Şimdi Ara

AMD ve Nvidia'ya kötü haber; Windows 7'de doğal Hybrid grafik desteği olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin Hybrid Crossfire ve Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojilerine yazılım devi Microsoft'dan kötü haber var. AMD'nin 780G, Nvidia'nın ise GeForce 8xxx serisi yonga setleriyle destek vermeye başladığı karma grafik teknolojilerinde kullanıcılar destek veren harici ekran kartlarıyla Hybrid grafik teknolojisinden faydalanabiliyor ve gereken durumlarda iki GPU paralel olarak kullanılarak daha yüksek performans elde edilmesi veya 2B uygulamalarında sadece entegre grafik işlemcinin kullanılarak güç tasarrufu yapılmasına olanak tanınabiliyordu.

Yeni teknoloji son kullanıcılar arasında ciddi şekilde yaygınlaşmış olmasa da ölçeklenebilirlik ve ihtyaç duyan kullanıcılara alternatif sunması açısından önemliydi. Microsoft cephesinden gelen haber ise AMD ve Nvidia'yı mutlu edecek gibi görünüyor. Zira önümüzdeki sene duyurulması ve Windows Vista'nın yerini alması beklenen Wİndows 7 işletim sisteminde Hybrid grafik teknolojilerine doğal destek verilmeyeceği ifade ediliyor.

Microsoft'un Windows 7 için hazırladığı grafik kılavuzuna göre, kararsızlığa neden olan ve düşük kullanıcı deneyimi sunan ayrıca bazı sistemlerden GPU'ların arası geçis için sistemin yeniden başlatılması gerekliliği gibi nedenlerden ötürü mevcut tabloya göre firma Windows 7 ile Hybrid grafik teknolojisine doğal destek sunacak gibi görünmüyor.

• Dereyi görmeden paçaları sıvamak bu olsa gerek
  • saçmalamışlar zamanı geldiğinde hep beraber görecegiz microsoft bu işi bıraksın bence xp yede dx10 destegi vermediler wista rezalet win7 ne olacak kimbilir...
  • bence MS in aptallığı deset daha doğru olur... dereyle alakası yok olayın...
  • ms ne yapmaya çalışıyor ya?önce ses olayı sonra tek tip ekran kartı sürücüsü şimdi bu...
    tamam anladık kararlılık stabilite bilmemne de hiçbişi kullanamayacaksak ne anladım o stabiliteden ben...
  • tam bir rezalet örneği sanki herkez iyi kartlar almak zorundaymış gibi
    MSI MEG TRIDENT X - MSI MEG X490 UNIFY MB - INTEL i7-10700K - MSI VENTUS 2080Ti 11GB - 32GB DDR4 - 1TB M2 + 2TB SATA HD - MSI OPTIX MPG27CQ2 27" 144HZ - STEELSERIES RIVAL 650 - APEX 3 - QCK PRISM MOUSE PAD
  • Bence çok büyük bir kayıp değil. Zaten 780g chipsetli anakartlar emsallerinden 20-30 lira daha pahalı.
    Hiybrid C/F yapmaya çalışacağıma o 20-30 lirayı daha iyi bir ekran kartı alırken kullanmak daha mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DarkSidesOfMe

rezalet olan nedir adamlar nedenleri gayet mantikli sekilde aciklamis
  • Geliştirme çalışmaları halen devam eden yeni Mac-OS ta hybrid grafik desteği ekleme çalışmaları ve işletim sistemi tarfındanda GPU işlem kapasitesinden yararlanılması için geliştirmeler yapılırken MS nin yaptığına şaşırmamak elde değil.
  • win98 kral gibi sistemdi xp deki istenilse herşey entegre edilir yapmıyorlar pezoriterler firmalardan ödenek istiyorlar vermeyeninde donanımını desteklemiyor ms aynen creative in eax ını vistada desteklememesi gibi america+ms= kapitalist soygun
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • Adamlar kafayı yemiş ya
  • Onuda kırarlar öyle saça böyle tarak haramzadeler Vista hacklendi diye 7 çıkacak onuda kırarlar MS oturur tarağın üstüne gene Almayın pezolardan yazılım
  • Vista neden rezalet ben anlamış değilim imzamdaki sistemimle aero yu ve vista ultimate'i çok rahat çalıştırıyorum ve xp gibi 2 dk bir hata vermiyor.Xp gibi güncelleştirmeleri yükledikten sonra yavaşlamıyor ve çok daha güvenli.İşletim sistemimi 6 aydır kullanıyorum ve 1 tane bile virüs çıkmadı Norton 2007 ve windows defender kullandığım halde.Hele sp1 i yükleyince dahada hızlandı.Driver problemi de yok artık.Tek eksi yanı UAC.Onuda çözen bi güncelleştirme yayınlarsa microsoft çok iyi olacak.....

Özellikle Notebooklarda çok işe yarıyordu hybrid Power.

Sırf bu nedenle Macbook modellerinde Nvidia 9300 kullanılıyor. Ve güçlü bir ekran kartıyla satılan Macbook modelleri bile 2 boyutta, bu anakartın Onboard ekran kartına geçip güç tasarrufu yaptırıyordu.

Bu durum Apple bilgisayarların işletim sistemlerinde kararsızlık yaratmıyor ve işe yarıyorsa Microsoft hatayı kendinde aramalı.

Bırak onu markadan bağımsız Hybrid Power olayı bile yapılabilir işletim sistemi vasıtası ile ama bunu becerebilecek firma lazım.
  • en guzeli xp 64 tanimam baska
  • Promity=>seçtiğin kelimelere dikkat et yaşından kaynaklanıyo olsa gerek yazdıklarının bide insan bişey yazmadan önce bi beyine uğraması lazım yazmak istediklerinin vista çıkmadan önce microsoft 7'nin üzerinde çalışıyordu zaten bu bir ikincisi microsoft sana muhtaç degil zaten bunuda bil adamlar her türlü paranın gözüne vururlar ki bu yazılım vistadan çok daha fazla satcak bunuda bil..
  • pekde bu kadar tepki vermek gereksiz mecbur kalırsa uyumu sorun olmaz

ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye & Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• Peki 780g ile 3850, 4850 kullandığımızı var sayalım, bu iki gpuyu istediğmiz an kullanabilecek miyiz (çift gpu kullanmaktan sli, crosfire dan bahsetmiyorum) oyun oynarken güçlü gpu, masaüstü için onboard gpu arası geçişler yapabiliyor muyuz?
    Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• Yeni Macbook lar ve OS X destekliyor şimdiden.Microsoftun sonradan karar değiştireceğine inanıyorum hayatta bu esnek özelliği safadışı bırakmak istemez (Ekstra bir para vb hesabı olabilir)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.