Şimdi Ara

Amfi ve Hoparlör Seçimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Salon için(45m2) müzik ağırlık fakat yer yer film izleme içinde kullanacağım bir sistem arıyorum. Aama önceliğim konser tadında müzik dinlemek detayları duyabilmek.

Bütçem 4000tl civarı bu sebeple biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki alternatifleri düşündüm.

Elimde Eski ama Üst seviye denilebilecek bir AV Receiver var: Denon AVR-3803

Buna ek olarak:

1 çift Q Acoustics 3020 1 çift Q Acoustics 3050 ve 1 adet Q acoustics 3090 Center düşünüyorum.

Fakat Receiverlar stereo amfi kadar müzik konusunda başarılı değiller sanırım. O sebeple aşağıdaki seçenekleri de düşünüyorum bu setleri Marantz PM6005 Stereo amfi ile destekleyeceğim sanırım.

1. Tercih: Dynaudio Emit M20
    2. Tercih Monitor Audio Bronze 2 (BX2)
    3. Tercih Dali Zensor 3
    3. Tercih Q Acoustics 3050

%80 müzik için kullanacağım sizce hangisi daha mantıklı 5.0 mı stereo amfili 2.0 mı?

bu hoparlor tercihleri 45metre karelik bir salonu yeterince doldurabilir mi?

Ayrıca Stereo amfi olarak alternatiflere de açığım.

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bberkyildiz -- 19 Ekim 2016; 15:39:31 >

• Selamlar.o.metrekareye dali zensor 3 tavsiye ederim.çoğu hoparlorleri kullandım.z3 çok güclu 7inç .artı detay çok iyi hacimli çalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfi 75 wattdanda aşağı olmazsada tam keyif alı ır

• Aslında Apartmanda olduğum için yüksek sesten ziyade daha kısık seslerde de detaylı ve temiz bir ses duymak istiyorum.

Elimdeki Amfi eski seri ve B sınıfı bir amfi. Bu amfi yimi kullanmasam yoksa stereo alsam mı kararsızım.

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • bberkyildiz B kullanıcısına yanıt
    Kısık seslerde daha iyi performans almak istiyorsanız torku ve çıkış gücü ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.

Tabi hoparlörün hassasiyeti de minimum 90-91 dB olmalı
  • Merhaba,
    Sadece müzik deseydiniz, raf tipi hoparlör uygun olur derdim. Ancak işin ucunda sinema olunca raf tipi yetmeyebilir.
    Kule tipi bir şey daha uygun olur sizin için.
  • Bence hoplara yatirim yapin bütçe doğrultusunda o stereo amfiyle mevcut avrniz arasinda oyle %60-70 oranında bir artıs saglamassiniz. Frontlara saglam bi yatirim yapip, center, surround seklinde giderseniz ilerde daha guzel bi stereo amfiyle avr, stereo arasi geçişler yaparsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.