Şimdi Ara

Aminoasit alirken nelere dikkat edinmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar spora baslicam ve aminoasit kullanmak istiyorum.. Aminoasit satin alirken nelere dikkat etmeli hangi marka alinmali fiyat onemli degil yurtdisindanda getirebilirim .. Bu kanuda bilgili olan arkadaslar yardim ederse sevinirim
    Simdiden tesekur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerckr

    Merhaba arkadaslar spora baslicam ve aminoasit kullanmak istiyorum.. Aminoasit satin alirken nelere dikkat etmeli hangi marka alinmali fiyat onemli degil yurtdisindanda getirebilirim .. Bu kanuda bilgili olan arkadaslar yardim ederse sevinirim
    Simdiden tesekur ederim


    Aminoasitler, esansiyel aminoasitler ve non esansiyel yani
    esansiyel olmayan aminoasitler olarak iki gruba ayrılmaktadır. ‘essential’
    İngilizcede ‘asıl, temel; yada gerekli’ anlamlarına gelen bir
    kelimedir. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere, esansiyel
    aminoasitler, mutlaka gıdalar vasıtasıyla dışarıdan alınması
    gereken aminoasitlerdir. Diğer bir deyişle vücut tarafından
    üretilmezler. Esansiyel olmayanların ise dışarıdan diyet yoluyla
    alınması gerekmez çünkü vücut tarafından üretilebilmektedirler.
    İsoleucine, leucine, lysine,methionine, phenylalanine,thronine,tryptophan
    ve valine, esansiyel yani temel amino asitlerdir. Bunların
    diyetle alınması zorunludur. Diğerlerini vücut üretebilmektedir.
    Bunlara ilave olarak, özellikle glutamine ve taurine’nin vücut
    geliştirme sporu yapan için önemli olduğu vurgulanmaktadır.


    Markalar gıdalardan elde edilen amino asitleri seyreltip kullanılabilir hale getirirler. Bir çok gıdada bulunan amino asitleri firmalar genel olarak et ve süt ürünlerinden elde ederler. Ürünlerin üretim faktörleri ve elde edildiği gıdalar ile seyreltilme işlemi sırasındaki seyreltilme oranı ürün kalitesini etkiler. Bu sebeple ne kadar iyi seyreltilmiş ürün, o kadar kaliteli üründür diyebiliriz. Bu halde aldığınız her marka için vücut farklı oranlarda gıdaları karaciğer ve barsaklar tarafından enzimlere ayırarak kullanır. Weider ürünleri vücut tarafından %97 oranında kullanılabilmekteyken Hardline, %60, Nitrofull gibi markalar ise ancak %17 civarında enzimlenebilmektedir (İthalatçı bir firmanın seminerinde dinlemiştim).

    Bu nedenle her ikisi de aynı oranları veriyor, neden daha pahalısını alayım diye düşünmeyin.

    Umarım bu kadar yazdığıma değer.




  • Cok tesekkur ediyorum arkadasim .. Cok guzel yazdin .. Eline saglik
    Proteinde almayi planliyorum weider hardcore 3.2 kg alcam bunun hakkinda bi bilgin var mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.