Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
306.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizdehesapli 6030TL gibi bir fiyata satıyordu, orada stok bitti. Düzgün fiyata satan yer kalmadı. İşin komik tarafı yurtdışında düz 7700, 7700X ten 25 dolar daha ucuza satılırken bizde 250TL daha pahalı. İlk defa AMD alıp kullanmaya niyetlendim, onda da fahiş zam yedi. Herhalde bizde düz sürüme çok talep var diye fiyatı yukarı çekti çakallar.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Bende size bununla ılgılı bır soru sorabılırmıyım ?

almayı dusundugum anakart

ASUS ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI anakart - inventus

Aerocool Mirage 360mm Sıvı Soğutma Intel/AMD Montaj Kiti (AE-ACMRG360AMDINT) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Mirage L360 - AeroCool

sogutucum bu. bu setın aynısı zaten kutu ıcınde. am4 yazıyor ama bu anakarta sıkıntısız olurmu bu aio ?

mısal ben aldıgımda bu aıoyu o zaman lga 1700 yoktu. ama kendı aparatıyla sorunsuz oldu ıntelde. o zaman amd tarafından sadece am4 yazmakta ıdı.

sonradan bir aio masrafı daha cıkmasında. o yuzden sordum size.

birde msi intel z690 anakartların; darantisi 3 senemıdır 2 senemıdır ?

anakart kutusu ıcınden cıkan kagıtta 2 sene yazmakta; fakat msi web sitesinden kayıt yapyırdım aldıgıomda. orda sadece garantı surmekte yazmakta; 2 yada 3 sene ıbaresı gorulmemekte.

sizin bilginiz varmı bu konu hakkında ?

Teşekkürler.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Nisan 2023; 4:24:50 >

• Freemium kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o yüzden şaşırdım fiyatın fahiş derecede artmasına, bizim insanımız kadar fırsatçı aç gözlü bir topluluk yok işlemci ve anakart fiyatları olması gerekenin çok üstünde şuan. 200 dolarlık anakart bile 6bin liradan başlıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fenool kullanıcısına yanıt

ben amazondan fury beast cl36 32 gb aldım şuan 3090 tlye geliyor onu al git bunlara fazladan para verme

• Bir arkadaşa iş amaçlı bilgisayar topladık, Asus X670E GENE anakart ve 7950x işlemci aldık, ram olarakda 64gb gskill expo kullandık, bilgisayarın açılışında 40-45 sn fazladan bekleme süresi var, netde araştırdığımda memory context restore enable yapılırsa normale döndüğünden bahsediliyordu, fakat o ayarı enable yapınca windows mavi ekran veriyorki pekçok kişide daha aynı sorun görülmüş, Biosuda güncelledim, en son sürümü kullanıyorum.

Bu sorunun başka çözümü varmı, yoksa yeni biosla sorun düzeltilene kadar açılışta 1 dk ya yakın fazladan beklemek gerekecekmi.

• @salvatore_volkan Bire bir aynı rami kullanıyorum.Uyumluluk listelerinde de var.Bendeki B650E-E üzerinde hiçbir sorun çıkarmadan Exposunu vs sini herseyiyle vaat ettigi hız hatta cok rahat daha fazlasınıda veriyor.Zaten SK-Hynix chip var.Oldukça performanslı aynı zamanda f/p üründür.Hiç boşuna pahalı ram almana gerek yok.Bu hepsiyle cok rahat bir sekilde aşık atabilir.6400 denedim daha fazla çıkarmı bilemem denemedim de gerek de duymadim.Expo I ile 6200 kullanıyorum anlık olarak.Tam randimanli test ve deneme yapıcak cok vaktim olmadigi icin standartda kullaniyorum.Gönül rahatlıgi ile alınabilecek bir ürun.Serinde çalışıyor 33 derecelerdeydi bendeki galiba.Ince ayarla cok rahatlikla daha fazla performansa odaklı hale getirilebilir.Tavsiye edebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7600X ile Ak620'de ne ayar yaptıysam yapayım 70 derece altını göremedim. Fan %100 hızında bile çalıştı 1800 rpm ile 1080p ultra. Bu sıvı soğutucuya geçsem sorunlarım çözülür mü? Daha iyi bir ürün var mı? RGB önemli değil sessiz çalışsın ve uzun kullnımlı olsun.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
    AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0amazon
    DeepCool LS720 Sıvı CPU Soğutucu, 360mm Radyatör, Otomatik RGB fonksiyonlu 120mm A-RGB PWM Fan, Infinity Ayna Kapağı Tasarımı, Özelleştirilebilir Logo Plakası, 5V A-RGB Yazılım Kontrolü
    https://www.amazon.com.tr/DeepCool-So%C4%9Futucu-Radyat%C3%B6r-fonksiyonlu-%C3%96zelle%C5%9Ftirilebilir/dp/B09Y54FSYZ/ref=sr_1_1?keywords=deepcool+ls720&qid=1682081413&sr=8-1

• Ben bunu kullanıyorum. Memnunum 16x2

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0amazon
    Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16GB 6000MT/s DDR5 CL32 DIMM masaüstü oyun belleği tek modül - KF560C32RSA-16
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B72BRV6M?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
  • Strix b650e-e de ben de mevcut. Eski corsair sıvı sogutma blogu vıdaları bu anakarta uymadı. Anakartın backplatede sokulmedıgı ıcın mevcut amd vıdaları am5 dekı yuvalara uymuyor. Ben corsair rma dan yenı montaj aparatı ve vıdalar talep ederek çözdüm.

• Ryzen 7700x 1.28v 5.45ghz

Corsair 6200 mhz cl36 1.275v

Corsair custom sıvı soğutma

Msi RTX 4080 suprim x

OC denemeleri biraz yorucu oldu ama bu değerlerde gayet stabil. testlerde ve oyunlarda hiç hata veya mavi ekran yok.

• x670e-f anakartla kullandım bu rami bir sıkıntı yasamadım hatta su an kullandigim ram 4. setim 2 tane gskill 2 tane de kingston kullandim cok da qvl takilmamak lazim. tavsiyem ram ureticisi sitesinden bakman. Su an kullandigim bellek expo bile degil. gskill 6800 cl34 kit. suan 7700x ile 6400 cl30 stabil kullaniyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 7950x3d icin alinabilir fiyat nedir? malum 7800x3d bulunmuyor piyasada makul fiyata almiaken top notch 7950x3d alayım ancak alinabilir fiyatini merak ediyorum.

• Xef1ONYX kullanıcısına yanıt
    En düşük 16300 lira civarında satıldı diye biliyorum.

Şu anda Vatan'da 16200 lira. Herhalde en alınabilir fiyat olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanSYK -- 21 Nisan 2023; 19:50:57 >
  • Soğutucu videolarını izlemek lazım bana cooler masterın dediği Bizim bütün am4 ler am5 e uyumlu olduğu. Ki ben eski aparatı bulamadığım için Arctic Liquid Freezer II aldım .Gene artic sitesinde am4 ler am5 lere uyumlu diyor. AM5 anakartlarda arka plaka metal arkadan öne takılacak hiç bir yol yok yani. Hatta ben 3 saat soğutucuyu takmaya uğraştım çünkü en son amd tecrübem 10 yıl önce .Anakart kutularında daima 2 yıl garanti kağıdı çıkıyor bazı modeller ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle birlikte farklı garanti kapsamları var. Örneğin çoğu güç kaynağı 5 yıl garantili ama kutusundan 2 yıl garanti kağıdı çıkıyor. Olası bir 3. yıl da Türkiye den değil direk RMA aracılığı ile destek alınıyor. Buna bir tek ekran kartları uymuyor çoğu firma 3 yıl olarak kutudan garanti kağıdı çıkartıyor.

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Ben bu ikilemi fsp guc kaynaginda yasadim kutudan 2 yil cikti ama 10 yil garantili diye biliyorum. Fsp Turkiyeye yazdim sn vs verdim. urununuz 10 yıl garanti altında dedi. Eger turkiye sorumlusu yoksa ya alınan yer ilgilenmek zorunda ya da direkt uretici ile iletisime gecilir. Bir durum icin zamaninda Coolermaster Turkiyeye yazmistim sivi sogutma akarsa garanti kapsaminiz ne diye. Hasar goren tum parcalarinizi da garanti dahilinde degistiriyoruz demislerdi ama ozellikle yetkili saticilardan alinmis urunler icin gecerli bu garanti demisti. Yani paralel ithalat vb durumda direkt muhattap yurtdisi ama onun da yok bizim retailerlardan almadiniz deme luksu var mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 21 Nisan 2023; 20:26:19 >
  • 7800x3d işlemciyi Gigabyte B650M DS3H anakartta kullanmak istiyorum bu anakartla problem yaşayan oldumu birde ram olarak Kingston Frrngdrgb 32GB 6400 KF564C32RSAK2-32 almayı planlıyorum bu ramle açılmama veya başka bi sorun olabilirmi

• 13.715-TL'ye 7950X almak yerine 16.300-TL'ye 7950X3D almak mantıklı bir tercih mi sizce?

• TekilBey kullanıcısına yanıt

bunda expo yokmuş nasıl kullanıyorsun

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.