Şimdi Ara

Amd ve intel arasindaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili dh uyeleri uzun zamandir bu rekabette hep intel daha iyidir gibisinden herkesten duyuyordum ve internet arastirmalarim olsun bu durum boyleydi burada cok bilgi sahibi arkadaslar var ve kendimi sansli hissediyorum birkac yorum gordum amd siatem toplanmasi hakkinda oyunlar vs bu amd sistemler sorun yaratmaz mi

Ogrenciyim ve bu sene icerisinde kendime 1200 tl butceyi asmayan bir sistem toplamak istiyorum bu konuda ileride gorusleriniz almak icin tekrar konu acarim ancak simdi merak ettigim amd ve intel chipset arasindaki fark

Degerli yorunlariniz icin tesekkurler

İnternette muhtemel yaziyordur ancak oyun pc si toplamada mantik acisindan sizin yorumlariniz daha onemli hix pc toplamadim ilk dh sayeainde olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş temel fark şu.

AMD alırsan 1200TL ye benim 6 ay önce yaptığım gibi 4 çekirdekli sistem toplarsın. ( Monitör ve kablosuz klavye fare dahil. ) Ekran kartı da 5770 tir.

Ya da bazı mağazalardaki prim hesabı çalışan satıcıları dinler o paraya sadece i5 işlemci + anakart + ram alırsın.

Olay şurada yatıyor. İ5 2500K evet Phenom II X4 955 ten iyidir. Tabi saf işlemci gücü olarak bakarsak.

Ama iş F/P a gelirse.

İntel de işlemci aldığın paraya. AMD de işlemci + iyi bir ekran kartı ya da işlemci + iyi bir anakart alabilirsin. Bu da şu anlama gelir. Aynı paraya toplanmış iki sistemden AMD olan özellikle oyunlarda daha fazla performans verir.

Tabi bu 2000TL ye kadar olan bütçelerde. Bütçe 2500-3000TL gibi rakamlara gelince zaten alınacak her şey alınmış olur. SSD si efendim işte anakartı. İşte 22 değil de 23" LCD si. 6850 değil de 6950 si vs vs. O zaman işlemciyi artırmaya başlayabilirsin.

Düşün. bir kamyon var. 15 ton taşıyabiliyor. Ama dorsesi 5 ton taşıyor. Bir kamyon var 24 ton taşıyabiliyor dorsesi de 6 ton.

15 ton taşıyan kamyon 100 birim fiyata sahip. 24 ton taşıyan 200 birim fiyata sahip.

200 birimlik olanı almak mı mantıklı. 100 birime satılan 15 tonluğu alıp 40 birim fiyata da 10 tonluk dorse taktırmak mı?

Olay bu. İntel de işlemciler çok pahallı bu yüzden düşük bütçen olunca ekran kartına para kalmıyor. E oyunda da performansı öncelikli olarak ekran kartı belirlediğine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Ağustos 2011; 10:37:15 >

• Aydinlattiginiz icin tesekkurler is butcede bitiyor o zaman

Tekrar sagolun
  • Bu işi sırf bütceyle yorumlamak yanlış olur. Bu iki marka birbirine rakip olduğu için bugün amd inteli geçen bir CPU çıkarıyorsa bir ay sonra İntel AMD yi geçen bir CPU çıkartıyor.

Yarış meselesi. İyide oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Bu işi sırf bütceyle yorumlamak yanlış olur. Bu iki marka birbirine rakip olduğu için bugün amd inteli geçen bir CPU çıkarıyorsa bir ay sonra İntel AMD yi geçen bir CPU çıkartıyor.

İnsanların aç gözlülüğünden vazgeçebileceğini bilsem tek firma olsun isterdim.

Son kullanıcı için her şey tamamen bütçe ile alakalıdır. Elimdeki paranın bana ne kadar fayda sağladığı önemlidir.

İ5 2500K CB gibi testlerde belki X4 955 e fark atar. Ama iş F/P a gelince.

Ben İ5 + 5770 yerine.

X4 955 + 6950 alırım . Ve bu sistem oyunlarda i5 i geçer mesela.

Ama açarsın bir video encoding ( GPU hızlandırma desteği olmayan ) i5 öne geçer.

Yani mantıklı bir kullanıcı için en iyi işlemci intel de imiş diyip intel alması mümkün değildir. Bu toshiba iyidir diyip kronik sorunlu bir modelini almaya benzer.

Her markanın iyi ya da kötü ürünü olacaktır. Önemli olan birim paraya verdiği faydadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Ağustos 2011; 12:52:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Bu işi sırf bütceyle yorumlamak yanlış olur. Bu iki marka birbirine rakip olduğu için bugün amd inteli geçen bir CPU çıkarıyorsa bir ay sonra İntel AMD yi geçen bir CPU çıkartıyor.

İnsanların aç gözlülüğünden vazgeçebileceğini bilsem tek firma olsun isterdim.

Düzelteyim. İnsanların aç gözlülüğünden vazgeçebileceğini bilsem herşeyin ploreteryaya ait olmasını isterdim demek istiyorsun. İşin içinde TEK FİRMA olursa tekelcilik olur. Gene komünizim olmaz.

• quote:

Düzelteyim. İnsanların aç gözlülüğünden vazgeçebileceğini bilsem herşeyin ploreteryaya ait olmasını isterdim demek istiyorsun. İşin içinde TEK FİRMA olursa tekelcilik olur. Gene komünizim olmaz.

Tekelcilik zaten açgözlülük yüzünden olur.

Eğer bir firma tek başına kaldığında milleti soyup soğana çevirmeye çalışmasa tekelcilik diye bir şey de olmazdı zaten.

Tüm pasta tek bir firmanın olsa. Firma ise gelişim teknoloji ve müşteri ile çalışanları düşünse. fiyatlar daha düşük olurdu.

Ama bu ancak hayal. Zira gel gör işte. İntel azıcık AMD nin önüne geçtiği an fiyatları artırıyor. AMD de aynı şekilde, Athlon X2 ler zamanı çekirdek resmi koyup çift çekirdek işi kolay değil diye dalga geçmişti fiyatları eleştirenler ile. Sonra Core2 çıktı hopp fiyatlar aşağı. Bu bence böyle olmamalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Eğer bir firma tek başına kaldığında milleti soyup soğana çevirmeye çalışmasa tekelcilik diye bir şey de olmazdı zaten.

Tüm pasta tek bir firmanın olsa. Firma ise gelişim teknoloji ve müşteri ile çalışanları düşünse. fiyatlar daha düşük olurdu.

Ama bu ancak hayal. Zira gel gör işte. İntel azıcık AMD nin önüne geçtiği an fiyatları artırıyor. AMD de aynı şekilde, Athlon X2 ler zamanı çekirdek resmi koyup çift çekirdek işi kolay değil diye dalga geçmişti fiyatları eleştirenler ile. Sonra Core2 çıktı hopp fiyatlar aşağı. Bu bence böyle olmamalı.

Bence tam tersi. Rekabetin olduğu yerde fiyatlar düşük ve kalite yüksek olur. Çünki satabilmeliki ayakta kalsın. Bunda kazanan müşteri olur kaybeden işçi sınıfı olur çünki emeğin karşılığındanda tasarruf edecek ya. Neyse bu politik meselelere burada girmeyelim.

Asıl mesele şu. Piyasada o kadar çok cpu ve pc parçaları çöpe atılıyorki yani tüketiliyorki insanın aklı hayali almaz. peynir ekmek gibi.

Bunun çevreye müthiş kimyevi zararı var. Altın fiyatlarının niçin bu kadar yükseldiğini sanıyorsunuz. Bu tüketime altın madenini yetiştiremiyorlar. Onun için kimse altın düşecek diye endişe etmesin. PC ve cep telefonu teknolojisi böyle hunharce üretim ve tüketime devam ettiği müddetce dünyada altında fiyatlarıda düşmez cevrede temizlenmez. Türkiyedeki çevrecilerin hiç biri bu konuyu dile getirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 30 Ağustos 2011; 0:22:49 >

• quote:

quote:

quote:

Bence tam tersi. Rekabetin olduğu yerde fiyatlar düşük ve kalite yüksek olur. Çünki satabilmeliki ayakta kalsın. Bunda kazanan müşteri olur kaybeden işçi sınıfı olur çünki emeğin karşılığındanda tasarruf edecek ya. Neyse bu politik meselelere burada girmeyelim.

Asıl mesele şu. Piyasada o kadar çok cpu ve pc parçaları çöpe atılıyorki yani tüketiliyorki insanın aklı hayali almaz. peynir ekmek gibi.

Bunun çevreye müthiş kimyevi zararı var. Altın fiyatlarının niçin bu kadar yükseldiğini sanıyorsunuz. Bu tüketime altın madenini yetiştiremiyorlar. Onun için kimse altın düşecek diye endişe etmesin. PC ve cep telefonu teknolojisi böyle hunharce üretim ve tüketime devam ettiği müddetce dünyada altında fiyatlarıda düşmez cevrede temizlenmez. Türkiyedeki çevrecilerin hiç biri bu konuyu dile getirmiyor

Anlatamdım galiba.

Eğer insanlar aç gözlü olmasa. Piyasada sadece kendisi varken. 3 liraya satabiliyorken neden 15 liraya satsın ki?

Tekelde fiyat artışı aç gözlülük yüzündendir. İnsanlar aç gözlü olmasa tekelde üretim de kalite olur, işçi de iyi maaş alır ürün de ucuz olur. Bu seri üretimin doğal sonucudur.

Valla tükenen sadece altın olsa. Bir gram altın için tonlarca toprak kaldırılıyor. Amerika orijinal ormanlarının %70 inden fazlasını yoketti ve dünya ülkelerini sömürüyor şu an.

Sürekli yeni soket vb şeyler. Eğer tek firma olsa idi ( Aç gözlü olmayacak insanlar bunu tekrar belirteyim ) bu çabalar da olmazdı. Böylece her marka aynı aynı modelleri çıkarmaz ya da farklı olacağım pay kapayımm diye ufak tefek farklara yeni ürün çıkarmazdı.

MSI ı ASUS u yok bilmem ne markası. Hepsi anakart ekran kartı vb çıkarıyor. Ama bunların çoğunun modası geçiyor kullanılmadan heba oluyor. Misal TR de mağazalarda raflarda duran FX5200 ler.

• farkı intel yeni teknolojiyi bulur amdde intelin teknolojiyi geliştirerek daha ucuza satar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

Merhaba sevgili dh uyeleri uzun zamandir bu rekabette hep intel daha iyidir gibisinden herkesten duyuyordum ve internet arastirmalarim olsun bu durum boyleydi burada cok bilgi sahibi arkadaslar var ve kendimi sansli hissediyorum birkac yorum gordum amd siatem toplanmasi hakkinda oyunlar vs bu amd sistemler sorun yaratmaz mi

Ogrenciyim ve bu sene icerisinde kendime 1200 tl butceyi asmayan bir sistem toplamak istiyorum bu konuda ileride gorusleriniz almak icin tekrar konu acarim ancak simdi merak ettigim amd ve intel chipset arasindaki fark

Degerli yorunlariniz icin tesekkurler

İnternette muhtemel yaziyordur ancak oyun pc si toplamada mantik acisindan sizin yorumlariniz daha onemli hix pc toplamadim ilk dh sayeainde olacak

AMD olarak alt yapısı güncel ve ileriye dönük bir anakart ile sistem kurarsanız uzun süre başınız ağrımaz. Intel'e bakarsak eğer, min. i5 Quad cpu + P67 çipset anakart ve 4gb ram bütçenin yarısını geçiyor...

AMD PHENOM II X4 955 BE 3.2GHZ 8MB --- 247 TL (Gigatek)
    GIGABYTE 990XA-UD3 AM3+ DDR3 --- 260 TL (Netsipariş)
    KINGSTON HYPERX 4GB DDR3 1600MHZ CL9 --- 65 TL (Netsipariş)
    SAPPHIRE Radeon HD6850 1GB 256BIT (11180-00-20R) --- 336 TL (Netsipariş)
    SEAGATE 500GB 7200RPM SATA 3 16MB NCQ (ST3500413AS) --- 81 TL (Netsipariş)
    DARK Orion USB 3.0 Oyuncu Kasası (2x12cm fanlı) --- 110 TL (Teknobiyotik)
    HIGH POWER Elemet Bronze 600W 80+ Plus POWER --- 135 TL (Teknobiyotik)
    +
    XIGMATEK HDT-D1284 Cpu Cooler --- 33 TL (Vatan Bilg.)

1.267 TL kdv dahil.

Bana göre gayet güzel bir sistem oldu

Fiyatı düşürmek isterseniz, DARK Racer'ın HighPower 600w'lı kasaları var, 180 TL seviyesinde alınabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: echo21

farkı intel yeni teknolojiyi bulur amdde intelin teknolojiyi geliştirerek daha ucuza satar

Efsane olmus Amd FX lere bir goz at istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.