Şimdi Ara

Amerikadan alınacak bi MacBook Pro nasıl şarj edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şarj aleti amerikadaki prizlere uygun olacaktır. peki ben o bilgisayarı tr de nasıl şarj edeceğim???

• Sadece fişin ucunu değiştiren küçük bir adaptörle (5 TL) Avrupa'da kullanmaya başlayabilirsin. Adaptörün voltaj, akım ve frekans değerleri Türkiye'ye uygun.
  • o ucu nerden bulacağım? amerikada apple storedan alınırken söylense avrupaya uygun adaptör başlığı verilmez mi?
  • Bir elektrikçiye girip 2-3 lira verip alıyorsun. Amerika'da apple store da bulamazsın. İlla orjinal olsun diyorsan Türkiye'de bir apple store'a girip ortalama 40-50 liraya alabilirsin diye düşünüyorum.
  • quote:

o ucu nerden bulacağım? amerikada apple storedan alınırken söylense avrupaya uygun adaptör başlığı verilmez mi?

o uc bütün elektrikcilerde satılıyor ayrıca bilgisayarcılarda fln rahat bulursun.
    uygun adaptör başlıgı verceklerini sanmıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoodooRush

Bir elektrikçiye girip 2-3 lira verip alıyorsun. Amerika'da apple store da bulamazsın. İlla orjinal olsun diyorsan Türkiye'de bir apple store'a girip ortalama 40-50 liraya alabilirsin diye düşünüyorum.

türkiyede bildiğim kadarıyla apple store yok. bide o 2-3 liraya alacağım uç zarar vermesin bilgisayara?
  • Sorun olacagini zannetmiyorum. Seninki gibi kullanan onlarca insan var. Hatta bazilari o kablonun ucunu kesip bizim fislerden takiyorlar :D Ama yinede orjinal ve saglam istiyorsanApple Turkiye ye mail at. Onlar seni yonlendiri. Yada telefonla ulas daha kisa zamanda sonuc alirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

türkiyede bildiğim kadarıyla apple store yok. bide o 2-3 liraya alacağım uç zarar vermesin bilgisayara?

türkiyede apple store olmaz olurmu hiç ya. çarpılırsınız valla :)

bunlar servisler.http://www.bilkom.com.tr/apple/content.php?cat_id=204

bunlar store lar.http://www.bilkom.com.tr/apple/content.php?cat_id=40

bu iş içen bir kaç altarnatif var. birincisi şu resimdeki gibi kutunuzdan çıkan amerikan fisinin ucuna çevirici takıp kullanmak. ama ben bundan yana değilim. çevirici kaybolur, düşer müşer, sinir eder adamı. bunu yerine amerikan kablosunu, ortadaki adaptor ünitesinden çıkarıp yerine ayni şu resmdeki gibi teyip fişi diye bilinen elektrikçilerdeki 3-5 tl lik kablolardan takmak daha iyi. veya biraz daha orjinal olsun, topraklamalı olsun derseniz apple yetkili servis veya mağazalarından, türkiye ve avrupa(UK hariç) da satılan macbook ların yanında gelen avrupa yani ülkemizde kullandığımız standart uçlu apple kablosundan alabilirsiniz. amerikadaki kablonun aynısının ucu türkiye uçlu olan hali yani. ben Ofis iletişimden (link) almıştım. orası teknik servis olduğundan için sanki daha ucuza almıştım diye hatırlıyorum. 10 euro gibi bir fiyatı var. 22 tl. bi kablo için çok gibi gözüküypr ama orjinal apple olsun, topraklamalı sağlam olsun derseniz bu şekilde alırsınız.

• hmm... anladım saolun. bilkomun sitesindeki premium reseller mağazalarından birinden alacağım sanırım. teşekkürler cevaplar için.
  • O Apple Store'lardan alacağın şey (bulabilirsen) adaptörün ucuna takılıyor. Bu da kablonun kısa kalmasına sebep oluyor. Kutudan bir de uzatma kablosu çıkıyor, ben hep onunla kullanıyorum. Onu Türkiye'ye uygun hale getirmek için de ya uzatma kablosunu alacaksın, ya da 5 TL'lik adaptör alacaksın. Ben mesela elektrikçiden aldım hem sağlam hem de topraklı. Arkadaşa almak için Yazıcıoğlu Han'a uğradım, adam sordu ucuz mu kaliteli mi istiyorsun diye, iyi bir şey olsun dedim, 5 TL'ye benim aldığımdan verdi. Herhalde dandikleri de var, onlardan almamak lazım. Elektrik sonuçta bu, şakası olmaz.
  • Türkiye de bir çok evde toprak hat olmadığını ve şarj aletininde appledan standart olarak topraksız şarjla geldiğini düşünürsek sende benim yaptığım gibi git bir tane teyip kablosu al 2-3-4 metre kafana göre tak ucuna kullan hiçbir farkı yoktur.
  • quote:

O Apple Store'lardan alacağın şey (bulabilirsen) adaptörün ucuna takılıyor. Bu da kablonun kısa kalmasına sebep oluyor.

masterm1nd senin dediğin ufak kafa şu herhalde;http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/catalog/ux_a09021000ux0035_ux_c.jpg

dediğin gibi bu kısaltıyor ama ben bunu kastetmemiştim. o kutudan çıkan topraklı uzatma kablosunun ucu türkiyeye olan modelini söylemiştim. yani türkiyeden alınmış bir macbook'un kutusundan çıkan uzatma kablosu;

http://img137.imageshack.us/img137/6360/imag0587.jpg

şahsen ben teyip fişinin yerine topraklı apple fişini tercih ederim.

quote:

Türkiye de bir çok evde toprak hat olmadığını ve şarj aletininde appledan standart olarak topraksız şarjla geldiğini düşünürsek

varsayımla tavsiye yapmamalıyız. türkiyede bir çok evde toprak yok, sendede yoktur al teyp fişi denilemez bence. evet kişiden kişiye değişir. mesela benimde evimde yok ama çok daha uzun süre kullandığım ortamlar olan üniversitem ve ofisimde topraklı. üstelik apple kısa adaptor kafası ile kullanırsanız toprak olmuyor. ama uzatma kablosunu takarsanız topraklı.

kaldıkki 1 yıl teyp fişiyle kullandım bende. sürekli gevşiyor be çıkıyordu adaptore bağlandığı noktadan kablo. ve teyp fişinin kalitesine göre değişir ama benimki inceydi ve çok kıvrılıp karışıyordu. bu aldığım ise daha sağlam ve kalın bir kablo. ha almak şartmı tabiki değil. dediğim gibi bende 20 tlye apple kablosu almaya kadar siyah 2 tllik teyp fişi kullanmıştım. ama apple kablosu daha sağlamcı bir seçim bence. tabi herkesin kendi kararı. sonuçta bir gerçek varki orjinal apple kablosu şart değil. yani amerika veya diğer ülkelerden gelen macbooklar sıkıntı yaratmıyor.

• Ucunu kestirip TR prizi yaptırabilirsin
  • oxiabit, en sağlamı seninki olmuş. Benim bahsettiğim de şöyle bir şey alıp uzatma kablosunun ucuna takmaktı.

http://image5.sahibinden.com/photos/81/26/69/11812669_yt6.jpg
  • kablonun fiyatından çok bulabilmem önemli aslında çünkü bulunduğum ilde apple premium reseller yok. istanbuldan kargolarlar mı acaba?
  • bi konuşun derim. ofis iletişimi tavsiye ederim. kargo parasınıda ödedikten sonra neden göndermesinler.
  • quote:

oxiabit, en sağlamı seninki olmuş. Benim bahsettiğim de şöyle bir şey alıp uzatma kablosunun ucuna takmaktı.

http://image5.sahibinden.com/photos/81/26/69/11812669_yt6.jpg

anladım. zaten aynı şeye geliyor. ben macbook'u ilk aldığımda böyle kullandım 1-2 ay. ama prizden çekince prizde falan kalınca sinir ediyordu. hele birde dalgınlıktan hızlıca çekip gidiyordum. gittiğim yerde bi bakıyorum uç evde kalmış. sonra 1 sene teyp fişiyle idare ettim en sonunda 3 ay önce mecidiyeköy ofis iletişimden aldım. hatta satıldığını da bilmiyordum o kablonun. ama adaptör'üm bozulmuştu bende yenisini almak için gittiğimde gördüm. 150 tl adaptöre 20 tl de o kabloya verdim.

• eğer appleın sattığı orjinal kablo 20tl ise hiç sorun değil. kargolarlarsa kargo parasıda zaten çok tutmaz herhalde.

bide bunun dışında adaptörü prize değilde prizi adaptöre uygun halde getirebilir miyim? yani bizim normal topraklı prize bi aparat takarak amerikanın fişlerinin girmesini sağlayabilir miyim? böyle bi alet var mı varsa teyp kablosundan daha mı güvenli olur bilmiyorum ama?!?

EDIT:

evet sanırım öyle bi alet var. hatta google görsellerde aratınca direkt macbook adaptöre takılmış o aparat çıktı.

Amerikadan alınacak bi MacBook Pro nasıl şarj edilir?

bu sanırım her ildeki elektrikçide vardır. vardır da apple premium resellerdan alıncak kablo kadar güvenli midir? okadar para verdikten sonra macbooka zarar gelsin hiç istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 31 Ekim 2009; 9:41:00 >

• Bu iyi güzel de, benim gönderdiğimi kullanabilirsin o konuda. Çünkü senin gönderdiğin sadece adaptörün ucuna takılabiliyor. Uzatma kablosunu kullanmazsan çok kısa kalıyor. Uzatma kablosunun ucu da topraklı, yani topraklı Amerika'dan Türkiye'ye çevirici bulman lazım. O da benim gönderdiğime benzer bir şey. En güzeli bulabilirsen oxiabit'in gönderdiğinden bul.
  • evet sanırım en sağlamı istanbulda premium reseller mağazadan orjinal uzatma kablosu almak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.