Şimdi Ara

AMD, Yüksek Frekanslı monitörlerde ekran kartı bellek takılması hata değilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD, Yüksek Frekanslı monitörlerde ekran kartı bellek takılması hata değilmiş.

Bunu Microsoft'un Windows 10 20H2 sürümünde öğrenmiş oldum.

Bugüne kadar AMD'ye yakınıyordum hep bellek takılması diye. Onlar da normal diyordu hep.

Halbuki hata değilmiş.

AMD, Yüksek Frekanslı monitörlerde ekran kartı bellek takılması hata değilmiş

• Windows 10'daki bir bug yüzünden mi bu oluyor?

• Bugüne kadar hep sürücü hatası dendi durduda , ben sürücü notlarını okuduğumda göstergede hatalı gösteriliyor yazıyordu ve bunun güç tüketimine etki etmediği belirtiliyordu ama gelde bunu sabah akşam burada Amd sürücüsü bozuk diyenlere anlat, tabiki anlatmadım.

Sizce Fx 8350 li kasamdaki olayı anlatayım Win 10 u son sürüme almadığım taktirde gpu kullanımı hatalı gösteriyordu.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Hayır. Resime bakarsanız fazla frekansın güç tükettiğini görürsünüz. Yani hata değilmiş. Normal bir ihtiyaçmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 17 Ekim 2020; 2:54:53 >
  • Konu hakkında direk AMD ile yazışmıştım;

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141991286

• Hata değilse nvidia'da neden düşüyor?

Aklınız ile dalga geçilmesine izin vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 17 Ekim 2020; 15:7:57 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

Nvidia da da düşmediği durumlar varmış.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142001756

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

"Buyrun NVIDIA tarafında çift monitörde (monitörlerden 1 tanesi 144hz) bellek hızı durumu:"

AMD'nin hatasını siz savunduğunuz sürece bu hata düzeltilmeyecek. 144hz için para ödediğiniz monitorunuzu 120hz'de kullanmaya mahkum kalacaksınız.

Nvidia high idle clocks veya Nvidia 144hz memory max speed yazınca bir sürü konu çıkıyor dostum. Uzun oyun oynadığın zaman 144hz e çekip uzun süre iş veya internet keyfi takıldığın zaman 120hz e düşüremiyormusun 2sn de?

Bu durum iyi bir durum değil ama monitörden monitöre farkediyor ve nvidia da bile olabiliyorsa tek suçlu amd dememek lazım.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/233230/very-high-idle-clocks-on-gtx-1080-with-multiple-di/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 17:44:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt

AMD'i savuncam diye boşa devam...

"Very high idle clocks on GTX 1080 with multiple displays"

İnternette aratınca tabiki konu çıkacak dünyada milyonlarca nvidia kullan var, adamın arka planda bir program calısıyordur(yani kullanıcı kaynaklı bir hatadır), mem clock ondan düşmemiştir, bu nvidia da genel bir sorun değil.

Beni burada ki yeni yetmeler ile karıştırma, aynı monitorde amd de nvidia da kullandım, herkes biliyor amd de düşmeyen nvidiada düşüyor daha neyi uzatıyorsun?

Siz bu saçmalığı savunduğunuz sürece AMD'nin bunu düzletmemesi normal.

Yada siz kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 17 Ekim 2020; 15:27:29 >

Var böyle bir durum eyvallah yok demiyoruz.. 2 monitör 3 monitör çeşit çeşit şekilde olabiliyorsa olabiliyordur. Nvidia bu konuda daha iyi durumdadır.. Amd elinden bir şey geliyorsa kesin yapmalıdır o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 15:25:3 >
  • Bende de benzer bir durum var. Şuanda gtx1080 var üç monitör bağlı. Ana monitörüm 1080p 75 Hz diğerleri 60 hz. Üçü bağlı olduğunda gpu ve bellek frekansı yükseliyor. Bir veya iki monitör takılı olduğunda frekanslar minimuma iniyor. Sürücü ile düzelir diye bekliyorum bende.

• wendor W kullanıcısına yanıt

Zaten birden fazla monitorde yaşadığınız normal bir durum.

AMD'de tek monitorde idleda mem clock düşmüyor, konuda bahsedilen konu tek monitor için.

AMD'de tek monitorde düşmesi için 144 varsa 120, 165 varsa 144 de kullanmak zorundasın.

• bende rx 580 ve 144 hz monitör var. bir tane de 1366x768 60 hz monitorum var.

sadece 144 hz'î bağlarsam bellek frekansım düşük oluyor. ikinciyi taktığım an maksimum oluyor.

bu nvidia gtx 750 kartımda da böyleydi.

• 1 yıla yakın bir süredir pulse 5700xt modelini kullandım sattıgım güne kadarda ufak tefek bazı sıkıntılar yaşadım, arkadaşlarında dedigi gibi 144hz de mem clock sorunu bendede vardı cru ile 137hz e çekip düzeltiyordum her update sonrası bu arada monitörde AOC 24G2U modeli güzel bir fiyata asus rtx2070 super bulunca ikinci el onu satın alıp kartı sattım hem 1 yıl garantisi varken satmış oldum ayrıca aldığım kartta 32 ay garantili olunca bu açıdanda avantajlı geldi fiyat güzel olunca tekrar nvidia geçişi yaptık, sonuç amd de 144hz de düşmeyen mem clok hızı nvidia da düşüyor sıkıntısız kullanıyorum bence ne kadar çok büyük problem yaşamasam da başka arkadaşlar gibi amd bu yazılım işini çözmeli rt6000 serisi geliyor bir çok kişi rx5000 serisinden ağzı yandığı için direkt olarak bu kartları eleyecek belkide, forumda da çok fazla kişi sıkıntıları çözemeyince nvidia kartlara geçiş yaptı zaten süreç içinde.

Edit: Tek monitör kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msevinc -- 17 Ekim 2020; 17:54:28 >

• Msevinc kullanıcısına yanıt

Düzeltmek için CRU kullanınca windowsda açık gözüksede monitorun enginesinde freesync çalışmıyor yani bu seferde düzeltecem diye freesynci feda ediyorsun. Bu nedenle kayıpsız bir fix yolu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 17 Ekim 2020; 18:6:1 >

Ben yaparken freesync e bir etkisi olmuyordu hocam aktif oluyordu benim dedigim aynı sistem sadece ekran kartı değişti buna nasıl problem degil diyorlar anlamıyorum rakibin bunu çözmüşmü çözmüş dalga geçer gibi

• Hem monitörün hem de ekran kartının aynı anda suçu var bu işte sadece kart değil. Kimi rx 5xxx ler bazı monitörlerde düşük saat hızlarında çalışırken kimileri 1.5ghz de çalışıyor. Benimki de öyleydi bene cru ile 141 hz lcd standarta çektim. Boşta 200mhz. Video felan izlerken 1,5 ghze çekiyor normal mi bilmiyorum ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.