Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.662
Cevap
162
Favori
292.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş

Orijinalden alıntı: Starborn

En ucuzu alacaksanız geceleri vatanda 36 buçuğa düşen Asrock Challenger var.

En ucuz olsun diye kesin bir takıntım yok. Sorunsuz pahalı bir modeli sorunlu ucuz bir modele tercih ederim ama gereksiz yere ekstra para vermek de istemem.

5090 için MSI Suprim tercih etmiştim ama 3080 kimsenin yüzüne bakmadığı Gainward mesela, saat gibi çalışıyor senelerdir. Yani tüm opsiyonlara açığım. Yazdığınız fiyat bayağı iyi gibi bugünlerde, ona bir bakayım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Ağustos 2026; 15:45:39 >

Teknik açıdan bakarsak Buildzoid bu kartların vcore voltajının gürültülü olduğunu söylüyor sp-cap ler özellikle ani yükselişlerde vcore voltajını temiz tutmada fayda sağlıyor önceki sayfada sp-cap sayılarını paylaştım. Teknik açıdan kartlardaki en büyük fark bu.

Peki az olursa ne olur eğer güç kaynağının 12V ripple değeride yüksek ise kartta stabilite sorunu çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 11 Ağustos 2026; 17:20:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

4k tv'ye geçerseniz öyle alın bence. 1080p tv'ye 3080 yeter. 37'ye beyaz giga vardı 45 bin olmuş pahalanmış zaten pahalanacağı kadar daha ne kadar artacak? 4k'da 16gb da çok yeterli değil ayrıca. oyunları 5090 sisteminizde oynayın o sistem 4k'ysa bile yetecektir. ikinci sistemde 4k'ya geçmek kesinse 24gb 4090 arardım ben olsam çünkü super serisi biraz mafiş oldu dediğiniz gibi.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam 2. el 4090 piyasasından haberiniz yok muhtemelen. Bugün baktım, 130'lar 150'ler havada uçuşuyor.

1080'de 3080'in yeteceğini biliyorum. Daha önceki sayfalarda bir arkadaşın yazdığı gibi piyasada kart kalmazsa fiyatlar daha da uçar. Geçen sene 150'lere 5090'lar satılırken de insanlar daha ne kadar artabilir diyordu, bugün piyasada kart yok, olanlar da 300'e dayanmış durumda. Yurt dışından alma imkanı olsa bile 5 bin dolarlara ulaştı fiyatlar.

5090 VR'da simülatör oyunları için özellikle aldığım bir kart, 4K'ya yeteceğinin farkındayım. Eğer ilerleme normal seyrinde gitse elimdeki güçsüz PC'yi aileme verip 5090'lı sistemi 2. PC yapacaktım, 7090 gibi bir kartla da yeni sistemi dizecektim vakti gelince. Ancak şu anki gidişata göre eldeki zayıf sistemi fazla para harcamadan en makul şekilde güncellemek mantıklı geldi. Eldeki 3080'i 15-20 arasına okuttuğum senaryoda 9070 XT cüzi bir fiyatla mükemmel olmasa da işi gören bir çözüm olacak.

Ufukta ne 7000 serisi var, ne fiyatlarda düşüş emaresi. Gerçekçi olup piyasaya uygun hareket etmek lazım diye düşünüyorum. Yoksa 2 senedir Super-9080 XT bekleyen arkadaşlar gibi sonsuza kadar bekleriz.

• İndirimler başladı, fiyatlar piyasaya göre gayet iyi görünüyor. 5090'ı da Vatan'ın böyle bir indirimiyle almıştım. Biraz araştırıp sanırım bu gece 1 kart sipariş edeceğim.

Edit: Sapphire Pulse modelinde karar kıldım gibi. İtirazı olan iptal süresine kadar yazsın ya da sonsuza kadar sussun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Ağustos 2026; 23:47:16 >

• Starborn kullanıcısına yanıt

Bu 2 model arasında kalmıştım en son.

Nihayet Sapphire'in 2x8 pin Asus'un 3x8 pin olması, (İnternete okuduklarımın yalancısıyım) pulse'ın bir tık daha düşük performansla ama daha sessiz çalışması   onda karar kilmama sebep oldu.

En nihayetinde emin olamayıp siparişi geçmedim. Dertsiz başıma dert alır mıyım diye çekincelerim var dürüst olmak gerekirse. Sonuçta elimde halihazırda işi gören güzel bir sistem var. CW falan yok. Bir sorun çıksa iadesiyle uğraş, 2. el satışta yurdum ölücüleriyle muhatap ol falan düşününce otur oturduğun yerde, bu sistemi gittiği yere kadar kullan dedim kendi kendime  

Zamanında TNT 2'yi senelerce grafik ayarlarını düşüre düşüre nasıl sömürdüğüm, çok daha öncesinde komple beyaz ekranda önümü görmeden oynadığım Digger falan düşününce nereden nereye diyor insan  Biraz şımardık gibi ama bir taraftan da geçen sene aynı bunun gibi gaza gelip satın alımları yapmasam şu anda güncel fiyatlarla 10K doları aşan diğer sistemi kurmak canımı bayağı yakardı. Arada böyle kararlar almak lazım.

Birkaç gün yoğunluk olacak. Biraz daha düşünüp ya satın alımı yaparım ya da bu sevdadan komple vazgeçerim artık.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

Güç bağlantısı olayı garip 2x8pin + pcie slot 375 watt kartların spike değerlerine bakınca 433watt a kadar zıpladığı görülüyor 3x8 ideal aslında ama mesela 7900xt pulse de 2x8pin kullanıyor 414w ile. Gerçi bu kartlarıda UV siz kullanan yok diğer yandan en ufak bir UV de bile çöken AC black flag resynced diyede bir oyun var UV yerine UC yapmak lazım.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

Zaten oyunlarda geçirdiğimiz güzel zamanlar bizi şuan böyle düşüncelere itiyor 3080 de kalsın bir kenarda CXMT gddr da üretebilse belki sıkıntı büyümezdi ama üretenler 2027 de de ram krizi olacak 2028 de de olcak diye açıklama yapıp duruyor.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Hem smooth gameplay için amd şart. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)x (formerly twitter)
    Sebastian Castellanos (@Sebasti66855537) on X
    https://x.com/Sebasti66855537/status/2064310885758243199

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

4090 130 150 mi uçmuş bunlar 70 küsür liraya mı düşmüştü bir ara sıfırı altın gibi değer kazanmış ikinci el bir de. 4080s aldırdım geçen gün bir arkadaşa 42.5 liraya TUF bu kadar fark olmaması lazımdı. ben olması gerekeni söyledim hesap kitap işi size kalmış. bazı arkadaşlar piyasadan kuruşuna kadar hesaplar %1 ve 0.1 low isteyen adama x3d'yi boşver onun yerine bunu bunu bunu al der ben öyle biri değilim olması gerekeni söylerim ama saçmaysa da ısrar etmem. 4090 fiyatları saçmaymış gerçekten. 24gb 7900xtx demedim ben 4k'da kullanıyorum hem bulunmaz hem de 9070xt'ye şüpheyle bakıyorsunuz 7900xtx hiç olmazdı. bu durumda olması gereken ikinci şeyi söylüyorum siz de 4080s alın nvidia istiyorsanız ya da 9070xt alın ama 5070ti almayın sıfırı onun da gereksiz pahalı. 9070 5070ti ben kullanıyorum 4080s kardeşim kullanıyor hepsi bildiğim kartlar. almayıp devam etmek bir diğer seçenek ki bunu da söylemiştim.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Yeni haber

Amd Q3 9070xt msrp 1040$.

Mart 2025 de 33K'ya aldım,Gayet memnunum bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı.

Hocam biraz da bu konuyu bulmak kafamı karıştırdı. Normalde ekran kartı konusu takip etmem ama geçen sene almaya niyetlenince Nvidia'yı takibe başlamıştım. O konunun en beğenilen mesajı bana aitmiş, az önce bakınca gördüm AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)  Şöyle bir şeyler AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Bu konunun en beğenilen mesajlarına baktım, fikir edineyim diye nelere dikkat etmeli, hangi modeller önerilmiş vs. Bu fiyatlara kart mı olur, almayın, etmeyin. Neyse, sonuçta hiç bir fiyatın düşeceği yok. 3 büyük bellek üreticisi geçtiğimiz günlerde tüm 2027 üretimini şimdiden sattıklarını söylediler.

Muhtemelen 1 kart alıp dediğiniz gibi en azından emin olana kadar 3080'i tutacağım. Tavsiyeler ve bilgiler için teşekkürler.

• Kernel Panic kullanıcısına yanıt

Hemde 3 yıl garanti var 2 yıl bitince strese giriyor insan hele bu zamanda, ben mesela girdim birkaç hafta önce 35 e aldım bundan kutuda bekliyor.

X1650 Pro dan beri sorunsuz ve sadece ati/amd kullandım kart konuları güzeldide bir yerden sonra çok bozdu belkide düzelmiştir artık ama geç kaldım.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

İşime gelmezse az bir kayıpla satabilirim, hatta piyasanın gidişatına göre karla bile satılır. Geçen sene yurt dışından aldığım 5080 Astral'ı elimde tutup bu sene satsam 5090 bedavaya gelecekmiş, çılgın bir piyasa var. Ben AMD fiyatlarının da artacağını düşünüyorum, benim gibi bu kartlara yönelen tonla kişi var Reddit'te yazan çizene bakılırsa. Arz talep meselesi.

Amd alacaksan safir al diye aşırı saçma bulduğum bir şehir efsanesi dolaşıyor etrafta satışta işe yarar.

Amd fiyatlarıda artacak zaten nvidiası amdsinden çok gddr uçuyor.

Yalnız "Hiç bir kart mükemmel değil" e takıldım.

Site bile neyin ne olduğunu biliyor görüntüye atadığı linke bakın

donanimhaber.com/..../baba6916-f7a4....AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Ağustos 2026; 3:54:24 >

• Starborn kullanıcısına yanıt

Çok babaymış harbiden, kaşlara falan bak AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Dürüst olmak gerekirse ben AMD alacaksan XFX alacaksın diye yola çıktım Reddit'te falan çok övülünce ama AI ile sohbet ede ede ne istediğimi anlattım, en son bu kartta karar kıldık AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Ağustos 2026; 5:37:7 >

Ai abla sp-cap hakkında ne dedi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Ağustos 2026; 8:54:39 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.