Amd asus çok seri bios atmaya başladı Supports high density DDR5 module bilgisi var acaba burda expo olmayanları mı kast ediyor.Bu sürümü deneyen var mı beta sürüme geçilir mi? Birde bir arkadaş hatırlamıyorum şimdi 1001 Sürümü ile Çift ccd x3d coreflex ayarı düzeltildiğini yazmıştı. 7900x var bende 925 sürümünde frekans boostlama sorunu oluyordu. @BhdrBss Hocam siz demiş olabilirsiniz diye sizi etiketledim yanlışsa kusura bakmayın. |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (131. sayfa)

-
-
BIOS betası kullanacak kadar nasıl bir yürek yediniz dostlar?
-
24/48gb Ram desteği geldi. 100x ile boost konusu çözüldü sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 21 Mart 2023; 20:11:10 > -
Üreticilerin beta yazmayan bioslarında bile beta veya rc sürümü agesa kullanıyor. Çokta farketmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 21 Mart 2023; 20:16:26 > -
100x boost nedir hocam
-
Hocam artık x670-e anakartların çalışma şekli böyle daha uzun süre de boot ediyor bu bir sorun değil bilerek böyle yapıldı daha detaylı kontrol edilsin diye bende de aynı
yurtdışından da aynı firmalar açıklama yapmıştı x670 chipsetli anakartlar daha geç boot edecek diye. sorun yok merak etme bende aynı sistemi kullanıyorum
-
1001 1002 anlamında bios olarak yazmıştım.
-
MSI için tREFI ne zaman gelecek bilen var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni nesilde ram sınanıyor hocam. Ayarlardan kapatıp biraz daha düşürebilirsin süreyi ama önermem. Sistemin stabil çalışması adına biraz daha yavaş açılıyor eskiye göre artık.
-
Yazma okuma Intellerde daha yüksek zaten hocam. Onlar bir tık düşük sorun yok da gecikme gerçekten yüksek 6000 MHz cl32 için, 60 ns dolaylarında olmalı.
AM5 için ek aparat çıkaran firma pek yok diye biliyorum zaten. Ben dahil çevremdeki herkes AM4 soğutucuyu AM5 ile kullanıyor şu anda.
değerler oldukça düşük, bios üstünden expo profili seçip ardından uclk=fclk ayarını yaptınız mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece xmp profili seçtim, başka hiçbir şeye dokunmadım. Bahsettiğiniz ayarlara kaç değer vermem gerekiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beklemekten ve sektördeki arkadaşalra her gün 7800X3D girdimi envantere diye sormaktan bi hal olmuştum. Daha fazla sabredemedim valla, 7900X3D aldım. Nasipse haftasonu custom loop CPU + 4080 GPU blok ile sıvı soğutmayı bir araya getireceğim. 🤗
(Eski parçaları dağıttım, sıvı sistem bloglarını vs beklerken tam 3 aydır bilgisayardan ve oyun oynamaktan uzağım, artık sigara gibi başıma vurmuştu diyebilirim 😂)
EDİT :
MSI MAG B650 TOMAHAWK modelinde de 4 ram slotu aktif kullanımda bu açılıştaki boot olayındaki yavaşlık durumu mevcut mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 23 Mart 2023; 16:48:54 > -
Kardeş 2 hafta kalmış şunun şurasında yapmayaydın ben 3 aydır bekliyorum 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallahi billahi artık varya evde laptopla yüzgöz olmaktan nefret geldi içime. Bir an önce boru büküp suyu basacam 😂
-
O kadar bekledikten sonra 2 hafta kala hata yapmışsın 7800X3D hem daha performanslı hemde daha ucuz olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Mart 2023; 16:55:32 > -
Bu tamamen şişirme, youtube global video inceleme kanallarında 2 gün boyunca inceledim. 5 fps 10 fps her karşılaştırmada fark doğurmakta. Ben bu fiyat farkını 5 10 fps için vermedim. Beklemek istemediğim için verdim o ayrı konu, ama 7800X3D nin daha üst performans vereceği tamamen şehir efsanesi.
Ucuza sattığı bir işlemcinin, pahalıya koyduğu bir üst basamak işlemciden daha kaslı çıkmasını sağlarmı? Üretimde böyle olsa bile nihayi son kullanıcının eline geçtiğidne böyle olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 23 Mart 2023; 17:8:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X