Şimdi Ara

amd sistemden intele geçiş öneriler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4k oynunlarda besleme durumu nasıl hocam genelde kullanım kaçlarda ?

• soultechuser S kullanıcısına yanıt

bu setup aklımda son kez işlemcii 5800x3d yapıp şans verip beğenmezsem eğer amd nin işlemcilerine artık para vermicem

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Kullanım hep 99 hocam. 1440pde böyle. 1080pde denedim mesela warzone 2. Onda da 99 kullanım görüyorum. Sıkıntı yok. 720p alınca 400 fpslere dayanıyo orda gücü bitiyo x3d reisin :D cod 400 fpsde oha yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha öncesinde AMD kullanan birisi olarak- hem işlemci hem de ekran kartı- hiçbir şekilde kimseye AMD ürünlerini önermiyorum. Bilgisayarımı bir ay önce topladım, iyi ki AMD tabanlı bir şey toplamamışım.

sistemde garip şeyler oluyor arada hocam anlamadığım şekilde o nedenle de intele geçmek istiyorum birazda açıkcası 4k da bile gereksiz fps düşmeleri gördüm çünkü

• sukrullex kullanıcısına yanıt

yani ekran kartını tam boğmalık bir işlemci olabilir ben hep yüzde 99 görmek isterim o yüzden inş işime yarar amd sistemden intele geçiş öneriler 

Onun icin bir suru insan AMD kullanıyor, 5800X3D kullanıyor,5600-5700-5800-5900-5950 kullanıyor.

7000 serisi de ok iiy Anakart pahalı oldugu icin 12.,13. nesil gibi talep gormuyor.

AMD kotu oldugu icin Amazon da,Amlmanya da uzaak ara AMD satılıyor.Onlar anlamıyor demek ki PC den...

• Amd nin en güzel yanı soket olayı, şu an 3 yıllık bir b450m anakarta Ryzen 9 işlemciye yükseltilebiliyor olması gibi muazzam bir avantaj sunuyor olması. Bu gerçekten çok büyük avantaj.

En sevmediğim yanı ise sıcaklık değerlerinin yüksek olması ve bu yüzden iyi bir soğutucuya gerek duyması.

Mesela İ5 12400 gibi bir işlemci sıcaklık değerleri oldukça düşük ve performansı gayet iyi.

• yksln kullanıcısına yanıt

2 sistemim var amd b450 olan daha stabil düzeni oturmuş diğeri b550 olan şuanki sıcaklık çektiğim sistem amd nin düşük w değerli işlemcisi alınmazsa sıcaklık sıkıntısı büyük sıkıntı şimdi voltaj düşürüp 4.5 e aldım stabil kalırsa böyle kullanıcam bir süre

• Geçmemeni öneririm

Bende cpb yi kapattım. 50 derece lerde sabit çalışıyor. Yoksa sıcaklıklar uçuyor.

İ7 12700 lere baktınız mı?

İşlemciyi 4.5 e sabitlemenize gerek yok. Biraz daha aşağı çekebilirsiniz. Böylelikle voltajı düşürme şansınızda olur.

amd sistemden intele geçiş önerilerBilim Atölyesiyoutube
    Ryzen 5 3600 işlemcimizi performans kaybı %1 bile olnadab yüksüz 53 dereceden 34 dereceye, yük altında 80-90 dereceden 45-50 dereceye düşürme rehberi Ryzen 5 3600 -3,6Ghz @1.10v -MSI TOMAHAWK MAX B450m -Aorus 1080 TI EXTREME EDITION 11G -ADATA XPG SPECTIX D80 Liquidcooling 16GB @1.4v /3600 CL-18 16GB RAM -Dark VISION PRO -GAMETECH GTP-700W+80 PSU -Samsung Pm951 256GB Nvme SSD -Dark Aquaforce w244R LiquidCooling
    https://www.youtube.com/watch?v=f3xhmGV7LxU&t=235s

Örnek olması için bu videodaki gibi yapabilirsiniz.

Kaybınız çok olmayacaktır. Biraz deneme ile güzel bir değer bulabilirsiniz.

Not: Kanalın benle bir alakası yoktur. Geçenlerde gördüğüm ve basit anlatımı olduğu için attım.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

Bir sürü insanın AMD kullanmasının sebebi AMD'nin- güya- daha iyi olmasından ziyade daha "bütçe dostu" ürünlere sahip olması değil midir? 7000 serisi yeni bir seri, ayrıca Intel'in 12. ve 13. nesil işlemcileri de (üst modellerden bahsediyorum) gayet pahalı. Yurtdışında da maalesef yanlış düşünen insanlar olduğu için AMD'nin kullanıcı sayısı fazla. Bence AMD'nin "çok güzel" ekran kartlarına ve ekran kartlarının sürücülerini de bir araştır istersen, zira çok güzel modellerden birisi olan Radeon VII ekran kartı çok iyi olduğu için piyasadan çekildi; kesinlikle sorunlu bir ekran kartı olduğu için piyasadan çekilmedi...

Degildir kardesim tuketiciye onem verdigi icindir.uzun omurlu sokete sahip oldugu icindir.

Aynı anakarta bios vermeyip pin ekleyi ptekrar tekrar aldırmadıgı icindir.

5800X3D ile baslayan 3D ile cıgır acmasıdır.Tuketim degerleri daha dusuk oldugu icindir.Dahili VGA da kaliteli oldugu icindir.

Voodoo ve ATI kullanmıs biri olarak bence Grafik kalitesi cok daha iyiydi bu urunlerin ama Yazılımda cuvalladıgı dogrudur.

• Önerim gecmemen

• Benzer bir konuda kafamda soru işaretleri var. Yakın zamanda 3d modelleme, mimarlık ve eğlence amaçlı sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem sadece kasa için 70bin tl civarı, sağlam parçalardan tasarruf ederek tüm sistemi o bütçeye sıkıştırmak istemiyorum. Bu belirlediğim başlangıç bütçesi.

İntel ve AMD arasında kaldım. Ana parçalardan tasarruf etmeyi düşünmüyorum. Kafamda sabitlediğim parçalar şunlar;

Anakart:

Asus ProArt X670E-Creator WIFI AMD X670 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz ATX

Asus ProArt Z790-CREATOR WIFI Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart

Soğutucu:

ARCTIC Liquid Freezer II 420 - Çok Uyumlu Hepsi Bir Arada CPU AIO Su Soğutucu, Intel & AMD ile Uyumlu, Verimli PWM Kontrollü Pompa, Fan Hızı: 200-1700 RPM, LGA1700 Uyumlu

Ram 16+16GB alıp sonra aynısından 1 set daha alırım.

SSDyi de sistem için 7k hızında 1TB sağlam seçip depolama için sonrasında ek slotlara arttırırım.

PSU:

1000W üzeri platinum Thermaltake? ama hangi model?

Kasa: kasa için öneri bekliyorum. Serin ve sorunsuz çalışması önceliğim.

Monitör: Biri 13k diğeri 23k, kasa bütçesine dahil değil. Bu da değişmeyecek parça olduğu için 34lük modele zorlamaya değer mi onu soracaktım?

Asus 34" ProArt PA348CGV 2ms 120hz HDMI,DisplayPort,USB-C FreeSync 4K Monitör

Asus PROART 27" PA279CV 5ms 60hz HDMI,DisplayPort,USB Type-C 4K Monitör

İşlemcide i9 veya 7950x yerine 1 tık altını i7 veya 7900x seçebilirim. Ya da onları zorlayıp en baştan i9 veya 7950x mi almalıyım?

Ekran kartını şuan 12gb RTX 3060 alıp geçmek istiyorum. Seneye modelleme için ek olarak RTX A4000 alırım. Şuan için 4k oyun oynama derdim yok öncelikle iş amaçlı kullanacağım. Acil modelleme ihtiyacım da olmadığı için zamana yayabilirim ekran kartını. Bu düşüncem mantıksızsa bütçeyi daha az zorlayacak en az hangi kartı takmam lazım? 4070ti mı mesela?

Değiştireceğim dediğim parçaları 2. bir sistem için B serisi anakart alıp eksiklerini tamamlarım boşa gitmeyecek yani. Fakat istediğim seviye pcye hemen ulaşmak için şuan bütçem yetersiz.

Arada kaldığım konu aslında amdnin yazılım sorunları meselesi. Yazılımdan anlamayan biri olarak sorunlarla beni yoracaksa isterse %10 daha iyi verimi olsun veya 3-4 nesile destek versin benim için önemsiz. Sonuçta alacağım sistem beni en az 3-4 sene götürecek, 5. senede anakart+işlemciyi söker yenisini takarım. Sorunsuz pc yoktur ama harcadığıma değecek bir şey olsun istiyorum.

• upper

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.