Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 3600 ve GTX 1050 TI Ekran Kartı Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suan elimde GTX 1050 TI ekran kartlı AMD Fx 8320 li bır sistem bulunuyor. Bu sistemi artık oyunlara yetmediğini düşündüğüm için işlemci üst seviyeye taşımak istiyorum . İşlemci olarak ryzen 5 3600 ü sectim fakat bu işlemci bu ekran kartı ile bır sıkıntı cıkarır mı yada bu işlemci bu ekran karta fazla mı gelir ? Bır de bu işlemcinin yanına anakart önerebilir misiniz ? Yada bu işlemci yerine farklı bir işlemci mi tercih etmeliyim ? ( Oynadıgım oyunlar pubg , lol , csgo .. ) ( Bütçe 2000-2500 civarı )

• Kimse birşey yazmamış bende ryzen 5 3600 düşünüyorum ekran kartı 1050 ti pubg oynuyorum daha çok. Fazla kasıyor drop giriyor işlemciden dolayı diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1050ti iyi bir e.kertı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçe ne ve pubg'de beklenti ne?ddr4 ram de alman lazım 1-2-3 ryzen için.
  • ayni kombinasyonu düsünüyorum

eldeki 2200g yi satıp 3600 ü 1000 e getiriyorum

3600 ve 1050ti devam edicegim elde kalan parayada kasa ssd alcam

amaç korsan oyunları makinaya indidirip bitince silmek :D

monitör 1080p 75 hz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 28 Temmuz 2019; 11:44:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetqzl01

Kimse birşey yazmamış bende ryzen 5 3600 düşünüyorum ekran kartı 1050 ti pubg oynuyorum daha çok. Fazla kasıyor drop giriyor işlemciden dolayı diye düşünüyorum.
    Sorunun sebebi ekran kartı.
  • 3600 1050tia baya fazla gelir bence hazır fiyatı düşmüşken 2600 alın çünkü aralarında 500 TL fark var ekran kartınızı satıp üstüne 500 tl koyarak güzel bi rx580 alabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3600'e 3 tane 1050 ti taksan yine altından kalkar.
  • iyi ekran kartı değil diyenler sorun ekran kartında diyenler felan olmuş adam sadece pubg oynmıyo ki işlemci tercihiniz çok doğru kesinlikle öneririrm cs de sabit 3600 vs 1050 ile sabit 300 fps alırsınız akıcı bi şekilde lol de oynatır pubg'de de low-orta grafiklerde yaklaşık 50 60 fps lerde dropsuz oynarsınız işlemciyi uzun yıllar kullanırısınız 2600 felan almayın almışken 3600 alın hele ki böyle cs pubg gibi oyunlar oynuyorsanız ilerde grafikleri yükseltmek için gerek olursa yeni kart alırsınız.
  • 3700x aldım amd nin custom tasarım ekran kartları çıktıktan sonra karar vereceğim hangi ekran kartını almaya. Şuan eski sistemimdeki gtx 960 takılı.gtx 1050ti eşdeğeri

işlemci niye fazla gelsin ki. Bu sefer sizi ekran kartı frenleyecek şöyle açıklayayım.

Gta ve bf5 de denedim şimdilik bu eski kartlı sistemimi. BF5 deki işlemci kaynaklı fps düşüşlerim tamamen bitti. Kalabalık anlarda 60 fps altına yine düşebiliyor ekran kartından olayı ama intel işlemcime göre 50 fps aldığım yerdeki ile 3700x deki 50 fps arasında fark var gibi. eski sistemimde 50 ye düşsem aşırı bir kasma hissediyordum yeni işlemcide böyle bişey hissetmedim aynı şartlarda daha akıcı hissediyorum. Daha öncede böyle şeyler okumuştum amd işlemcilerde fps daha az olmasına ragmen daha akıcı görüntü filan.

Gta 5 te ise şehirde kasan yerlerde multiplayer da kalabalık serverda gittim dolaştım. işlemci kaynaklı fps düşüşlerim bitti bu oyundada. Ekran kartı frenliyor doğal olarak.Aldığım fpsde öyle çok bir artış olmadı ama kasmalar bitti.

Özetlersem fx işlemci muhtemelen ekran kartınızı tam besleyemiyordur. İşlemci seçiminiz gayet doğru. Muhtemelen şuan da oyunlarda high ve low yaptıgınızda işlemciden dolayı aldığınız fps pek değişmiyordur ve drop vb şeyler oldukça fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

ayni kombinasyonu düsünüyorum

eldeki 2200g yi satıp 3600 ü 1000 e getiriyorum

3600 ve 1050ti devam edicegim elde kalan parayada kasa ssd alcam

amaç korsan oyunları makinaya indidirip bitince silmek :D

monitör 1080p 75 hz :D
    anakartın ramın var 3600 en doğru seçenek bir daha kolay kolay işlemcilere gitmez gözün yeter ki kıl herifler anakartına düzgün bios vermiş olsun ama illa ki verecekler.1050 ti kullandım ben fx8 ile ve düzgün beslenirse 1080p'de iyi oynatmaz diye bir şey yok.kasa ssd lazımsa onları al ekran kartını ilerde de değiştirebilirsin.1080p'de kart besletmek problem olan yani işlemci.bunu çözdükten sonra şu an için 2080 ti'ye kadar yolu var ve acelesi yok 1050 ti 1080p'de oynatır.sanki şimdi 580 alsan işlemci gerekmeyecek mi işlemci her zaman lazım al dursun coşar 1050 ti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Temmuz 2019; 16:34:51 >

• hocam asus b350m-k stabil msı gibi beta bios vermiyor sagolsun asus kalitesi başka 300 tl ye aldıgım anakarta 3600 gibi bir işlemci takabiliyorum :D bayramdan sonra size özel mesajdan yazarım elimdeki para vs degerlendiririz

aynene zaten sistem su sekilde çaglar hocam

asus b350m-k anakart

2200g 3.9 ghz oc lu oyunlarda normal int gezintisinde stok kullanıyorum incehesap faturalı satcam bunu 3600 alıncak

asus rog strix 1050ti o4g modeli

dandik everet kasa 2007 den kalma

250gb wd ssd 500gb hdd

500w power 80 bronze sistemi alırken aldım 2007 den kalma degildir

16gb 2400 mhz ram

1080p 75hz monitör

amaç korsan oyunu açıp bitirip silmez online oyunlar için xbox one kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 28 Temmuz 2019; 16:40:8 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    tamam bayramdan sonra görüşelim.olmaz gibi gelmedi bana bir daha bakalım detaylı ama işlemci değişince o sistem güzel olur bence korsan oyun oynamak için.multi için cihaz varmış zaten.
  • aynen hocam bf5 bf1 apex rdr2 vs oyunlar xbox da

korsan paramın yetmicegi satın alma gücümün el vermedigi 470 500 tl üstü oyunlarda pc de korsan 1050ti üstesinden gelir gibime geliyor high ayarda üstesinden gelirse bana kafi
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    senin gpuya da yatırım yapman lazım arkadaş da 1050ti aldı bi heves idare eder dedik ama 1080pde witcher 3de bile tatmin ediyor tam olarak. cyberpunk falan o kartı epey üzecek yavaştan vakti geçmeye başladı rx 570in o fiyatlara satlması da doğal yavaştan 1050ti 750ti sınıfına doğru geçiyor

2060 falan lazım 3600ün hakkını vermek için..

çünkü oyunlar kancık. ac odysseyde very lowa indirsen bile gtx 1080 %99 ile 75 fps render verebiliyor. bence rezalet. her şeyi ultraya çekiyorsun %99 ile 63 fps render veriyor. lowdan ultraya 15-20 fps falan anca oynuyor. artık her oyun aynı rezaleti yapmaya başladı. maalesef belli başlı kartlara mecbur bırakıyolar

işin garibi lowda bişeye benzsese. 2005 öncesi oyuna dönüyor oyun ama ne hikmetse en fazla %10 15 fps edinebiliyorsun aşırı saçma

aynı şey tomb raider ve metro exodusta da var. en lowa indirsen bile bi halta yaramıyor.

en bariz fps farkı ancak çözünürlükten geliyor. o zaman da 1080pden feragat gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 28 Temmuz 2019; 17:22:0 >

• hocam zaten wicher 3 filan hep xbox da bitirdigim oyunlar oyun kütüphanemi buraya açmayım şimdi :D

amacım sadece korsan misal bu sistemde resident evil 2 yi high ayarda kasmadan çatır çatır oynamıs bitirmiştim

gene ac odessy high ayarda 40 - 50 fps karısık bitirmiştim sonrada sildim hep

metro exodus u high ayarda bitirdim bi çöl yerlerinde baya fps düstü ama genelde hep 45-55 fps arası idi ilk pach idi

suan evimden uzakta şehir dısında işlerim var bayramdan sonra dönücegim ve ilk iş bfv indirip oynicam xbox da ki ea acces e geldi

pc ninde tüm updatelerini bios updateleri herşeyini yapıp sonrada 3600 takarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.