Bildirim
AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (139. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam bu evolke değil mi bendeki mech versiyonu gerçi aynı işlemin belki bunada bı faydası olur 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen mech mi dediydin bak iki saattir evoke u atıyorum sana :D Bak onu hiç bilmiyorum teardownlarına bakıver o da aynı mı :D -
Ha bu arada arkadaki plaka metal değil sert plastik bendeki pek faydası olacağını sanmıyorum.
Aynen hocam mech bendeki bende diyorum heralde örnek vermek için atıyor resimleri xd
Hım sert plastik fark yaratır diyorum ben.Ama ilk baş modifikasyona gitmeye karar verirsen şu yenilenmiş evoke tasarımına göre termalpad leri uygulayabilirsin.Bir video buldum ama back plate i açmamış büyük ihtimal yok orada termal pad.Gerçi bu da xt versiyon değil ama neyse açınca malzemeden ne kadar çaldıklarını görürsün:D Big Head Techyoutube
MSI #Thermalpadgate? MSI RX 5700 Mech OC Review & Teardown!https://www.youtube.com/watch?v=8ATNy2ISPn4&feature=youtu.be&t=452
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 28 Kasım 2019; 6:0:45 >
-
Bu adam sonraki videosunda padleri değiştirmiş. Yarın ayrıntılı bi izler ona göre karar veririm ama yinede kartı söküp garanti dışı kalmasını istemiyorum.
Merhabalar, bende yeni bir pulse sahibiyim, görünüşe göre oyun zevklerimiz de bire bir örtüşüyor 😊. Kartım bir kaç güne gelir, ilk kurulum ve sonrası için ne tavsiye edersinizquote:
Orijinalden alıntı: Antikaruh
Star Wars Jedi Fallen Order, Age of Empires II DE, Control, Total War Warhammer II, Elex, Divinity Original Sin 2, Dragon Age Inquisition, Borderlands 3, Rainbow Six Siege ve Destiny 2 üzerine birazda Zelda emulatorü kartı aldığım 1.5 aylık süre zarfında talan ettiğim oyunlar.
Sık sık 4k ve HDR video tüketiyorum. Bütün media playerları güçlü oldukları noktada kullanıyorum. Bazen ufak monitörde bazen TV'de takılıyorum. YbCbr 444 ve 422 modunda da kullanıyorum. Supersampling, freesync ve bazen ara çözünürlükler (Trixx'den ve Custom Resolution maker ile) yine kullandığım niş özelliklerden.
Bütün ağır testlere soktum kartı alır almaz. İlk iki gün cayır cayır yaktım.
Daha tık demedi. 1 defa çökme sorunu yaşamadı, BSOD almadım, restart almadım, takılma, göçme biçme yaşamadım.
GTX 1070 önceki kartımdı ve 2 günde bir, bir problemle karşı karşıya kalıyordum. Adı çıkmış 9'a inmiyor 8'e. Bilmeyende ötüp duruyor. Bu kadar sorunsuz kullandığım bir kart olmadı uzun süredir.
Sapphire Pulse 5700XT. Bir daha asla Nvidia'ya bulaşmam. Sırf sürücü sürücü diye meğer pazarlama stratejisi ile kakalamışlar. HDR kabustu, renk modu değiştirme kabustu, pc yi kapatmayı unuttuğum geceler sabah kalktığımda daima restart yemiş ve error dump oluşmuş şekilde buluyordum pc'yi.
Bütün hepsinden kurtuldum. Fan olmak, körü körüne bağlanmak hep bu konularda karşı çıktığım mevzuların başında. Ama AMD'nin böyle bir piyasada kanser ilacı gibi yetişmesi, intelin koklatarak verdiği çekirdeklere, nvidianın pazarlama hilelerine, fahiş fiyatlarına ilaç gibi geldi.
Benzer sistemi Intel Nvidia ile kursam 2500 tl civarı daha fazla bütçe oluşturmam gerekiyordu. Artık espri kıvamını bile geçti AMD'nin yaptığı. Masaya vurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Asıl fanboy sen olmuşun haberin yok kronik sorunlu dsgli vw aracı alıp, arabasını övenlerden farkın yok
Konunun yarısı kartda sıkıntı yaşamış, mesajların %90 solution olmuş adam gelmiş Nvidia kartdan daha sorunsuz diyor kafaya bak
Amd ekran kart kullanmasak yurttaracak bide
https://forum.donanimhaber.com/rx-470-acilista-crash-veriyor-cokuyor--123105551
https://forum.donanimhaber.com/rx-470-hdmi-dan-televizyon-goruntu-vermeme-sorunu--135566296
Amd de bu sorunlara alışıtık ama bu kartla nirvanaya ulaştı, 2001den beri üyeyim hiç bir amd ürününde bu kadar sıkıntı yaşayan görmedim.
Nvidia konularına bak kaç kişi şikayetçi oluyor, biraz objektif olun.
https://forum.donanimhaber.com/rtx-2080-ti-rtx-2080-rtx-2070-gtx-2060-gtx-2050-ti-ana-konu--132659994
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 28 Kasım 2019; 10:36:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amd nin referans modelde ısrarcı olmasının nedenide bu olabilir. Özel üreticilerin kasıtlı yada kasıtsız hatalı ürünler üretmesi.
Yinede aksiyon almasi gerekli bence bu tarz sacma sapan hatalardan marka zarar goruyor ve bilmeyen kullanici. -
Tabiki örnegin c firmasının yaptığı hata asıl Amd yi etkilemekte.
Valla vegalar iyi
Övdün mü gömdün mü anlaşılmıyor anlatmak istediğin -
Alıntı yaptığım mesajı oku.
Arkadaşlar 5700XT ile 2070 Super arasında kaldım, açıkçası f/p olarak 5700XT daha cezbedici geliyor. Fakat internete 5700XT yazdığımda full ana sayfada yazılım hatalarıyla ilgili konular dolu açıkçası bu durum beni biraz soğuttu. 5700XT alınır mı yazılım durumunda şuanda nasıl hatalar çözüldü mü ? Kullandığı modelde sorun yaşamayan ve memnun olanlar var mı ? -
Ben sorun yasamadim yasayanlarda azaldi son guncellemelerle.Kartimdan son derece memnunum. Rtx bir arti ben 2550 liraya bulunca xt yapistirdim, butce sorunum olmasa 2070 super alirdim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kullandığınız model nedir hocam ? 2550 TL baya iyiymiş nerden aldınız acaba :D -
Sapphire referans modeli bir kere oldu boyle bir indirim karti gorunce sistem topladim 😂
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
AMD Kartların bu tasarım sorunları cidden baydı artık. Asus strix vega 64'te de dandik termal pad ve tasarım sorunu vardı. İkinci revizyonda düzelttiler ama termal padler yine kötüydü. Bu yüzden elimdeki kartı açıp termal padlerini değiştirdim.
Nvidia'ya göre daha uygun fiyata satıyorlar lakin bu sefer bütçe falan dinlemeyip yine Nvidia kart alacağım. Bıktım Radeonların sıkıntılarından.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X