Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zamanında her nesilde %5 gibi sembolik performans artışlarıyla ve yeni soket yeni anakart mecburiyeti ile neden oyalamış kullancılarını madem? Amd ryzen serisini çıkartmasa intel hala gıdım gıdım veriyor olacaktı performans artışını. Ben şahsen o kadar teknolojik üstünlük kurduklarına inanmıyorum şayet öyle olsaydı 13900ks gibi overclock’a abanıp alev alev yanan ve güç tüketen bir işlemciyi piyasaya sürmezlerdi.

Amd’nin x3d modelleri piyasayı kavururken intel var olan işlemcilerinin saat hızlarını arttırıp piyasaya sürmekle meşgul :)

Ekran kartı konusunda nvidia yazılım olarak kesinlikle amd’den önde buna itiraz edilmez fakat işlemci konusunda intel devri kapanıyor.

Para demek teknoloji ve güç demek değildir, yaşınız kaç bilmiyorum belki bilirsiniz Nokia zamanının en güçlü şirketlerinden biriydi fakat rüzgarın bir anda ters esmesiyle tepe taklak oldu silindi gitti, aynı şey intel için neden geçerli olmasın garantisi varmı? Rekabet bizlere son kullanıcıya grar bu yüzden amd ne kadar güçlü ayakta kalırsa şntelde o kadar müşteri odaklı ürünler piyasaya sürer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 1 Mayıs 2023; 17:57:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• sasuta kullanıcısına yanıt

Amd TR den bir yetkili ile belli bir sure muhabbet etmistim.

Bizim tum calısanımız 6500 iken Intel in yazılım muh sadece o kadar demisti. Intel de 6 fabrika varken Amd sanırım olanı da satmak zorunda kalmıstı.

Intel in finansal olarak bir dev oldugunu bilmeyen yok. Ama parası olan teknolojik olarak da cok ondedir demek kesinlikle katılacagım bir yorum degil bu ancak sıg, taraflı bir bakıs acısı olur.

Intel aynı islemciyi 3 farklı sokette tuketicilerine satan bir firmadır.

Soket 1151,1151V2,1200 6700-10100,8700-10400,9900-10700 bunun icin Z170, Z370, Z490 Anakart aldırıp aynı islemcileri tekrar tekrar satan bir firmadır.

İsterse 35 fabrikası olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Birebir aynı anakart ile aradaki farkı koymak icin

Z690 Unify ile X570S Unify elma ile elmayı karsılastırmak icin...

• 1401 biosu ile ryzen 7000 serisi işlemcilerde 1.5V tan 1.3V a düşürüyor işlemciyi sanırım.Bu sıcaklıklarda azalmayı sağlar mı?

• Trakyacus kullanıcısına yanıt

hayır. bunun sıcaklıkla bir alakası yok.

• Yanıyormuş diyolla bu 7000 serisi doğrumu acep.

• Armant81 A kullanıcısına yanıt

1 tane forumda sorun yaşayan yok. gayet süper calisiyor. bioslar yavaş yavaş oturmaya başladı. keyfini çıkarıyor millet. keşke alabilsem.

• AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0der8auer ENyoutube
    Support me on Patreon: https://www.patreon.com/der8auer --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - / Samples used in this video: - Thermal Grizzly Mycro Direct-Die RGB - Thermal Grizzly AM5 High Performance Heatspreader --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 1:37 First design drafts 3:14 "Not good enough" 4:11 AM5 High Performance Heatspreader 4:58 Diamond-milled precision surface 7:47 The "cold welding test" 8:58 AM5 Direct-Die Water Cooler 9:10 Mounting the High Performance Heatspreader 10:41 Test methodology 11:23 Temperatures of the High Performance Heatspreader 11:47 Temperatures with the AM5 Adapter & Offset Mounting Kit 12:22 The AM5 Mycro Direct Die RGB 13:39 Non-RGB version 14:08 AM5 Mycro Direct Die: Temperatures 14:48 KryoSheet graphene thermal pads 15:58 Fin widths, slot widths & depths tested 17:21 Summary/Conclusion 19:13 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=qKFYawQOKJo
  • X670E-E aldım ama kutu böyle acaba iade ürün olabilir mi (antistatik poşet açık duruyor dışarıya doğru çıkmış) veya nasıl anlayabilirim?

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 1 Mayıs 2023; 21:32:56 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

90 dan 60 lara düşürmüş. ilk çıktığında da üst kalın koruyucuyu incelterek daha iyi sogutma performansı sağlıyorlardı. ne diyorlar o işe delid midir nedir :)

• Fenool kullanıcısına yanıt

açılmış iade et :D nerden aldınız

Ironi mi yaptınız yoksa hakikaten iade ürün olabilir mi?
    Bilmeyen arkadaşlar için yararlı olabilir,malum her marka farklı davranıyor,nasıl anlayacaklar iade mi değil mi

• Devoin kullanıcısına yanıt

bazı firmalar açtık kontrol ettik vs der ama öyle bir olay yok. açılmışsa sizden önce açılmıştır. vatanbilgisayardan gidip alın antistatik poşet vs açılmamış gelir.

• İnceltme işlemi değil de ve direct die ile soğutma bayağı fark yaratıyordu. Onu da bu Youtuber yapmıştı. Garanti bozan şeyler ama bunlar. En ufak hatada işlemci mefta. AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 1 Mayıs 2023; 22:52:27 >
    Teşekkürler,banada öyle geldi çünkü,neyini kontrol edersin yani anakartın :))
    Yerli yerindemi herşey diye mi bakıyorlar.

• uzay montaj kurmuş 10 gün kullanmış geri vermiş bile olabilir malum ülke Tr. her türlü hinlik cinlikde bir numarayız.

Anakartı nereden aldın hocam? Daha önceki aldığım Asus anakartların antistatik poşetlerinde bandrol tarzı bant bulunmuyordu. Anakartın üzerinde veya soğutucu blokların üzerinde etiketler vardır onlara bakın, bir de kutu içeriğinde paketi açılmış kablo vb. var mı inceleyin. İade ürün değildir büyük ihtimal.

Asuslar böyle. Bende Asus prime b660m-a d4 almıştım onda da böyleydi sonra araştırdım asus anakartlarda bu durum normalmiş yani posette bant yok felan

• 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.