Şimdi Ara

Amerika'yı Kolomb'dan Önce TÜRKLER Keşfetti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.''

Mustafa Kemal Atatürk!
  • Türkler kadar geniş coğrafyalara yayılmış;ilim,irfan,islamiyeti getirmiş başka bir ırk var mıdır? Yeri gelmiş düşmanlarına kök söktürmüş,yeri gelmiş en büyük müttefikleri olmuş.Osmanlı Devletinde gerikafalılar yüzünden bilimden ve modern dinden bahsedilseydi,Bazı soydaşlarımız hem Türklerini kaybetmemiş olmazlardı hemde Dünyanın göbeğini Türkler yönetmiş olurdu.
  • İlk türkler keşfetmedi, bu keşif olayına da yaklaşım farklı ya neyse..
    Öncelikli olarak evet Amerika'ya avrupalılardan önce türklerin ayak bastığı bir gerçek ve kızıl derililerle zamanında bir iletişim kurmuş olmaları kuvvetle ihtimal dahilinde (bkz güney amerika yer isimleri ve gelenek görenek, kalıplaşmış isimler).Ancak biz keşfetmedik oranın yeni bir kıta olduğunun farkına varmak lazım önce bunuda bulan Amerigo Vepuccidir. Amerigo Vepucci'nin Güney Amerika sahillerinde yaptığı geziler sonucu yeni bir kıtada olduklarını keşfetmelerine kadar kristof dahil herkes oranın güney asya olduğunu düşünüyordu. Piri Reis'in haritalarına gelecek olursak. Piri Reis'in o haritaları çizmesi bilim adamlarının incelemelerine göre portekizlilerle ve önde gelen deniz ülkeleri ile yapılan deniz savaşlarından sonra ele geçirilen haritlar kullanılarak ve o bölgelere gidilerek çizilmiş. Benim bildiklerim bunlar

Uygur piramitleri=Maya piramitleri (Xi'an şehri)
    Ak hoca= Ak koca=kabilenin,boyun yaşlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 29 Nisan 2010; 22:44:38 >

• yukarda bir arkadaş da bahsetmiş..

bende piri reis in bu haritanın çiziminde uzaylıladan bilgi aldığına falan inanıyorum..

keşif konusnda birşey diyemiyeceğim..ama Maya-aztec gibi ırkların Türk olduğu düşüncesindeyim..Sibirya üzerinden Amerikaya buzul üzerinden yürüyerek geçmiş olabilirler çünkü o zamanlar buzullar ile arada bağlantı vardı..
  • benim anlamadığım osmanlının büyük gemilere sahip olmaması durumu. ilkokul ve lisede "osmanlı okyanua dayanıklı gemilere sahip olmadığı için ..." diye başlayarak anlatıyorlar konuyu.

ben inanmıyorum osmanlının bu sebeple gidemeyeceğine. osmanlı dediğimiz ülke o tarihlerde hatrı sayılır bir gücü elinde bulunduruyordu. yani 100lerce binlerce gemi gerekmiyor bu iş için. diyelimki o kadar büyük gemisi yoktu... e satın alabilirdi? portekiz gidiyordu ispanya gidiyordu da süper güç osmanlı gidemiyor muydu? koskoca imparatorlukta bir tane adam yok muydu yani bu işi başarabilecek? bence çok farklı sebepleri var bu keşif muhabbetinin.

bizden saklanan çok fazla şey var. öyle bir tarih öğreniyoruzki "türkler şunu yapmış" kelimesini duyunca bırakın ihtimal vermeyi, dalga bile geçiyoruz kendimizle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

benim anlamadığım osmanlının büyük gemilere sahip olmaması durumu. ilkokul ve lisede "osmanlı okyanua dayanıklı gemilere sahip olmadığı için ..." diye başlayarak anlatıyorlar konuyu.

ben inanmıyorum osmanlının bu sebeple gidemeyeceğine. osmanlı dediğimiz ülke o tarihlerde hatrı sayılır bir gücü elinde bulunduruyordu. yani 100lerce binlerce gemi gerekmiyor bu iş için. diyelimki o kadar büyük gemisi yoktu... e satın alabilirdi? portekiz gidiyordu ispanya gidiyordu da süper güç osmanlı gidemiyor muydu? koskoca imparatorlukta bir tane adam yok muydu yani bu işi başarabilecek? bence çok farklı sebepleri var bu keşif muhabbetinin.

güçle alaksı yok politika bu.Osmanlının politikası müslümanları aynı çatıda toplayıp halifenin önderliğinde gavur avrupayı islam bayrağı altına almaktı.

portekizin ispanyanın ingilterenin politikası da nereyi sömürürüm kendi çıkarlarım için nasıl kazanç sağlarım oldu.

• quote:

benim anlamadığım osmanlının büyük gemilere sahip olmaması durumu. ilkokul ve lisede "osmanlı okyanua dayanıklı gemilere sahip olmadığı için ..." diye başlayarak anlatıyorlar konuyu.

bizden saklanan çok fazla şey var. öyle bir tarih öğreniyoruzki "türkler şunu yapmış" kelimesini duyunca bırakın ihtimal vermeyi, dalga bile geçiyoruz kendimizle.

ohoo bizim öğrendiğimiz tarih tarih değilki?..

adam akıllı bir belgeler ortaya çıksa ciddi şeyler anlatılasa değişecek çok şey var da saklanıyor malesef..elbet açığa çıkacak zaten..en basitinden 1900 ile 1940 yılları arasındaki bir sürü olay halktan saklanıyor...çok hadiseler yaşanıda haberimiz yok bizim..

• quote:

Orijinalden alıntı: PaRaNoRMaLL

quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Kızılderililer Mayalar İnkalar hepsi Türk'tür.

iyi halt ettin bunu söyledin de. boyun uzamıştır aferin.

Senin zoruna mı gidiyor TÜRK kelimesi

alakası yok. adam dalga geçmek için söylemiş diye söyledim

he onlar zaten Türk'tür. Türk kelimesi benim niye zoruma gitsin. he dalga geçmek için söylememiş ise arkadaşta sözümü geri alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

yukarda bir arkadaş da bahsetmiş..

bende piri reis in bu haritanın çiziminde uzaylıladan bilgi aldığına falan inanıyorum..

keşif konusnda birşey diyemiyeceğim..ama Maya-aztec gibi ırkların Türk olduğu düşüncesindeyim..Sibirya üzerinden Amerikaya buzul üzerinden yürüyerek geçmiş olabilirler çünkü o zamanlar buzullar ile arada bağlantı vardı..

işte buna gülerim

uzaylıların dünyaya ayak basacak diye teknolojisi olacak da dünyanın fotokopisinin çeker getirirler piri reise
    ufak at gardaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuyom Ben Yeaa

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

yukarda bir arkadaş da bahsetmiş..

işte buna gülerim

uzaylıların dünyaya ayak basacak diye teknolojisi olacak da dünyanın fotokopisinin çeker getirirler piri reise
    ufak at gardaş

ben böyle duydum zaten okudun mu bilmiyorum ama" inanıyorum" yazdım..kesin konuşmuyorum zaten..İnanmak zorunda değilsin

ki bu konuda da bir sürü teori var

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/10905260.asp

çok biliyorsan sen açıkla bakalım o zaman gemi sıkıntısında o haritaları nasıl çizdiğini

• quote:

Orijinalden alıntı: makman

quote:

güçle alaksı yok politika bu.Osmanlının politikası müslümanları aynı çatıda toplayıp halifenin önderliğinde gavur avrupayı islam bayrağı altına almaktı.

portekizin ispanyanın ingilterenin politikası da nereyi sömürürüm kendi çıkarlarım için nasıl kazanç sağlarım oldu.

bu yönden bakarsak portekizin ispanyanın amacı sömürge elde etmek değil yeni ticaret yolları bulmaktı. fakat osmanlı diğer yolları da kontrol altına almayı başarsaydı belki ikinci baharını yaşayacaktı. belki de bunun için çabaladı fakat bize öğretilmiyor?

dediğim gibi. bizim öğrendiğimiz tarih bir LOTR serisi kadar bile inandırıcı değil. havada kalan o kadar çok olay var ki... bunlardan biri de çarlık rusyasına çanakkale üzerinden yardım götürülememesi ve devrim yapılması yalanı. bu müttefikler neden norveç üzerinden baltık denizine inip, direk petersburg üzerinden moskovaya yardım götürmemişler de yıllar boyu çanakkale de uğraşmışlar? yoksa gerçek amaçları rusyayı devre dışı bırakmaktı da planları tam olarak işlemedi mi?

tartışılcak çok konu var. fakat at gözlüğü olmayan adam çok az var. araştırmak, bulmak, bulduklarımızasaygı duyup dinlemek lazım.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 30 Nisan 2010; 0:17:08 >

• Amiral Zheng He'yi araştırın.
  • quote:

aynen öyle çok haklısn...
    mesela daha yaptığımız birçok şey var amerikayla ilk yazılı antlaşmayı bizle yaptı diye biliyorum... amerikan gemilerini haraça bağladığımzda bir gerçek...
    hatta bugün new york da bulunun özgürlük heykelininde aslında bizim yaptığımız söyleniyor.. bununla ilgili kanıtlar belgeler mevcut..

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Dünya Türk olsun cCc

Bugün arabanın arkasında gördüm ağzıma dolandı laf iyice.

http://www.inter aktifhaber.com/news_detail.php?id=28965

Boşluğu kaldırmayı unutmayın.

Konuyla baya alakalı bir link bu arada.

Ben buldum ben buldum.

• Allah Allah ben bu konuya mesaj atmıştım cevaplanan mesajlarımda konu görünüyor ama mesaj falan yok ortada. Ayrıca 88 cevap gözüküyor konu 1 sayfa. Sildiniz mi mesajları?
  • Aslında dünyadaki Tüm insanoğlu Türk kanı taşımaktadır. Kıyameti başlatacak olayda Türkiye'de gerçekleşecektir. Yalnızca Türk Kanı taşıyacaklar Cennete gidecektir. Bu da demektir ki 6 Milyar insanın hepsi cennete gidecek. Dünyada 20000 yıl önce ortaya çıkan Neandertallerde dil gelişmemişti; ancak bir harita çizmişler ve bu haritada şimdiki Türkiye'yi göstermişler. Bu çizdikleri haritanın yanınada Ay ve Yıldız koymuşlar. Ne ilginç değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Kızılderililer Mayalar İnkalar hepsi Türk'tür.

uzaylılar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaqucan

Aslında dünyadaki Tüm insanoğlu Türk kanı taşımaktadır. Kıyameti başlatacak olayda Türkiye'de gerçekleşecektir. Yalnızca Türk Kanı taşıyacaklar Cennete gidecektir. Bu da demektir ki 6 Milyar insanın hepsi cennete gidecek. Dünyada 20000 yıl önce ortaya çıkan Neandertallerde dil gelişmemişti; ancak bir harita çizmişler ve bu haritada şimdiki Türkiye'yi göstermişler. Bu çizdikleri haritanın yanınada Ay ve Yıldız koymuşlar. Ne ilginç değil mi?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.