Şimdi Ara

AMD Ryzen işlemcilerinin modelleri ve çıkış tarihi sızdırıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen işlemcilerinin modelleri ve çıkış tarihi sızdırıldı!

AMD’nin uzun süredir beklenen Ryzen işlemci ailesi hakkında gün geçtikçe sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlerde ise işlemci ailesinde bulunan modellerin isimlerine ve çıkış tarihine yer verildi. Gelen bilgilere göre yeni platform 2 Mart’ta duyurulacak. Bununla birlikte işlemcilerin ön eklerinin şimdiye kadar bilinenin aksine ‘’R’’ harfi olacağı ve SR’nin ise Summit Ridge kod adından geldiği bilgisine yer verildi.

R3, R5 ve R7 olmak üzere 3 sınıf halinde karşımıza çıkacak olan işlemcilerin hepsi çarpan kilitsiz olacak. Sızıntıda yer alan bilgilere göre buna ek olarak her sınıfta çarpan kilidinin olmamasının yanında hız aşırtma için bazı özelleştirmelere gidilmiş ‘’X’’ eki almış modellere yer verilecek.

R7 

R7 sınıfında Ryzen ailesinin en hızlı modeli aynı zamanda ‘’X’’ eki de almış olan R7 1800X olacak. İşlemcide 8 çekirdek 16 izleğe L2+L3 toplamda 20 MB (4+16) önbellek eşlik edecek. 3.6 Ghz’lik taban frekansı ve 4.0 Ghz’lik boost clock değeriyle Intel’in Core i7-6900K modeliyle benzer performans sunması beklenen modelin TDP değeri ise 95 watt olacak. Fiyatının ise 499$ ila 699$ arasında olması bekleniyor. Geriye kalan R7 işlemcileri de yine 8 çekirdek 16 izlek sunacaklar ve 3.0 GHz-3.6 GHz arasında görev yapacaklar. Bu modellerin ise Core i7-7700K ve Core i7-6800K modellerine karşılık gelmesi bekleniyor.

R5 

R5 sınıfında ise en hızlı model olacak olan R5 1600X’te 6 çekirdek 3.5 GHz’lik taban ve 3.9 GHz’lik tavan frekansta görev yapacak. Sınıfta 6 çekirdekli modellerin yanı sıra 4 çekirdekli modeller de karşımıza çıkacak.Ailedeki en hızlı 4 çekirdekli işlemci olması beklenen R5 1400X modelinin 4 çekirdek 8 izlek konfigürasyonuyla karşımıza çıkması beklenirken çalışma frekansları hakkında net bir bilgi mevcut değil. Öte yandan R5 1600X adını alacak modelin Intel Core i5-7600K, R5 PRO 1600’ün Core i5-7600 ve R5 1500’ünse Core i5-7500’e denk bir performans sergilemesi bekleniyor.

R3

Ryzen ailesinin en alt seviyesini oluşturacak R3 modellerinin hepsi 4 çekirdeğe sahip olacak lakin sanal izlek desteği sunmayacaklar. Seride en hızlı model olarak karşımıza çıkacak olan R3 1200X diğerleriyle aynı çekirdek konfigürasyonu sunarken 3.4 GHz’lik taban frekansta ve 4.0 GHz veya daha yüksek bir tepe frekansta görev yapacak. İşlemci ailesinin Intel tarafındaki karşılığı ise Core-i3 ailesiyle Pentium ailesi olacaktır. TDP değerlerinin ve fiyatlarının ise diğer 2 sınıftan aşağıda olması bekleniyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

2 Mart'ta Duyurulabilir

Son olarak platforma dair gelen bilgilerin arasında çıkış tarihi de yer alıyor. Kaynağa göre Ryzen işlemcileri GDC 2017 etkinliğinde 2 Mart tarihinde duyurulacak. Bunun yanı sıra ilk başta bütün işlemcilerin duyurulması beklenirken sadece R7 ailesinin satışa sunulması bekleniyor. Tabi AM4 soketine sahip anakartlar da bu tarihten sonra raflardaki yerini alacaktır. Yeni anakartların özelliklerine ise bu haberimizden ve aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Şunu koysan daha iyi olcakmış hocam

• Ryzen R7 1700x fiyatını ne olur acaba. İ7 7700k 1700 lira civari daha uyguna gelirmi sizce?

• Kaç yıldır zen çıksın diye bekliyoruz. Fiyatta gidip intelle kapışacaksa amd bir dakika demem bunca yıldır beklemişim gider anında parası neyse veririm Intel alırım

inş beklediğimize değecek amd bunca yılın hediyesini fiyati ile verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 4 Şubat 2017; 22:41:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Son sözü fiyat söyleyecek olsa da 6 çekirdek 12 izlek ile 4 çekirdek 4 izlek performansı, 8 çekirdek 16 izlek ile 4 çekirdek 8 izlek performansı vermesi bana FX'lerdeki olayı hatırlattı umarım aynı şekilde patlamaz. Benim kaçırdığım bir gelişme oldu da çok çekirdeğe verimli şekilde ölçeklemek çok mu kolaylaştı nedir yani? Bugün bile 4 çekirdekten sonrasında sıkıntı yaşayan yepyeni yazılımlarla karşılaşırken, bunca çekirdeğe ölçekleme sıkıntısını nasıl çözmüşler acaba? Evet, frekanslar hatırı sayılır şekilde intel'e kıyasla düşük ama çekirdek sayısı da 1.5-2 katı ve OC konusunda nasıl bir başarı sergileyecek hiç bilmiyoruz.

1600-1600X-1700 aralığının fiyatı ise bizim için asıl önemli kısım. mevcut i5'ler bazı noktalarda yetersiz kalabiliyor güçlü ekran kartlarıyla birlikteyken. Son sözü test sonuçlarından sonra fiyatlar söyleyecek. i7 ayarındakiler 500$'dan başlayacaksa biz ölmüşüz, Intel bu kadar tekelliğe rağmen insaflı çıkmış hatta bedavaya vermiş derim. Fiyatlar bana fazla geldi şahsen.

R5'ler 180-230$, R7'ler de 300-430$ arasında değişen fiyatlarla gelecek bana kalırsa. Belki tepe model 700$ falan olabilir. Bunun bir de anakartı var, soğutması var. Anakartların da intel'e göre uygun olması lazım ki fiyat konusunda gerçekten cazip olsun. Yoksa neden AMD'yi tercih edelim? 2. nesil Core i5 veya i7 alabilecek olup zamanında FX alanlar bin pişman. Aynı şeyin olmayacağını bize göstermeleri lazım yoksa ciddi bir fiyat avantajı olmazsa aşırı bir kayma olacağını sanmıyorum.

SAMSUNG GALAXY S6 ve S6 EDGE KULLANICILAR KULÜBÜ
    <<<Samsung Galaxy S3 i9300 Yazılım-Kamera Ana Konu>>>
    Samsung Galaxy S6 G920F Android MM 6.0.1- Galaxy S5 G900F Android MM 6.0.1 Stok, Galaxy S4 i9500 MM, Galaxy S3 i9300(Stock +Viper Sound Mod)
    i7 2600K @4.5GHz@1.340V
    + Asus P8P67 Pro+ MSI Gaming X GTX 1070Pascal
    +Corsair Vengeane 16GB 1600 CL10+Samsung 840 Evo 120GB SSD+Crucial MX300 750GB SSD+3xHD103SJ(2xraid0+1xDepo)+Corsair HX850i Digital PSU + HAF X+Asus VE247H
    + Logitec G430 + G502
    “We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.” -Stephen William Hawking

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Şunu koysan daha iyi olcakmış hocam

Sağolun hocam gerekli düzenlemeyi yaptım.
    Xigmatek Asgard Pure Black Edition 600W//Amd FX 6100 @3.3 GHz//Gigabyte 990XA-UD3//Kingston Hyperx Blu 2X4GB 1600 MHz CL9 1.5V//WD Caviar Black 1 TB+Crucial MX 500 500 GB //ASUS Phoenix GTX 1050 Ti

• Ohooo! Duyurulacak da, gelecek de, satılacak da, ölme eşeğim ölme!

Haziranı bulur rahat. (6 ay bekledim intel aldım mecburen)

• 6900k'nın rakibi olan işlemcinin saat hızı düşük versiyonu nasıl 7700k ile yarışacağını düşünebiliyorsunuz ?

aynı çekirdek sayısında hangi intel varsa onla yarışacak
    Zira isimlendirmeler saçma.

• bu ryzen işlemcilere yaptığı eziyetten anladığım kadarıyla amd nin son işlemcileri bunlar olacak birdaha mimari değiştirmeye kalkarsa 30 yıldan önce piyasaya sürebileceğini sanmıyorum ozamanada amd tarihte bir hatıra olmuş olur zaten. yazık etti kendinede athlon64 serisi ile elde ettiği müşteriyede

• Gelsinler de i7 2600K ile biraz tokatlayalım şunları.

• Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Tek çekirdek performansı iyi çıkmazsa yeni bir hayal kırıklığı yaşarız gibi geliyor.
  • 6 cekirdek 12 izlek, i7 7700k ya rakip bile olamiyorsa, 8 cekirdek 16 izlek ise rakibi... pek hos degil tabi, tablo dogruysa nasil bir tek cekirdek performansi bekliyoruz? Son sozu tabikide fiyat belirler ama ben en azindan 6c/12 nin i7 ayarinda, hadi biraz gerisinde olmasini beklerdim.

Ryzen in "R" si intel den de karsiligi i3,5,7... ne kadar kreatif bir yaklasim olmus bu isimlendirme hususu... piyasadan geri kaldigi icin bildigin araya sizmaya calisiyor, aliskanligimizi bozmak degil, suanki noktadan paralel gitmek hedefleri..

Oysaki birazcik yenilikti istedigimiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |
  • üst seviye işlemcilere r9 yakışırdı ama neyse performansları iyi olsunda şu intelin ısıtıp sürekli itelemeye çalıştığı ezilsin ve yeni mimari yapsın intel

• Ah güzel dünya keşke herşey tablolar kadar gerçek olsa zamanında büyük bir hayal ve hevesle aldığım fx 8350'ye 1.5 sene anca katlanabildim sonra intele dönüş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

Gelsinler de i7 2600K ile biraz tokatlayalım şunları.

Her yıl pastadan milim milim gıdım elinize vererek intel tokatlıyor zaten sizi merak etme.

Ryzen çıkmasa kaby lake 5 yıldan önce gelmezdi

Neyse anlayan anladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 5 Şubat 2017; 0:5:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.