Şimdi Ara

Amerika vs İngiltere vs Almanya Hangisini Tercih Edersiniz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8-10k $ a iyi bi coffeeshop acilabilir.

Aylik 400, 800$ arasi 1+1evde en azindan duzeni oturtana ve biraz birikim yapana kadar yasanabilir. 1, 1.5 sene kadar.

Bu dediklerim kentucky icindi. Ama cok dayak yenir oralarda :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dAffilee

8-10k $ a iyi bi coffeeshop acilabilir.

Aylik 400, 800$ arasi 1+1evde en azindan duzeni oturtana ve biraz birikim yapana kadar yasanabilir. 1, 1.5 sene kadar.

Bu dediklerim kentucky icindi. Ama cok dayak yenir oralarda :D

Neden hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naber Patron kullanıcısına yanıt
    amerikadasın akşam eve geldin açtın tv yi tr de gece sabaha karşı atıyorum 4te ne yayın varsa onu görürsün ekranda.
    tr den bir akraban gece yarısı telefonla arıycak.hee orda gece dimi pardon diycek.
    sen onları sabahın köründe araman lazım. yada saatlere dikkat etmen şart.
    tr den geliş gidişlerde uyku problemleri olacak.
    mesafe uzak olduğu için gidiş geliş problemi var.
    istersen amerikadaki bahçesi 15 metre çanak anten koy yine türk kanallarını izleyemeyeceksin. sadece internet üzerinden izleyebileceksin.
    mesafenin saat farkından ayrı olarak başka dezavantajları da var. mesafe kültürel sosyal farklılıkları da getiriyor. türkiyeden uzaklaştıkça herşeyden uzaklaşırsın, yemekler çok farklılaşır,insanlar,tavırlar,ortamlar, mesafe uzaklaştıkça herşey sorun olur. atıyorum bir falım sakıza bile hasret kalırsın.yada yoğurda yada ayrana yada yada yada.. yani yazmaya gerek yok problem. olur. amerikadasın 3 gün iznin var tr ye gidemezsin çünkü mesafe çok fazla. ama bulgaristandaysan hop gelirsin otobandan.gidiş geliş masrafları azalır. bulgaristandaysan bagaja yüklersin malzemeleri 200kg malzeme taşırsın problem yok. türkiyede banka hesabından online alışveriş yapcan diyelim, amerikada sabah kalkarsın kahvaltı bilmemne diyene kadar tr deki banka kapanır eft falan yapamazsın.kardeş saat farkı problemdir yazdırma bana romanlar burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 2 Şubat 2018; 15:32:13 >

• Cogu yerleri kucuk, genel iscilikleri bahce uzerinr, tutun, alkol vs

Pislik bi yer degil.kesinlikle ama yabanci adamsin, koy gibi yere gelmissin dukkan acmissin

Her yerde goze batar bu durum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşamak içinse England

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

amerikadasın akşam eve geldin açtın tv yi tr de gece sabaha karşı atıyorum 4te ne yayın varsa onu görürsün ekranda.
    tr den bir akraban gece yarısı telefonla arıycak.hee orda gece dimi pardon diycek.
    sen onları sabahın köründe araman lazım. yada saatlere dikkat etmen şart.
    mesafe uzak olduğu için gidiş geliş problemi var.
    istersen amerikadaki bahçesi 15 metre çanak anten koy yine türk kanallarını izleyemeyeceksin. sadece internet üzerinden izleyebileceksin.
    mesafenin saat farkından ayrı olarak başka dezavantajları da var. mesafe kültürel sosyal farklılıkları da getiriyor. türkiyeden uzaklaştıkça herşeyden uzaklaşırsın, yemekler çok farklılaşır,insanlar,tavırlar,ortamlar, mesafe uzaklaştıkça herşey sorun olur. atıyorum bir falım sakıza bile hasret kalırsın.yada yoğurda yada ayrana yada yada yada.. yani yazmaya gerek yok problem. olur. amerikadasın 3 gün iznin var tr ye gidemezsin çünkü mesafe çok fazla. ama bulgaristandaysan hop gelirsin otobandan.gidiş geliş masrafları azalır. bulgaristandaysan bagaja yüklersin malzemeleri 200kg malzeme taşırsın problem yok. türkiyede banka hesabından online alışveriş yapcan diyelim, amerikada sabah kalkarsın kahvaltı bilmemne diyene kadar tr deki banka kapanır eft falan yapamazsın.kardeş saat farkı problemdir yazdırma bana romanlar burda.

Yazdıklarının hepsi saçmalık.

-Sanki haftada 2 kere gidip geliniyormuş gibi bunu yazmışsın.

-İnternetten istediğin kanalı rahatça izleyebilirsin. Bu hiçbir şekilde engel değil. Üstelik Amerika'ya giden adam "aa türk kanalları izleyemeyeceğim.vazgeçtim gitmiyorum" demez değil mi?

uzaklaştıkça herşey sorun olur. atıyorum bir falım sakıza bile hasret kalırsın.yada yoğurda yada ayrana yada yada yada.. yani yazmaya gerek yok problem. olur. amerikadasın 3 gün iznin var tr ye gidemezsin

-Kardeş bunları sorun eden adam yurtdışına çıkmasın zaten otursun İstanbulunda. Birde 3 gün iznin olmasa Türkiye'ye gelip gidecek misin 3 gün iznin var yazmış ya

atıyorum bir falım sakıza bile hasret kalırsın.yada yoğurda yada ayrana yada yada yada.. yani yazmaya gerek yok problem. olur.

-Bütün Türk yiyecekleri orada bulunuyor. Falım sakıza hasret kalacak kimseyide tanımıyorum.

Forum'a yazmak için yazanlar girerse böyle boş içerikler çıkar işte. Adamın yazdıkları mini komedi gösterisi gibi.

• gönlüm amerika diyor ama orası başka bir dünya. almanya daha yakın geliyor. ingiltere soğuk geliyor. en güzeli bizim memleketimiz ama içine ettiler güzelim ülkenin. ne vardı avrupada yaşayan insanlar gibi yaşayabilseydik. ortadoğulu olduk iyice. neyse ümmet gelir şimdi taşa tutar yazmayım daha.
  • Naber Patron kullanıcısına yanıt
    kardeş. bak ben yurtdışında yaşıyorum önce onu belirteyim sana tamam mı.
    yazdıklarım herşey birebir yaşanmış tecrübe edilmiş deneyimler.
    ve yazdıklarımı anlamadan sırf cevap olsun diye cevap yazma. ben birebir yurtdışında yaşamış adamım sen ne anlatıyorsun kardeş.
    bak 3 gün gidip yurtdışında kalan bilmez dostum. ben 10 yıldır yurtdışındayım. anlatabiliyor muyum güzel kardeşim?

ben bunlar amerikaya gitmek için engel demiyorum, amerikadaki hayatını kalitesizleştiren etmenler diyorum.
    bütün yiyecekler orda bulunmaz,ben her tr ye gittiğimde markete gittiğimde aaa bu ürün çıkmış bu ürün çıkmış diyorum.
    yurtdışına öyle her ürün gitmez ve giden ürünler de daha uçuk fiyatlara satılır.

akşam evde birini arıycam ya aramıyım şuan türkiyede saat gece 11 adam uyumuştur diyorum.
    uzun tatillerde tabi gidersin türkiyeye ama yaşadığın yeri milli bayramı olur yada farklı bişey olur 3 gün tatil olsa o tatilde hadi gideyim türkiyeye diyemezsin. anladın mı güzel kardeşim.
    10 yıl yurtdışında yaşayınca falım sakıza yada kel alaka bişeye hasret kalınıyor güzel kardeşim. tamam burda işkembeden sallamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

gönlüm amerika diyor ama orası başka bir dünya. almanya daha yakın geliyor. ingiltere soğuk geliyor. en güzeli bizim memleketimiz ama içine ettiler güzelim ülkenin. ne vardı avrupada yaşayan insanlar gibi yaşayabilseydik. ortadoğulu olduk iyice. neyse ümmet gelir şimdi taşa tutar yazmayım daha.

Amerika gerçekte filmlerde anlatıldığı gibi mi yoksa forumda mı abartılıyor hocam ? Konu ilgimi çekti gerçekten

• Hocam biz filmlerde hep amerikanın güzel yönlerini görüyoruz. Ben bazen google mapden girip o meşhur caddeleri sokakları falan geziyorum. Çocukluğumuzdan beri amerikan filmleri izlediğimiz için müthiş bir hayranlık var bende. Central parkı falan görmeyi çok istiyorum.Yolları çok geniş dümdüz. Arabaları polisleri vs..Kocaman bahçeli evleri,kaldırımları.. Ama birde işin görünmeyen kısmı var. Evsiz insanlar çok fazla. Gerçi orda evsizlikte yaşam tarzı gibi. Amerikanın kültürü çok değişik avrupa gibi değil. Parası olana tam yaşanacak ülke
  • Valla ben de bir karavan ya da çadırda yaşamak istiyorum bazen

Konuda İngiliz İngilizcesinden bahsedilmiş . Neden Amerikan daha çok tercih ediliyor hocam, İngilizlerle farkları ne?

Olumsuz yönleri nedir hocam ? Zencilerle husumet falan mı ? Beach partyleri merak etmiyor da değilim

• Hocam ingilizler gramer’e daha çok önem veriyor. Mesela gramer de bir eksik oldumu ya anlamıyorlar , ya da geç anlıyorlar. Amerika’da , kendin Ege şivesiyle ingilizce konuşsan bile anlıyorlar ve anlamaya çaba sarfediyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok net ABD

• Her şeyi ile Amerika

Yalnız kafamı kurcalayan bir nokta var.

Turizm gelirinde liderlik koltuğunda oturan bu ülkenin neden Fransa'dan düşük bir Turist ağırlama verisine sahip olduğu.
  • UK çünkü aksan

• Almanya diyenin aklından şüphe ederim

• Amerikan ingilizcesi bir gocmen toplumun sentezidir. Dolayisiyla ana dili ingilizce olmayan toplumlar tarafindan daha rahat kullanilabilir bir dildir.

Ingiliz ingilizcesi Londra civarinda anlasilir olarak konusulsa da Dover gibi bir sahil kasabasina giderseniz (guney) veya hafif kuzeye cikarsaniz (liverpool, manchester gibi) inanilmaz kelime yutulan bir dile donusur. Dolayisiyla siz tane tane konusursaniz siritir. Ayrica herkes sizden farkli bir sekilde kelime yutacagindan anlamakta zorlanirsiniz. Heleki Iskoc ingilizcesi tam bir fecaattir.

Benim secme sansim olsa hic dusunmeden Amerika derdim. Direk gidecegim ilde San Diego olurdu. 1 sene yasamisligim var. Dunyanin 60 uzerinde ulkesinde bulundum. Son 10 senedir Hollanda'da yasiyorum. San Diego'da yasadigim zaman ki kadar mutlu oldugum hicbir zaman olmadi. Umarim birgun kader beni tekrar San Diego'ya mutlu huzurlu bir hayat gecirebilecegim sekilde goturur. Havasi, suyu, insani , ortamlari tam anlamiyla bir cennetti. Hollanda icin ayni seyleri soyleyemem mesela.

• bahsettiğin ülkelerde tatil ve iş amaçlı olarak amerikada 14 gün ingilterede 1 hafta almanyada 1 gün kaldım bikere almanyayı kafadan sil almanyaya birtek çok yabanclık çekmeyeyim diyorsan git çünkü bolca türk ve türk mahalleleri var onun dışında diğer ülkelerle kıyaslanıcak durum yok

ingiltere konusuna gelirsek oranında bölgeleri önemli londra ise tamam canlı güzel ve neredeyse fakir insan göremezsin herkes çok saygılı yardım sever kurallara uyan insanlar medeniyet var yani ama şunu gözlemledim o ülkenin kendi vatandaşı olmak başka bişey yoksa sömürülen işçi sınıfında kalıyorsun sen gece 10 11 lere kadar çalışırken kendi vatandaşı akşam koşusuna çıkmış oluyor ayrıca özgürlük konusu bir amerika değil

amerika konusundada gene bölge önemli texasa gideceksen gitme koca ovalar bir sürü pikap araba ve hayat olmayan şehirler var yani bizim hayat tarzımıza uygun değil ama bi los angles hiç fena olmaz şehir hep canlı insanlar özgür belli bir saygı medeniyet var ama fakir insan profilide var bunun yanında yani sokakta başınıza bişey gelme olasılığı ingitereden yüksek ama çoğu ülkeye göre yaşam standartı genede yüksek bu konuda jpl de çalışan umut yıldız var kendisi ile çok konuşmuştum bu meseleyi anlayacağın üzere o amerikada çalışıyor ve amerikayı tercih ediyor 2 ülkede uzunca süre yaşadıktan sonra amerika her zaman daha iyidir yaşam konusunda demişti.geri kalanlarda benim gözlemlediklerime göre düşüncelerim.bana sorarsan iyi bir vasfın yoksa ingiltereye gitme. almanya bir tek türkiyeye göre benzerlikten seçilebilir yoksa iyiye gittiği bir yanı yok avrupanın ingilterede bu yüzden ayrıldı.

• Muz cumhuriyeti

• stuff2 kullanıcısına yanıt
    Amerika’ya gidersem sessiz ve sakin , vergi oranı düşük ve en önemlisi en güvenli olan bölgesine gitmeyi düşünüyorum. Nereyi önerirsiniz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.