Şimdi Ara

Amelie ile ilgili bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: herr18

dun bir sorun vardi da silmek zorunda kaldim. napalm bugun biraz daha hafif bir dille elestirdim hem. dunku sozlerim baya agirdi. ama sunu soyliyim bu filme vermis oldugum o 2 saat var ya hala uzuluyorum o giden vaktime.

Filmin müzikleri bile izlemek için sebeptir. Aşık olduktan sonra sıkıyor biraz film bence. Kabul ediyorum. Ama böyle bir filme Kutsal Damacana gibi eleştiri yapmak haksızlık.
  • Kutsal Damacana izlerken yine bi gulup eglendik. bunda o da yoktu ki. siradan gunluk yasamdan biri gizlice bi kesit almis bize izletmis gibi bir seydi. filmin muziklerine gelecek olursak ya hu soruyorum size o muzikler ilk kez o filmle mi piyasaya cikti? sanki daha onceden yok muydu? dedigim gibi konu olarak tatsiz tuzsuz bir filmdi. hanimin ciftliginde, aski memnuda, yaprak dokumunde bile bir merak oluyordu. diyeceksiniz ki ama onlar zaten kitaptan beyaz perde aktarilan yapimlar. ben de size diyecegim ki senaristin hic mi katkisi olmuyor? ee o zaman bu amelie denen filmin senaristinin plani neydi bana bunu aciklayin. neyse dedigim gibi zaten en basta bir kadin olmadigim icin olaya ayni acidan bakamiyoruz. bu filmi cok seven bir suru bayan gordum nedendir bilmem hatta odasina poster olarak yapistiran birini bile gordum, hem de isyerindeki odasina, oyle yapimcilik gibi bir isi felan da yok ha bildiginiz okulda asistan olarak calisan biri. yani dunyada o kadar film varken bu filmin gidip posterini bile asanlar varsa dedigim gibi kadinlar icin ozel bir seyler hissettiriyor olabilir bu film. erkeklerin cok haz aldigini sanmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 20 Temmuz 2011; 19:40:57 >

• Beğenmedin bari b*k atma.

Çok iyi bir filmi öyle bi ruh anında izlersinki sana berbat gelir. Tam terside olur.

Veya sana hitap etmez. Bu durumlar senin filme b*k atmanı gerektirecek durumlar değildir. Beğenmedim dersin geçersin, beğenenlere laf atmazsın.
  • super filmdi gercekten ya lafa bak ya begenmedin b. atmaymis.ne verdi, ne kazandirdi bu film izleyicilerine. ne anlatmaya calisti, akilda ne birakti. bana bunlari acikla evet ben yanlis dusunuyormusum diyim. benim aklimda kalan fransizlarin tarihi, karakteristik ara sokaklari. bir gorsel acidan biraz iyiydi film o da iyi yerde cekilmis oldugu icin. ki ben filme gorsel oge ne sunacaklar diye mi giderim sanki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herr18

Kutsal Damacana izlerken yine bi gulup eglendik. bunda o da yoktu ki. siradan gunluk yasamdan biri gizlice bi kesit almis bize izletmis gibi bir seydi. filmin muziklerine gelecek olursak ya hu soruyorum size o muzikler ilk kez o filmle mi piyasaya cikti? sanki daha onceden yok muydu? dedigim gibi konu olarak tatsiz tuzsuz bir filmdi. hanimin ciftliginde, aski memnuda, yaprak dokumunde bile bir merak oluyordu. diyeceksiniz ki ama onlar zaten kitaptan beyaz perde aktarilan yapimlar. ben de size diyecegim ki senaristin hic mi katkisi olmuyor? ee o zaman bu amelie denen filmin senaristinin plani neydi bana bunu aciklayin. neyse dedigim gibi zaten en basta bir kadin olmadigim icin olaya ayni acidan bakamiyoruz. bu filmi cok seven bir suru bayan gordum nedendir bilmem hatta odasina poster olarak yapistiran birini bile gordum, hem de isyerindeki odasina, oyle yapimcilik gibi bir isi felan da yok ha bildiginiz okulda asistan olarak calisan biri. yani dunyada o kadar film varken bu filmin gidip posterini bile asanlar varsa dedigim gibi kadinlar icin ozel bir seyler hissettiriyor bu film. erkeklerin cok haz aldigini sanmiyorum

Hayatta iki çeşit insan vardır.Sen ikinci çeşit cinslerindensin sanırım.Bir başarılarıyla ön plana çıka bir de o başarılı şeyleri başarısız bulan(2)..
    Neyse sen ok atmaya devam et illa ki kurdeleyi göreceksin.Ben de gülüp geçeceğim bu tavırlara ve seni engelliyorum yorumlarını dahi görmek istemiyorum.

• aman engelle beni. cok umrumdaydi ya. ben o kadar soru sormusum birine bile cevap bulamamis bazilari. bir de gelmis guzel filmleri kotu bulmak gibi sacma sapan seyler geveliyor, felan bir seyler diyor, ne dedigini de anlamiyorum zaten. ortada guzel bir film var da ben mi goremiyorum. imdb'de 8,5 almis hayretler icerisindeyim. ne anlatti bu film, izleyiciye ne demek istedi. hicbir sey ortada yok, anca bir tane salak bir ana fikir koymuslar ortaya bir de 8.5 almis. cusunuz diyorum baska bir sey demiyorum. insanlarin zevki sasmis, pireyi deve yapmaktan baska bir sey yapmaz olmuslar. hepsine g. guluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 20 Temmuz 2011; 22:41:06 >

• Filmi yeni izleme şansım oldu , geçen seneden beridir duruyordu ama hep rusça dublajlıydı.indirmekde zor gelmişti neyse geçen ras geldim 13 gblık DTS kodlu sürümünü indirdim.Filmin çok güzel bir tadı vardı izlerken sıkmadı hafifde eğlendirdi Fransanın sokaklarıda baya temizmiş bunuda görmüş olduk fasa fiso. Yeni konu açıcaktım ama hali hazırda film ile ilgili bir konu varken başka konu açma gereksinimi duymadım.

Film'e 10 üzerinden 8 veriyorum.

@herr18

Merhaba hocam , Yaşını bilmiyorum ama aklı selim bir insanın yazacağı cümleler kurmuyorsunuz birde üstüne hakaret ediyorsunuz.İnsan her filmi anlamak her filmden bir şey öğrenmek zorunda değildir, Sizde zevk almadığınızı ve filmin bir hiç olduğunu dile getirmişsiniz.

İmdb ye fazla takılmayın , ama ordaki punlama sistemide bence benim kanaatim olan notu vermiş ,

Bir film çekildikden sonra bunların sanat dalında ödülleri olur müzik bakımından oyunculuk bakımından yardımcı oyuncu bakımından senaryo bakımından vesayire , Değilmi Bir film bir çok farklı yönden incelenerek ödüller verilir veya ödüle layık görülür.

Yann Tiersen adlı çekil gözlü 'nün Eşsiz melodisi , film boyunca kulaklarımızı temizledi , film sadece müzikal anlamda öncü!
    Oyunculuk çok iyiydi , kurgu , çekimler efectler ve konu güzeldi , Sakin kafayla izlenicek bir film.

Şimdi birazda sana yüklenelim herr18 , bunca insana hakaret ettin götünle güldün , kısaltmaya gerek yok , göt kıç popo bunları ima ediyorsan yazıcaksın , açık sözlü ol kuyruk kıstırma tek harf yazarakda aynı şeyi söylüyorsun harfleri tamamlasanda aynı şeyi söylüyorsun değil mi :)

Konusunu beğenmemişsin o işleyiş, ama asıl anlatılan, bir kız var ve içine kapanık bunalım dolu bir hayatı var , Hayal dünyası okadar genişki beni benden aldı diyebilirim sen olaya aşk filmi diyerek götünle gülebilirsin farketmez olayın özünü kapıcaksın ve kendini kaptırıcaksın filme hafif istekli olursan film boyunca sıklıkla çalan melodi ile amelie nin kapanık yaşantısıyla hayal dünyasına adım atarsın.

Hatta bazen sordum evin güzelliğine bak renkler dokular filmde bile çok iyi işlenmiş.

herr18 sen kutsal damacanayı izle , bende izledim bu tip türk filmlerinin amacı insanı küfür ile güldürmek Şlap diye nah işareti çektiğinde falan izleyiciyi yardırmak Gülmedim mi ? Güldüm tabiki.Ama bu film değil ki ... Biri sana avcunu yalayıp Şlap diye nah işareti yapsa , ardından sana sövse gider kavga edersin adamlar ha ben hoşlanıyorum dersen bundan memlekette git bir adama abi bana söv bana el hareketi çek de Türkiyede bunu yapmıyacak adam yok , hemde ücretsiz boşuna filme para vermeyede gerek yok.

• Yönetmenin tarzı çok iyi ya tam bir Fransız filmi Amelie, severim ama çok fazla değil, aynı yönetmenin Delicatessen filmini de izleyin, ben bu filmi daha çok sevmiştim. Jean-Pierre Jeunet'in masal gibi bir anlatımı var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.