Şimdi Ara

Amerika'yı Kolomb'dan Önce TÜRKLER Keşfetti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende birşeyler yazmak istiyorum bazıları komik şeyler yazmış işin gerçeği budur

Amerika kıtasını burada adı geçen tarihi karakterlerden hiçbirisi keşfetmemiştir.

1- Birkere insanların yaşadığı köklü medeniyetlerin olduğu bir yeri nasıl KEŞFEDİCEKSİNİZ zaten orada insanlar yaşıyor o zaman bugun şilide yaşayan maya kökenli insanlara sormak lazım Avrupayı kim keşfetti

2-piri reis o haritaları çizerken denizlerde kullanılan bütün haritalardan yararlandığını belirtmiştir tarih programlarında anlatılır bu yani amerikaya kadar gitmemiştir'ki denizcilikte antartikayı bile kağıda cizilen haritaları olduğuna göre buralar daha öncedende biliniyordu

3-amerika kıtasını açıklarında roma batığıda bulunmuştur ve amerikaya ulaşanların yolculuk esnasında başından geçenleri kitaplaştıran tarihi karakterlerde vardır

bazıları demişki avrupalı olsa el ele tutuşur bu tezi destekler siz neden inkar ediyorsunuz demiş ee arkadaşım sizde her palavraya inanmayı bırakın artık araştırın gerçeği öğrenin gerçek için
    1-belgesel izliceksin
    2-int türk-yabancı kaynakları okuyacaksın bugun çeviri programlarıyla çat pat konuyu anlayabiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 30 Nisan 2010; 15:26:52 >

• Türk olup da Türklüğe hakaret edip aşağılayan Amerikan,Rus,Çin vs. özentisi olan mal Türk gençliği! Biraz tarihinizi okuyun,öğrenin sonra gelin burada olmayan beyinlerinizle Yüce Türk milleti ile dalga geçin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK
    bazıları demişki avrupalı olsa el ele tutuşur bu tezi destekler siz neden inkar ediyorsunuz demiş ee arkadaşım sizde her palavraya inanmayı bırakın artık araştırın gerçeği öğrenin gerçek için
    1-belgesel izliceksin
    2-int türk-yabancı kaynakları okuyacaksın bugun çeviri programlarıyla çat pat konuyu anlayabiliyorsunuz

yabancı kaynakları çevirip çat pat anlayıp o bilgiyi paylaşmak yanlış olur... İnternetteki her kaynak doğru değildir(en basitinden wikipedia örneği var)...
  • iki farklı kaynağı okuyup mantık yürüterek veya tartışarak doğru bilgiye ulaşabilirsin öteki türlü her türlü yanlış bilgiye inanırsın wiki hiç yoktan iyidir eğer bilgi az geliyorsa yabancı versiyonunda daha ayrıntılı olarak bilgiye ulaşabilirsin tabi daha başka sitelerde bulunabilir
  • İnternette gezen yabancı 10 kaynaktan 8 tanesi Türkler Ermenilere soykırım yaptı diyor. Bu mudur doğru olan? 8 kaynaktan 2'sini okuyan fikir edinmek isteyen birisi zulüm yapmışlar diye düşünür senin dediğine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orijinalden alıntı: Börü Budun

Amiral Zheng He'yi araştırın.

biz niye araştırıyoruz sen araştır

adını duymayanlar için söylemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

İnternette gezen yabancı 10 kaynaktan 8 tanesi Türkler Ermenilere soykırım yaptı diyor. Bu mudur doğru olan? 8 kaynaktan 2'sini okuyan fikir edinmek isteyen birisi zulüm yapmışlar diye düşünür senin dediğine göre.

hatırlarım lise zamanlarında tarih hocamız bu olaylar için

1-hiçbir şekilde birşey olmamıştır bir kişinin bile burnu kanamamıştır osm. insanları gruplar halinde korumalarda vererek güvenli yerlere yollamıştır osm ermenileri bıraktıkları yerde hastalıktan ve savaş zamanlarındaki yokluklardan dolayı ölümler olmuştur demişti

Yıllar geçti bu sefer bu görüş kabul edildi

2-ermeniler gruplar halinde sürgün edildi yolda eşkiya saldırıları hastalıklar yemek sıkıntısından dolayı ölümler olmuştur ama bunlar savaş zamanında olabilecek şeylerdir

Yine yıllar geçti medya ve tarihçiler yine fikir değiştirdiler

3-ermeniler sürgün edilmiştir çok acı bir durumdur keşke olmasaydı ama bakın o zaman zulm eden insanlar padişah fermanıyla idam edilmiştir (doğru) yani devletin tutumu bu yönde katliam olmamıştır

Şimdi yine tarihçiler fikir değiştirdi

4-Biz aslında sürgün etmedik o zaman osm. ordusunun başında Alman komutan vardı sürgün onun aklından geçen bir fikirdi yani anlıyacağınız biz o almanın pok yoluna gittik

5-(burasını boş bırakıyorum zamanla tarihçiler dolduracak) ?

Şimdi 1 ile 4 arasında fark varmı var peki bu görüşleri kabul edenler kim TARİHÇİLER peki soruyorum hangisi doğru 4 doğruysa neden yıllarca 1'deki yazanı iddia ettin 1 doğruysa neden 4'ü savunuyorsun hadi yabancı kaynaklara HİÇ itibar etmedik peki Türkiyedekilerden hangisi doğru

ben bu konu hakkında fikir beyan etmiyorum sadece yıllarca tarihçiler bize anlattıklarını size özet olarak ifade ediyorum

birde ben mantık yürütüceksin dedim hangisi fazlaysa ona oy vereceksiniz demedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 30 Nisan 2010; 17:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

İnternette gezen yabancı 10 kaynaktan 8 tanesi Türkler Ermenilere soykırım yaptı diyor. Bu mudur doğru olan? 8 kaynaktan 2'sini okuyan fikir edinmek isteyen birisi zulüm yapmışlar diye düşünür senin dediğine göre.

hatırlarım lise zamanlarında tarih hocamız bu olaylar için

1-hiçbir şekilde birşey olmamıştır bir kişinin bile burnu kanamamıştır osm. insanları gruplar halinde korumalarda vererek güvenli yerlere yollamıştır osm ermenileri bıraktıkları yerde hastalıktan ve savaş zamanlarındaki yokluklardan dolayı ölümler olmuştur demişti

Yıllar geçti bu sefer bu görüş kabul edildi

2-ermeniler gruplar halinde sürgün edildi yolda eşkiya saldırıları hastalıklar yemek sıkıntısından dolayı ölümler olmuştur ama bunlar savaş zamanında olabilecek şeylerdir

Yine yıllar geçti medya ve tarihçiler yine fikir değiştirdiler

3-ermeniler sürgün edilmiştir çok acı bir durumdur keşke olmasaydı ama bakın o zaman zulm eden insanlar padişah fermanıyla idam edilmiştir (doğru) yani devletin tutumu bu yönde katliam olmamıştır

Şimdi yine tarihçiler fikir değiştirdi

4-Biz aslında sürgün etmedik o zaman osm. ordusunun başında Alman komutan vardı sürgün onun aklından geçen bir fikirdi yani anlıyacağınız biz o almanın pok yoluna gittik

5-(burasını boş bırakıyorum zamanla tarihçiler dolduracak) ?

Şimdi 1 ile 4 arasında fark varmı var peki bu görüşleri kabul edenler kim TARİHÇİLER peki soruyorum hangisi doğru 4 doğruysa neden yıllarca 1'deki yazanı iddia ettin 1 doğruysa neden 4'ü savunuyorsun hadi yabancı kaynaklara HİÇ itibar etmedik peki Türkiyedekilerden hangisi doğru

ben bu konu hakkında fikir beyan etmiyorum sadece yıllarca tarihçiler bize anlattıklarını size özet olarak ifade ediyorum

birde ben mantık yürütüceksin dedim hangisi fazlaysa ona oy vereceksiniz demedim

Kardeş tarih yaşanmıştır, matematik hesabına benzemez bu ayrıca önerme de değil bu !

Senin mantığınla yürütülüp doğru bulunacak birşey de değil, yanlış bulunacak birşey de değil. Olayı yaşadın mı-yaşamadın, olay mahallinde bulundun mu-bulunmadın, olaya şahit oldun mu-olmadın mantık yürütsen de yürüttüğün mantık başkasının yazdıkları üzerine olacaktır ki sen sana anlatılanı gelip buraya aktarıyorsun.

Ayrıca Türkler bu zamana kadar soykırım yapmış olsalar sadece Ermenilere özgü olmazdı. Sadece Ermeniler ayakta soykırım soykırım diye.

• ben 4 maddelik ifadeleri sen ermenilerden örnek verdiğin için yazdım açıkcası konunun ermenilerle hiç alakası yok

birde benim önerme yapabilmem için kendi fikirlerimi ortaya atmam gerekmezmi ben orada DİNLEDİĞİM yada İZLEDİĞİM tarihçilerin ifadelerini geçmişten bu güne yazdım oradada belirttim (kendi fikrimi beyan etmiyorum) diye peki ben fikir ifade etmeden nasıl önerme yapabiliyorum siz (dolaylı yoldan) yabancılar KAYNAKLAR yanlış bizimkiler doğru dediniz bende Türk tarihçilerin geçmişten bu güne olayları anlatış ve kabul ediş biçimlerini yazdım şimdi burada benim kendime ait ifadem nerede

(şahit oldun mu-olmadın mantık yürütsen de yürüttüğün mantık başkasının yazdıkları üzerine olacaktır ki sen sana anlatılanı gelip buraya aktarıyorsun.)

tarih kitaplarında okuduğunuz kitaplarda başkasının bize yazılı anlattıkları DEĞİLMİ kaçtanemiz biz doğmadan önce olan olaylara şahit oldu ? işin aslı burada anlatmak istediğinide anlamış değilim mantık deyince sadece aklınıza şu kolu çevirirsem kapı açılırmı gelir?

• Kısaca özet geçeyim ne demek istediğimi. Konu Ermeniler değil zaten.

Senin vermiş olduğun maddeleri karşılaştırırken başkasının fikirlerini baz alarak yorumda bulunduğundan dolayı önerme mevzusuna girdik.(Daha doğrusu ben değindim.)

Diğer taraftan olayı yaşayan bizzat biz değiliz(nesil olarak) yabancılar hiç değil. Keza yaşanmış bir olaya yabancı kaynaklarda ulaşacağın bilgi de hem yaşanmışlık bakımından hem de ülkeler arası çekişmeden dolayı bir yargıya varman da doğru olmaz. Aslına bakarsan üzerinde durmak istediğimde bu mevzu idi. Yani işin özü şu ki belgeler ortaya konmadan bir sonuca ulaşmak çıkarımlarda bulunmak doğru değil.
  • kolombdan yüzlerce yııl önce de vikingkler bulmuştu. bulmak marifet değil. bulduktan sonra kullanabilmek önemli.

bunun resmen tanınması da iyi birşey tabi o ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2112

Arkadaşlar anlamadığım bişey var.
    Atıyorum bi İngiliz sitesinde böyle bi paylaşım olsa herkes kenetlenir bu olayı araştırır üstüne gider vs. Ama bizim milletimiz nedense direk köstek olmayı tercih ediyor.
    Neden böylesiniz arkadaşlar?

Türkiyedeki herkes Türk ırkından değil de ondan. Hatta Türkler azınlık oldu. Kürtlerle Araplar popüler şu sıralar
  • aslında ne amerigo vespuci buldu nede türkler 10.000bin yıl önce vikingler buldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warlock23

aslında ne amerigo vespuci buldu nede türkler 10.000bin yıl önce vikingler buldu

1000 desen olabilir de 10.000 ne demek yahu 100.000 yapalım istersen. ilk ınsansılar bulmuş olsun

direkt konu kitlensin bence. butür şeyleri burada tartışmak ziyan bi iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cormano

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Kızılderililer Mayalar İnkalar hepsi Türk'tür.

bende byle duymuştum.Ve dünyada üç ırk olduğu söyleniyor çinliler ,türkler,araplar.

En eski 3 ırk:
    Çinliler
    Türkler
    Almanlar

Ah şu arap sevdalıları
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.