Şimdi Ara

AMD Vega GTX 1080'le 1080p'de sınıfta kaldı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Vega GTX 1080'le 1080p'de sınıfta kaldı !

    TechPowerUp GPU sayfasında teknik kart bilgisini güncellenmiş olan AMD Vega hız konusunda piyasada yer alan NVIDIA kartlar ile şöyle yer alıyor (kapışıyor demek isterdim fakat kart fason çıktı) ;

    Sadece GTX 1070'den %11 daha hızlı

    GTX 1080 basic'den % 5 daha yavaş.

    GTX 1080 Ti'dan ise %27 daha yavaş olarak göz önüne çarpan kart hangi fiyat aralığında piyasaya gireceği merak konusu..

    Senelerce çöp dediğimiz ibaretini bir türlü düzeltemeyen AMD hep birşeylerin gerisinden gelme huyundan vazgeçmeyecek gibi duruyor.

    AMD Vega tam bir hayal kırıklığı.

    Kaynak:http://www.tweaktown.com/news/57313/amd-radeon-rx-vega-loses-gtx-1080-1080p/index.html

    Yeni haberler donanım haberden.. Ölücülere h.işler al sana kaynak: Amd vega tam bir iskeletor :D https://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Radeon-RX-Vega-ilk-benchmark-testleri-GTX-1070-ile-kafa-kafaya.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsisse -- 2 Mayıs 2017; 2:59:25 >







  • Olaya bir açıklık getireyim, ortada test mest yok. Tpu sitesi kartın şimdiye kadar sızan bazı özellikleri(onlarda kesin değil) ile ortalama bir performans öngörüsü yapmış. Kartın mimarisi bilinmeden sadece rop/shader/gpu mhz ile gerçek dünya seneryosu oluşturamazsın .

    Konuyu açan kişide belliki AMD düşmanı bir tip, hemen gaza gelip konuyu açmış AMD'ye nefretini kusmuş, böyle tiplere acıyorum, firmalar parayı cukkalıyor böyle tiplerde bedavadan firmanın reklamını yapıyor, rakip firmaları kötülüyor.

    Benden size tavsiye A markası olur, B markası olur farketmez bir markanın fanatiği olacak kadar boş tipleri bloklayın gitsin, bu tarz boş tiplerin yorumları size birşey katmaz aksine yanlış yönelendirip zamanınızı harcar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Nisan 2017; 17:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He he ok.
  • vega Hbm2 ile 4kda geçecekmişmişte miş miş diyor yada ecek acak diyor.
  • Türkçe ağlamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Olaya bir açıklık getireyim, ortada test mest yok. Tpu sitesi kartın şimdiye kadar sızan bazı özellikleri(onlarda kesin değil) ile ortalama bir performans öngörüsü yapmış. Kartın mimarisi bilinmeden sadece rop/shader/gpu mhz ile gerçek dünya seneryosu oluşturamazsın .

    Konuyu açan kişide belliki AMD düşmanı bir tip, hemen gaza gelip konuyu açmış AMD'ye nefretini kusmuş, böyle tiplere acıyorum, firmalar parayı cukkalıyor böyle tiplerde bedavadan firmanın reklamını yapıyor, rakip firmaları kötülüyor.

    Benden size tavsiye A markası olur, B markası olur farketmez bir markanın fanatiği olacak kadar boş tipleri bloklayın gitsin, bu tarz boş tiplerin yorumları size birşey katmaz aksine yanlış yönelendirip zamanınızı harcar.


    Boş yapma hacı dayı..Çek arabanı Nvdianın önünü kapıyorsun !




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Konu sahibini blokladım, kendisi bir fan. Kastım da marka sevdası değil, hani kartlardaki fan gibi, salt cızırtı çıkarıyor, akla zarar.

    Asıl mesele çekirdek hızları dikkatimi çekti resimde. Mi25 için AMD 12.5 tflop performans ilan etti ve millet tabi ordan hesaplayarak 1600mhz çekirdek hızı olması gerektiğini hesapladı. Mi25 veya büyük vega, hatta kırpılmış vega'ların 1200 gibi düşük boost clock'larla gelmesini beklemiyorum. Ne saçma bir haberse artık anlam veremedim.
  • Nvidia fan boy detected block

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • directx 13 de yüzde 20 önüne geçecekmiş.
  • AMD Vega GTX 1080'le 1080p'de sınıfta kaldı !

    toplanmış..
  • Yıl olmuş 2017 ne 1200MHz'i? Kaldı ki paylaşılan sonuçlar doğru çıksa bile burada fiyat unsuru devreye girer, çoğumuz zaten 1080, 1080ti almıyoruz. Varmı yayıncı arkadaşın farazi fiyat açıklamasıda madem fantezi yapıyoruz non-stop devam edelim.
  • olur mu daha bios update ler gelecek yeni oyunlar vegaya optimize olucak. Daha future proof vega

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın zaten 4k'yı hedef aldığını ve 4k'da hbm belleklerin getirisi ile %250 civarında performans artışı olacak. Bunu amd'nin bir önceki kartına bakarsak rahat rahat 1080ti'yı geçebiliyor demek kartın fiyatı önemli

    Kartın fiyatının abd'de 399 dolar olacağını ön görmek zor değil. Bu fiyata 4k'da çoşan bir kartı herkes almak isteyecektir. 1070'in fiyatının aşırı düşmesi 2.elde 400 lira edeceği günlere sadece ve sadece 2-3 ay uzaktayız.

    Zaten ilk tesler gelince 2.el pazarı 1070 400tl acil yazanlar ile dolacak
  • Bu konuyu açan arkadaş neden orjinal hesabından açmıyorsun?

    Delikanlılık yan hesap kullanarak mı yapılır oldu?
  • Tablo uydurma olabilir ama bir çeşit tahmin olmuş. En azından eldeki bilgilere göre yapılmış bir tahmin ve 1080p için gayet de beklentilere uygun. Çünkü Vega'nın 1080'e rakip olacağı daha önce yayınlanan videolardan biliniyor. Buna amd kartların düşük çözünürlük, yüksek çözünürlük durumunu da eklersek tahmin gayet mantıklı olmuş.

    Muhtemelen Vega 1080'den, 1080pde biraz yavaş (o tablodaki gibi), 1440pde benzer, 4kda biraz hızlı olacak. 11ghzliklere karşı durumu ne olur, artık esas mevzu o. Sonuçta 1080 için stok kart gibi bir şey yok.

    Edit: Konuyu açan Türkçe özürlü bir troll ama üzerine konuşulabilecek bir mevzuyu gündeme getirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Nisan 2017; 22:7:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 1070'ten %11 hızlı bir kart nasıl kötü oluyor? Hay sokayım sizin 4k sevdanıza afedersiniz de. Ayranınız yok içmeye tahtırevanla gidersiniz gezmeye. 4k 4k diye ağlayanların %90'ında (buna ben dahil) VGA 1080p monitör vardır kesin. HDMI, DVI bile yoktur. Oyuncu ve iyi bir sistem isteyenlerin temsili olarak ele alacakları segmentler gtx1070-gtx970 yani kısaca xx70'tir. Yani kısaca bu seviyeyi standart baz almak zorundasınız Vega ile karşılaştırma yaparken. 1080, 1080 ti lüks gaming'e giriyor. Ben şu aralar gtx970'ten 1070'e geçmeyi düşünürken bu haberi duymak beni sevindirmeye yetti.
  • Daha ortada fol yok yumurta yok.Herkes amd fanboyları gibi olmayan şeyler üzerinden sallamasyon konular açmaz.Geleceğe yönelik falcılık yapmaz.Neyse onu söylemek lazım.Çıksın testler ondan sonra yorumumuzu yaparız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı bile belli değil. Farz edelim bu performans tablosu doğru, 1070 fiyatına satılırsa Vega o zaman sınıfta kalmayı görürüm

    Gerçek yorum: Konu ağır fancılık kokuyor. Amd'nin kötü performansı Nvidia hariç kimseye yaramaz. Son kullanıcı olarak bunu akıl edin artık.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Aynı mimari aileden olsaydı dediğin doğru, üzerine tarışılabilirdi. Ama yepyeni bir mimari ile çıkacak Vega'nın(bir kaç teknolojiyi bariz NV'dan "kopya" ediyor AMD) performansı hakkında bir şeyler söylemek epey zor. Ayrıca sürücü durumunu da bilmiyoruz ve çekirdek hızları konusunda yukarıda yazdım, 1600mhz civarında olması bekleniyor (mi25/vega 10'nun tflop shader sayısına göre).

    Misal şunu da esas almak yanlış olur; bir kaç ay önce her yeri bantlanmış (thermal throttle) mühendislik örneği (çekirdek hızları/fiji sürücüler ve debug aracıyla) bir vega kartı Doom'da Gtx 1080'ndan 4k'da 10fps kadar öndeydi. AMD'ye olumsuz bakanlar Doom AMD için en ideal durum fln demek yerine burada saydığım handikapları dikkate almadılar. Dikkat alan da var tabi. Yani ortada çok değişken var, ne olacağını ben kestiremiyorum, o yüzden tartışmalara girmiyorum.

    Ayrıca bu paylaşım hariç hep Vega'nın 1600mhz (boost clock kaç olur?) civarı olacağı söylendi, yani yukarıdaki tabloya 25-35% eklenmeli ve o zaman çok daha farklı bir sıralama çıkıyor ortaya.




  • bu mantıkla

    g4560 3.5 i7 4790k 3.5te çalışırsa aynı fpsyi verir diyebiliriz

    evet pentium işlemci herşeye yeter artar bu hesapla

    az mantık lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.