Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.667
Cevap
154
Favori
230.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnşallah hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shipidik kullanıcısına yanıt

Hellhound ile arasında 1000 TL gibi bir fark vardı sanırım. Pulse bu karttan 1500 TL gibi gibi daha ucuza gitti gördüğüm kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Ben RGB yi kapatmak icin istiyorum jrgb 1 var jrgb2v_2 var hangisinde taktigim farkedermi.

farketmez bir tanesine takın üstteki uygun olur kablo uzunluğu açısından. msi mystic light programı ile yaparsını msi center kurup. ben de tomahawk max wifi anakartta yaptım ama b550 bu da yeni çıkan bir model muhtemelen aynıdır.

@HakanG15 nvidia ile aynı değil bu kartlar ve alanlar da pcie5 psu ya da anakart kullanmayabiliyor yani şart değil. o yüzden bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

verildi tekrar vereyim undervolt videosu

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)Machines & Moreyoutube
    Just sharing across some quick prelim results with undervolting the 9070 XT, and after giving the 9070 a little bit more TLC, it can in fact get pretty close to XT levels. 9070 XT: https://amzn.to/3F2qPAM 9070: https://amzn.to/4isxcMo Test System NCase M2 Board: https://amzn.to/3Ykcuak Best Gaming CPU: https://amzn.to/4iiiuXV Cooler: https://amzn.to/41BYn0v DDR5: https://amzn.to/3EXeTQX SFX: https://amzn.to/4h0c8wu The links above are affiliated, and I receive a commission from Amazon Associates whenever you make a qualifying purchase through them. Thank you for your support of the channel. Check out Epidemic Sound if you are looking for music for your Youtube content - my personal referral link: https://www.epidemicsound.com/referral/916q4e/
    https://www.youtube.com/watch?v=XldrlEg8mYk

ilk mesajda bir sürücü konusu da bulabilirsiniz ve o konuya uv için de mesaj eklerim ama şimdilik yukarıdaki videoda şu iki ayarı oynamış -100mv ve%82 güç limiti. 7000 serisinde 1 2 3 4 ya da eksi şeklinde gidiyor ama 9000 serisinde % olarak demek ki ama gösterdiğim yerler.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

• HakanG15 kullanıcısına yanıt
    Pci 4.0'da fark olmaz da pci 3.0'da performans farkı olur diye biliyorum, bence anakartı da değişin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt

ben dediğim tomahawk max b550 anakartı asus prime x470 yerine aldım 4070s ve 5700x3d için. şöyle bir fark olmuştu.

pcie3

pcie4

pcie3

pcie4

pcie3

pcie4

pcie3

pcie4

1080p bu testler ve sistem oyun ayara göre değişebilir ama arkadaş kullanabilir miyiz diye sormuş kullanılır tabi çalışmam demez.

• HB üzerinden aldığım Sapphire pulse RX 9070 Kartım kargoya verilmiş, yarın gelir umarım. Sipariş veren arkadaşlar kontrol etsin.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Kullanır tabii ki ama 2k ve üzerinde performans farkı olur. Bu kartları 1080p için almıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 9 Mart 2025; 10:39:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Bende anakart gigabit b450m s2h var. 9070xt pulse modelini aldım vatandan. Bu anakart ile sorun olur mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muko0 kullanıcısına yanıt

coil whine olmayan amd ekran kartı zor bulursun bir de güç kaynağını kontrol et ondan da ses geliyor mu aynı anda?

• micropod M kullanıcısına yanıt

Path tracing ile iki tane oyun bitirdim 4K'da. 90 serisi kartım da yok. AW2 yer yer ideal olmasa da oynandı. Diğeri de SH2 o daha sorunduzdu. CP2077'yi de denedim ama oyun olarak pek sevmedim, yoksa o da oynanırdı. Daha fazla oynamamamın tek nedeni fırsat bulamamam. 16 GB kart da yeterli oldu. 16 GB şu an sadece Indiana Jones'un max texturelarında yetmiyor. 4K'da değilseniz bunu yapmak çok daha rahat. Bir oyunda yaptığım ilk iş genelde path tracing var mı diye bakmak oluyor. Bu oyunları oynadığımda DLSS 4 bile yoktu şimdi Perf upscale ile görsel anlamda daha rahat oynanıyor, çok daha rahat path tracing açılabilir.

Path tracing'i oyun dışında da kullandığım için teknolojinin ne olduğunu ve Nvidia balonu olmadığını veya AMD kartları patlatmak için yapılmadığını iyi bildiğim için oyunlarda yarattığı farktan da haberdarım. Zaten Digital Foundry videolarını izleseniz yeter. Teknik vs bilmeye gerek yok. AW2'de bile full path tracing yok. AMD işlerini biraz daha düzeltirse almakta daha rahat oluruz ama bunun daha CUDA alternatifi kısmı var falan filan açıkçası Nvidia'ya özellik bağlamında eksiksiz bir alternatifi olmasına hala çok var. DLSS 4, FSR 4 ile kıyaslanınca bile en azından bazı oyunlarda (Horizon mesela) ciddi anlamda kalite farkı var.

Bu arada attığın video inanılmaz. 3K'dan 10K'ya çıkmış VRAM ama fazlasıyla değer. Bundan fazla grafik artışı bir oyunda bekleyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 9 Mart 2025; 12:47:3 >

benim xfx 6750 xt bunun yanında zurna çalıyor gibi AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) ama şu aralar sesi kesildi gibi bazen internette sayfa kaydırırken her kaydırdığımda cızt cızt yapıyordu AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• dukeler kullanıcısına yanıt
    Ciddi misiniz hocam ya? 4070 Superimi kardeşime verdim Gigabyte hiç coilwhine yoktu. AMD'de genel sorun mu bu? Güç kaynağından olsa 4070 Super'de de olmaz mıydı?

• Shovel Knight kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sinir bozucu ya, boşta öyle yok da yüke girince bu da coşuyor 😂

Ben Asrock, Asus, Powercolor ve Sapphire ekran kartı kullandım amd hepsinde vardı coil whine. En dayanılmaz Asus'daydı şimdi Sapphire 7800xt nitro var bunda da var ama kulağımı kasaya dayarsam duyuyorum. 4070 Superde yoksa coil whine güç kaynağından değildir. İade edeceksen coil whine var o yüzden iade ediyorum deme, performansından memnun kalmadım 14 günlük iade hakkımı kullanmak istiyorum yaz kağıda koy içine öyle gönder.

Coil whine olmayan amd kartlar da vardır ama bana hiç denk gelmedi. Bu kadar para verip böyle coil whine sesi duymak da çok kötü.

Aynen öyle hocam sıcaklık ve coilwhine dedim cayma hakkını kullanmak istiyorum diyerek belirttim.

Coilwhine dediysen uğraştırabilirler servise göndererek.

İstemem ki hocam servis, 14 gün iade hakkım var sonuçta.

• CW benim Sapphire Rx 6700 Pulse modelinde de var ama sadece oyunlarda FPS uçunca duyuyorum. Onun dışında gündelik kullanımda vs hiç duymadım. Eğer çok rahatsızlık veriyorsa iade edilebilir ama CW'sız kart bulmak zor gibi artık. Çoğu firma zararı yok diyip kasmıyor gibi.

• HB den aldığım Sapphire Pulse 9070 xt kargoya verilmiş, yarın gelecek gözüküyor.

• Xufo X kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Arkadaşlar selam. Bende anakart gigabit b450m s2h var. 9070xt pulse modelini aldım vatandan. Bu anakart ile sorun olur mu?

arkadaşlar tekrar söylüyorum pcie3 anakartlarda kullanabilirsiniz ve oyununa göre değişir aksini iddia eden ispatlasın kaynağın üzerinden sallamasın. 2k'da da biostan pcie3'e alıp fark olmayan bir ton oyun gösteririm ama bu gen-z'nin omo omo bik bik'i bitmez o yüzden uğraşmıyorum. ben 48 yaşında ruhsal engelli bir adamım split filmi halt eder benim yanımda. kafanızı kırdırtmayın bana yok öyle profil kilitleyip bana şekil yapmak haddinizi bilin.

lakin işlemci sıkıntı olur. benim 1080p 2k 4k sistemlerimdeki ki bu kartları 4k'da kullanamazsınız ben 7900xtx kullanıyorum 4k sistemde ki amd bile sunumda 4k için 7900xtx önerdi. yani bütün işlemcilerim güzel bende olmaz sorun. am4 anakartlarda kalmak isteyen arkadaşlara 5700x3d önerecektim ama 3 ay önce 6700 olan fiyat 8500 lira olmuş. yine de 3600 falansa işlemciniz bu 9070 serisi kartlar olmaz. anakart değiştiriyorsanız am5 7600 9600 gibi sisteme geçebilirsiniz ama anakart ram derken pahalıya geliyor derseniz yine en güzel seçenek 5700x3d. ben kutulu 8188'e aldım 30.11.2024 diyor. kutulu olanlar seçme tray olanlar 1000'lik paketlerde satılır o yüzden kutulu daha iyi curve olur ben all -30 kullanıyorum ama benimle aynı anda alan arkadaş all -25 kullanıyor. şu anda kutulu tray ayrımı da pek kalmamış o da 9308 lira.

3 m2 yüzünden 16x değil 8x çalışan 4080s 11900kf ve zaten 24 tanesi pech denen eleman. ya ne oldu acı var mı acı?AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

https://www.3dmark.com/search#advanced?test=spy%20P&cpuId=2838&gpuId=1620&gpuCount=0&gpuType=ALL&deviceType=ALL&storageModel=ALL&showRamDisks=false&memoryChannels=0&country=&scoreType=overallScore&hofMode=false&showInvalidResults=false&freeParams=&minGpuCoreClock=&maxGpuCoreClock=&minGpuMemClock=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock=

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.