Bak şu cesarete bak dh de amerikayı kötüleyecek cesareti nerden buluyorsun sen. |
Amerika'da kolunuzu kırarsanız röntgen 2300 dolar! (2. sayfa)

-
-
Almanlar Türkiye’yi kıskanıyor mu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sağlık sistemi iyi falan değil.
Koskoca dev gibi şehir hastanesinde ameliyat aleti bozuk düşünün la düşünün. Kağıda alet yok vs yazdılar bana hastane aratıyorlar. Koskoca istanbulda 3 hastanede olduğu 2 sininde bozuk olduğu söylendi.
Kağıdı gösteririm inanmayana.
Tr de sağlık sistemi tamamen balon.
Devasa içi boş binalara iyi diyorsanız iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu sanalda 7/24 "bu ülkede durulmaz abi yeaaaa" diyenlerin ümidini kırmayın. Onlar yurt dışını cennet sanıyorlar. Çalışmadan, kendisini yetiştirmeden, mücadele etmeden oralara göçünce onları sınırda karşılayacaklar, al sana evinin anahtarı, arabanın anahtarı, ihtiyacın olursa çekinme ara abi diyecekler sanıyorlar.
-
Altını ne güzel çizmişsin Sağlık sigortanız yoksa diye. Yaptırın şu sigortalardan birini de ağlamayın işte. Tr'de fakir, çalışmayan, işi olmayan adam bile 100tl civarı aylık sağlık sigortası ödüyor. Çalışan da direk bordrosu üzerinden payı veriyor zaten. Hiçbir şey beleş değildir. Orada ayda binlerce dolar kazanıp da bir özel sigorta pakedi kendinize yaptırmıyor, sonra da gelip böyle mecralarda ağlayıp, gelişmiş ülkeler aslında kaka diyorsunuz. De hadi be ordan!
Tez vakit ülkene, yuvana dönmeni temenni ederim güzel kardeşim. Gurbet zordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 15 Ocak 2022; 12:59:23 >
Türkiyede kolunu kırdığında hastanaye giderken acilin önünde sigara içen dayılar vergilerle ödüyor işte masrafı. Amerika'da sen kırdıysan sen öde diyorlar dayının sigarasına da karışmıyorlar.
-
Bende buna bitiyorum ülkesinden kaçıyor gidiyor yabancı ülkelere sonra Türkiye'de şu iyi bu iyi lan niye gittin o zaman?
Orası Amerika sosyal devlet yok , beleş yok , yeşil kart yok
İçine oturmuş sigortasız hastaneye gidince hatta 2300 TL TL çevirip "Amerika'da röntgen 30bin TL" diye konu açsaydın?
Bu gurbetçiler hepsi mi genel kültür yoksunu vasıfsız olur abi?
Hayır gittiği özel hastane mı devlet mi ben göremedim? Bugün Türkiye'de özel bir hastaneye gidin 2300 TL çıkamazsınız mesela
Ulan Amerika’da özel sağlık sigortan yoksa hastaneye gitmemen gerektiğini yoldan geçen adam bile biliyor. O nedenle herkesin sigortası var. Çünkü herkes sigortayı karşılayabiliyor. Kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.
ne iş yaptığınızı çok merak ettim hocam
-
Yazılımcıyım hocam, Amerika yazılımcılar için cennet. Amerikada yıllık 100k dolar alabilirdim orada çalışma iznim olsa orada çalışabilsem.
Almanya falan böyle değil. Amerikaya özel bir durum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar uzun ve boş yazı okumamıştım daha önce.
türkiyede kaza geçirip acile gitsen sigortan olsun olmasın tedavi ücretsiz, Avrupada sigortan ve paran yoksa sedyeden atarlar adamı.
Bayılıyosunuz eleştirmeye, klavyeden salla babam salla,
Adam tecrübe etmiş, türkiyede saglık sistemi daha iyi demiş, nedir yanı rahatsızlıgın.Tamam anladık muhalifsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 15 Ocak 2022; 17:49:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Röntgen tarzı radyasyon uygulamaları ancak ve ancak ölüm kalım durumu olduğunda en son çare olarak kullanılmalı ancak ülkemizde afedersiniz siyah sıçtım diyene tomografi mr isteniyor sonra neden kanser vakaları artıyor mra neden randevu verilmiyor bu yüzden işte…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
keşke olsa hocam o zaman ama orada o kadar maaş alabilecek seviyede biriyseniz burada da hatırı sayılır bir maaş alıyorsunuzdur.
bu arada yazılım konusu ucu bucağı olmadığı için girişimciliğe de açık bir alan bence maaşlı çalışmak yerine o tarz bir şey yapmak daha mantıklı
-
Sen de kırma o zaman.
Benim öyle bir imkanım yok, o yüzden yurt dışında yaşamak konulu yazıları göz ucuyla okuyorum. Yine de ben bile 3-4 yerde Amerika'ya gidecekseniz ve kumar oynamak istemiyorsanız sağlık sigortası yaptırın. Sağlıklı olsanız bile düşüp bir yerinizi kırarsanız mesela tedavi çok pahalı yazan yazılar gördüm. Sen risk almışsın, risk de gerçekleşmiş.
-
Soruldu mu bilmiyorum tek tek yorumları okumadım. Neden sağlık sigortan yok ? Sağlık sigortan olunca bildiğim kadarıyla ücretsiz oluyor. Kaçak mı kalıyorsun amerika'da ? 11 şubatta amerika'ya taşınıyorum, başıma böyle şeyler gelmemesi için sağlık sigortası yaptıracağım. Detayları bilmiyorum henüz ama orada yaşadıkça öğrenirim.
-
TR ve Avrupada herkesten yüklü miktarda zorunlu sağlık sigortası kesilir. Bu paralar havuzda toplanır ve insanların tedavisi için kullanılır. Avrupada bu sistem daha düzenlidir, Türkiyede vergiler daha yüksektir ve sağlık çalışanlarını devlet iliğine kadar kullanır.
Ben yediğine dikkat eden ve sürekli sağlıklı beslenen; fastfood, aburcubur, sigara, alkol, gazlı içecekler ve diğer aklına gelen hiçbir zararlı gıdayı tüketmeyen biriyim. Düzenli egzersiz yaparım sportif ve sağlıklıyımdır. Tabiri caizse yürüyen tank gibi adamım. Allah korusun bir kaza falan başımıza gelmezse benim ne kalp hastalığım olacak, ne şekerim olacak, ne tansiyonum olacak, ne böbrek hastalığım olacak.
Ömrümde neredeyse hiç hastaneye gitmemiş biriyim, ama devlet benden yüklü miktarda zorunlu sağlık sigortası kesiyor ve bu parayı kendine bakmayan diyabet hastalarına, diyaliz hastalarına harcıyor. Bir sağlık sistemi üzerindeki en büyük yük kronik böbrek hastaları ve diyabet hastalarıdır. Bu hastaların da çok büyük bir oranı kendine dikkat etmeyen kişilerdir. Sigarayı bırak dersin bırakmaz, tuzu bırak dersin bırakmaz, egzersiz yap dersin yapmaz. Sonra bu kişilerin masraflarını ben ve diğer insanlar karşılar ve bu kişiler sağlık sistemine büyük bir maddi yük olduğundan diğer hizmetlere yeterli para kalmaz.
Bu yüzden ABD sağlık sistemini ve kapitalizmi savunan biriyim. 2.300 dolar verdik demişsin, burada her ay insanların maaşından o kadar miktar kesiliyor. Sen en azından bir kerecik vereceksin. Üstelik hiç sigortan yokken durum böyle.
-
Sedyeden atarlarmış avrupada hbasdbasd
Böyle mi?
Kronosyoutube
SEDYEDEN DÜŞEN ADAMhttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dcc3rlGKIXIM&q=EgQuLZpEGOXlxo8GIhAuUnRc6ZZLJ4FNem_a7s7bMgFyAcil servis amerikada da avrupada da gidilir eğer ücret varsa çıkarken isterler
avrpaya amerikaya ayak uydurmayıp eleştiriyorlar türkiyede daha iyi diyorlar dön o zaman türkiyeye diyosun cevap yok yasalarda daha iyi hakların daha fazla çalışma şartları daha iyi hakkını almak çok daha kolay hukuk var can güvenliğin var hem çok daha rahat para kazanıyorsun hemde kazandığın paranın değeri çok yüksek bunları bilip yurtdışında yaşıyorlar ama çok kötü gelmeyin diye konu açıyorlar türkiye şöyle daha iyi böyle daha iyi
Klavyeden sallıyormuşum birde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 15 Ocak 2022; 22:26:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X