Şimdi Ara

RX 470 açılışta crash veriyor çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler bazen pc açarken pc ekranı böyle oluyor ve hemen pc reset atıyor
    reset atmadığında ise wattman failed yazıyor
    daha önceden böyle bir sorunla konu açan varmıydı bide ?
    sistemim aşağıda yazıyor

    bir tanede yabancı forumda konu gördümhttps://community.amd.com/thread/202714
    RX 470 açılışta crash veriyor çöküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 7 Ocak 2017; 15:38:52 >







  • ekran kartı chip arızası gibi gözüküyor hocam
  • Biraz hazir cevap gibi oldu 30 acilista 1 oluyor

    Sadece acilista
  • sürücüyü DDU ile temizleyin tekrar sürücü kurduğunuzda global ayarlardan wattman'a kabul demeyin kapalı kalsın.sorun wattman yüzünden olabilir.açılış derken makinenin açılışı anlaşılır siz windows açılışından bahsediyorsunuz yazılımsal bir sorun olabilir.farklı sürücü farklı windows deneyebilirsiniz.
  • Yani farklı bir Ekran kartı bios'u atılınıca böyle bir hata alman muhtemel yapmamışındır herhalde yinede sormuş olalım bu sorun yenimi başladı yoksa kutu açılıp ilk kullanımdan itibaren mi ? devam eden sorun....mantık yürüterek cevabını ben vermiş olayım,ilk günden beri aynı durum sorun devam ediyor ise çeşitli girişimlerde bulunup (sürücü,işletim sistemi değişimi temizliği vs)başarısız olduğunuzu kabul edip servis işlemlerini başlatabilirdin(servis süreci uzun geldi herhalde yada farklı tepkiler vs çözümle ilgili)...?? bu durum yeni başladıysa bu durumda kartın nasıl kullanıldığı sorusu akla geliyor acaba yiyemeyeceği kadar OC çekilmiş ? referans aralığa alındığı halde tepkiler bu şekilde devam ediyor ise kart muhtemel arızalanmış gibi duruyor...Yine servis süreci...cevaba göre devam...
  • patren kullanıcısına yanıt
    Arada böyle bir sıkıntı yapıyorsa fiziksel bi arıza ihtimali yüksek muhtemelen GPU yada besleme tarafında yani kart üzerindeki bileşenlerden birinde soğuklehim [temassızlık] olma durumu vardır.
  • Overclock yaptınız mı karta?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi gaming app ile amd global wattamn kapıtınca sorun düzeldii
    sorun olsa oyun oynarken olurdu
  • sorunu artık yaşamıyorum ilerde yaşayan olursa diye yazıyorum msi gaming app silsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    sorunu artık yaşamıyorum ilerde yaşayan olursa diye yazıyorum msi gaming app silsin

    MSI Rx470 i ilk aldigim zamanlar bende MSI app kurdugumda aynisi 3-5 kere olmustu sonra sildim ve suan aylardir hic bir sikinti yok. Buraya bir sey yazdigin zaman her kafadan bir ses cikiyor yok cip bozuk yok arizali yok sorunlu.
  • Selamlar öncelikle geçmiş olsun.
    Bende MSI Rx470 grafik kartı kullanıcısıyım senin yasadıgın sorunları ve hatta dahada kötüsünü yasadım.Ekran kartını sıfırı ile değiştirdim ( 3 Defa ).OCCT ile cihaza OC uyguladım gerekli tüm testleri yaptım Cracklı ve orjinal windows işletim sistemi dahi kullandım.(Windows 8.1 - Windows 10 Pro - Enterprise - Home ) işlemci ram hdd aklına ne gelirse hepsini tek tek test ettim.Avometre ile Power Supply'i bile kontrol ettim.Hiçbirşeyde sıkıntı yoktu.Evet AMD Relive güncellemesi geldikden sonra bu gibi sıkıntılar ortadan giderildi.Fakat MSI Gaming APP eski yada yeni sürümünü dahi kullansam aynı sorunları yine yaşıyorum.Ekran bozuluyor makina kilitleniyor mavi ekran hatası veriyor vs vs.Ama Gaming APP kurmazsam herhangi bir sorun yada sıkıntı yaşamıyorum.Hatta benim bu yaşadıgım sorunu çok degerli bir abim aracılıgı ile MSI Taiwan'a bile ilettim onlarda bana söyle cevap vermişti.Yasadınız sorun global bir sorun değildir.Alternatif yolları kullanabilirsiniz.( Değişim- İade ) Yani suan bu sorunu çözecek herhangi bir yol yok Bu sorun kesinlikle AMD kartlarından yada sürücülerinden kaynaklanmıyor.Sorunun ana kaynağı MSI sürücüleri ve MSI gaming App'tır
    Hatta benim yasadıgım bu sorun hayla devam ediyor.Yetkili MSI servisi benden Ekran kartımı anakartımı ram'imi ve işlemcimi istedi bende kendilerine kargo yolu ile iletecem fakat yollar kapalı oldugu ıcın hayla bekliyorum.Herhangi olumlu yada olumsuz bir gelişme olursa tekrardan buraya yazarım
    Motherboard: MSI Z170a Gaming M7 Intel Z170 Soket 1151
    CPU: Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz
    GPU: MSI RX470 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon
    RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16
    HDD: WD 3.5" 1TB Blue Sata 3.0 64MB Cache
    PSU: VS Series™ VS650 — 650 Watt Power Supply
    Cpu Fan: Thermaltake NIC C4
    PC Case: Z11 Neo ATX Mid Tower
    DVD Rw: LG Super Multı RecordRX 470 açılışta crash veriyor çöküyor




  • Aynı hata 2 hafta once benımde basıma geldı. Amd nın kendı sıtesınden whql olan son yazılımı ındırdım, ayrıca msı gamıng app ı kaldırdım su an bı sorun yok benımkınde
  • Echo Sabre E kullanıcısına yanıt
    Valla millete kalsa gpu bozuk

    Servise vercekmisiz bilmeden iskembelden atiyorlar
  • Tekrardan belirteyim sorun AMD kartlarında yada AMD sürücülerinde değil.Sorun %100 Gamıng App'dan kaynaklanıyor.BIOS yada başka herhangi hiç birşey ile alakası yok.Arkada calısan yada virüsden kaynaklanan bir durumda değil ne yaparsanız yapın.Gamıng APP'ı sisteme kurdukdan sonra bu sorunları aynı sekılde yine yaşarsınız.Kısaca Gaming APP kullanmazsanız bu sorunları yasamazsınız.
    Gamıng APP görünüşe göre güzel bir uygulamaya benziyor fakat artısı ne ? Gamıng APP'da yapabilicegin tüm ayarları optimizasyonları Readon ayarlarından yapabiliyoruz.Fan ayarından tutunda Gpu nun sıcaklık kısıtlamasına kadar.Kısaca Gaming APP kullanıp basımızı agrıtmaya gerek yok diye dusunuyorum.
  • Inky I kullanıcısına yanıt
    ben led ışıkları filan kapatıyordum, kasanın içine görsemde gereksiz buluyorum
  • Tekrardan selamlar.LED'leri kapatmak ıcın illaki Gaming APP'a gerek yok ben yazılım yada programdan pek anlamıyorum.Aksine bende led seven biriyim.Yazılımcı bir abimden yardım istedim.Şu sekilde bir soru yönelttim kendisine; Abi ben bu ledleri Gaming App kullanmadan nasıl aktif sekılde calıstırabilirim ? Kendisi şu siteyi buldu (https://github.com/Vipeax/MSI-LED-Tool ) ve buradan programı indirdi cmd ekranından bişiler falan yazdı.Anladıgım kadarı ile programı yada kodları editledi.Bana yaptığı işlem yada diger adı ile özellik şu.
    Ekran Kartı;
    0-35 Derece arası iken LED rengi Yeşil
    35-55 Derece arası iken LED rengi Sarı
    55-85 Derece arası iken LED rengi Kırmızı
    Bana yaptığı bu program yada diger adıyla özellik Gaming APP'da bile yok ben suan cok memnunum.Sende verdigim siteye girerek LED'leri kapatmanın bir yolunu bulabilirsin sanırım.




  • intelden amd sisteme geçtim. Msi monitör almıştım bütün uygulamalarını kurdum. 144 hz de sorun çıkartıyordu. Monitörle gelen dp kablo ile arada titriyor, hdmi ile ise daha kötü tamamen karıncalanma vs oluyordu. 1.4 Dp kablo aldım düzeldi. Ancak bu seferde ara sıra açılışta aynen bu hatayı veriyor. 144 HZ'de sorun oluyor diye düşünüp 120 HZ'ye aldım. Bir süre iyiyken herhalde sorun buydu dedim. Tekrar oldu :)

    Kimisi ekran kartı diyor kimisi güç kaynağını değiştir demiş hatta. 650 watt high power güç kaynağı kullanıyorum ve eski i5 4690 sistemde hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

    Bende de Rx 470 var.

    DDU ile yazılımı tamamen kaldırıp radeon yazılımını kurmadan sadece sürücülerini kuracak şekilde yükledim. Şu an MSI'ın bütün uygulamalarını kaldırdım.


    Bakalım inş tekrar yaşatmaz çok gıcık bir durum. PSU almayı bile düşündüm. Umarım öyle bir sorun olmaz.

    RX 470 açılışta crash veriyor çöküyorRX 470 açılışta crash veriyor çöküyorRX 470 açılışta crash veriyor çöküyor




  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Msi uygulamaları yapıyor hocam o hatayı, rx 470 taa 2016 ağustosda aldım kusursuz hala çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patren

    Msi uygulamaları yapıyor hocam o hatayı, rx 470 taa 2016 ağustosda aldım kusursuz hala çalışıyor.
    Teşekkürler hocam ne sorunmuş bu böyle yıllar geçti halen çözememişler anlaşılan :)
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı bios güncellemesiyle düzettik diyorlar ama gamin app o günden beri kullanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.