hayırlı olsun, Ne gibi problem yaşadın ve nasıl çözdün acaba anlatırsan ileride aynı sorunu yaşama ihtimali olanlar için yardımcı olmuş olursun....sistemi tam olarak yazıp test sonuclarınıda bitince paylaşırsan güzel olur. Kolay gelsin :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 18 Nisan 2023; 0:5:51 > |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (157. sayfa)

-
-
7700 fiyatı neden anormal bir şekilde fırladı bilgisi olan varmı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun, sıkmayın canınızı sağlıktan öte birşey yok.
Ryzen9 5900x ve 3080 sistemimi bozdum yavaş yavaş yükselteceğim diyerekten.
Geçen sohbeti geçti, tam mayıs ayında satmışım kasayı ve parçaları ayırarak. O zamandan beri pompa,radyatör, boru ıvır zıvır parça topluyorum. Kasa a dan z ye hazır. Kasa çok büyük olduğu için PSU dan cpu besleme kablosu vs kısa geldi.
Ara kablo atmak görüntü ve işlevsellik için içime sinmedi. PSU ya özel tek parça uzun kablo seti aldım, şimdi yolunu gözlüyorum. Yurt dışından gelecek her gün 2 defa sayfa yeniliyorum. Mayıs ayından beri bilgisayarsızmışım, iyi bile sabretmişim.
🤨
-
-
Sağolun hocam dediğiniz gibi önce sağlık
10 yıllık amd 8350fx + gtx 770 2 gb + 8 gb ram + m5a99fx pro bilgisayardan am5 sisteme geçince insan ister istemez heves ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler selam. 7800x3d için pbo ve curve optimize yi nasil ayarlarız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anakart markası ne?
-
Asus b650e-e 360 artic sivi sogutma, kasana da 240 4 tane fan var.
bu bahsettiginiz işlem ne için gerekli acaba ? yanlış bilmiyorsam curve voltaj düşürme yani işlemci ısısı için... 7800x3d 360'lık sıvı sogutucu ile hala yüksek derecelerde mi çalışıyor ?
-
Hocam ben 5600x kullanırken curve ve pbo açınca ciddi anlamda sıcaklık kaybı ve fps artışı yaşıyordum. Bunda nasıl olur merak ediyorum :)
sonuçları ve yapacagın ayarları test ettikten sonra paylaşırsan sevinirim. bende 7800x3d sipariş verdim ve ilk defa amd kullanacagım : )
-
Onu araştırıyorum. Bu 3d serisinde ekstra bir sey ayarlanıyor mu? Bütün cekirdeklere negatif 30 mu verilecek redditte 49 falan vermişler anlamadım gitti.
Daha önce amd kullanmadıgım için yardımcı olamayacagım :( hiç denk gelmedim böyle bir yazıya ama burada bu işi bilenler vardır
-
advanced
amd overclocking
precision boost overdrive (advanced)
curve optimizer (all cores)
ardından "negative" seçip değeri gireceksiniz. 10/20/30
önce 30 girip kararlılıklara bakın, kararlı bir nokta yakalayasıya kadar düşürün.
aslında yapılması gereken "per core" seçip her çekirdek için en kararlı noktayı bulmak ama bu haftalarınızı alabilir..
ayrıca bunu bios yerine ryzen master ile program üzerinden de yapabilirsiniz ama dürüst olmak gerekirse, farkı tam anlamıyla anlayamadığınızda zaman ayırmaya değmeyeceğini bilirsiniz. Yaptığınız eylemlerden, sisteminizi ayarlamak için günler/haftalar harcayan ve tamamen iyi olan süreçten zevk alan biri misiniz bilmiyorum. Stok kurulumunuz yeterince iyi, keyfini çıkarın, biraz oyun oynayın veya bilgisayarınızla ne yapmaktan hoşlanıyorsanız onu yapın. söylemek istediğim; tam olarak ne yaptıklarını ve ne için yaptıklarını bilmeyen kullanıcıların curve optimizer'a dokunmalarını önermiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreall -- 18 Nisan 2023; 16:39:21 >
-
Selam arkadaşlar. BUgün Bizdehesaplı'dan 10.500 liraya 7800x3d aldım bilginiz olsun. Fiyat bayağı iyi.
www.bizdehesapli.com
AMD RYZEN 7 7800X3D 8 Core, 4,20-5.00GHz, 104Mb Cache, 120W, AM5 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kart YOK, Fan YOK)https://www.bizdehesapli.com/RYZEN-7-7800X3D -
Zahmet edip paylaştığın için teşekkürler hocam bir tane de ben aldım. Fiyatı kabul edilebilir düzeyde bence. Bu işlemcinin 10 bin altına kolay kolay düşeceğini sanmıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lan fiyata bak. beni al diye bağıriyi :)
-
Bence de bu fiyatın altına kolay kolay inmez diye sizlerle paylaşmak istedim. Su ana kadar ki en ucuz fiyat.
-
10500 cpu
7k x670e anakart
4k da ram tutuyoor.
amd adın kaşar bu bütçe beni aşar :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X