Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne zaman dönüyon dönerken bana hokey pateni getir parası neyse vereyim :)

şaka bi yana medeni cesaretinizden dolayı tebrikler
  • İstisnalar hariç , herkesde çok mutsuz.İllaki yurt dışı..Eksik bişeyiniz mi var acaba bilmiyorum dahada fazla karıştırmıyorum.
  • mobilden fotolara bakmak zor oluyor eve gidince bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chi123

İstisnalar hariç , herkesde çok mutsuz.İllaki yurt dışı..Eksik bişeyiniz mi var acaba bilmiyorum dahada fazla karıştırmıyorum.

Eksik birseyiniz degilde asil neyiniz var diye sorun hocam...Cunku hicbirseyimiz yook...
  • Oha sansa bak mouse scroll yapti direk orcscaptan cikti karsima sdfsdfsdfsd. Naber len massachusetts sdfsdfsdfdsf.
  • Nedense sevmiyorum böyle yerleri bedava davet etseler yinede gidesim olmaz.
  • Yurtdışına çıkmayı bende istiyorum ama ondan önce şu ingilizceyi güzelce öğrenmem gerek. Gramerlerin olduğu 10-15 sayfalık notlarım var ama bir türlü devamı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Hocam oraya gidişinizi de anlatır mısınız?
    Demek istediğim, nasıl oldu da Amerika' da en iyi üniversitelerden birinde master yapıyorsunuz?
    Bu işin şartları nelerdir, ne yapmamız gerekiyor? Gerçekten özendim bu yaşama.

Aslinda zamaninda bunu yazdigim cok uzun bir konu vardi ancak genel olarak insanlarin tepkisini begenmedigimden silmistim. forumda bazi kisiler konudaki yaziyi kaydetmisler kendilerine yardimci olmasi icin. Onlardan biri varsa burada size yollayabilir. Malesef bende kayiti yok.

Yukarıya birşey yazmıştım hocam gördün mü ?

Orcs,

Malesef ozel mesajlara cevap vermeye vaktim olmadigindan ve adimi oraya yazman durumunda da bir suru ozel mesaj alacagimdan istemedim.

Peki hocam banada bir sürü mesaj geliyor MIT hakkında geçenlerde de inanmayanlar vardı konuya student id koydum.Bu yaz artık DH Amerika Buluşmasını yapalım derim benim için yol problemi yok.Bir kaç arkadaş daha var Chicago'dan falan.

Bizde hala marmara buluşması yapacağız..Adamlar eyaletler arası buluşma düzenliyor, biz iki fakülteyi yan yana getiremiyoruz arkadaş.Olacak iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arhilos25

Usta anlamadigim bise daha var bazilari diyorki berbat yerler..Turkiye gibisi yok bazilarida bu sekilde ovuyor neden oyle??

Malesef herkesin yasam hikayesi farkli burada. Belli yas veya belli iste olan insanlarin tecrubesi benden farkli oalbilir. Ornegin 67 yasindaki teyze turkiye hasreti cektigini anlatiyor. Burada ise universite, okul ortaminda surekli insanlarlasin ve degisik etkinlikler var surekli. Belki buraya kacak yollarla gelip bir yerde bulasilikcilik falan yapsam hikayem daha farkli olurdu ama ayni isi Turkiye'de de yapsan hikayen farkli olmazdi unutma. Bazilari icin de dil buyuk sorun, Diger insanlarla entegre olamamak, duygusal tartismalarin gerceklestigi anlarda kendini iyi ifade edememen cok seyi degistirecektir. Biraz da kafa yapisiyla alakali. Burada yaya isigi yandiginda kimse gecmezken, bir turk olarak ya gec bir sey olmaz diyebiliyorsan buyuk olasilikla burada sikinti cekeceksin. Dogrunun ne oldugun biliyorsan ve ona kosulsuz katlanabileceksen gelmelisin. Mesela kimisi oda arkadasi domuz eti yiyor diye bozulup krize girebilir. Kimisi icin bunu onemi yoktur. Bu biraz duygusal goreceklikle alakali. Ayni zamanda yakaladigin firsatlar, bulundugun pozisyon, yasadigin neighborhood vs dolu etken var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

çok şükür şu forumda benden başka birinin de amerikanın cennet vatan olduğunu kabul ettiğini gördüm sonunda

bu arada Bud Lite içmeni içerledim delikanlı adam Budweiser içer

bud light demedim ama sanrim fiyattan tahmin ettin, budweiser, bud light , coors hepsi ayni nane :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

12. Turkiye'nin Avrupa'da oldugunu bilenler de var. Ancak en butuk sorun bunu bilmeyen kendi vatandaslarimiz. Avrupa Birligi'ne uyelige aday secilmenin ilk sarti Avrupa topraklarinda bir ulke olmaktir. Turkiye bu kistasi sagladigi icin aday secilmistir. Ancak burada bazi turkler, turkum dememi utandiracak isler yapiyorlar. Ozellikle avrupalilar sizin her hareketinizi cok yakindan izliyorlar. Yapacaiginiz iyi veya kotu her hareketinizi direk zihinlerinde turklere esitliyorlar. Ornegin Turkiye'de icki alim yasinin 25'e cikarilmasi olayini burada daha benim haberim yokken bircok avrupali arkadasim ulkelerinin gazetelerinden okuyup ogrenmisler bana soruyorlardi. Ayni olay internet adreslerinde "haydar, liseli" gibi kelimelerin yasaklanmasinda olmustu. Orada ne kadar avrupali, modern oldugumuzu (arap olmadigimizi) anlatsam da bu tur olaylar beni zor durumda birakiyordu.

Her şey iyi hoş da bu biraz saçma olmuş yani. Ya siz abartıyorsunuz ya da sizin tanıştığınız Avrupalılar Türkiye'nin hassas mevzularını iyi takip ediyorlar. Bir kere Washington DC'de alkol satın alabilme yaşı 21, dışarıda içmek yasak. Hadi burası ABD diyelim, Polonya'da da aynı şekilde dışarıda alkollü içecek içmek ve saat 22:00'den sonra alkollü içecek satışı yapmak yasak.

İnternet filtresine gelince. İngiltere'de çok çok daha ağır bir filtreleme uygulaması var. Hatta bu filtreleme internet ile de bitmiyor. Çıkardıkları bir kanunla okullara yakın billboardlara çıplak-yarı çıplak insan figürleri ve erotik temalar barındıran (kısacası müstehcen) reklamlar asılması bile yasak. Bunun Türkiye'de olduğunu düşünsenize :) ertesi gün her yer miting alanı olur :)

Neyse uzatmayayım...

Bir zahmet o Avrupalı arkadaşlara sorun bakalım bu ne perhiz, ne lahana turşusuymuş?

Bu arada hepsi bir yana bir Türk gencinin ABD'de saygın bir okulda, iyi bir eğitim alması; aldığı eğitimin hakkını vererek fark edilmesi ve dünyaya yön veren firmalar tarafından değer görmesine çok mutlu oldum. Başarılarınızın ve çalışmalarınızın devamını temenni ederim...

Merhaba,

Acaba zahmet edip onceki maddeleri okudunuz mu? Orada bahsettiginiz alkol ilgili seylere degindim. UK'de anlattiklariniz gercek mi bilmiyorum ancak ickinin disarida yasak olmasinin nedeni yobazliktan kaynaklanmiyor. Kimseye bir sey ispatlamaya gerek yok, iki ulkeyi yanyana koysaniz, turkiye, amerika, ingiltere sizce hangi ulke icki icme yasini dini nedenlerden oturu yukseltmistir deseniz herkesin cevabi ne olur tahmin edebilirsiniz. Takip etme konusuna gelince yine mesajimda da soyledigim gibi ben akillarindaki gerici, arap turk imajina uymadigim icin turkiye daha cok ilgilerini cekiyor ve surekli tfakip ediyorlar. benle turk gecesine gelen dolu arkadasim olmustu ve sonunda benle tanismasalardi turkiyede herkesin peceli oldugunu sanacagini dusunenler oldugunu itiraf ettiler. turkiye'de mustehcenlik. cinsellik vs olgunlasmamiz durumda. bu tarz seylerin kullanilmasi b.ku cikartilarak yapiliyor. sizin icin mustehcen gelen baska biri icin olmayabilir vs. cok yazmaya vaktim yok sadece nacizhane fikirlerim bunlar.
  • beyler ben intihar etmeye gidiyorum. zamanında üniversite okumadan önce lisede adam akıllı yön veren birisi olsaydı keşke
    benimde en büyük hayalim abd'ye gitmek. hep hayalini kurmuşumdur ama gerek maddi gerekse başka şeylerden ötürü bir türlü olmadı.

of of.hocam gece gece kederlendirdin beni ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

Speedtest yap gözünü seveyim.

hahahaha hakketen ya gözümüz hız görsün :)

Evde internet cok iyi degil. Ancak yazin Cisco'da 680Mbit gormustum.
  • Benim merak ettiğim şey; her parti ortamında milletin elinde düz kırmızı plastik bardaklar var başka bi bardak çeşidi görmedim. Bu bir parti geleneği midir? :)) Şaka bi yana iyi eğitimler..
  • Fake...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

beyler ben intihar etmeye gidiyorum. zamanında üniversite okumadan önce lisede adam akıllı yön veren birisi olsaydı keşke
    benimde en büyük hayalim abd'ye gitmek. hep hayalini kurmuşumdur ama gerek maddi gerekse başka şeylerden ötürü bir türlü olmadı.

Aynen lisede yön gösteren birisi olmadı gittim meslek lisesine üniversite okumayacak gibi bişey ögrenemeden mezun oldum, şansıma okulda berbattı okurken bş geçen dersler iyi güzel geliyor ama sonra anlıyorsun işte, evet benimde hayalim amerika'da kanada'da yaşamak ama sıkı egitim en öncelikli şart koşul işte, olmayınca olmuyor böyle konları inceleme, videolar izlemek falan rahatlatıyor ama incelerken sonrasında bi hüzün, bi intihara gidiyor akıl neden bende olmuyor diye, KADER. Neyse konuyu dagıtmayalım :) başarılarının devamını dilerim , ayrıca o 3 katlı 2 katlı güzel amerikan evlerinin özel bi isimi varmı bahçeli, garajlı falan çok güzel oralar ya ama egitim,para, şart işte kaderç :) Konuyu takipdeyim umarım sık sık güncellersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockonur

Benim merak ettiğim şey; her parti ortamında milletin elinde düz kırmızı plastik bardaklar var başka bi bardak çeşidi görmedim. Bu bir parti geleneği midir? :)) Şaka bi yana iyi eğitimler..

Haha aslinda cok iyi bir izlenim bu. O kirmizi bardaklar milli parti bardaklari gibi bir sey. Sanirim tum amerika genelinde kullaniliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

beyler ben intihar etmeye gidiyorum. zamanında üniversite okumadan önce lisede adam akıllı yön veren birisi olsaydı keşke

Aynen lisede yön gösteren birisi olmadı gittim meslek lisesine üniversite okumayacak gibi bişey ögrenemeden mezun oldum, şansıma okulda berbattı okurken bş geçen dersler iyi güzel geliyor ama sonra anlıyorsun işte, evet benimde hayalim amerika'da kanada'da yaşamak ama sıkı egitim en öncelikli şart koşul işte, olmayınca olmuyor böyle konları inceleme, videolar izlemek falan rahatlatıyor ama incelerken sonrasında bi hüzün, bi intihara gidiyor akıl neden bende olmuyor diye, KADER. Neyse konuyu dagıtmayalım :) başarılarının devamını dilerim , ayrıca o 3 katlı 2 katlı güzel amerikan evlerinin özel bi isimi varmı bahçeli, garajlı falan çok güzel oralar ya ama egitim,para, şart işte kaderç :) Konuyu takipdeyim umarım sık sık güncellersin.

Boyle dusunen bir insan zaten zayif bir insandir. Zayif bir insanin da basarili olmasi mumkun degildir. Basarinin adresi veya yeri yoktur. Her yerde her zaman istenilen kosullara belli azimle ulasilabilir. Tarihte bircok ornegi var bunun. Kimse kimseye yol gostermekle yukumlu degildir. Bana cevremde kimse yurtdisinda okumami ogutlemedi ya da yonlendirmedi. Tamamen kendi hissiyatim ve dileklerimle bu karari verdim.
  • Maşallah

Edit: İmzanda yazdığı gibi nokia 5800 mı kullanıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glitz -- 15 Aralık 2011; 5:48:20 >
  • Amerika gerçekten rüyalar ülkesi.Çok isterdim orda doğup orda çocuklarımın olup orda yaşlanım orda huzur içinde ölmeyi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.