Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.575
Cevap
96
Favori
476.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam xtreme IV bu işlemi yaptım vram'ler 100 dereceyi geçiyor kutu ıcerısınden ram heatsing cıkmıyor usttekı buyuk heatsınk ıle arka kısımdandan sogutulacak sekılde tasarlanmıs ordanda bellekler 100 dereceyı gecıyor VRM ler arka kısımdan ıyı soguyor 70 dereceyı gormuyor VRM ler ancak Vram ler ıcın aynı seyi söyleyemem gpu sıcaklıgı default 1.2v ıle 65 dereceyı gecmıyor ancak bellekler cozum ıstıyor fansız bır ekran kartının heatsınkını kestırıp (hazır satılan ram heatsınklerı zayıf kalıyor bıraz) modluyorum suanda heatsınk yapıstırıcı gelınce kuruluma gecıcem yapıstırıcıdan oncekı denememde 104 dereceye cıkan ramler 76 dereceyı gecmedı gddr6 ıcın onerılen safe temp(95) baya altında tutmayı basarıyor ram heatsınlerı dusmedıklerınden emın olmak ıcın n11 den star 922 heatsın yapıstırıcı aldım gelınce son kuruluma gecıcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Hocam xtreme IV bu işlemi yaptım vram'ler 100 dereceyi geçiyor kutu ıcerısınden ram heatsing cıkmıyor usttekı buyuk heatsınk ıle arka kısımdandan sogutulacak sekılde tasarlanmıs ordanda bellekler 100 dereceyı gecıyor VRM ler arka kısımdan ıyı soguyor 70 dereceyı gormuyor VRM ler ancak Vram ler ıcın aynı seyi söyleyemem gpu sıcaklıgı default 1.2v ıle 65 dereceyı gecmıyor ancak bellekler cozum ıstıyor fansız bır ekran kartının heatsınkını kestırıp (hazır satılan ram heatsınklerı zayıf kalıyor bıraz) modluyorum suanda heatsınk yapıstırıcı gelınce kuruluma gecıcem yapıstırıcıdan oncekı denememde 104 dereceye cıkan ramler 76 dereceyı gecmedı gddr6 ıcın onerılen safe temp(95) baya altında tutmayı basarıyor ram heatsınlerı dusmedıklerınden emın olmak ıcın n11 den star 922 heatsın yapıstırıcı aldım gelınce son kuruluma gecıcem
    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT
    Bunlardan tak belleklerin üzerine.Ben de yok ekran kartı ama youtubeda bunlardan alıp takan vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 27 Kasım 2019; 17:44:26 >

• Herkese merhaba karttan çok memnunun birkaç gündür kullanıyorum. Bugün DİSCORD da iken yeşil bir ekran geldi yazı vs.. olmayan reset atınca düzeldi. Bilgisayarı açtığımda WATTMAN hatası uyarısı verdi. Bu sürücü kaynaklı mı yoksa ekran kartında mı bir sorun var acaba. Ekran kartım MSİ RX 5700 XT GAMİNG X modeli. Ayrıca MİNİDUMP klasörüne baktım hata dosyası falan oluşmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfighter -- 27 Kasım 2019; 20:7:29 >
  • coolfighter C kullanıcısına yanıt
    Discordda donanımsal hızlandırmayı kaparsan düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Discordda donanımsal hızlandırmayı kaparsan düzelir.
    Merhaba hocam kapattım şimdi daha önce bir uyarı vermemişti. Kartta sorun yok değil mi.
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    O heatsinkler yeterli gelmiyor sogutmaya kendi hazirladiklarimi kullanicam törpü-eğe işi baya ugrastirdi ancak bunlar daha iyi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

O heatsinkler yeterli gelmiyor sogutmaya kendi hazirladiklarimi kullanicam törpü-eğe işi baya ugrastirdi ancak bunlar daha iyi oldu

Hocam bunlar ekran kartının içine sığıacak mı? hesap ettiniz mi baya büyük geldi gözüme.

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Amd kullancıyı biraz uğraştırır ama bu kadarda fazla yakında kendi tasarımız fanlar yaparsak şaşırmam

Amd kullancıyı biraz uğraştırır ama bu kadarda fazla yakında kendi tasarımız fanlar yaparsak şaşırmam

Bunları belleklerin üstüne nasıl tutturacaksın?

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    Milimetrik sığıyor denedim test ettim accelero xtrem 4 altında 2.5 cm kadar boş alan var sadece 2 ram modülünün oldugu kısimda alan dar orayada kuçük olanı takcam

• Patren kullanıcısına yanıt
    Referans Kart accelero xtrem 4 lü haliyle hemen hemen tüm özel tasarım 5700 xt lerden daha serin oldu gpu 65, vrm 68, vram 76 dereceyi geçmiyor en kasıntı senaryo oyun vs.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Linkteki ürün ile sogutuculara köşelerden uyguluyacam orta kisimlara ise mx 4 macun zaten zalman stg 2 cok iyi tutuyor ancak aklim düştümü diye hep orda kalcagina bu urunle iki ucundan tutturup kapatacam

Bakır heatsink kullandım. Bu heatsinki yapıştırmak için önce altındaki kendi termal yapıştırıcısını söktüm ve Thermal Grizzly Minus Pad kullandım (0.5mm ve Isı iletkenliği 8W/mK). Sizin kullandığınız star 922'nin (1.2W/mK ) yapıştırıcının iletkenliği düşük

Yaptıklarınla sorun yaşarsan ve bakır kullanmak istemezsen şöyle bir çözüm buldum amazondan
    www.amazon.com
    Amazon.com: Antrader 6pcs 100mm x 25mm x 10mm Aluminum Heatsink for IC MOSFET SCR: Electronics
    https://www.amazon.com/Antrader-100mm-Aluminum-Heatsink-MOSFET/dp/B07CVVPC7S/ref=sr_1_7?keywords=mosfet+heatsink&qid=1574881859&s=electronics&sr=1-7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Kasım 2019; 22:25:58 >

• AzuLA kullanıcısına yanıt
    Kraken G12 ve x62 ile daha önce hybrid yaptım ( şu an imzamdaki )mosfet ve Vram'ler için bakır soğutucu kullandım...
    Bunla tutturursun ama pcb'ye vidalanmış baseplate kadar baskı yapamz, baskı az olunca ısı iletimi düşer.
  • Patren kullanıcısına yanıt
    Star Wars Jedi Fallen Order, Age of Empires II DE, Control, Total War Warhammer II, Elex, Divinity Original Sin 2, Dragon Age Inquisition, Borderlands 3, Rainbow Six Siege ve Destiny 2 üzerine birazda Zelda emulatorü kartı aldığım 1.5 aylık süre zarfında talan ettiğim oyunlar.

Sık sık 4k ve HDR video tüketiyorum. Bütün media playerları güçlü oldukları noktada kullanıyorum. Bazen ufak monitörde bazen TV'de takılıyorum. YbCbr 444 ve 422 modunda da kullanıyorum. Supersampling, freesync ve bazen ara çözünürlükler (Trixx'den ve Custom Resolution maker ile) yine kullandığım niş özelliklerden.

Bütün ağır testlere soktum kartı alır almaz. İlk iki gün cayır cayır yaktım.

Daha tık demedi. 1 defa çökme sorunu yaşamadı, BSOD almadım, restart almadım, takılma, göçme biçme yaşamadım.

GTX 1070 önceki kartımdı ve 2 günde bir, bir problemle karşı karşıya kalıyordum. Adı çıkmış 9'a inmiyor 8'e. Bilmeyende ötüp duruyor. Bu kadar sorunsuz kullandığım bir kart olmadı uzun süredir.

Sapphire Pulse 5700XT. Bir daha asla Nvidia'ya bulaşmam. Sırf sürücü sürücü diye meğer pazarlama stratejisi ile kakalamışlar. HDR kabustu, renk modu değiştirme kabustu, pc yi kapatmayı unuttuğum geceler sabah kalktığımda daima restart yemiş ve error dump oluşmuş şekilde buluyordum pc'yi.

Bütün hepsinden kurtuldum. Fan olmak, körü körüne bağlanmak hep bu konularda karşı çıktığım mevzuların başında. Ama AMD'nin böyle bir piyasada kanser ilacı gibi yetişmesi, intelin koklatarak verdiği çekirdeklere, nvidianın pazarlama hilelerine, fahiş fiyatlarına ilaç gibi geldi.

Benzer sistemi Intel Nvidia ile kursam 2500 tl civarı daha fazla bütçe oluşturmam gerekiyordu. Artık espri kıvamını bile geçti AMD'nin yaptığı. Masaya vurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 27 Kasım 2019; 22:36:50 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam linkini attiginiz urunün 13x15 mm. Ebatinda olanlarından elimde var 16 adet ancak et kalınlıgı az oldugu icin benim pasif ekran kartı sogutucusundan kesip hazirladiklarimdan 8-10 derece arası az performans veriyor aslinda 1 mm bakir levhadan gpu cekirdek kismi bos olacak sekilde kare bir cerceve kesip nitrodaki gibi heatsinkleri ona yapistirmayi dusundum o zaman dort koseden vidalanabilecekti ancak yapmadim
    Ben sadece koselere ince birer serit yapistirici surup orta kisma mx4 veya stg 2 macun uygulayacam en iyi termal padden daha verimli olur macun mx4 mu zalman stg2 mi kullansam karar veremedim stg2 aslinda tek basina japon gibi cok iyi yapistiriyor mx4 de daha verimli ve uzun omirlu karar veremedim

En saglami Kenarlardan rtv isiya dayanikli silikonda dusundum ancak asetik kurlesmeden dolayi pcb uzun vadede zarar verir dusuncesi beni vazgecirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 28 Kasım 2019; 0:29:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

Hocam işlemcilerde 2 oyun hediyesi var ekran kartlarında 1 tane. 2 kampanyada da seçimi size bırakıyor.
    Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.