< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
Rastgele internet ortamını araştırırken tesadüfen bulduğum bir konu. Ragdoll cinsi bir kedi sahiplenmis biri olarak elimden geldiğince merak eden arkadaşları bilgilendireyim. Öncelikle, ragdoll cinsi çok pahalı bir cins olduğundan bir kere ücretsiz sahiplenmeyi unutun. (Kendim savundugumdan dolayı değil ama maalesef durum böyle) Bırakın ücretsiz olarak sahiplenmeyi ciddi bir ücret ödemeniz gerekebilir sahiplenmek isterseniz. Irk olarak diğer kedilere göre inanılmaz sakin bir kedi. En büyük özelliği çok çok sakin olması ve kucakta dakikalarca durabilmesidir. Diğer kedilere göre sosyalitesi daha fazla, yani ev halkı nerede hangi odada oturuyorsa o da sizinle olmak isteyecektir. Asla ısırmaz ve tirmalamaz. Tüyleri çok güzel ve ipeksi. Tüyleri her sağlıklı hayvan gibi dökülse de diğer cinslerden farkli olarak bir tık daha az dökülür ve uzun tüyleri olmasina rağmen sık olarak bakım gerektirmez. Cins olarak biraz narin oldukları için bakımları da nispeten pahalıdır. Kaliteli mama, vitamin vs vermek gerekir. İlave olarak arkadaş yazmış ama ben de yazayım, psikolojik olarak biraz narin bir cinstir. Strese çabuk girebilir, ilgisizlige gelemez. Sürekli ilgi göstermek ve sevmek gerekir. Merak ettiğiniz aklınıza takılan birşey varsa sorabilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
neden eş dosttan ücretsiz veya ucuza bulunamıyor onu da yazsaydınız bari... ragdoll, en ender olan ve en fazla tekelleşmeye maruz kalmış kedi cinsi. yani satanlar, asla kısırlaştırmadan satmıyor. yukarıdaki veteriner olduğunu söyleyen kişi de bunlardan biri mesela. yurtdışından çok büyük paralarla kısırlaştırılmamış dişi ve erkek alıp bunların çocuklarını, sonra da çocukların çocuklarını satıp kirli bir şekilde para kazanıyorlar. bu kirli tezgaha ortak olmuş birisiniz siz de. |
|
şahsen ne yaptığınız beni ilgilndirmez ama safkan ırk hayvan satışı kirli bir kavram ve beni ilgilendiriyor. bunun ahlaksızca olduğunu söylemek de duyar kasmak falan değil, neyin ne olduğunu söylemektir. sırf kendi görsel zevkinizi tatmin edeceksiniz diye dışarıda bir sürü sefalet içinde yaşayan hayvan varken boşbeleş insanlara para kazandırıyorsunuz. |
|
|
|