglayan firmalardir bu kadar basit bir konu bu renk ayarini dogru yaparsan dogru gosterir gidip uc noktalari buyutur kirmiziyi daha kirmizi yaparsan ips te amoledee yanlis renk gosterir bu cok net bir konu tartismasi bile olamaz. Ha tabi su var nexus 5 daha soluk g2 daha canli diyince g2 oversaturated diyen yok nexus ekrani daha dandik diyen var ama iste herkes isine geldigi gibi bakiyor. Suan s5 in profesyonel foto ayari cok dogru renkler gosteriyor (halen tam dogru degil) nerdeyse m8 in ekraniyla ayni renk skalasina sahip ama halen amoled daha canli... ayni sekildr m7 de m8 den daha dogru renk gosteriyor cunku doygunlugu artirdilar herkes amolede laf soylesede piyasadaki herkes ozellikle telefon ekraninda canli renkleri seviyor iste bu kadar kesin bir durum bu g2ye sirf ips diye oversatured demiyen insanlar icin baska bir aciklama olamaz heralde.

• quote:

quote:

Çok bilen vatandaş...

İphone 5 color gamut

Essentially Perfect

104 percent of Std

-----------------------------------------------------------------------

Galaxy s5 color gamut

106 percent

sRGB / Rec.709

Close to Standard Gamut

Verecek cevabın var mı? Linhkleri atayımmı? Yazdığıum değerleri anladın mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.theandroidsoul.com/super-amoled-hd-and-ips-hd-displays-compared-by-lg/ bu eski suoer amoled yuzde 150 daha pastel gosteriyor

yeni super amoled yuzde 140 (full hd olan s4)

sende basitce bunlara itibar etmeyeceksin nasilsa o yuzden sıkıntı yok

buda samsungun kendi reklami

http://www.gadget.pdamu.com/wp-content/uploads/2011/02/Samsung-Galaxy-S-II-With-Super-AMOLED-Plus-Screen.jpg

YA sen ne çaresiz bir akla sahipsin arkadaş

KONUMUZ GALAXY S5 ANLADIN MI?

GALAXY S5 CİNEMA MODUNDA RGB RENK TONLAMASINDA NERDEYSE İPHONE 5 KADAR DENK BİR RENK TONLMASI SUNUYOR

İPHONE 5 %104

GALAXY S5 %106

AMA KALKIP DYNAMİK MODU SEÇERSEN BU ORAN %130 A FIRLAR. SEÇENEK VAR ARKADAŞ NE BİÇİM ADAMLARSINIZ SİZ. YAZILANLARIDA MI OKUYAMIYORSUNUZ? BÜYÜK HARFLE YAZINCA BELKİ AKLINA GİRER YAZDIKLARIM

• quote:

quote:

quote:

Çok bilen vatandaş...

İphone 5 color gamut

Essentially Perfect

104 percent of Std

-----------------------------------------------------------------------

Galaxy s5 color gamut

106 percent

sRGB / Rec.709

Close to Standard Gamut

Verecek cevabın var mı? Linhkleri atayımmı? Yazdığıum değerleri anladın mı?

iphonun ekranlarida yazilimsal olarak daha.canli yapiliyor zaten dostum bunlari bilmeyen yok sayin akilli arkadasim bu arada ipsde her rengin doygunlugunu ayri ayri ayarlayabilirsin ornegin bizim g2ler gibi renkler normalden canli bilmeyen yok ama.super amoled kadar abarti degil
    ayrica super amoledlerde over saturated yapilmasinda alt piksel kullaniliyor butun renkler kayiyor dolayisi ile ipsde her renk icin ayri ayri yapabilirsin.sizin demenizle g2 ve nexus 5in ekranlarininda kirik beyaz olmasi gerekir ama bembeyaz anlatabildim umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vengace -- 12 Mayıs 2014; 12:47:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

1 iphone ve nexus ekranlari suan piyasada en dogru ayarli ve dogru renk gosteren ekranlar.aksini iddia eden bir kaynak bulamazsin adamlar bunla ugrasiyor ve diger firmalarin bunu yapmamasi basarisizliklari degil bal gibi piyasanin buyuk bir cogunlugu oversaturated ekranlari daha cok seviyor diger firmalar ozellikle bozuyor(samsung lg)
    2 amoledin beyaz gostermedeki zorlugu altyapisindan kaynakli renk ayari yanlisligi falan degil. Lcd nin siyahta zorlanmasi gibi
    3.g2 nin ekrani amoledin dinamik modu kadar oversaturated degil kalan butun ayarlarindan daha oversaturated.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 12 Mayıs 2014; 12:54:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

1 iphone ve nexus ekranlari suan piyasada en dogru ayarli ve dogru renk gosteren ekranlar.aksini iddia eden bir kaynak bulamazsin adamlar bunla ugrasiyor ve diger firmalarin bunu yapmamasi basarisizliklari degil bal gibi piyasanin buyuk bir cogunlugu oversaturated ekranlari daha cok seviyor diger firmalar ozellikle bozuyor(samsung lg)
    2 amoledin beyaz gostermedeki zorlugu altyapisindan kaynakli renk ayari yanlisligi falan degil. Lcd nin siyahta zorlanmasi gibi
    3.g2 nin ekrani amoledin dinamik modu kadar oversaturated degil kalan butun ayarlarindan daha oversaturated.

etisebilirlik ayarlarinda renk dinamikligi ayari var bunu sifira cekebiliyorum 4.4.2 kitkat ile problem? yok illa ss istiyorsan atayim ayar modunun ssini ? bunu ayarlamak benim elimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vengace -- 12 Mayıs 2014; 12:56:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

Peki sabahtan beri samsung ta niye boyle.bir ayar yokmus gibi yaziyorsun o zaman.4.4 ten once boyle.bir ayari bile yoktu g2 nin ayrica ayarida indirmemissin cunku daha renk doygun ekranlari herkes gibi sende seviyorsun demekki ben amoled super harika piyasanjn krail diyen biri degilim samsung almayi dusunen biride degilim ama yaptigin elestirinin dayanagi olsun ve objektif olsun bu kadar tek tarafli elestiri yapilmaz birinde ayar var diyip digerin hic boyle birsey yok gibi davranmak yaptigin elestirinin icini tamamen bosaltiyor ki dedigim gibi piyasada doygunlukla oynamayan firma nerdeyse kalmadi piyasa talebi bu yonde o yuzden ne lg yi nr samsung u bu konuda elestirdigimde yok. Bana ayar imkani sunduklari surece.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.