Şimdi Ara

Amerika vs İngiltere vs Almanya Hangisini Tercih Edersiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ingiltere'de yasiyorum. Almanya'yi hic dusunme derim. Amerika'yi oneririm, Ingiltere'de dil ve aksanlar gunluk hayati gereksiz zorluyor.
  • Amerika kesinlikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Üçünde de yaklaşık 1 sene bulunan bir tanıdığıma sordum İngiltere dedi.

neye gore boyle bi tercih yapmış

• Amerika'da work and travel Almanya'da okul İngiltere de lise için dil kursuna gitmiştim. Hepsi hakkında az çok şöyle bahsedebilirim.

Amerika : Rüya gibi bir ülke. Tabi ben wat programı ile yazın gittim insanlar çok saygılı terbiyeli. Birine omuz at yanlışlıkla gelir o senden özür diler bana çarptın özür dilerim falan der o şekilde insanlar. Yaşam genel olarak ucuz sayılabilir türden. Pek para kazanamazdım başlarda ama gayet rahat yemek ev parası çıkarıyordum üzerine harçlığım da fazlasıyla oluyordu. Okumak için gelirsen en güzel yer bence. Yaşamak için de üniversite mezunu olarak gittiğini varsayacağım kendini çok geliştirmiş iyi kalifiye eleman değilsen üzgünüm ama senin diploman orada bir paçavra olarak geçer. Amerika %92 si üniversite okumamıştır ve bu dünyada bir rekordur. Çok aptal insanlar vardır ama aptal olmasına rağmen saygılıdırlar. Burada hem aptal hem saygısız. Karma bir ülke Meksikalı,Porto rikolu ( ölüm bölgeleri ) çok gördüm ama Polonya,Avusturya vs de vardı. Orada green Card olan iki Türk vardı . Birisi Teksas'da yaşayıp boza falan yapıyor onu satıyormuş. Öyle öyle altına camaro almış. Orada camaro 50.000 dolar veya daha azdı. Diğeri ise elektrik mühendisi imiş. +100k dolar maaşı varmış senelik. Ama orada doğmuş büyümüş falan. Hanımı da doktormuş iki çocuğu vardı falan gereksiz detaylar bunlar

İngiltere : İngilizceleri okulda gördüğünüz İngilizceden daha farklı biliyorsundur. İngiliz İngilizcesi . Ama konu bu değil. Güzel yerdir pound olmasından dolayı sıkıntı yaşayabilirsin. Eğitimli insanlar saygılı insanlar. Irkçılık vardır burada baya kendilerini üstün gören milletlerdendir. Yüzüne güler güler 10 saat konuşur senle sonra gelip nerelisin diyince Türk'üm dersen direk yüzü düşer. Tabi bunlar benim rastladığım kişiler. Sana belki daha iyileri belki de daha kötüleri gelir bilemem.

Almanya : Okuduğum üniversite buradaydı dondurdum. Geri gideceğim. İkinci vatanım gibidir. Genç nüfus azdır o yüzden çok beyin göçü alan bir yerdir. Eskiden ırkçılık vardı Türklere karşı. Çok Türk var ve hepsi okumamış neredeyse. Saygısız olanlar yani orada. Şimdi ırkçılık var mı var ama azaldı. Çünkü şöyle bir şey oldu Suriyeli göç dalgası aldılar ( tabi bizimkilere oranla daha eğitimli bilgili olanları ) . Onlar emin olun bizden daha saygısız daha pis insanlar olduğundan Almanlar dedi ki biz Türklere boşuna bunca sene ırkçılık yapmışız. Meğer adamların hiçbir suçu günahı yokmuş. Türkler insansa Suriyeliler ne falan. Ekonomisi batıyor falan diyenleri dinleme. Araba aldım orada 2500 Euro'ya clio araç. İstersen 200-300 Euro'ya Tofaş araba bile var. Yaşamak için fena değildir Türk çok var. Üniversitemde bile çok vardı %14 Türk vardı ve bu rekor düzeydi.

Şöyle bir laf vardır. Amerika bizden 100 yıl ilerde Avrupa ise 50 yıl ilerde. Bu gerçekten doğru . Amerika aşırı gelişmiş çok güzel bir yer.

Bu arada Amerika'da evsiz oranı çok. Ve tüm evsizler üniversite mezunuydu. Lise mezunu üniversite mezunu hiç tanımadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem0707

Bir suda iki balık kavga ediyorsa oradan beş dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir... -Kızılderili Atasözü

Bu cakallarin ulkesinde yasayip bolca imkan ile yasayip yasalardan catir catir yararlanmak en guzeli. Dunyayi cadi kazani gibi karistiran milletin yaninda ol huzurlu ol bosver :) pasaportunu aldinmi dunyada gitmeyecgn mekan da yok mis ;) alamanya durumlar iyi degil bulasma - abd de ise takip yok gitsen vizen bitse bile kacak yasarsin :) denetleme cok yok. İngiltere ve abd de kiralar cook yuksek ama bunu da dikkat al ;)

ABD'de takip yok kaçak yaşarsın mı? Dostum sana tek bir şey söylemek istiyorum bilmediğin konular hakkında yorum yapma. Yanlış anlaşılma yüzünden hapise girmiş biriyim Amerika'da hem de nasıl takip etmişler bir bilsen varya bırak Amerika'yı yaşadığın ilden dışarı çıkamazsın. O yüzden tekrar diyorum bilgin yoksa konuşma

• Benim bildiğim onlar şehir değil,ülke.

Ama seni mi kıracağım,

Ben Amerika adlı şehre yerleşirdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12maymun kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle iklimleri seviyorum hocam. Sabahtan akşama kadar yağmur yağsa bıkmam

• Son noktasına kadar okudum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

Almanya derdim ekonomisi en iyi durumda olan o çünkü.

Amerika'da hiçbirşeyin garantisi yok.

Abd ekonomisi Almanya dan 6 kat daha büyüktür

Girişken, zeki insanlar abd de her türlü yolunu bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: United States

quote:

büyük ama milyarlarca borçları var Almanyadaki refah Amerikada yok.

• quote:

quote:

quote:

Abd nin borcunun bir önemi yoktur çünkü dolar rezerv paradır, doları basan ülke de ABD dır. İnternette detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz

Evet refah konusunda haklısınız Almanya'da gelir dağılımı daha adaletlidir, ama söylediğim gibi girişken biri iseniz abd de sizi daha büyük bir refah beklemektedir.

• Ingiltere veya amerikaya giderdim de 15000 eyro cok az. O parayla hicbir sey yapamazsin daha is bulamadan tum paran erir gider. En az bi 50000 olacakki is bulana kadar tum para erimesin is bulduktan belli bir sure sonra da toparlarsin zaten

• Almanya'nın tadı tuzu kaldı mı yahu.

• ortalama vatandaş için her türlü almanya derim. sosyal haklar, yüksek yaşam standartı, suç oranının azlığı vb. ama girişimci sermayesi olan kafası çalışan için amerika daha iyi bir seçim olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 2 Şubat 2018; 13:48:38 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Abd nin borcunun bir önemi yoktur çünkü dolar rezerv paradır, doları basan ülke de ABD dır. İnternette detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz

Evet refah konusunda haklısınız Almanya'da gelir dağılımı daha adaletlidir, ama söylediğim gibi girişken biri iseniz abd de sizi daha büyük bir refah beklemektedir.

siz amerikamısınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

siz amerikamısınız?

karmayım

• Missisipi ya da kentuckye giderim 15k.ya da guzel bi baslangic yaparim :)

• Nasıl bir başlangıç peki ?

• Bilgim.olmazsa konusmam 1 arkadsm newyork da biri de lasvegas da suan kacaklar ve devlet de buna goz yumuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0707 -- 2 Şubat 2018; 15:5:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

ingiltere hintli dolu, iklim kötü,yüzölçüm az,aşırı pahalı,konum kötü,şive kayık.ingiltere gidilebilirler listesinde bana göre sonda.

almanya türk dolu,ilerisi için pozitif olabilir aile kurmak için.türkiyeye yakın ve istediğinde türk marketler vs hertürlü ürüne ulaşabilirsin.çok artısı var.eksisi almanca sınırlı derecede geçerli.almanya küçük.eğer düzenini kurup gurbetlik çekmiyorsun almanyaya gidilebilir arada tr ye uğrarsın kişisel arabanla.

amerika yüzölçüm çok büyük.büyük artı.amerikan ingilizcesi çok yaygın ve heryerde geçerli.bu da artı.tek eksisi konum.tr den çok uzak.arabayla gidip gelemezsin aşırı zor.tr tv izleyemezsin ancak iptv vesaire.çoğu türk ürüne ya ulaşamazsın yada kazık fiyata ulaşırsın.tr de sabah orda gece olur.

hepsinin artısı eksisi var.hangisinin sana uyduğu senin hayat şekline beklentine o ülkede ne kadar kalacağına bağlı.bana kalırsa eğer paran varsa hiçbirine gidilmez.arada gidersin oralara gezer gelirsin.

türkiyede sabahken orada gece olmasının nasıl bir dezavantajı var size merak ettim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.