Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! (734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.826
Cevap
133
Favori
666.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI !


(En Son Oy Tarihi: 13.6.2024)
Giriş
Mesaj
  • anakart bozulmasaydı onu diyecektim aslında  ekran kartı rx 580 zaten fazlasıyla yeter

  • İlk mesajda yazıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mosquerto M kullanıcısına yanıt
    Daha düşük sıcaklık
    Daha düşük voltajda daha yüksek stabil ghz vs.

    Kısacası daha iyi verimlilikle daha iyi performans alabiliyorsunuz. Üzerinde iyileştirme yapılmış hammadde çipleri gibi düşünebilirsiniz. 2 hamurdan ekmek yaparsınız ama 1 tanesi daha lezzetli ve çıtır olur ya. O b2 revizyonların hamuru daha lezzetli çıtır yapan ekmek hamurundan diyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam 2023 yılındayız sizce herhangi bir platformdan sipariş edeceğimiz 5600x in B2 revizyon çıkma ihtimali nedir? Kod olarak 22 ile başlaması gerektiğini biliyorum sadece (22 demek zaten 2022 yılı üretimi son 2 rakamıda üretildiği hafta diye biliyorum. Lastik üretim tarihi gibi bi durumla aynı)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    5600 için uğraşmaya değer mi acaba? 2k çözünürlükte kullanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mosquerto M kullanıcısına yanıt
    Hayır curve optimizer şekilde mi kullanıyorsunuz nasıl kullanıyorsunuz bilmem ama 2k için işlemcinin pekte önemi kalmamaya başlıyor zaten. Nasıl stabil kullanıyorsanız şuan öyle devam edin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5600x3d gelse de baksak nasıl birşeymiş.

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    kutulu alsan bile işlemci görünüyor üzerinde yazanlardan belli olmuyor muymuş? bekleyen ürün değil bence bizde olmaz b0 ama alır bakarsın olmadı iade edersin kutuyu açmadan.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Evet kutulu işlemcilerde direk yanda şeffaf olarak gözüküyor hocam. Sadece yaşadığım yerde gözle görüp alabileceğim yerlerde işlemci çok pahalı (5.700-5.800₺ )

    İnternetten sipariş geçip b2 gelmesini dileyeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    fifty fifty'ye ben hayatta zar atmam ama %51 iyi olacaksa bence netten al en kötü açmadan iade eder başka yerden alırsın sonuçta uygun fiyattan satan yerler var. isimleri garip vs deme ben bizdehesaplı'dan almıştım mesela daha yeni kurulduğunda millet o ne ya demişti ama işlemci alıyorsun ve kutu açmadan iade edince yabizbuisedahayenibasladıydık.com'dan bile alsan işlemci özel parça kelek yapamazlar. kelek yapan yer olsa zaten satmaz o işlemciyi ya da o paraya. teknobiyotik dist. firmadır bence oradan gelir b2 ama servisi gıcık olabilir sonuçta bir inventus vs gibi butik mağazalar gibi ilgilenemez ve iade edersen şaaak diye hallolmayabilir. amazon satıyor orası olabilir iade'de ama en güzeli hb trendyol falandır iade ihtimali varsa ki var çok düşük de olsa.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Jake hocam ben geldiiimmm

    Hocam bugün söğütözü vatana gittim 5600x sordum 67 tane mi 80 tanemi ne varmış bi tanesini istedim üstündeki koda baktım aynen şu yazıyordu.

    BG 2253

    İle başlıyordu. Daha sonrasında içerideki diğer 5600x lere baktı hepsi öyle dedi. Yani bu sanırım 22 yılı 53. Hafta oluyor diycemde 53. Hafta diye bir şey yok. No way out hocamızın dediği gibi 22 ile başlıyorsa zaten b2 demişti. Ben internetten alacağımda büyük ihtimalle 22 ile başlayacak.

    Ne dersin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Gelmez bence hocam o buralara. Ben de beklemek istiyordum ancak sonradan vazgeçtim aldım yeni işlemciyi.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Mini itx sistemde kullanıyorum cayır cayır yanıyor. 1080p'de 3060 ile kullanıorum 5600G'den sonra performans artışı oldu ancak değer mi emin değilim. Koleksiyonluk olarak saklamak için aldım ben biraz da.

  • Flying Nimbus kullanıcısına yanıt

    güle güle kullanın. gavur damı gibi işlemci desenize..!


    curve pbo falan yaramıyor mu?

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    şimdi işte olunca dalamadım ama burada yazmışlar 22 ile başlıyorsa b2 revizyon olur diye bi bak sonraki sayfalara.



    dediğim gibi bizde stokta kalmış mal olmaz ryzen 5000 konusunda yani hala satan işlemciler kaldıysa bile 2022'den kalmıştır o da son aylardan. b2 olunca yeni agesa bioslarda daha iyi oluyor diyen var bana komaz diyen var yani sakınılan göze çöp batar b2 gelir kötü silikon olur dal bence düşünmeden. gerçi oc yapmayacaksın silikon o kadar önemli değil curve optimizer yer her türlü ama biz ilk iki çekirdeği 15 değil de mesela daha yüksek verirsek kar sayıyorduk belki son biosla o iş de bitti all core -20 verip geçeceksin 3 ayar: all core, negative, 20 yani bu kadar kolay oc nerede var?  benim son konuya bir bak yani ayar manyaklığı ya son biosla bitti ya win11 23h2 ile bitti ya da hepsi uşağa. 





  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    hocam farkli bir konuda danismak icin yaziyorum bu sefer  

    benim islemci asırı derecede ısınıyor yaw   iki tane önde fan var, egzoz fan var bir de stok islemci fanı kullanıyorum.

    ryzen masterda stress test girdigim gibi 85-90ları görüyor belki daha üstüne cıkacak ama korktugumdan durduruyorum hemen testi.

    cpb ve pbo kapalı.


    boştayken 45-50 arasında geziyor. mevsimden dolayı desem klimalı odada oturuyorum oda buz gibi.

    oyunlardayken 80-85 arası geziyor. korkuyorum yeni aldim anakarti ve islemciyi diye.  


    edit: curve optimizer yaptim all core, 76-77 üstü görmedi stress testte simdilik oyunda denemedim ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 24 Ağustos 2023; 21:9:6 >




  • Hali hazırda 5600x kullanıyorum elimde bir miktar para var değerlendirmek istiyorum yeni nesil konularına baktıkça amd tarafında ram problemleri intel tarafında farklı problemler iyice yeni nesil ddr5 sistemlerden soğuttu beni. 5800X3D alıp beklesem mi diye düşünmeye başladım. 5600x'den 5800X3D işlemciye geçenler değdi mi geçmek merak ediyorum.

  • oLgan kullanıcısına yanıt

    5800x3D çok iyidir hocam. 12900k'yı geçer, 13600kf ile yakındır birbirine. ddr4 ile ddr5'e kafa tutabiliyorsunuz x3D ile. Tavsiye ederim. Intel tarafında problemden kastınız nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oLgan

    Hali hazırda 5600x kullanıyorum elimde bir miktar para var değerlendirmek istiyorum yeni nesil konularına baktıkça amd tarafında ram problemleri intel tarafında farklı problemler iyice yeni nesil ddr5 sistemlerden soğuttu beni. 5800X3D alıp beklesem mi diye düşünmeye başladım. 5600x'den 5800X3D işlemciye geçenler değdi mi geçmek merak ediyorum.

    Anakart ve Ram geçmeye değer ise geçmenizi öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Şu hocam sadece oyun amaçlı kullanmıyorum bilgisayarı farklı programlarla iş amaçlı da kullanıyorum.


    Techwandoyoutube
    8/4/23 the stutters and lag on desktop still exist. https://youtu.be/x3ARiugpAXw Please refer to the community post for more information/opinions on this topic. There is more accurate descriptions, and information there. I cannot link the post, but will be under the community tab as the first post. I will answer any comments there, this video has too many to reply to. Thank you all. (original) After many months of using the latest Intel 13th gen platform, coming from a Ryzen 3950x, and having multiple 10/11th gen test benches/ pcs of all ages come through my shop. I felt like something was off about the new Intel architecture. For months I felt like my NEW pc was actually slower in very simple tasks vs my older Ryzen pc, which is considered to some to also be a bit slow. No I am not talking about a Cinebench score, or even the frame rate. I am talking about the latency of normal day to day use case scenarios. Watch the whole video to find out. Also shout out to Bryan over at TECH YES CITY for not only confirming my thoughts, but allowing me to use some clips from his video. I will have both his 1st part and 2nd part that goes in depth about this issue linked down below. (PLEASE CHECK OUT TYC FULL VIDEOS BELOW) I HIGHLY recommend watching his videos as well, as he goes way more in depth about the issues, and has quite a few more slides and info that I have not included in this video. Thanks -KJ Tech Yes City (Watch 1st) https://www.youtube.com/watch?v=6O5XGVaPDZo&t=409s Tech Yes City (Watch 2nd) https://www.youtube.com/watch?v=-ot96M9RM6o&t=527s __________________CHAPTERS__________________ 0:00 Intro 1:20 Finding the issue 1:43 Latency discussion 3:46 What I originally thought was the problem 5:07 Explaining what INTEL secretly changed 6:17 Bryan TYC brief summary 8:40 Why the 3950X felt snappier 10:02 14th Gen discussion and outro ________________________________________________
    https://www.youtube.com/watch?v=6dNuR16gJ2A
  • 
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.