Şimdi Ara

AMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

O zaman 100 dereceyi görene kadar yüklenin işlemcilere beyler. acaba throttling yapıyor mu bu yüzden ?

kısa bir süre için fx 8350 işlemciyi fansız 95 derecede kullanmıştım 20 derece fark varsa 100 derece ona koymaz :)

oda bişeymi benim eski işlemcim i5 2300'ü soğutucusuz kullandım bir ara. hatta internette gezindim video izledim falan filan sıcaklık 65 derece ile 85 derece arasında gidip geldi. bir kaç ay önce bozuldu işlemci acaba neden

• sonradan soğutucu taktıysanız yadırgamıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMr.Brain

Konu isi-sicakliktan acilmisken belirteyim. Forumdaki cogu kisi bu terimleri karistiriyor. Isi sicaklik farkindan kaynaklanan enerji transfer bicimi iken, sicaklik maddenin molekullerinin ortalama kinetik enerjisidir. Yani islemcinin isisi degil; islemcinin sicakligi olur. Mesela isiyi su acidan kullanabiliriz: Islemci sogutucu blogunda kullanilan metalin isi iletim katsayisi, termal macunun isi iletim katsayisi... Cunku isi enerjinin iletimiyle alakali.

Isı;

sıcaklık farkından kaynaklanan enerji transfer biçimi değildir,

bir enerji türüdür. Enerji transfer biçimleri, enerji değildirler.

İşlemci ısısı olur. Örneğin TDP, işlemci sıcaklığı değil işlemcinin sahip olduğu ısı üzerinden belirlenir.

Tabi bunlar sizin suçunuz değil, Türkçe'nin bilim için yetersiz kaldığı noktalardan biri de budur. Enerji transferi ısı enerjisi sayesinde de olur.

Malesef ki Türkçe kitaplar enerji transferinin ısı vasıtasıyla gerçekleştirilmesini ısı'nın bir enrji transfer yöntemi oldu şeklinde çevirmişlerdir. Sonrasında ortaya şöyle komik şeyler çıkabilir;

Isı, enerji transfer yöntemi ise ısı aktarımı türleri ne?

Enerji transfer yöntemi aktarım türleri mi :)

Ayrıca Türkiye'de Fen Eğitiminde en çok makale yazılan kavram yanılgısıdır ısı-sıcaklık kavram yanılgıları. Bunların önemli olanlarının hepsi çeviriye ve dil farkına atıfta bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 15 Mart 2017; 12:40:9 >

• Isıdaki 20 derecelik fark, kasadaki soğutucunun daha fazla çalışmasına ve hızlı yıpranmaya neden olmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

quote:

Orijinalden alıntı: Yigit_bir

konuyu ''AMD Ryzen işlemcilerde fiyatlar yanlış mı'' diye algıladım.
    çünkü r7 1700 leri 1100 tl den bekliyordum.

siz reklam yaptıkça sitenizin hiti artıyor, paranızı alıp gidiyorsunuz.
    üyeleriniz i3 2xxx nesil pc ile ryzen - skylake hayali ile yaşıyor :S
    fiyatların pahalı olduğunu ucuzlaması gerektiği ile ilgili bir tane konu göremiyorum.
    sayenizde hiçbir elektronik bilgisayar parçasının fiyatı ucuzlamıyor.

forumlardaki üyeler turbo sakızlardan çıkan yapışkanları biriktiren çocuklara döndü sayenizde
    porsche mi geçer lamborghini mi ? bak bende yapışkanı var. ryzen mi tek çekirdekte geçer kabylake mi ? :S

ryzen 7 1700 ün ABD fiyatı zaten 329 $

şu anki kurda (1 $ = 3.74 TL) işlemcinin fiyatı 1.230 TL ediyor. o yüzden 1100 TL'den beklemek biraz hayal olmuş

ryzen 7 serisi zaten kendisi gibi 8 çekirdekli işlemcilerle yarışıyor ve amacı çoklu işlemci performansında rakibi intel karşısında daha iyi sonuçlar elde etmek ki fiyatı daha uygun olmasına rağmen bunu yapıyor. daha uygun fiyatlı ve oyun odaklı işlemciler için AMD'nin 4 ve 6 çekirdekli R5 ve R3 serisini beklemek gerek

www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 7 1700 İşlemci - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1700-islemci.html

şöyle bir kaba hesap yaptım, yanlış olabilir.

işlemci 330 $
    ithalatçı bunun üstüne 20 $ maliyet-kâr payı koyuyor
    = 350 $
    bunun üstüne %18 lik KDV ekleniyor
    = 413 $ = 1 541,97687 Türk Lirası

Yanlış hatırlamıyorsam ön sipariş fiyatı 1400 lira bandındaydı. O zamandan bu yana fiyatı artmış olabilir.

• canguler917 kullanıcısına yanıt
    amd biz böyle gösteriyoruz demiyor yazılımlar değerleri 20c ofsetli okuyor haberiniz olsun diyor. 1700 25c de çalışırken 1800x 40 45c de çalışıyor olarak gözüküyordu. iki işlemcide 25c'de boşta çalışması lazım eğer öyle değilse git 1700 al oc yap 1800x performansını daha ucuza kullan ve aynı sıcaklık değerleri ile...
  • Yigit_bir Y kullanıcısına yanıt
    pc kullanıcılarının kaçı donanımlarını şuurlu bir şekilde alıyor. vatandaki adama bütcem bu bana pc topla diyor. adamda topluyor. çok mu umrunda alıcının amd r5 serisinin çıkacağı fiyat , tek çekirdek performansı falan filan gibi değerler. kusura bakma ama ürünlerin fiyat politikasında forumun etkisi ihmal edilecek kadar azdır. konsol satan tanıdığıma niye heryerde varsınız da dh de yoksunuz diyince dh deki olücü kadro trnin hiçbir yerinde yok diyor. Peki bunun piyasaya etkisi var mı yok. Bu sebeple bırak dileyen dilediğini söylesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

sonradan soğutucu taktıysanız yadırgamıştır

bilemiyorum işlemci çarpanını 35 e kadar yükseltme imkanı sunuyordu ayrıca bclk'i 107 yapıncada 3.7ghz e kadar çıkabiliyordu o şekilde kullandım bir sene kadar ondan öncede 5 sene kadar normal hızında kullandım
    her bakımdan yeterli işlemciydi benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linns Judy

quote:

Orijinalden alıntı: ByMr.Brain

Konu isi-sicakliktan acilmisken belirteyim. Forumdaki cogu kisi bu terimleri karistiriyor. Isi sicaklik farkindan kaynaklanan enerji transfer bicimi iken, sicaklik maddenin molekullerinin ortalama kinetik enerjisidir. Yani islemcinin isisi degil; islemcinin sicakligi olur. Mesela isiyi su acidan kullanabiliriz: Islemci sogutucu blogunda kullanilan metalin isi iletim katsayisi, termal macunun isi iletim katsayisi... Cunku isi enerjinin iletimiyle alakali.

Isı;

sıcaklık farkından kaynaklanan enerji transfer biçimi değildir,

bir enerji türüdür. Enerji transfer biçimleri, enerji değildirler.

İşlemci ısısı olur. Örneğin TDP, işlemci sıcaklığı değil işlemcinin sahip olduğu ısı üzerinden belirlenir.

Tabi bunlar sizin suçunuz değil, Türkçe'nin bilim için yetersiz kaldığı noktalardan biri de budur. Enerji transferi ısı enerjisi sayesinde de olur.

Malesef ki Türkçe kitaplar enerji transferinin ısı vasıtasıyla gerçekleştirilmesini ısı'nın bir enrji transfer yöntemi oldu şeklinde çevirmişlerdir. Sonrasında ortaya şöyle komik şeyler çıkabilir;

Isı, enerji transfer yöntemi ise ısı aktarımı türleri ne?

Enerji transfer yöntemi aktarım türleri mi :)

Ayrıca Türkiye'de Fen Eğitiminde en çok makale yazılan kavram yanılgısıdır ısı-sıcaklık kavram yanılgıları. Bunların önemli olanlarının hepsi çeviriye ve dil farkına atıfta bulunur.

Cip tarafindan uretilen maximum isi TDP ama halk onu kastetmiyor, demek istedikleri aslinda islemcinin sicakligi. Dogru yabanci kaynaklarda ısı, sıcaklık farkından kaynaklanan kendiliğinden akan enerjinin toplam miktarı olarak belirtiliyor. Bilgiyi asil kaynaktan ogrenmek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMr.Brain -- 15 Mart 2017; 16:8:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtahag

amd biz böyle gösteriyoruz demiyor yazılımlar değerleri 20c ofsetli okuyor haberiniz olsun diyor. 1700 25c de çalışırken 1800x 40 45c de çalışıyor olarak gözüküyordu. iki işlemcide 25c'de boşta çalışması lazım eğer öyle değilse git 1700 al oc yap 1800x performansını daha ucuza kullan ve aynı sıcaklık değerleri ile...

Yahu buda ayrı bi saçmalık millet düşük göstermeye çalışır buda yüksek göstermiş resmen. r7 1700 kraldır kral. param olsa bi dk durmam geçerim.

Not: i5 2500k @4,4ghz kullanıyorum.
  • Ryzen 5 serisi 11 Nisanda satışa çıkacakmış. Kaynak wccftech
    Fiyat bilgileri resimdeAMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı?

• bu saatten sonra intel almak pişmanlıktır. amd kullanmak ayrıcalıktır.

• R7 1700 ile R7 1800x ikiside silikon çok iyi denk gelmediyse 3.9- 3.95ghz oc oluyor temelde ikiside aynı işlemci olduğu için test sonuçlarıda aynı değerleri veriyor fazladan para vermeye gerek yok imkanı kısıtlı olanlar için fazla para vermeye gerek yok ama çok paranız varsa sırf amd ye destek olsun diye alın üst modeli o ayrı :)
    ama test sonuçlarında aynı miktarda oc olabiliyor ve aynı değerleri veriyor kısa AMD candır intel gibi üçkağıt yapmıyor çiplerde ayrıca her ne kadar bu haliyle bile testler iyi sonuç versede şimdiye kadar SMT (thread) ve diğer özellikleri çoğu yerde düzgün çalışıyor yani ilerki güncellemelerde uyumluluk arttırıldıktan sonra çok daha iyi sonuç verecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 15 Mart 2017; 19:25:57 >
  • Önemli değil fiyata bakar millet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8 6600k kullanıyordum onda da yüksek gösteriyordu sıcaklığı. Gidip xeon sistemden 5 bakır borulu soğutucu alıp takmıştım
  • Öğrencilik yıllarımızda bazen saatlerimizi 5dk ileri ayarlardık olur da geç kalırız diye sanki bu da bunun gibi birşey olmuş
  • iyi de bu çok saçma olmuş takıntılı biri alacağı varsada almaz bu işlemciyi adam bakacak boşta bile 40 c ama aslında 20 c komik olmuş bunu düzeltmeleri gerek
  • Amd Ryzen 5 serisini duyurdu.
    Hayırdır anasayfada hiçbir haber yok?
    Ryzen 7 ile ilgili bir sıkıntı mı yaşadınız 5 ile ilgili haber yapamıyormusunuz?
    Tüm editörler videolarını sabaha sundu gün bitti yazılı haber bile yok sitenizde?

• 312 . kullanıcısına yanıt
    unutmuşlar sanırım yada intelciler tehdit etti forumda konusu var ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Mart 2017; 15:28:36 >
  • Lider AMD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.