Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MSI B650-P anakartı nasıl bilirsiniz? 7600X ile birlikte aldım Vatan’dan ama emin olamadım.

TUF X670E-PLUS ile arasında 2500 TL civarında bir fark var vermeye değer mi? Diğer X670E anakartlar çok pahalı geldi.

Not: RTX 3080 ile kullanılacak şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eemirr kullanıcısına yanıt

4 tane ramle sorun yaşanıyor. 2 ye düşür dene hızlanacak.

• Wadjet kullanıcısına yanıt

b650 lerin de üst versiyonu var galiba extreme o bence yeter de artar.

B650E

X670E

Modellerinde sondaki E takısı en az

1 tane Pci Ex 16 5.0 (Ekran Kartı slotu) ve 1 tane Pci ex 4 5.0 (SSD sloty)olduğunu gösterir.

E takısı olmayanlar için AMD en fazla 5 5.0 veriyolu sunar. Bu nedenle bu kartlarda en fazla 1 adet 5 0 x4 slotu olur.( Anakart üreticisinin tercihine bağlı, isterse bunuda koymayabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 19 Mart 2023; 20:15:9 >

Hız aşırtma yapmayacaksınız veya özel istekleriniz yoksa ( çok kaliteli ses gerekiyor , stüdyo seviyesi kulaklik kullanacağım, çok fazla usbı 3.0 gen2 çıkışa ihtiyaç var, usb 4.0 istiyorum ,vb vb .) anakarta fazla para dökmeye gerek yok.

Söylediğiniz anakart gayet iyi.

Gigabyte , Asrock ve Msi'in düşük seviye anakartlari iyi sadece Asus anakart alacaksanız en azından tuf serisinden başlamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 19 Mart 2023; 20:27:11 >
  • Çok kaliteli bir ses çipi veya daha fazla özel bir beklentim yok anakarttan.

B650-P benim için yeterli gözüküyor zaten sadece gelecekte upgrade yaparken yarı yolda kalırım gibi hissettiğim için sormuştum.

Teşekkürler bu arada ilginiz için.

• 7800x3d satın alma konusunda kendimi bir türlü ikna edemiyorum. bana doğru bir ticari anlaşma gibi durmuyor. simüle edilen değerlere göre 7700 ile aralarından yaklaşık %10-%15'lik bir fark olacak sadece ama fiyatı neredeyse onun 2 katı olacak. şu an 7700 yaklaşık 6000 lira ve 7800x3d'nin fiyatı 12000 liranın altında olmayacaktır.

sanırım oyun için en mantıklı sweet spot 7700. en uygun fiyata verdiğiniz her kuruşun hakkını veriyor, ısınmıyor, az enerji tüketiyor, yetmiyor bir de ondan daha pahalı işlemcilerle arasındaki fark verdiğiniz paraya değmiyor.

yine de kötü sürpriz yaşamamak için 6 nisan'ı bekleyeceğim ama testleri gördükten sonra bile bunun kötü bir ticari anlaşma olduğu fikrinden vazgeçeceğimi sanmıyorum.

• unreall U kullanıcısına yanıt

Ona o kadar çok para vereceğine. Ryzen 7 7700 alırsın. sonra yeni seri çıkınca Ryzen 7 8700 alırsın. Dediğin gibi Ryzen 7 7700 her açıdan tam o sweet spot'da duran bir işlemci.

- Grafik işlemcisi var. (Ekran kartı bozulursa vb işe yarar.)

- Stok soğutucusu var.

- 8 çekirdek

- 65 tdp

Bence alınacak en iyi Amd işlemci durumunda.

not: Kendime aldığım işlemci bu arada 7700 fakat ramler gelmediği için daha kuramadım sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 19 Mart 2023; 21:57:22 >
  • unreall U kullanıcısına yanıt

O nereden baktıgınıza baglı muhtemelen 15000TL lik 13900KS ve 13900K yı gececek oyun perf. da ve 11-12 gibi de fiyatı olacak.

• 2 aydır kullandığım PC'de canımı sıkan bir konu vardı, az evvel çözdüm. Hazır toplanmış PC alacak arkadaşlara da bir uyarı olsun;

ASUS ROG LOKI SFX-L 1000W 80+ Platinum PSU kullanıyorum. Aldığım dönemde Thor ve Loki arasında kaldım. Thor'un bazı modellerinde ATX 3.0 GPU kablosunu 600 değil de 450 W verdiğini gördüm. Bu yüzden tercihimi Loki'den yana kullandım.

Her neyse, gelin görün ki LOKI de aslında SFX-L (küçük boyutlu kasalar) için tasarlanmış bir PSU. Kabloları da çok uzun değil hâliyle.

Anakartımın 24 pin güç girişi ve CPU'nun 2 X 8 pin girişleri resmen can çekişir hâlde kurulmuş PC'mi toplayan arkadaş tarafından. Neyse ki GPU kablosuna pay bırakmış, Allah razı olsun.

Anakartımın durumu çok vahimdi, resmen can çekişiyordu. Bu sorunu XPG'nin uzatma kablosunu alarak çözdüm. Almışken de RGB olsun dedim, ASUS Aura ile de sync çalışıyor:

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

1 aydır CPU kablosundaki gerilme canımı sıkıyordu ya bozulursa işlemci / anakart vs. diye korkuyordum. Az evvel kasanın arka kapağını açtım ve kasayı toplayan elemanın sıpsıkı bağladığı plastiklerin hepsini açıp kendim tekrar kablolama yaptım.

2-3 CM boşluk kaldı arkadaşlar. Kasam TUF GT501, belirteyim. Yani kasam büyük, PSU'm küçük. Eleman o kadar berbat kablolamış ki arkadan, CPU ve anakartımı pert edicekmiş resmen.

Son olarak da CPU güç girişinin before - after'ını atıyorum buraya.

Toplanmış PC alırken mutlaka kablolarınızı da kontrol edin.

• huso kullanıcısına yanıt

işte söylemek istediğim tam olarak bu. 7800x3d satın alımını zihinde meşrulaştırmak için vizyonu daraltıp, sanki alt kategoride hiçbir işlemci yokmuş gibi davranıp, 13900 ile kıyaslamak gerekiyor. ve evet sadece bu 3 işlemci arasında bir kıyas yaparsanız 7800x3d almaya kendinizi ikna edebilirsiniz.

ama gerçekler öyle değil. yakınlaşıp resmi daraltmak yerine, geri çekilip tamamını görmeye çalıştığınızda, 7800x3d'nin yarı fiyatına en az onun kadar güçlü bir işlemci olduğunu bildiğinizde işler değişiyor.

elbette daha iyi bir performans isteyenler 7800x3d alacaktır... ama ticari bir anlaşma yaparken verdiği paranın her kuruşuna kadar karşılığını almak isteyenler için; 7700 rafta adeta ışıldıyor! hani şu ramazan aylarında sahur vakti kanal7'de yayınlanan dandik metafizik soslu filmlerde önemli şahısların suratına kondurdukları beyaz efekt gibi...

• Arkadaşlar Am4 su soğutma aldım ama ryzen 9 işlemciler am5 miş. İşlemci daha almadım ama soğutma sistemi anakarta takıldı 7950x3d alırsam sorun yaşar mıyım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • am4 sogutucular am5 e uyumlu diye biliyorum.

@unreall 7700x3d gelse de bu hesaplamalardan kurtulsak :)

• O psu boşuna para 850w hadi içim ferah olsun dersen 1000w al.

Anakartta gigabyte tavsiye etmem. MSI yada Asus dan bir model almanı öneririm bunun sebebi daha stabil bioslara sahip olmalarından ötürü. Amd kanadında bios intele göre daha dikkatli olunması gereken bir alan.

Ekran kartı olarak psu ya vereceğin gereksiz bütçeden kısıp. Asus MSI iyi modelleri yada Asus MSI orta ve gigabyte zotac orta modelleri alabilirsin. Satarken de sana daha fazla rahatlık sağlar.

• 7950x3d'nin Türkiye fiyatı stoklar çoğalınca ya da 7800x3d çıkınca düşer mi acaba?

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    AMD retail msrp fiyatlarında değişikliğe gitmediği sürece düşeceğini sanmam ve döviz kuru adım adım yükseldiği için AMD fiyat düşürse bile Türkiye'de fiyat düşüşü çok sınırlı kalır. Parça alacaksanız daha fazla gecikmemekte fayda var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Soğutma anakarta oturdu işlemci geldiğinde de problem olmaz herhalde

• Source kullanıcısına yanıt

ben amd nin yalancısıyın :) sorunsuz kullanmanız lazım. iyi forumlar.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Anladım Teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.