Şimdi Ara

Amerikalılar neden Türklerden daha Zeki ve Zengin ? Ss li (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
7.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bir yazıda yalan olduğu zaman kalanına bakmıyorum

İstanbulda 2017 araştırmasına göre 200 değil 93 var

Safir örneğin batık ayrıca

Neyse yalandan sonrasını okumaya gerek duymadım

http://konuttimes.com/avm/turkiyedeki-avm-dagilimi-cikarildi/60238

Turkiyedeki avm sayisi eminimki almanyaya gore fazladir

Bir taraftan avrupanin lokomotifi bir yandan hic bir sey uretmeyen okadar olumsuzluk yasamis olan buna ragmen alim gucu almanya gibi bir ulkeyle yarisan turkiye var

Turkiyenin alim gucu okadar kotu olsa kimse almanya ile kiyaslamazdi bir seyleri ispaf etmeue calismazdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 7 Haziran 2017; 22:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farketmiyor yalanlar üzerine tezlerini kurarsan Marsla da yarışırsın

Makro veriler yalan söylemez

Ortalama bir Alman ortalama bir türkün tam 5 katı kazanıyor

Kişi başı düşen gayrisafi milli hasıla

Boşver o nedenle

• Zamanında avrupanın bütün kolpa ve troll insanları amerika kıtasına gitmiş. Sonuç buu

Hatta yıl 1969 sanırım. Ay'a gittik diye iddiaları var. Amatör çekimlerle herkesi inandırmışlar. Aya gitmeyi İstiklal Caddesinde yürümek sanıyor o zaman için insanlar. Nereye gidiyorsun? Daha o zamanlar cep telefonu diye bile bir şey yok. Ay'a gitsen duramazsın.

• Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Kolay olacağını söylemedim tabi. Büyük bir devrim gerekiyor ama bu komünist anlamda değil elbette. Atatürkün devrimlerini yok ettiler çünkü. Biz de bir şeyleri değiştiremezsek bu iş bu dönemde bitebilir. Çünkü halk çok değişti. İçeriden kültür emperyalizmine maruz kaldık. Ancak aşılamayacak sorunlar değil. Tekrar özümüze kültür ve benlik anlamında dönmemiz lazım. Büyük fırsatlar yakalayabiliriz.

• https://forum.donanimhaber.com/halen-turkiyedeki-otomobil-fiyatlarini-savunanlar-var--126009815
    Beyler prim vermeyin ya troll ya da nabız yokluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .BraveHeart. -- 8 Haziran 2017; 0:16:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Ciddi söylüyorum,Türk milleti birçok Avrupa ve Amerika ülkerinden çok daha zekidir.Fakat bizim insanımız kadar tembelini de görmedim.Türkiye'de 1 kişi dahil işinden memnun değil,hep bir öfleme püfleme peşinde.Sonra diyorlar ki Avrupadaki Amerikadaki imkanlar burada olsaydı neler neler olurdu diye.Ne olurdu ben söyleyeyim,bu kadar bolluk ve bereket içinde kimse kılını kıpırdatmaz nasıl olsa çalışmayana devlet para veriyor diye.1 ayda batardık

Sen dersin Türkler zeki, başkası der Çinliler zeki öyle gider...

Önemli olan çalışkan olmak

Bizim eve (öğrenci evi) Hemen her kıtadan onlarca insan geldi bizim kadar girişken ve pratik zekalı insan yok gerçekten. Ama pratik zekada bir yere kadar yetiyor düzenli olmak her yerde başarı getirir.

Bunu şöyle örneklendirebiliriz. Türkler eve elektronik bir şey aldığında genelde kuklanma kılavuzunu çok okumaz okunayınca bi zaman sonra elektronik cihazların kullanımını çok kısa sürede öğrenebiliriz ama hiç bir zaman kılavuzu okuyan kadar çok şey bilemezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anket Adamı

quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bir yazıda yalan olduğu zaman kalanına bakmıyorum

İstanbulda 2017 araştırmasına göre 200 değil 93 var

Safir örneğin batık ayrıca

Neyse yalandan sonrasını okumaya gerek duymadım

http://konuttimes.com/avm/turkiyedeki-avm-dagilimi-cikarildi/60238

Turkiyedeki avm sayisi eminimki almanyaya gore fazladir

Bir taraftan avrupanin lokomotifi bir yandan hic bir sey uretmeyen okadar olumsuzluk yasamis olan buna ragmen alim gucu almanya gibi bir ulkeyle yarisan turkiye var

Turkiyenin alim gucu okadar kotu olsa kimse almanya ile kiyaslamazdi bir seyleri ispaf etmeue calismazdi

Hala yarışıyor diyorsun, sen utanmıyor musun ? Almanyanın asgari ücretlisi bile buradaki 3000tl maaşın çok şok üstünde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• La bu forum beni öldürecek yeminle

Oğlum atalarınıza sövmek için bahane mi arıyorsunuz?

Hem atan kim senin o profil resmindeki sakallı arkadaş mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anket Adamı

quote:

Orijinalden alıntı: kalora

Kaç milyon Amerikalı günlük aş evlerinden yemek yediğini de biliyormusun sen veya kredi işe ömür boyu ev ödediklerini..

Dh ergenleri avrupayi abdyi toz pembe zannediyorlar

Ben avrupada yasiyorum hic bir seye sahip olamadim asgari ucretle surunuyorum

Turkiyede is var is begenen yok

Bugun bir mekatronik ustasi 3000 lira kazaniyor

Doner ustasi 2500 lira

Badanaci 2000-3000 lira kazaniyor

Abde 700 bin dolarlik evler turkiyede 400 bin lira

Sana da davulun sesi uzaktann hoş geliyor gel türkiyede çalış orda sürünceğine iş var iş var de avrupada sürün nasıl insansın anlamadım...

İş varsa gel çol seviyorsan gel orda sürünüyormuş yalanını yesinler.....

• 1.si Amerikalıların zeki olduğunu nereden çıkardın?

2.si Ev ile zekilik arasındaki bağı kuramadım. Sen nasıl becerdin bilmiyorum.

Amerikalılar zeki değil. Amerika'nın yöneticileri akıllı sadece. Ülkeye yatırım yapıyor, senin umursamadığın bilim adamlarına milyon dolarlar bayılıyor. Bugün buluşların hemen hepsi Amerika'ya ait. Bunun en büyük sebebi de yatırım yapması. Bizim yöneticiler de İsviçre bankalarına paralarını atsınlar. Kendilerine yatırım yapsınlar.

Bu sadece şu anki yöneticiler için geçerli değil. 80 yıldır gelen tüm hükümetler için geçerli. Şu anki de onlardan farklı değil tabii.
  • hepsi villalarda yaşıyor !
    % 90 da çok abartı.

Amerikalılar neden Türklerden daha Zeki ve Zengin ? Ss li
  • ABD dediğin müslüman bilim felsefecilerinden çalmıştır çoğu şeyi senin şöyle alalım ..

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:%C4%B0slam_filozoflar%C4%B1
  • He iş beğenmıyoruz 1400 tl maaş verıyorlar cumartesi bıle calıstıyorlar. Unıversıte okuyanlar bıle iş bulamıyor, bulanlarda ya asgarı ucrete yada bıraz yukarısına calısıyorlar. Dunyanın en pahalı eti, en pahalı yakıtı, en pahalı araba fıyatları bu ulkede 1400 - 3000 tl maaşla iş begensen ne olur begenmesen ne olur ? Adamlar yurt dısında atıyorum son model telefonu 700 e alırken sen 4500 e alıyorsun. 40 bine 5 ve 5 serisi alıyor, burada 400 500 bin aynı araba.

Özel sektorde cogu iş yerı sıgortada vermıyor, ınsanları köle yerıne koymuslar.

Akıllı olsaydık bu halde olmazdık, adamlar her alanda ılerıdeler teknolojı sılah ınsan hakları vs. Bır tarım vardı onuda bıtırdıler, ısrail çölde tarım yapıyor kanalızasyonu arıtarak sulama yapıyorlar gıdın belgesel ızleyın gorun dıger ulkeler nelerle mesguller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Haziran 2017; 2:35:35 >
  • bilgisayar müh okuyorum.son yıla geldiğimizden ve Türkiye deki şartları beğenmediğimden ve içimde hep bir abd hayali de olduğundan haliyle abd de master sonrasında orada çalışmayı falan araştırıyorum baya.

Vadinin büyük şirketleri yeni mezun yazılım mühendislerine 75-95bin yıllık brüt veriyor.bundan daha %33lük vergiyi düşülecek. 4 senelik Tr üni mezunu birinin orada iş bulması gerçekten çok zor orada master yaparak bulmak daha mümkün.hadi biz iyimser olup diyelim bulduk 4 sene üni sonunda 90bine.şimdi bu rakam yeni mezun bir yazılım mühendisi için şahane bir rakam ama bir de vergiler zorunlu giderleri çıkarıp bakalım.üçte biri vergi(30bin)-vadide ev kirası (2-2.5bin o resimdeki gibi değil tek odalı 60m2 falan. benim sevdiğim tarz da ufak bir ev o ayrı:D) elektriği suyu mutfak banyo giderleri vsde bin koysak zorunlu giderler 3-3.5bin zaten 30bin vergiye gitti kaldı yıllık 60bin aylık 5bin yine iyimser olursak 3bin zorunlu ev gideri aylık ele kalan 2bin, kötü para mı değil ama dünyadaki en zor mülakatlardan geçmişsin teknolojinin kalbinin attığı yere merkezine gitmişsin dünya teknoloji devlerinden birinde işe girmişsin dünya üzerinde ki en iyi başlangıç maaşı alıyorsun ve eline aylık 2bin kalıyor.kötü para demiyorum ama insan o kadar çabanın emeğin karşılığında en az bir 5bin falan kalan net para bekliyor.

master sonrası başlama maaşıda 105-115 gibi rakam onuda siz aynı mantıkla hesap edebilirsiniz.

herneyse ben bu örneği niye verdim aslında abdnin halkı filmlerde tasvir edildiği gibi süper koşullarda yaşamıyor. en zeki çalışkan kişilerin seçildiği vadide alınan maaş bu birde mcdonalds da asgari maaşa çalışan bir işçiyi düşünün onun hayatını gelir giderini düşünün.

amerikalılar çok zeki demiş onu kimse kaale almaz ama şöyle bir örnek vereyim vadide amerikalıdan daha çok hintli,çinli var.tam tersine amerikan halkı Türklerin geneline oranla çok daha tembeldir daha az zekidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11numara -- 8 Haziran 2017; 2:49:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Annalise

quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Ciddi söylüyorum,Türk milleti birçok Avrupa ve Amerika ülkerinden çok daha zekidir.Fakat bizim insanımız kadar tembelini de görmedim.Türkiye'de 1 kişi dahil işinden memnun değil,hep bir öfleme püfleme peşinde.Sonra diyorlar ki Avrupadaki Amerikadaki imkanlar burada olsaydı neler neler olurdu diye.Ne olurdu ben söyleyeyim,bu kadar bolluk ve bereket içinde kimse kılını kıpırdatmaz nasıl olsa çalışmayana devlet para veriyor diye.1 ayda batardık

Amerikalılar neden Türklerden daha Zeki ve Zengin ? Ss li

Bu haritalara inanan var mı ya kaç kişi Iq testi yapmış da sonuçlar bu hele hele Afrika ülkerinde

• bizde kafalar ters çalışıyor da ondan :)
    şehrin ortasında apartman dairesi olan kişi kendini zengin görür ,çünkü merkezlerdeki daire fiyatları uçuktur
    evinin balkonu yoktur ,varsa dahi sadece yolu görür ,toprak ve ağaç desen neredeyse yok gibidir ,apartmandan çıktığı anda kendini kalabalık ,kargaşa içinde bulur ,arabasını park edecek yer dahi yoktur
    bütün bunlara rağmen orada oturmaktan büyük haz duyar ,çünkü dairesi çok pahalıdır

gerçi bu tipler genelde kendini zengin zannedenlerdir ,gerçek zenginler hiçbir zaman şehir merkezinde ,bir apartman dairesinde oturmaz ,mümkün olduğunca şehre uzak ,yeşilliğin bol olduğu villa tipi yerlerde yaşarlar

aslında şehrin ortasındaki daireye verilen parayla ,şehir dışında çok rahat villa tip ev alınabilir
    ama dediğim gibi kafalar ters olduğu için yapacak şey yok :)

gerçi ben bu durumdan çok memnunum ,diğer türlü zenginler (daha doğrusu kendini zengin zannedenler) şehir dışında oturmaya karar verir ve ev fiyatları çok yükselir ,aksi olarak şehir merkezinde olan daire fiyatları düşer
    böylece bu defa biz fakirler şehrin pisliğini çekmeye mahkum oluruz :)

• 11numara kullanıcısına yanıt
    Master yaparsan işin hazır amerikada. Yazılımcıların yüzde 85'i yabancı amerikada. Amerikanlar genelde hukuk ekonomi okuyorlar.
  • Zekilikten ziyade olaya ya?am standartı olarak bakmak gerek. Adamların sadece evleri değil arabalarıda lüks nedeni ise üretimlerinin markalarının ve teknolojilerinin yerli olmasından kaynaklanıyor diye dü?ünüyorum. Ee sen diyeceksin i?te o teknolojiye sahipler zekiliklerinden kazanıyorlar o zaman bende sana derimki teknoloji ve ya?am standartı pat diye geli?ecek bir ?ey değil adamların tarihine baktığında onlar sömürü yaparken sen yapmamı?sın adam ordan hammaddeyi köleyi almı? kendi için çalı?tırmı? peki ya biz sürekli bi sava? hali ilerliyen zamanlarda ise devlet giri?imcilere çok büyük avantajlar sağlamı? ee bize bak olan fabrikaları kapatmı?ız. Kısaca adamlar doğru zamanlarda doğru hamleleri yapmayı bilmi?ler diye dü?ünüyorum. Ee artık sürç-i lisan ettiysek affola

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerikan evi tarzı prefabrik evler satılıyor uygun fiyata. Arsan varsa kondur bir tane otur.

Yeter bu ezik konular açtığınız artık.

Amerika'da ne kadar fazla harabe banliyö var, homeless (evsiz) var haberin var mı? Taşı toprağı altın diyorsan gidebilirsin.
  • Che guevara bile diyor afrikaya özgürlük götürmeye gittim adamlar silah kullanamayacak kadar gerizekalıydı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.