Bildirim
amd x4 phenom ll 965 amd fx x4 4100 tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
Mesaj
-
-
Henüz 4100 ile ilgili yeterince bench yok gibi. Zaten 4100 satan çok fazla yer de yok. Muhtemelen ikisinin de performansı birbirine yakın olacaktır. _____________________________ İmza? -
aynı ayardalar ama eşşee sağlam kazığa bağlıyım diyorsan 965 _____________________________ -
Bence Fx-4100. Ama zamanın varsa, beklemeni tavsiye ederim. Yeni revizyon çıkarsa değişik atraksiyonlar görebiliriz ki zaten 4100 şu haliyle bile oldukça yeterli bir işlemci. _____________________________ Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :) -
oyun oynucaksin belli. cok fazla kasmana gerek yok al birini.
bulldozer al bana kalirsa._____________________________ -
Hiçbirini tavsiye etmem, intel i3 2100 al oyunlarda ikisini de ezer, üstelik daha az tüketir. Burada yanlış yönlendiriyorlar, git yurtışı testlere bak. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: barisdragon
Hiçbirini tavsiye etmem, intel i3 2100 al oyunlarda ikisini de ezer, üstelik daha az tüketir. Burada yanlış yönlendiriyorlar, git yurtışı testlere bak.
bende bu arkadaşı tavsiye etmem fanatik nvidia-intel fanıdır kendisi..tercihini objektif yorumlar yapabilen arkadaşların fikirlerine göre belirle..
_____________________________ -
955-965-1055t-1090t
Çekirdek açma özelliği olan anakart üzerinde çekirdeği açılmış x4 960T
_____________________________ 9800X3D - X870E Carbon - RTX 5080 TUF OC -
x4 955 ya da x4 960t (Fx 4100 diyen arkadaşlar bu tercihi neden yapman gerektiğini de söyleseler iyi olurdu. 5 ghz hızındaki fx 4100'ün 4 ghz hızındaki Phenom II x4 B55'den cinebench'de geri kalmasını da açıklamak isterler belki de.http://www.overclock.net/t/1169448/fx4100-bottle-necking-on-sli-battlefield-3/30) _____________________________ -
arkadaslar modulleri su an kullanilabilir degil fx'lerin.4100 cinebench olsun digerleri olsun cok geride phenom x4 serisinden _____________________________ -
alacagınız 95 w lık revızyonsa dusunmeden alın derım.x4 965 ıcn dıyorum.degılse x4 955 be kesınlıkle.
-
95W lık x4 960t diyorum bende. Hem de şansına çekirdekler stabil açılırsa al sana 6 çekirdek işlemci. Açılmasa da 95w, iyi oc olduğu söyleniyor. _____________________________ Asla kendisi gibi olmaya cesaret edemeyecekleri bir adamın ölüsüne, ömür boyu ve her gün tekrar tekrar yenilenler, "yaşayan ölüler"
"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”
-
Sonuçta i3 2100 de 119$ x4 955'de fx 4100 de. i3 oc edilmiyor, fx 4100 4.5-5 ghz oc edilebiliyor ama performans olarak yine pek iç açıcı değil
x4 955 de 4-4.2ghz civarlarına kadar sanırım. x4 955 aynı fiyat açısından daha mantıklı._____________________________ Mess With us, and you will feel
A Pain so true yet so unreal -
quote:
Orijinalden alıntı: bonser24
alacagınız 95 w lık revızyonsa dusunmeden alın derım.x4 965 ıcn dıyorum.degılse x4 955 be kesınlıkle.
Türkiyede 95w 955 yada 965 yok yanlş yönlendirmeyelim insanları
_____________________________ Telefon numaramdan onay almadan işlem yapmayın.. -
quote:
Orijinalden alıntı: zorbeymd
x4 955 ya da x4 960t (Fx 4100 diyen arkadaşlar bu tercihi neden yapman gerektiğini de söyleseler iyi olurdu. 5 ghz hızındaki fx 4100'ün 4 ghz hızındaki Phenom II x4 B55'den cinebench'de geri kalmasını da açıklamak isterler belki de.http://www.overclock.net/t/1169448/fx4100-bottle-necking-on-sli-battlefield-3/30)
öncelikle neden fx 4100 tercih edilmesi gerektiğini düşündüğümü söyleyeyim sonra da diğer arkadaşların önerilerine karşı (varsa) fikrimi belirteyim.
Yalnız şunu da açıklığa kavuşturalım; neden yeni bir işlemci istiyoruz? oyun oynamak için mi? overclock yapabilmek için mi? komplike programları çalıştırabilmek için mi? Bunu şimdiden belirleyelim çünkü şahsi tercihlerimi beğenilerim doğrultusunda yapıyorum ve işlemcinini limitlerini zorlamayı seviyorum. Sizin de önce ne için işlemci almaya karar vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Haliyle işlemci alacak bir insanın sadece günlük kullanım için oc potansiyelli yada multitasking için oyun potansiyelli bir işlemci alması mantıklı olmaz. En baştan söyleyeyim işlemcisini normal saat hızlarında kullanacak, çarpanıyla,bus speediyle, voltajıyla oynamayacak, işlemcisini soğutabilmek için yeni soğutucular, fanlar almaya kalkışmayacak, işlemciden her yeni oyunda en yüksek performansı vermesini beklemeyecek, bilgisayarı en çok zorlayabilecek yazılımlarla limtlere çıkmaya çalışmayacak bir insan, en ucuz anakart-işlemci ikilisini seçip ordan kurtardığı parayla SSDye geçiş yapsın. Hiç bir işlemcinin veremeyeceği performansı alacaktır. Bu böyle bilinsin bi kere.
Şimdi;
Fx 4100 çünkü, 32nm teknolojisiyle geliyor, yani daha az enerji tüketimi daha az sıcaklık ve haliyle daha yüksek oc performansı demek. Teknik bilgi gerektiren çalışma prensipleri ile ilgili başka yenilikler de var, ben pek anlamadığım için onları yorumlayamam ama siz anlıyorsanız; incelemelerde bulabilirsiniz. Bunun yanında şu anda doğru düzgün bir fx serisi benchmarkı yok. Yapılan testler; perakende satışa çıkmadan test merkezlerine gönderilmiş numuneler ve daha ilk revizyonlar. Herhangi bir yazılım desteği de açıklanmadı bildiğim kadarıyla. Hatta incelemelerde dikkat ederseniz, bir çok yazılım fx işlemcili sistemlerde hata vermiş bazıları kurulamamış bile. Yani testlerde elde edilen sonuçlar donanımın gerçek performansını göstermiyor muhtemelen. Ayrıca bu işlemci tercih edilecekse beklenmesi taraftarı olduğumu zaten sölemiştim. Bu nedenle fxler konusunda ben hala ümitliyim.
Gelelim arkadaşların diğer işlemcileri önermelerine. Hepsinin haklı olduğu noktalar görüyorum zira ben de şuan athlon x4 640 işlemci kullanıyorum ve i3 2100, phenom 965 ve fx 4100 üçlüsünden birine upgrade etmekte hala kararsızım. Araştırdığım ve anladığım kadarıyla yorumlarımı yazayım,
Phenom x4 965 serisi;
Bu serinin en son çıkan revizyonuyla birlikte 125w a düşürülebildiğini biliyordum ama 95w ı ilk defa burda duydum. eğer öyle bir seçenek varsa bu çok şey değiştirir. çünkü 125w bir phenom zaten oyun performansıyla fx4100 ve daha birçok "iyi" işlemciyi geride bırakabilen ama çok ısınan, bu nedenle de yüksek frekanslara çıkması sıkıntılı olabilecek bir işlemci. Çok iyi oc olabiliyor iddialarını kanıtlayacak net bir bilgiye ulaşamadım. Gördüğüm nerdeyse tüm overclock değerleri kasa içinde hava soğutma ile maximum 4.0 ve 4.1 (%21-%22) ben zaten athlon işlemcimle %25 overclock değerine ulaşabiliyorum. Bu işlemcinin (125w olandan bahsediyorum) overclock potansiyeli çok iyidir önermesini destekleyecek bir veriye rastlamadım. (Bunları söylerken kendi işlemcimin, i3ün ve fx4100ün oc potansiyellerini dikkate alıyorum.) Bu söylediklerimin hepsi 125w değer için geçerli. Dediğim gibi eğer bu işlemcinin 95 w tüketeni varsa çok fena işler yapabilir.
i3 2100;
1155 soket olması i5 2500k ya ve ileriye dönük aynı soket tipini kullanacağı söylenen yeni nesil işlemcilere geçebilmek için bence mantıklı bir seçim bence. Ama oc ye pek elverişli olmadığı söyleniyor. İnternette doğru düzgün bir tane oc incelemesi bulamadım. Ben bu yüzden biraz burun kıvırıyorum. Aslında test sonuçları, benchmarklar i3lerin kolay kolay hiç bir işlemcinin gerisinde kalmadığını gösteriyor. 1156 soket tipiyle uyumlu bir i3 işlemcinin 4.3 ghz frekansa ulaştığını ve aynı hızdaki bir i7 ile aynı oyun performanslarını sergilediğini gösteren bir inceleme bile okumuştum. i3 2100 965in yarısı kadar ısınıyor, yarısı kadar enerji tüketiyor, neredeyse hiç oc olmuyor ama testlerde de oldukça başarılı.
Bu üç işlemcinin de anakart+işlemci yönünden fiyatları birbirlerine çok yakın.
i3+anakart yaklaşık 600 tl
phenom + anakart yaklaşık 520 tl
fx4100 + anakart yaklaşık 500 tl
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum; Bu işlemcileri oyun oynamak için seçecekseniz hiç birinden "işlemci nedeniyle" düşük verim alma ihtimaliniz yok. Hiç biri günlük kullanımda sizi yarı yolda bırakmayacak. Ama ocye bulaşacaksanız işler değişiyor. 95w bir 965in (eğer varsa) harikalar yaratacağına eminim. Fx 4100ün de yazılım desteği ve belki de bir revize ile hepsini rahatlıkla geride bırakabilceğine inanıyorum. Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 3 Aralık 2011; 4:37:47 >_____________________________ Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :)
-
Ne FX ne 965 ne de i3. Git 960T al, Müşavirin dediği gibi, o fiyata ne kadar istesen daha iyisini bulamazsın. Çekirdekleri de açarsan zaten
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Rubisco
Sonuçta i3 2100 de 119$ x4 955'de fx 4100 de. i3 oc edilmiyor, fx 4100 4.5-5 ghz oc edilebiliyor ama performans olarak yine pek iç açıcı değil
x4 955 de 4-4.2ghz civarlarına kadar sanırım. x4 955 aynı fiyat açısından daha mantıklı.
i3 540 voltaj vermeden 3.9 ghz e rahatlıkla çıkartabiliyorum, i3 başarılı bu konuda.
ama fiyat belirler i3 e ayrı anakarta ayrı para vereceksiniz kaç para min? en az 450 -500 tl. ama amd işlemciler ve anakartlar daha ucuz oyun oynarken farkı hissetmezsin bile. hangisi para bırakacaksa onu al derim.
not : intel kullanıyorum._____________________________ DONANIM GURUSU -
i3 540 1156 soket. Bu nedenle ileriye dönük yükseltme işleminde bu işlemci pek mantıklı olmaz. i3 2100 ise 1155 soket yapısına sahip, rahatlıkla upgrade edilebilir ve 2100, 540 gibi bir oc kabiliyetine sahip değil. _____________________________ Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :) -
x4 960t daha mantıklı gibi duruyor. fx işlemciler için revizyonları beklemekte fayda var
_____________________________ -
bence kesinlikle fx 4100 derim
3.6 overclocksuz saat hızı
turbo boost ile 3.8 e çıkıyor tüm bunlar overclocksuz oluyor , overclocksuz makina her zaman daha iyidir
32 nm üretim teknolojisi olması ve 95 watt olması
testler, hayal kırıklığı, intel le karşılaştırırken falan sen oyun performansına bak , işlemcinin bilmem hangi testte aldığı çeşitli özel puanlara falan bakma , tek bakacağın hangi oyunda kaç fps alıyor, şunuda unutma amd fiyat performans olarak herzaman intelden iyidir. ihtiyaçlarını belirle ona göre para ver_____________________________ AMD Phenom II x4 955 Black Edition - Xigmatek Balder İşlemci Soğutucusu - Asus M3A78 EM - 4 GB Ram (2x2 Corsair 667mhz, 2x2 Kingston 667mhz) - Povercolor AMD 6850 1GB - Seagete 1TB Hard disk
Western Digital 250GB Hard disk- LG e2240s 21,5" 1920x1080 fullHD Led Lcd monitor - Edifier M1335 2+1 Speaker - LG DVD rw - 1.44" flopy drive - Microsoft Desktop 1000 wireless klavye + mouse seti - Aopen H-600b-28 kasa -Xilence 600watt gaming edition PSU.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler







