Şimdi Ara

...:::AMD64 ŞUNU KEŞFETTİM:::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sadece benim için mi geçerle bu sistemde bir işlemi yaparken öteki şişiyo yani aynı anda masa üstünde iki işlemi yapamıyosun

• Nasıl bi işlem mesela.Bir örnek vereyim:
    Eğer harddiskten iki ayrı şeyi okutmaya kalkarsan okuyucu kafa bir o tarafa bir diğerine gitcem diye uğraşırsa sistem şişer gibi görünür.Sebep harddisk.Ama bu sorun bütün sistemlerde olur.Mesela yani.
  • Söylemek istemiyorum ama aynı işlemleri p4 de rahatlıkla yapıyodum ama oyunlarda gerçektek süper
  • zaten masaüstü işlemlerinde intel, oyunlarda amd diye avaz avaz bağırıyor millet. seninki tam keşif olmamış yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 30 Mart 2005, 6:57:42 >
  • burada suç işlemcidemi yoksa çipsettemi o tartışılır. zaten intelin işlemciden çok çipsetleri çok kuvvetli ve amd için yapılan hiç bir çipset bu çipsetlerle yarışmaz. nf4 de bunlara dahil. stabilite ve konfor intelde, hız amd de var. amd için çok iyi bir çipset çıksa (i925 gibi) herhalde inteli her alanda ezer. birde çoklu işlemlerde intelin önde olmasının bir sebebide p4 lerde 4 tane iş hattının olması. yanlış bilmiyorsam amd de bu 1 tane. buda çoklu uygulamalarda çok farkediyor. intelin bununla ilgili bir demosunu izlemiştim. amd işlemcilerin intele göre 64 bit desteği dışında hiç bir teknolojik üstünlüğü yok. amd safkan güç kullanıyor intel ise daha teknolojik yöntemlere başvuruyor ve bununla çoğu uygulamada daha rahat çalışıyor. amd ise gücünü daha çok oyunlarda gösteriyor. çünkü oyunlar safkan işlemci gücü gerektiriyor. intelde ise 4 iş hattı ve ht gibi özelliklerle işlemcinin gücü bölünmüş durumda (adamlar sadece oyunlara yönelik işlemci yapmıyorlar yani). zaten intelde her defasında işlemcilerinin sadece oyun performansına göre değerlendirilmesinin çok yanlış olduğunu söylüyor. kısaca bence intel daha stabil ve sorunsuz sistemlere sahip, amd ise oyunlarda daha hızlı sistemlere sahip.

• ht özelligini actınmı işlemcinin...ben aynı anda 2 oyun yukledim...cd bastım...add remove işlemi yaptım...msn...icq kullandım...browser açıktı ve mokunu cıkardım bunlarla birlikte virüs scan yaptım.....alette tık yok...ama arkadasın dedigi dogru...7200rpm de olsa bu kadar işlemi yaparken hdd nin performansı cok önemli...örnegin 2 adet sata hdd olsa ve bunları raid olarak calıstırsan..işin cok daha hızlı olur...ama ben öyle şişme denecek kadar bi olay yasamadım...mükemmeldi performans
  • kirpi fazla atmışsın be abi. bizde kullanıyoruz amd64 3000+ işlemci. norton virüs taraması yaparken bile bariz kasılmalar görülüyor resmen. bunların üstüne birde cd yazmışsın ya helal olsun valla. render filanda yapıyormuydun o sırada merak ettim. şu anda 64 bit desteği hariç amd ye geçiş için bir sebep göremiyorum ben. 64 yazılımda ortada yok zaten. benim bildiğim kadarıyla longhorn da 32 olarak piyasaya sürülecekti. onuda tekrar araştırmak lazım. oyunlarda %10 fazla performans alacağım diye intel sistemden vazgeçecek değiliz herhalde. çoğu uygulamada canavar gibi performansı var ve problem diye bir şeyde yok. dediğim gibi p4 3.0e prescot işlemci amd 3000+ dan genel olarak çok daha iyidir. sadece oyunlara bakarsanız amd64 3000+
    %10-15 civarı daha iyi performans verir. tüm uygulama türlerine ve çoklu ortamda ise durum tam tersidir. intel çok rahat öndedir. aslında neden çoklu ortam uygulama testleri yapılmıyorki. 4-5 uygulama aynı anda çalıştırılsa acaba hangisi daha iyidir. bence intel daha iyi çünkü kullanıyoruz bu sistemleri ve gözle bile görülür farklar var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim HT özelliği iş başında demekki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

burada suç işlemcidemi yoksa çipsettemi o tartışılır. zaten intelin işlemciden çok çipsetleri çok kuvvetli ve amd için yapılan hiç bir çipset bu çipsetlerle yarışmaz. nf4 de bunlara dahil. stabilite ve konfor intelde, hız amd de var. amd için çok iyi bir çipset çıksa (i925 gibi) herhalde inteli her alanda ezer. birde çoklu işlemlerde intelin önde olmasının bir sebebide p4 lerde 4 tane iş hattının olması. yanlış bilmiyorsam amd de bu 1 tane. buda çoklu uygulamalarda çok farkediyor. intelin bununla ilgili bir demosunu izlemiştim. amd işlemcilerin intele göre 64 bit desteği dışında hiç bir teknolojik üstünlüğü yok. amd safkan güç kullanıyor intel ise daha teknolojik yöntemlere başvuruyor ve bununla çoğu uygulamada daha rahat çalışıyor. amd ise gücünü daha çok oyunlarda gösteriyor. çünkü oyunlar safkan işlemci gücü gerektiriyor. intelde ise 4 iş hattı ve ht gibi özelliklerle işlemcinin gücü bölünmüş durumda (adamlar sadece oyunlara yönelik işlemci yapmıyorlar yani). zaten intelde her defasında işlemcilerinin sadece oyun performansına göre değerlendirilmesinin çok yanlış olduğunu söylüyor. kısaca bence intel daha stabil ve sorunsuz sistemlere sahip, amd ise oyunlarda daha hızlı sistemlere sahip.

çok güzel özetlemiş arkadaş.

• kirpi haklısın bende bilgisayardaki tüm program kısayollarını bir dosyada topladım 100 adet falandı sonra birini seçip Ctrl + A yaptım ve enter a bastım tam senin dediğin gibi yüz ayrı program çalıştırdım cd yazmalar oyun yüklemeler efendime söyleyim disk birleştirmeler chat programları oyunlar tık demedi ya, ne işlemciymiş abi bu ya mübarek bir işlemci abi bu amd64 3000 ler ya,
  • Yine mi intel-amd kavgası ya. Bol keseden konuşacağınıza donanım inceleme sitelerinin testlerini araştırsanız problem kalmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CürekliBatur

kirpi haklısın bende bilgisayardaki tüm program kısayollarını bir dosyada topladım 100 adet falandı sonra birini seçip Ctrl + A yaptım ve enter a bastım tam senin dediğin gibi yüz ayrı program çalıştırdım cd yazmalar oyun yüklemeler efendime söyleyim disk birleştirmeler chat programları oyunlar tık demedi ya, ne işlemciymiş abi bu ya mübarek bir işlemci abi bu amd64 3000 ler ya,

100 ayrı programı aynı anda çalıştırdın, cd yazdın, oyun yükledin, disk birleştirdin, chat programları, oyun oynadın tık yok he? araya bide photoshop, premier, 3Dmax, Dr.Dvix falanda sıkıştırsaydın.
    tamam güzel işlemci ama intele hok atıcam diye, konuya mesaj atim diyede böyle sallanmazki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlito83 -- 30 Mart 2005, 9:57:15 >

• arkadaşlar geçen gün bende makinayı kasmak için aynı anda 2 adet dvd filimi harddiske kopyalarken , hdd den divx film açtım, media playerda mp3 çalarken aynı andada medal of honor p.a. oynadım.
    gerçi bunu psu yu denemek için yapmıştım ama olsun.sonuçta alet kasamadan tüm bu saydıklarımı rahatlıkkla yaptı.
    ben masa üstünde işlemcim kasıyor diyen athlon64 kullanıcılarına şaşıp kalıyorum.bunu nasıl başarıyorlar anlamak mümkün değil.
    aynı uygulamaları eski işlemcim olan 2.8c (800 mhz HT) ile yaptığımda alet daha fazla ağırlaşıyordu.
    zaten bu nedenle p4 ümü sattım amd aldım.
    lütfen marka taraftarlığı yapmayalım,ben yıllarca intel kullandım,ama şu anda en mantıklı işlemci (fiyat-performans) athlon 64.
    intel amd den daha iyi bir işlemci yapsın onu alayım kullanayım,ama şu anda maalesef yok.
    ve zaman amd zamanıdır ,en azından şimdilik.
  • ya ettiğiniz kavgaya bakın
    hele 64 bit windows ve uygulamaları çıksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: carlito83

quote:

Orjinalden alıntı: CürekliBatur

kirpi haklısın bende bilgisayardaki tüm program kısayollarını bir dosyada topladım 100 adet falandı sonra birini seçip Ctrl + A yaptım ve enter a bastım tam senin dediğin gibi yüz ayrı program çalıştırdım cd yazmalar oyun yüklemeler efendime söyleyim disk birleştirmeler chat programları oyunlar tık demedi ya, ne işlemciymiş abi bu ya mübarek bir işlemci abi bu amd64 3000 ler ya,

100 ayrı programı aynı anda çalıştırdın, cd yazdın, oyun yükledin, disk birleştirdin, chat programları, oyun oynadın tık yok he? araya bide photoshop, premier, 3Dmax, Dr.Dvix falanda sıkıştırsaydın.
    tamam güzel işlemci ama intele hok atıcam diye, konuya mesaj atim diyede böyle sallanmazki.

ya başkası yapınca bişe demiyosunuzda ben yapınca ne banlıyon kardeşim okusana yukarıları, bizde keyfimizden yazmadık heralde, bizde başkasına isyan ediyoruz, okusana kirpinin yazdıklarını

• quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

kirpi fazla atmışsın be abi. bizde kullanıyoruz amd64 3000+ işlemci. norton virüs taraması yaparken bile bariz kasılmalar görülüyor resmen. bunların üstüne birde cd yazmışsın ya helal olsun valla. render filanda yapıyormuydun o sırada merak ettim. şu anda 64 bit desteği hariç amd ye geçiş için bir sebep göremiyorum ben. 64 yazılımda ortada yok zaten. benim bildiğim kadarıyla longhorn da 32 olarak piyasaya sürülecekti. onuda tekrar araştırmak lazım. oyunlarda %10 fazla performans alacağım diye intel sistemden vazgeçecek değiliz herhalde. çoğu uygulamada canavar gibi performansı var ve problem diye bir şeyde yok. dediğim gibi p4 3.0e prescot işlemci amd 3000+ dan genel olarak çok daha iyidir. sadece oyunlara bakarsanız amd64 3000+
    %10-15 civarı daha iyi performans verir. tüm uygulama türlerine ve çoklu ortamda ise durum tam tersidir. intel çok rahat öndedir. aslında neden çoklu ortam uygulama testleri yapılmıyorki. 4-5 uygulama aynı anda çalıştırılsa acaba hangisi daha iyidir. bence intel daha iyi çünkü kullanıyoruz bu sistemleri ve gözle bile görülür farklar var.

bak kirpiye de tepki var. birde kirpi senin gibi değil. sen "kirpi haklısın bende bilgisayardaki tüm program kısayollarını bir dosyada topladım 100 adet falandı sonra birini seçip Ctrl + A yaptım ve enter a bastım" demişsin. bu ne ya? 100 adet demişsin. kirpide de abartma var ama senin gibi değil.

• ya carlito anlamıyonmu kardeşim kirpiye kızdım öyle yazdım, aaaaa sende nerden çıkardın şimdi. teessüf ederim ya, yani kirpiye öyle atılmaz böyle atılır dedik sen başka tarafa çektin
  • kardeş kusura bakma ben kirpiyi desteklediğini zannetmiştim.
  • yok carlito kardeş aman hani desteklenecek kadar yazsa neyse, anlıyosun demi..!
  • burada ii komedi var ne işlemciler varmış bea benim haberim yokmuş cüreklibatur :) iyi ti ye almışın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.