Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.575
Cevap
97
Favori
475.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okayynn

Kafayı yemek üzereyim , parçalayıcam yemin ediyorum o kadar para verdiğime acımadan.

Anakartımı değiştirdiler kasaya yerleştirdim herşeyi taktım, şimdi de ekran kartına güç gitmiyor, çıldırıcam artık 1.5 ay olcak mk PC sini kullanamadım daha.Sistemdeki herşeyin rbg si yanıyor başlarken bi tek ekran kartınınkiler yanmıyor, sokacam artık böyle şeye ya
    Ekran kartını neden yollamadiniz garantiye durumu anlayamadım tam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RDR 2'yi test ettim, bu oyunda da kartın performansı iyi, AMD'nin kayıt programı görsel kaliteyi kötü gösteriyor, aslında böyle değil, bu arada Vulkan yerine DX12'yi kullandım, çünkü Vulkan ile görüntü çamur gibi görünüyor, Vulkan her oyunda böyleyse çöp bir api'dir.

• naak98 kullanıcısına yanıt
    hayır ekran kartında sıkıntı yoktu anakartım internete bağlanmıyordu onu yolladım.diğer herşey çalışıyordu zaten.yeni anakart aldım gidip servis değişim verdi.Şimdide görüntü gelmiyordu sistemi taktım.Sonradan kontrol ettim ki işlemcinin 2-3 pini yamulmuş 1 tanesini kırılmış.Önceden sökerken mi oldu şimdi mi anlamadım.
    Şimdi aklımda 2 soru var.
    1. pc çalışıyordu ama görüntü gelmiyordu.Ekran kartına güç gitmiyordu.sonra parçaları tekrar çıkarıp taktım.Bu sefer işlemcide ki yamuk pinleri farkettim.
    2. si pc şimdi hiç açılmıyor.yani en başta pc nin çalışıp görüntü gelmemesinde ki sebep işlemci miydi ?
  • okayynn kullanıcısına yanıt
    1. Sorun tahminim statik elektirik eski sistemim de de vardı.Elektiriği kapatıp powera basılı tutar biraz bekler tekrar açtığımda görüntü gelirdi.
    2. Dediğin o da başıma geldi daha sonra tamirci de bir türlü yapıp teslim etmeyince geri almıştım senin yapacağın işe deyip.Eve getirdiğim de denediğimde yine çalışmıyordu daha sonra bios pilini çıkardım birde aşağıda ki linkteki 3. yöntemi denedim yine açılmadı.İki gün sonra denedim açıldı.
    https://www.modartpc.com/bilgisayarin-statik-enerjisini-bosaltma/

Demem o ki 2. de statik elektrik olabilir sorun.Başka bir forumda yine aynı sorunu yaşayan birine dediklerimi yapmasını söyledim fakat geri dönüş yapmadı forumda Recep Baltaşta bence büyük ihtimal psu demişti.Tabi sorunu yazıp çözüme ulaşıp ulaşmadığını yazmadığı için arkadaş tespit edemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 16 Aralık 2019; 1:11:22 >

% 99. Her söküp-takmada, pinlerin işlevini farklı yere atıyor demek ki. Pinler sağlamken takıp denemeden anlaşılmaz o. Eğik pini hadi düzelttin; kırık pini be yapacaksın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Konu dışına çıkıyorsam kusura bakmayın.Hocam çok geçmiş olsun uzun zamandır sistem diziyordunuz gördüm.Bende aynı sizin gibi sistem dizdim anakartım bozuk çıktı.Damdan düşenin halini damdan düşen bilirler derler.Çok üzüldüm size ama cpu pini tamiri sanırım varmış.
    Satuyoutube
    Cpu(AMD) pin repair.
    https://www.youtube.com/watch?v=-9P3Vd1xf6k
    şurda gördüm inşallah sizde herkes gibi sisteminizi kurarsınız.Sıkıntı etmeyin elbet bir şekilde her şey yoluna girer.

• Egik pin düzeltilirde kırık işi sıkıntılı bazı arkadaşlar vardı kırık pin ile çalıştıgını yazıyorlardı ama şans meselesi mesela ben r5 2600 den 3600 egeçtim 15-20 gün kadar önce anakart felan hep degiştirdim sistemi kurarken nasıl becerdim bilmiyorum hala kutudan çıkarıp taktım işlemciyi sitemi kurdum verdim gücü boot etmiyor sistem msi anakart kullanıyorum ram hata ledi yanıyor ramlari denedim yok çalışmıyor en sonunda sogutucuyu söktüm işlemciyi çıkardım 2600 ü taktım tekrar bakayım diye boot etti bunu görünce iyice inceledim işlemciyi pinlerden birisi yamulmuş aldım kürdanı düzelttim taktım sıkıntısız çalıştı mesela o pin kırılmış olsa demekki işlemci gg :D düzeltirken nazik davranırsanız kırılacak gibi durmuyor kendi deneyimimden hatta düzelteyim derken diger tarafa dogru eyilmişti geri ugraşıp yapmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msevinc -- 16 Aralık 2019; 11:16:41 >
  • giga 5700xt oc almayın. kartın gpu serin çalışıyor ama gpu hariç her yeri alev alev 2 tane test ettim 110 derecelerde geziyor. boşuna o fiyata satmıyorlar.
  • Herkese merhabalar. Arkadaşa Sapphire RX 5700 XT nitro aldık Ryzen 3600 ile kullanıyor. Kasa hava akışının gayet normal olduğunu düşünüyoruz. Steam Pubg de 1080p ayarlarda 80 dereceyi görüyor bu kart. 3 Fanlı bir model ve çok ısındığını düşünüyorum. 2k çözünürlüğe alınca 85 derecelere kadar çıkabiliyor. Acaba bu sıcaklıklar normal mi yoksa gereksiz fazla mı? Çünkü Rx 570 kullanıyorum ve 73 dereceyi geçmiyor bu kart çok daha güçlü olmasına karşın çok ısındığını düşünüyorum yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Ayrıca bir arkadaşımda da Asus Rog Strix Rx 570 OC var o da %100 yük altına girince 86 dereceye çıkıyor bu kart için benzer sorunu yaşayanlar olmuş bir yardımınız olursa sevinirim.
  • Keşke Gigabyte almasaymışım diyorum ama bir süre sonra bu kartı da satacağım nasıl olsa, vrm'ler biraz ısınıyor doğru ama, ekranda uzun süre kullanımda pikselleşme, renk bozulmaları veya herhangi bir stabilite sorunu olmadı hiç, karta voltaj verip oc yapılmayacaksa bence birşey olmaz, gpu oldukça serin çalışıyor bu modelde, Furmark gpu stres testidir, vrm'ler oyun içindeki halinden daha çok ısınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Aralık 2019; 12:24:35 >
  • Hocam tam yük altında kaç derecede çalışıyor acaba?
  • CcOsmanLı kullanıcısına yanıt
    Yukarıda oyun testi yapmıştım, görmediniz herhalde.
  • Yok hocam görmedim. Kurumdayım ve kurumun interneti bir çok yere kapalı olduğu için fotoğraf, video vb dosyaları görüntüleyemiyorum. Siz max sıcaklık yazın bir zahmet. Ben akşam evde detaylıca bakarım incelemelerinize
    Oyununa göre 65-70C arası, akşam BFV multiplayer testi de koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Aralık 2019; 12:36:31 >
  • Msevinc kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben deli oldum artık ya valla parçalayacam xD bende netten araştırdım kırık içinde çözüm var.yama yapıyormuşsun gibi.anakartta kırık pinin denk geldiği yere pin koyuyor adamlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

Oyununa göre 65-70C arası, akşam BFV multiplayer testi de koyarım.
    Arkadaşımın kartı 80-85 e çıkıyor demek ki çok yüksek
    hocam acaba junction temperature a bakıyor olmayasınız gpu z ile kontrol edin bir gpu sıcaklıgına ekstra birde gpu(hotspot) sıcaklıgı var onun 80 olmasıda normal.
  • Msevinc kullanıcısına yanıt
    Msi afterburner ile oyun sıcaklığına bakıyoruz hocam. 2k da olsa anlarım da 1080 p de 80 derece çok gibi geldi
  • GüvenlikMurat kullanıcısına yanıt
    Senin kartın fanları bozukmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.