Size net cevap vermek için safe voltage araştırması yaptım fakat adam akıllı bir veriye ulaşamadım maalesef. Herkes güvenilir ve yüksek voltajı yukarıda verdiğim absürt farklara göre yazmış duruyor. Zen 2 ve 3 de böyle voltajları görmek pek olası değildi. Sadece bir bios güncellemesi ile böyle düştü ise demek ki o voltajlar çok yüksekti varsayımında bulunuluyor. Sıcaklık artış sebebini bu voltajlar ile anlayamadım. Acep PPT, EDC vs değerini mi değiştirdiler ki sizin işlemcinin? Elimizde eski biosumda şu watt, şu çekirdek hızını çıkıyordum şimdi şu watt, şu hız verisi olsa kıyas yapacağız ama bir şey diyemiyorum o yüzden. |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (161. sayfa)

-
-
Hocam bir ihtimal belki şu ayar sebep vermiş olabilir, açıksa kapatıp PC'yi bi' daha yeniden başlatın Windows Defender'da:
-
Genelde AMD yakasında oluyor ama yeni sistemde "bir sorunu yok ya bunun" diyorsanız güncelleme vs yapmayacaksınız ya da önden heyecanlı süvarileri gönderip onlara bir şey oldu mu takip edeceksiniz. Artık reddit ve overclockers vs bu konuda çok acayip bir noktaya geldi. Chat gibi anlık mesaj geliyor. O yüzden canlı veriye çabuk ulaşabiliyorsunuz.
Bios güncellemeleri 2-3 ayda bir vs olmaya başladığı zaman sürekli takip edilebilir hale gelir ancak. Geç açılma sorunu aynen DDR4'ün ilk zamanlarında da vardı. MSI kral bunun başını çekiyordu. Yine geç açılmada başı çekiyor. Ellerine kollarına sağlık :D
-
ben win 10 kullanıyorum ve kapalı bu evet.Saolun
-
- Resmi Bios versyonunu unutmamak için çekmiştim bu bios update önceki resim ama yükte ya da oyundamıydım hatırlamıyorum
2. resim ise bios update sonrası şu anda çektim yük altında değilken pc
Bu bilgiler ne kadar işinize yarar bilemiyorum tabi... Bu arada sizce eski bios'a dönmelimiyim ? Anlık sıcaklık sıçraması ve fan sesinden başka bi problem yok gibi....Pc kapanması mavi ekran vs gibi şeyler yok. 10 dakikalık oyun oynadım oyun içi işlemci sıcaklıgım 50 cıvarlarında. oyunda Raidden çıkıp menüye dönerken yada Raid'e girerken 70 lere cıkıp iniyor işlemci (Tarkov oynuyorum)... Mesela su anda buradan bunları yazarken yada bi uygulama açarken arada hafif hafif fan hızlanıp tekrar yavaşlıyor...Fan hızını belirtmemin sebebi cpu ısınıyor sanırım o yuzden artıp düşüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 22 Nisan 2023; 20:11:59 >
-
7800x3d için ideal çalışma voltajı 1.03500 dir.Cpu voltajıni manuel ayar ile bu değere sabitlerseniz temel frekanslarda stabil ve kararlı bir sekilde kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bunu yapacagıma eski biosuma dönmem daha mantıklı olmaz mı ? Reddit de birileri bütün eski biosları paylaşmış : )
Bu arada bunu daha yeni çektim voltajları görebilmeniz için @RaNCeR91 "7800x3d için ideal çalışma voltajı 1.03500 dir" demişsiniz bunun üzerine yorumlarsanız sevinirim resimdeki değerleri
2 dakikalık Yük altında değilken sadece Chrome ve discord açıkken çektim
2. resim ise 4 dakikalık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 22 Nisan 2023; 20:49:7 >
-
Harika. Öyle bir post aradım ama denk gelmemiştim. Fakat hangi sürüm olması gerektiğine iyi karar vermek lazım. Herkes geç açılmasına, expo hatalarına odaklanmışken işlemciler yanmaya başladı.
-
Ben sizin için eski sürümlerin oldugu post'u ararken sizde şu anki voltaj değerlerime yorum yaparsanız sevinirim malum cahilim bu konularda biraz :)
-
Reddit'teki tüm BIOS'ları biriktiren ruh hastasının paylaştığı link buydu:
Edit: Sifre koymuş
reddit
r/ASUS on Reddit: Do NOT install the 1202 BIOS update for the X670E E-Gaming motherboardhttps://www.reddit.com/r/ASUS/comments/12uycfq/comment/jh9bj7q/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 22 Nisan 2023; 20:58:46 >
-
evet tam link atıyordum... indirip zipden çıkarabiliyorsunuz bu arada şifre yok
-
-
performans olarak yansıyormu bilemiyorum test etmedim daha hiç en kısa zamanda edeceğim ama.Teşekkürler bilgiler için
-
7800X3D Oyunlarda 4.6ghz üstünü görmüyor. Cinebench çoklu çekirdek skoru 17500. 7800X3D kullananların frekansı ve skorları ne durumda? Oyun anlamında performans 7600x’e göre çok ciddi arttı ama oyun dışı performans bana biraz düşük geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4.7 ve 5.0 arasında oynuyorum tarkovu hocam
-
-
benimki otomatik yükseliyor bunu nasıl sabitleyebilirim ? ilk defa amd kullanıyorum
-
MSI PRO X670-P WIFI AM5 ile kullanıyorum bayram dalgasına pc başına pek oturmadım o yüzden bios up yapmadım kutudan çıktığı gibi taktım kurdum. Cinebench 17300-17700 olarak 3 kez test ettim bu aralarda gezdi durdu.Sıcaklıklar 63-66 dereceleri gördü fanlar otoda oldukça sessiz. Soğutucu Arctic Liquid Freezer II - 360 A-RGB oyunlarda 0.990 ile 0.9880 arası geziyor voltaj max frekans 4.7 gördüm.Biraz ayar yapmak lazım ama problem olmadığı için hiçte kurcalamak gelmedi içimden . Günlerdir pc sök tak sıkıldım yavaş yavaş yaparım artık. Bu arada 4070ti ile i9 9900k kullanıyordum 2k da dar boğaz yok gözüküyordu ama ; Var gibiymiş neredeyse bütün oyunlarda çok rahatladım. Sistem yağ gibi akıyor arada giren mini droplar gitti (140 dan 110 a düşüş gibi gözle görülmese de hissedilen droplar vardı ) Özellikle multi oyunlarda kan geldi pc ye.
Amazon AMD Ryzen™ 9 7900X3D yi iade almayı başara bilirse bir de son nesil m2 çakacağım ama. Amazon satıp koyuncunun kargoladığı ve benim teslim almadığım işlemci için 10 gündür iade başlatılmasını bekliyorum. Sistem üzerinden 16 sında kargonun geri döndüğünü iadenin başlayıp başlamadığını sordum müşteri temsilcisi 3 ile 7 gün içinde hesabınızda iade başladı dedi.Bayrama girmeden sistemde bana teslim edildi olarak güncellendiği için tekrar sorduğumda garip bir şekilde müşteri temsilcisi beni suçladı. Ürünün iadesini benim takip etmemi amazonun aracı olduğunu firma ile iletişim kurmamı istedi.
Koyuncu ile telefonla görüştüm iade ettiğimi zaten 18 de söylemiştim garip garip işler oluyor .İlk kez bir iade işleminde böyle bir süreç yaşıyorum ki bunu yapanda amazon.
Kısaca 12.04.2023 de sipariş ettiğim ve 13.04.2023 de kargoya giderek teslim almayacağımı belirttiğim ve firmaya 15-16.04.2023 de geri dönen kargo için. Amazon satıcı çok ilgili bizim yapacağımız bir şey yok diyor.Bir önce ki müşteri temsilcisi firma iadeyi başlattı deposunda diyor bir sonra ki iadeyi girmemiş 2 gün bekleyin diyor. 18 de tekrar soruyorum sanki bu konuşma hiç yok gibi 2 gün daha süresi var cevap yazıyor satıcı diyor.
Araya bayramda girdi iyice uzayacak iş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 22 Nisan 2023; 23:15:21 >
-
AI Tweaker > CPU Core Voltage > Manual Mode > 1.035 ya da offset mod yapıp dalgalanmasını da sağlayabilirsiniz. 0.830'lara düştüğü için crash vermeyeceği bir - değer gerekebilir. Sabit voltaj ile bir deneyin isterseniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X