Şimdi Ara

***amiga nın unutulmaz oyunları*** (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
1
Favori
26.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reason

OOOOOOOfffffffff off... Dertlendim şimdi...

MSX'den Amiga 500'e geçişten sonra ilk taktığın disket Shadow of the Beast olursa ne olur dersiniz !!! ilk demoyu ağzın açık seyredip, ilk denemede öldükten sonraki GAME OVER ekranını görünce "Ben cennetteyim..." demiştim herhalde... O gitar solo neydi Allahım !!!

Walker'ı hatırlarmısınız ?? Birader silahı ben robotu kontrol ediyordum... "It's walker command.. Calling at the unit one..." vayyy..vayy..vay..

Turrican serisi !!! One-up, one-up, one-up... Turrican III diketleri hata verince bitmiişti macera ancak..

Wings'i bilen var mı ? Biz tam 3 ay yaz tatilinde her gün mesai yapıp bitirdik biraderle.. En güzel yazımız diye hatırlarız... 1.dünya savaşı oyunu.. Hele o makineli tüfek jammed olup, arkamızda da çift kanatlılardan (adı neydi unuttum...) varsa... Spitfire nişangahına o alman uçaklarını alıp makineli tüfeği ateşlemeye başlayınca gelen çatırtılar, çıkan dumanlar... Vayyy be..

Amigadaki Twintris keyfi... Çift kişilik oynanırdı.. ve kendi kolonunda yokettiğin sıra güümmm diye karşı tarafa binerdi... Heyy be.. Ses efektleri muhteşemdi..

Demolar, introlar, Red-Sector demo maker... Intro, Boot-loader yazılarını değiştirmeler, Multi-Ice....

Ağlamak istiiyyoorruuumm....

Hayır efendim.. Biz yaşlanmadık.. Bilgisayar teknolojisi ruhunu kaybetti.. 5-10kb ile mucize kodlar yazma devri bitti.. Sınırlı kapasite ile ama zeka ürünü şeyler ortaya konmuyor artık.. Şöyle söyleyeyim; biz o zaman 15-20 yaş grubunda idik.. ve bu oyunlardan aldığımız keyiften bahsediyoruz.. Peki şu anda bu yaş grubunda olanlar, bizim Lotus'dan aldığımız keyfi Most Wanted'dan, San Andreas'dan alıyorlar mı, bizim SWIV'dan aldığımız keyfi hangi oyunda buluyorlar, Ports of Call'ın yerini tutabilecek ticari strateji oyunu hangisi, Turricandan aldığımız keyfi Doom III, Quake verebiliyor mu ? Hayııırr... Görüyorum çünkü akrabalarda.. Çocuk 1 saatde sıkılıyor en son teknolojili, directx9.0 destekli oyunu son teknoloji ekran kartlı makineleriyle oynarken.. Çocuk işte.. Keyif alsa ya.. Biz o zaman çocuktuk da o yüzden keyif alıyorduk ya.. Hayır..

İşte böyle.. Amiga başka bişeydi.. Gerçekten ..

Alıntıları Göster
    SWOS

• quote:

Orijinalden alıntı: cranberry_666

quote:

Orjinalden alıntı: ultrAslan_GS_1905

quote:

Orjinalden alıntı: cranberry_666

sen bşluğa düşmüssün birader allah yardımcın olsun

iki ay kendine gelemez bu cevap tan sonra

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    Amiga asla ölmez. Şimdiye kadar beni en çok heyecanlandıran bilgisayar olmuştu. Hele Aga bir başkaydı. Benefactor , Moonstone gibi var mı Pc de oyun.

• quote:

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    lotus

Kelime hatası yapabilirm harf harf boşuna uğraşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: winchester

lotus

Alıntıları Göster
    zıplayarak vampirden kaçan kırmızı bi araba vardı..
    neydi o oyun

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster

• quote:

elinde amigası olan varmı ateri salonuna bi nostalji köşesi yapmak istiyorum

Alıntıları Göster
    hey gidi günler heyyyy!! neydi o amigalı günler...
    bugünkü internet kafelerin yerinde atariciler vardı kollu street fighterlar amigalar vardı o zamanlar amiganın oyunları çok hoşuma giderdi
    bugün nokialarda olan snake 13 yıl önce amigada vardı
    sensible diye bir futbol oyunu vardı bu oyun tek bir tuşla oynanıyordu tek bir tuşla pas verebiliyordunuz orta kesebiliyordunuz şut çekebiliyordunuz hem menejerlik yapıp hemde maç yapabiliyordunuz bugünkü CM efsanesinin efsanevi atasıdır SENSİBLE
    cannon fodder die bi oyun vardı amigada süpper ötesi bi oyundu bugünki commandosa çok benziyor bugün commandos die bi oyun varsa bence varlığını bu cannon foddera borçludur oyunda bi dağ vardı o dağ ölen askerlrinizin mezarılarıyla dolup taşıyodu oyunu kaybettiğimizde çalan müzik çok güzeldi benm o müzikte ağlayasım geliyordu düşünün müziği bile aklımda kalmış oyunun süper bi oyundu
    bi tane daha oyun vardı oyunun başında adamın bi ferrarisi vardı ferrarinin anahtarını gösteriyodu sonra bi yere giriyodu adam o yerde sülükler vardı adam sülüklerden kaçıyodu bu oyunda süperdi
    yaa işte böyle amiga efsanesi. amiga oynadığınızda bu günkü bazı popüler oyunların atalarını göreceksiniz ve çok şaşıracaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matsibo -- 1 Nisan 2006; 19:44:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matsibo

bugünkü internet kafelerin yerinde atariciler vardı kollu street fighterlar amigalar vardı o zamanlar amiganın oyunları çok hoşuma giderdi
    sensible diye bir futbol oyunu vardı bu oyun tek bir tuşla oynanıyordu tek bir tuşla pas verebiliyordunuz orta kesebiliyordunuz şut çekebiliyordunuz hem menejerlik yapıp hemde maç yapabiliyordunuz bugünkü CM efsanesinin efsanevi atasıdır SENSİBLE
    cannon fodder die bi oyun vardı amigada süpper ötesi bi oyundu bugünki commandosa çok benziyor bugün commandos die bi oyun varsa bence varlığını bu cannon foddera borçludur oyunda bi dağ vardı o dağ ölen askerlrinizin mezarılarıyla dolup taşıyodu oyunu kaybettiğimizde çalan müzik çok güzeldi benm o müzikte ağlayasım geliyordu düşünün müziği bile aklımda kalmış oyunun süper bi oyundu
    bi tane daha oyun vardı oyunun başında adamın bi ferrarisi vardı ferrarinin anahtarını gösteriyodu sonra bi yere giriyodu adam o yerde sülükler vardı adam sülüklerden kaçıyodu bu oyunda süperdi
    yaa işte böyle amiga efsanesi. amiga oynadığınızda bu günkü bazı popüler oyunların atalarını göreceksiniz ve çok şaşıracaksınız

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: matsibo

cannon fodder die bi oyun vardı amigada süpper ötesi bi oyundu bugünki commandosa çok benziyor bugün commandos die bi oyun varsa bence varlığını bu cannon foddera borçludur oyunda bi dağ vardı o dağ ölen askerlrinizin mezxarılarıyla dolup taşıyodu oyunu kaybettiğimizde çalan müzik çok güzeldi benm o müzikte ağlayasım geliyordu düşünün müziği bile aklımda kalmış oyunun süper bi oyundu

napalım kardeş günler geçti

• quote:

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    oyunlar DOS türü olduğu için bende açılmıo

• quote:

elinde amigası olan varmı ateri salonuna bi nostalji köşesi yapmak istiyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lütfen yardım " moonstone : a hard days knight " bu oyun amiganın eski oyunu onu nerden indircem yaklaşık 1 haftadır arıom yok yok yok bilen varmı ?

Orijinalden alıntı: ^^OnuR^^

arkadaşlar lütfen yardım " moonstone : a hard days knight " bu oyun amiganın eski oyunu onu nerden indircem yaklaşık 1 haftadır arıom yok yok yok bilen varmı ?

Alıntıları Göster
    http://www.planetemu.net burada alfabetik sırayla bir sürü amiga disk format'ta oyun bulabilirsiniz şuan da siteyi açamıyorum ama orada bir sürü oyun var bir de buna bak...(tabii geçen bir yıl içinde bulamadıysan )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konsekan -- 2 Mayıs 2007; 15:49:23 >

• quote:

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    Hehe.. Amiga neydiiiiii.

Defender of the Crown u ne oynardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: konsekan

http://www.planetemu.net burada alfabetik sırayla bir sürü amiga disk format'ta oyun bulabilirsiniz şuan da siteyi açamıyorum ama orada bir sürü oyun var bir de buna bak...(tabii geçen bir yıl içinde bulamadıysan )

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: konsekan

Böyle bir şey görmüşken bilgisi olanlara sorayım?

Bu tip sitelerden oyunları pc ye indirip, Amiga disket formatında disket sürücüde kaydedip sonra Amiga 500 e takılıp oynaya bilme yolu var mı?

Hani emülatörlerle pc de oynanıyor bunu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kumanda

quote:

Orjinalden alıntı: konsekan

Böyle bir şey görmüşken bilgisi olanlara sorayım?

Bu tip sitelerden oyunları pc ye indirip, Amiga disket formatında disket sürücüde kaydedip sonra Amiga 500 e takılıp oynaya bilme yolu var mı?

Hani emülatörlerle pc de oynanıyor bunu biliyorum.

Alıntıları Göster
    www.commodore.gen.tr sitesinde sorularının cevabı var.. PC'den Amiga'ya oyun atıp oynayabilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore

www.commodore.gen.tr sitesinde sorularının cevabı var.. PC'den Amiga'ya oyun atıp oynayabilirsin...

Alıntıları Göster
    Ankarada lisedeyken bir akrabamda gördüm ama onlar başka şehirdelerdi. bi çok sorun üstüste gelince bana yanlarında okumamı tavsiye ettiler ben de ööle yaptım tabii amiganın önemi çok fazlaydı. ankaraya dönünce 500 plus ı taksitle aldım. babam kefil olmuştu 6 ayda ödedim. ama hayatımın en güzel günleri onun başında geçti. 16 saat aralıksız dune oynadıımı bilirim.
    project one
    project x
    dune
    chaos engine
    eye of beholder
    gods
    turrican serisi
    double dragon
    axe
    another world
    flashback
    buggy boy
    gunship 2000
    benefactor
    lemmings
    lotus
    ve aklıma gelmeyen daha bi çok oyun
    ama bütün strateji oyunlarını babası olan dune favorimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: gestapo_aa

Ankarada lisedeyken bir akrabamda gördüm ama onlar başka şehirdelerdi. bi çok sorun üstüste gelince bana yanlarında okumamı tavsiye ettiler ben de ööle yaptım tabii amiganın önemi çok fazlaydı. ankaraya dönünce 500 plus ı taksitle aldım. babam kefil olmuştu 6 ayda ödedim. ama hayatımın en güzel günleri onun başında geçti. 16 saat aralıksız dune oynadıımı bilirim.
    project one
    project x
    dune
    chaos engine
    eye of beholder
    gods
    turrican serisi
    double dragon
    axe
    another world
    flashback
    buggy boy
    gunship 2000
    benefactor
    lemmings
    lotus
    ve aklıma gelmeyen daha bi çok oyun
    ama bütün strateji oyunlarını babası olan dune favorimdir

Alıntıları Göster
    silkworm, vroom, superfrog.... daha unuttuğum niceleri ne günlerdi be..... klavyeden disket değiştirmenin verdiği his... şarjör gibiydi vallagüzel günler..

• quote:

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    Off. Amiganın yeri harbi başka ya. O oyunlar süperdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: :ShocK:

Off. Amiganın yeri harbi başka ya. O oyunlar süperdi.

Alıntıları Göster
    Konu hortlamış. Ben hala amiga oynarım. Süper valla.

• quote:

quote:

quote:

o şu an felç zaten

Alıntıları Göster
    her forumda muhakkak bir kıskanç rahatsız psıkolojik sorunlu biri cıkar devilmycry gibi....herneyse o c64 amıga 500 gunlerı unutulurmu hep yuzumde gulumseme bırakan o muhtesem gunler kıck off hele sensıble soccer emıly hughes test drıve vs vs zorro , bruce lee ......artık o zevkı hıc alamıyoruz ama guzeldı yaşadık kendimi çok sanslı hıssedıyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur106

her forumda muhakkak bir kıskanç rahatsız psıkolojik sorunlu biri cıkar devilmycry gibi....herneyse o c64 amıga 500 gunlerı unutulurmu hep yuzumde gulumseme bırakan o muhtesem gunler kıck off hele sensıble soccer emıly hughes test drıve vs vs zorro , bruce lee ......artık o zevkı hıc alamıyoruz ama guzeldı yaşadık kendimi çok sanslı hıssedıyorum....

Alıntıları Göster
    beyler bende commodore 64 ıle ice kartusla oyunları kopyalamsıtım hehe amıgada 512 mb ek hafıza aldıgımda ne mutlu olmustum unutamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan.A

quote:

Orjinalden alıntı: shane

yaw illa commodore topiğimi açalım hiç i sorduğuma yanıt yok
    1- küçük adamların toplandığı oyun 2- motosiklet oyunu ( yukardaki forumları okuyun her 2 si içinde )
    3- pc de emülötörden amiga oyunlarını oynarken nasıl save yapıyoruz detay üst taraflarda
    4- commodore için hangi emülötörü tavsiye edersiniz ? nasıl kullanıldığını açıklar mısınız

tüm foruma bana katlandığı için tşkler ama pcm de commodore oyunlarını oynamak istiyorum save işini çözersem amiga da oynucammm

1 numaralı oyun heli rescue olması lazım. Yanılmıyorsam Sega'nın bir oyunuydu.

Alıntıları Göster
    Of of yorumları okudukca gerı donesım gelıyor ah ah

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.