Şimdi Ara

AMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anakartı +sıcaklık ile kandırarak işlemci fanının daha yüksek devirlerde çalışmasını sağlayıp, işlemciyi daha iyi soğutacak amd nin mantığına göre. Ama fan ne kadar hızlı dönerse o kadar ses yapacak. Ben de gereksiz yere hızlı dönen bu fanın sesinden rahatsız olacağım.. Bunu opsiyonel yapmaları gerek. Yani istediğimiz zaman bios ayarlarından bu özelliği devre dışı bırakabilmemiz lazım.

• AMD iyisin hoşsun güzelsinde, şimdi bu sensöre +20 ekleme işi olmadı, benim gibi fan sesi takıntısı olanlar için biosa açma kapatma seçeneği koymak lazımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isı ölçümünü hatalı mı yap sonra ortamlarda 'işlemciyi korumak için önlem' diye anlatırsın, kim bilecek :)

• eSSelamuAleykum E kullanıcısına yanıt
    haklısın ısı takıntısı olan da bunu görünce alacağı varsa da almaz saçma olmuş umarım kapatma ayarı gelir biosa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Mart 2017; 16:22:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

quote:

Orijinalden alıntı: Yigit_bir

konuyu ''AMD Ryzen işlemcilerde fiyatlar yanlış mı'' diye algıladım.
    çünkü r7 1700 leri 1100 tl den bekliyordum.

siz reklam yaptıkça sitenizin hiti artıyor, paranızı alıp gidiyorsunuz.
    üyeleriniz i3 2xxx nesil pc ile ryzen - skylake hayali ile yaşıyor :S
    fiyatların pahalı olduğunu ucuzlaması gerektiği ile ilgili bir tane konu göremiyorum.
    sayenizde hiçbir elektronik bilgisayar parçasının fiyatı ucuzlamıyor.

forumlardaki üyeler turbo sakızlardan çıkan yapışkanları biriktiren çocuklara döndü sayenizde
    porsche mi geçer lamborghini mi ? bak bende yapışkanı var. ryzen mi tek çekirdekte geçer kabylake mi ? :S

ryzen 7 1700 ün ABD fiyatı zaten 329 $

şu anki kurda (1 $ = 3.74 TL) işlemcinin fiyatı 1.230 TL ediyor. o yüzden 1100 TL'den beklemek biraz hayal olmuş

ryzen 7 serisi zaten kendisi gibi 8 çekirdekli işlemcilerle yarışıyor ve amacı çoklu işlemci performansında rakibi intel karşısında daha iyi sonuçlar elde etmek ki fiyatı daha uygun olmasına rağmen bunu yapıyor. daha uygun fiyatlı ve oyun odaklı işlemciler için AMD'nin 4 ve 6 çekirdekli R5 ve R3 serisini beklemek gerek

www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 7 1700 İşlemci - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1700-islemci.html

şöyle bir kaba hesap yaptım, yanlış olabilir.

işlemci 330 $
    ithalatçı bunun üstüne 20 $ maliyet-kâr payı koyuyor
    = 350 $
    bunun üstüne %18 lik KDV ekleniyor
    = 413 $ = 1 541,97687 Türk Lirası

Yanlış hatırlamıyorsam ön sipariş fiyatı 1400 lira bandındaydı. O zamandan bu yana fiyatı artmış olabilir.

İyi de 330 Dolar toptan satış fiyatı değil ki?

330 Dolar lık fiyat son kullanıcı fiyatı.

Direkt distribütörden arkadaşım aracılığı ile işlemci anakart aldığım da oldu o yüzden biliyorum yani ne kadarlık kar marjı olduğunu.

Sence de 330$ + 1,18( KDV ) + 10$ ( Kargo ) = 399,4$ iken ve bunun da TL karşılığı 3,62TL dolar kuru ile 1446TL iken. Bu duruma normal diyebilir miyiz? Yani demek istediğim normal bir kullanıcının vergisini ödeyip ürünü daha ucuza alması.

Sonuçta 330 dolarlık fiyat içerisine %15 satıcı karı ve amerikadaki eyalete göre değişmek ile birlikte minimum %8 lik vergi de dahil. Ayrıca ülke için için fiyata kargo da dahil.

Yani biz yurt dışından ürünü.

%15 Satıcı Karı + %8 Tax + %18 KDV + 10$ kargo + 10$ Fiyata eklenmiş kargo Payı ödememize rağmen daha ucuza alabiliyoruz.

Ya da AMD, Türkiye için satış fiyatını Euro üzerinden berlirledi. O işe de ayrı ayarım zaten. Avrupa birliğine gelince "Siz avrupalı değilsiniz" iş ürün satmaya gelince; "size avrupa fiyatından gömeceğez ih ih ih iiiiiii". Başlarım öyle işe be.

• DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    yurt dışı derken amazonu kastediyorsan okadar da ucuz değil bence ryzen 1800x sepete atınca şu fiyat çıkıyor 597.20 dolar.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Sen hiç anlamadın ne dediğimi sanırım.

AMD Ryzen işlemcilerde ısınma değerleri yanlış mı?

2270TL Türkiye fiyatı.

2160TL amazon fiyatı.

110TL fark var. Fark az tamam ama neden var.

1700 ün Türkiye ile Amazon fiyatı farkı nedir bakalım?

$329.99 + $68.30 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey

Yani 398,29$

O da 1441TL yapıyor.

1560TL ye falan da gene 1700 satılıyor.

Aradaki fark gene 100TL civarı. Peki neden var?

"Peki neden var?"

Bu soruyu şu yüzden soruyorum.

1700 ün fiyatı 398,29 dolar.

Ancak bu fiyat içerisinde.

1 - %8 Amerikanın KDV si olan vergi var.
    2 - 9$ kargosu var.
    3 - %15 Amazon Kar Payı var.
    4 - %18 Türkiye gümrüğü vergisi var.

Bu bedelleri çıkarınca geriye ne kalıyor.

398 Dolardan kargoyu çık. 390 Dolar.
    390 Dolardan KDV yi çık. 330 Dolar.
    330 Dolardan %15 Amazon Karını çıkar. 287 Dolar.
    287 Dolardan %8 ABD nin KDV sini çıkar. 265 Dolar.

Şimdi efendim bizim Türkiye deki elemanların bu ürünü aldığı fiyat 265 Dolar. ( Ki 240 dolar giriş fiyatı olduğuna kalıbımı basarım tecrübelerime göre. )

Buna %18 KDV ekle. 312 Dolar.
    %15 Kar Ekle. 360 Dolar.
    2 Dolar Kargo ekle ( Toplu aldığı için daha makul kargo ile geliyor. ) 362 dolar da hadi 370 Dolar olsun.

Hesaplayalım ne yapıyor.

1339TL.

Peki bu ürün neden 1500 küsür TL ye satılıyor? Bakın her iddiasına da girerim bu ürün Türkiye de eğer istenilse 1250/1300TL ye çok rahat satılabilir. Şu an 1560TL gibi fiyatlar var.

Ben iki defa vergi daha fazla kargo ödememe rağmen ürünü 100TL ucuza alabiliyorsam burada sorun vardır.

Benim sorunum 1400TL verip 100TL verememek değil. Ben ticaret etiğine aykırı şekilde yapılan kar dan bahsediyorum. Ondan sonra niye sektör durgun. Durgun olur tabi. %50 kazanç payını çakıp satmaya kalkarsan kimse de bir halt almaz. Onların ceplerini dolduracak kadar çok kazanmıyoruz malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 18 Mart 2017; 16:3:13 >

• DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    ben senin dediğini anladım biliyorum 100 yada 200 tl ucuza geldiğini de aşırı fark yok demek istedim bizde niye pahalı doların yüksek oluşunu geçtim bizde saçma sapan vergiler var en önemlisi de bizde çakal satıcılar var değerinden fazla kar koyuyor o yüzden de pahalıya geliyor dediğinde haklısın ama bu yıllardır böyle satılmasa bunu yapabilirler mi sence? bence hayır ama bizler sazan gibi atlayınca bu çakallarda bunu hep yapar bu böyle gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Mart 2017; 3:34:40 >
  • Aynı mevzu ryzen 1600xde de varmı sensör mevzusu çünkü benim işlemcim boştayken 50-60 derecede çalışıyor

• CombatGT kullanıcısına yanıt
    Fan ayarlarını elle girip daha düşük seviyeye çekebilirsiniz. diğerinin 70 derecede çıktığı devire 55 derecede yaparsınız mesela. Çoğu anakartta bu var artık.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Evet asus'un fan expert 4 programı ile fanları ayarlıyorum. Allahtan bu program var ama benim sıkıntı ettiğim bu değil zaten. AMD nin yaptığı açıklamada ileriki güncellemelerde bu konu ile ilgili bir çalışma yapacaklarını belirtmişlerdi. Ayrıca belirtmek isterim bu durum bir hata değil XFR dan dolayı bir emniyet payı olarak düşünülmüş.

Benim asıl dikkat çektiğim nokta sistem yükteyken fanlar yüksek hızda çalışıyor eğer elle ayar yaparak fan hızlarını kısarsam sistem cpu ısısını fazla gördüğünden dolayı sistem kendini kapatabilir, benim başıma gelmedi ama olabilir böyle bir senaryo, dediğim gibi henüz böyle birşey başıma gelmedi.

İşlemciden gayet memnunum 1700X yerine 1700 tercih edebilirmişim, benim amacım yeni alacak kullanıcıların bu durumu net olarak anlayarak tercihlerini yapmaları yönünde olacaktır.

• Şu an 1600x sistemi kurdum. Evet sıcaklığı fazla gösteriyor. İşlemci çok az ısınıyor. Elimle soğutucuya dokunduğumda oldukça serin fakat 60 derece üstünü gösteriyor.
  • X olanlar artı 20 c fazla gösteriyor bunu bilerek yapmışlar ilerde normale döndürebilirler
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    Dün sistemi ilk kez kurdum malesef dediğiniz gibi hocam. Fanı yüksek sıcaklıkta az çalıştırmak tam işe yarıyor denemez. İşlemciyi %100 yük altına sokuyorum. Fan 1000 devirde falan dönüyor. Heatsink buz gibi ama 75 derece civarında gösteriyor. Aslında 1000 devirde dönmesine bile gerek yok ama bu sefer de yaz aylarında daha da artıp thermal throtle yapar mı bilemiyorum. İşlemci gerçekten çok az ısınıyor ama değerler yüksek. Hiç gerek yokken neden böyle birşey yapmışlar anlamadım. İlerde güncelleme ile çözülür umarım. Yoksa satar 1600 alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Dün sistemi ilk kez kurdum malesef dediğiniz gibi hocam. Fanı yüksek sıcaklıkta az çalıştırmak tam işe yarıyor denemez. İşlemciyi %100 yük altına sokuyorum. Fan 1000 devirde falan dönüyor. Heatsink buz gibi ama 75 derece civarında gösteriyor. Aslında 1000 devirde dönmesine bile gerek yok ama bu sefer de yaz aylarında daha da artıp thermal throtle yapar mı bilemiyorum. İşlemci gerçekten çok az ısınıyor ama değerler yüksek. Hiç gerek yokken neden böyle birşey yapmışlar anlamadım. İlerde güncelleme ile çözülür umarım. Yoksa satar 1600 alırım.

bios güncellemesiyle sıcaklık değerleri normale dönüyor. msi b350 tomahawk vardı bnde 54 derece gösteriyordu biosta. güncellemeyle 34 35 e düştü
  • ekremm_88 E kullanıcısına yanıt
    Bende de B350m mortar var son bios yüklü ama bende pek öyle sayılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.