Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (331. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hilas28 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.663
Cevap
162
Favori
292.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Giriş
  • 9000 serisinde vram sıcaklıklarına çok takılmayın 80 derece normal hepsinde hele hynix ise ramler. nitro+ ve taichi nvidia güç girişli kartlar, red devil 3x8pin eski tip ama hiçbirinde yanma sorunu yok. konuda kart yakan olmadı şimdiye kadar. başka sitelerde bir kaç vaka var.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Bu gigabyte vrm sıcaklıkları nasıl acaba gördüğüm birkaç iç açma videosunda mosfetlerin yarısı kaplanmış yarısı açıkta.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)DOMBAREKyoutube
    Gigabyte gaming oc 9070xt REPASTE to arctic mx-7 from PTM 7950
    https://www.youtube.com/watch?v=qay9Md7_aE4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Ağustos 2026; 3:25:22 >

• Bu seride kötü kart yok (bana göre reaper hariç). Mevzu hangisini ne kadar ucuza yakalayabildiğin özellikle şu zamanda. Bir kaç ay öncesine göre neredeyse her kart 10k pahalandı.

34 bin liraya kart beğendiremiyorduk iki gün önce amazon indirimlerinde ama şimdi 40 bin altı iki kart gösterebiliyoruz stok sıkıntısı var iyi kartlar 47 bin lira olmuş. kampanya indirim vs yakalayan alsın ihtiyacı varsa.

• Her geçen gün daha beter oldu.. Orta segment sanki daha bi ufak zamlar yiyor ama üst segmentler (muhtemelen daha çok revaçta olan modeller) çok daha fazla zamlanıyor. Dediğiniz gibi bir de stokları azalmışsa hepten tepe fiyatlardan satışa çıkıyor. Bu 'indirim' işleri de çok az tam nokta atışı şeklinde işliyor ülkede maalesef. 9050 haberini görünce dedim zaten geçmiş olsun diye AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Valla arkadaşa geçen 37den beyaz giga aldırdım. Daha da bulamazsın dedim ikna ettim  

Haziranda 23'e 9070 sapphire pulse yakalayabildim. Benden mutlusu yok 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerFulWho -- 3 Ağustos 2026; 19:40:15 >

Şimdi 9070xt kartlarda malzemeden çalanlara bakıyorum en basit yolu sp-cap sayıları.

Asrock MH Ed.: 3

Asrock Steel Legend: 3

Asrock Taichi OC: 12

Asrock Taichi White: 22

Asus Tuf: 18

Asus Prime OC: 18

Gigabyte Gaming OC: 6

Gigabyte Aorus Elite: 6

Powercolor Red Devil: 3

Powercolor Reaper: 4

Powercolor Hellhound: 6

Powercolor Reva: 6

Sapphire Pulse: 4

Sapphire Pure: 8

Sapphire Nitro: 11

XFX Quicksilver: 4

XFX Mercury: 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Ağustos 2026; 21:24:40 >

bir önceki sayfada göstedim o 37k'lık beyaz giga'yı. hakikaten yoktu 40k altı bi o bir de asus prime vardı amazon'da. iyi yapmışsın bulamaz gerçekten bir daha.

• PowerFulWho kullanıcısına yanıt

23'e çok iyi olmuş 9060xt parası neredeyse ama deli performans farkı var. 12gb olsa 9070 kötülerim ama nasılsa o da 16gb işte bende de nitro+ 9070 var çıktığında almıştım hiç sıkıntı yaşamadım sen de güle güle kullan.

• Benchmark tarafında yararlı bilgiler paylaştığı için takip ettiğim ama her fırsatta nvidia yücelten şu hesabın sahibi amd ye çirkefce saldırıyordu en son 8 ay boyunca amd den ne çektiğini paylaşmış 10 mavi ekran 22 kernel çökmesi vs.
    Buna amd sürücü ekibinden biri ulaşmış sorunu bulmuşlar. Meğer hıyarın sistemde bozuk nvme ssd varmış üstüne kendi yaptığı yazılımda amd sürücülerin çökmesine sebep oluyormuş çünkü nvidia ile birlikte yataktayken yapmış.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Starborn kullanıcısına yanıt

Nvidiadan para yatmamış da denilebilir AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• Youtube’dan 2k canlı yayın izlerken takılmalar oluyor. İnternetim 50 mb ve sistemde yahut tarayıcıda başka bir sorun da yok. Fikri olan var mı? 9070xt ile veya yazılımla alakalı olup olmadığına emin değilim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Monster W150ER//

Nikon D7000 - Sigma 17-70 2.8-4 DC MACRO OS HSM
  • emaka kullanıcısına yanıt

Donanım hızlandırma seçeneğini kapatıp deneyebilir misiniz? Tarayıcı ayarlarından yapacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 6 Ağustos 2026; 16:53:25 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emaka -- 6 Ağustos 2026; 17:11:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emaka kullanıcısına yanıt

tarayıcı chrome mu? bir arkdaşta daha aynı sorun var firefox'ta sorun yokmuş. ben chrome kullanmıyorum kullansam denerdim ama tarayıcıdan bence sorun başka tarayıcı kullan YT için çünkü çok uzun zamandır var bu sorun son bir iki sürücüden değil.

• Gençler selamlar.

Geçen sene bir 5090 alıp kenara çekilmiştim. 2 sistemim var, diğerinde 3080 12GB var, 1080p bir TV ile kullanıyorum, işimi görüyor.

2. sistemde çok bir beklentim yok ancak uzun vadede 4K bir TV'ye geçersem en azından kabul edilebilir performans versin istiyorum. DLSS, Frame Generation, Ray-Path tracing falan önemli değil. RGB'ymiş, kart Barbi bebek gibi görünüyormuş hiç işim olmaz, kasaya takarım unuturum. Overclock yapmam, sistemi bağırta bağırta testler yaptığım günler çok geride kaldı   Büyük ihtimal 2x8 Pin bir model tercih edeceğim. Gerekirse undervolt olabilir.

Aslında şark kurnazlığı yapıp 5000 serisi super modellerini bekleyim, 24GB Vram'li bir model alır uzun süre kafam rahat takılırım diyordum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Neyse ki pahalı sistemi geçen sene dizmişim, ucuz yırtmışız.

Son Nvidia zamları bizim ülkede ne kadar hissedildi bilmiyorum, fiyatlar zaten uçmuştu belki fark etmemiştir. Ancak AMD için de zamların yolda olduğu yazılıp çiziliyor. Aklımda 9070xt var fiyatlar çok artarsa pişman olmayım diye bugünlerde alayım diyorum. Daha önce AMD kartları sorunsuz kullandım, yazılım vs. açısından bir çekincem yok. Corsair 850W bir güç kaynağıyla kullanacağım, 8 Pin bir model alırsam uyum sorunu da olmayacaktır diye düşünüyorum.

Reddit'te genelde en ucuz ne bulursanız alın geçin demişler. Gigabyte'ı pek önermemişler, sanırım ilk serilerin termallerde sorun var. Şu günlerde marka-model tercihi, kampanya bekleme, fiyat hedefi konusunda tavsiyelere açığım. Benzer fiyatlara 5070Ti Zotac falan satılıyor ama converter ile 12VHPWR, PSU değiştirme falan işlere girmek istemiyorum. Kasa çok büyük değil ama alıp sattığım 5080 sığıyordu, 9070 XT'lerin hepsi sığar diye tahmin ediyorum.

En kötü emektar 3080 ile yola devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Ağustos 2026; 15:56:6 >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

En ucuzu alacaksanız geceleri vatanda 36 buçuğa düşen Asrock Challenger var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.