Arkadaşlar ne zaman satışa çıkar hemen stok bulabilir miyiz? |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (28. sayfa)

-
-
Founders edition'u direkt olarak AMD sitesinden alabiliyor muyuz? Avrupa için konuşuyorum
-
Bu seride yok diye biliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
geforce fiyatına radeon kart satmaya çalışan amd'ye bol şans dileyelim o zaman, zaten pazar payları %10'du tamamen çekilmek istiyorlar galiba.
-
amd üretmiyor bu seride referans tasarım yok.
son 45 dakika.
-
-
Sapphire Pure mantıklı bir fiyata gelirse almayı düşünüyorum direkt
-
kafamdaki model xfx. kabloyu arkadan vermişler öndeki kötü kablo görüntüsünü sevmiyorum.backplate vidasız mıknatıslı.
-
@Tripik RTX 5070 ile RTX 5070 Ti arasında her konuda dağlar kadar fark var.
Ayrıca ikisi farklı molet (çip kullanıyor). RTX 5070 Ti ile RTX 5080 aynı moleti (çipi) kullanıyor.
Forumda bu konuda şu ana kadar iki günde 30 küsür mesajla güzel bir spam yapmışsın. Bir de RTX 5070 alacağım demiş durmuşsun, çoğu insan da (bence haklı olarak) "alacaksan al, zaten satılıyor" minvalinde cevaplar vermiş. Daha almayı planladığın kartı bilmiyorsan, bence parana sahip çık. Bu gece güzelce uyu, piyasadaki her karta bak, fiyatlarına bak, ikinci el fiyatlara bak, kafana yatanı o zaman al.
-
-
Teşekkürler, ITX için hangi model uygun olur acaba, hepsi 3 fanlı geliyor gerçi.
-
Bana (yıllardır foruma uğramayan birisi) bile forumu hatırlattı ve sohbete daldırdı. AMD hakikaten tozu dumana kattı.
-
eğer bu kart iyi satarsa umudum AMD'nin bu sefer daha üst seviye bir ürün sunmaya cesaretlenmesi, özellikle 80 ve 80 ile 90 arasındaki uçurumu hedeflemesi
-
spam yapmışmış nerde ?.oynarken nerden anlıyorsun sürekli test mi yapıyorsun.yeni seri 70 kartları akıcı oynatır sıkıntı yapmaz.lafın gelişi söylenmiş şey onlar.sende güzelce uyu kimseye hakaret etmeyede hakkın yok ayrıca yüzbaşı söylediklerine dikkat et saygısızlık yapma.bu siteye mecbur birimiyim asla.30 spam diyor okumadan saygısıza bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D45EB5F5 -- 6 Mart 2025; 16:25:5 > -
Oynarken nereden mi anlıyorsun?
Evet kesin satıcı...
5070 5070 diyerek algı yaratmaya, gazlamaya çalışmış herhalde milleti.
Bu dediğin laf "arabaların hepsinin 4 tekeri var, ha 20hp olmuş, ha 200hp olmuş, trafikte anlamazsın bile, bunu al" demeye benziyor.
Ekran kartının çıkacağı saate kadar takip eden adamlara "çipler arasında fark yok, oynarken anlamazsın" demek de apayrı bir seviye.
Hadi kardeşim hadi, senin takılacağın yerler değil buralar. Selametle.
-
Satıcı değilim, analistim. Dünyada fiyatları da analistler belirler. Ama Türkiye'de bu geçerli değil. Türkiye'de fiyatları patron! belirler.
Kart karşılaştırmalarına hele hiç girme. O konuda sandığın gibi fiyatı sentetik tezler belirleyemez. Toplam marjinal fayda endeksi belirler.
Toplam faydayı hesaplamaya ta baştan başlarsın. Nvidia altın ise AMD gümüştür. Sen sentetik test yaparak AMD de altındır diyemezsin.
Bu itibarla toplam faydaya baktığımızda 9070xt 5070ti'nin yanından bile geçemez. Sürü psikolojisine uyulup oluşturulan grafiklerde üç beş oyunda suni olarak önde görülmesinin reel dünyada bir geçerliliği yok.
Nvidia altın olduğu için en iyisi olması beklendiğinden, incelemelerde çok iyi olmayıp sadece iyi olması, kötü olduğu sürü psikolojisini oluşturuyor. AMD gümüş olduğu için yani kötü olduğu için, incelemelerde kötünün iyisi olunca iyi olmuş oluyor. O yüzden "gümüş altını devirdi" ve "daha iyi" algısı oluşuyor. Ama gümüş altından İyi değildir
Bazen gümüşe yatırım altından daha fazla kazandırır.
Kimisi gümüşe yatırım yaparak toplam marjinal faydayı maksimize eder, kimisi de altına yatırım yaparak marjinal faydayı maksimize eder. Hangisi daha iyidir bunu sadece senin toplam ihtiyacın belirler. O yüzden 9070xt ile 5070ti kıyaslaması sunidir.
Altın altınla gümüş gümüş ile kıyaslanır. Çünkü ikisi farklı klasmandır. 9070xt 7900xt ile kıyaslanır.
Ferrari ile senin araban arada bir aynı hızda gidebilir. Ama mesele sadece hız değildir.
Sen sadece üç beş oyunda saf güç için AMD alacaksan doğru olanı yaparsın. Diğer durumda AMD alman her türlü zarardasın. Tüm değişkenleri alt alta yazarsan AMD sınıfta kalır. Örneğin bellek teknolojisi, chipsetler, yapay zeka, iyileştirme, yazılım diye örnekleri çoğaltmak mümkün. İkinci el olarak satılabilir değeri de önemli etken tabi.
Üretim birimlerinin maliyetini alt alta yazarsak AMD ucuz değil daha pahalı bile olabilir. Örneğin bellek Gddr7 olması gerekmez mi. Üretimin mutfağında olanlar olayı çoktan anlamıştır.
Yani gördüğün gibi tüm değişkenleri hesapladığında hep aynı sonuç çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Mart 2025; 16:33:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
dostum sakin ol,
kimsenin sana hakaret ettiği yok, gördüğü gerçekleri yazıp üstüne tavsiyede bulunmuş ve bence haklı.
Burası bir forum ve eğer bir fikir paylaşıyorsan o fikre herkesin yorum yapabileceğinin farkında ol.
AMD cidden forumu hatırlattı bana da ama dostlar sakin olun , milyar dolarlık bir firmanın ürününe sallayacağım diye burada gerginliğe gerek yok
-
bende dan a4-h2o kullanıyorum. Asus prime uygun görünüyor.
-
Bir sonra ki kartlar çok farklı bir teknoloji ile gelebilir özellikle ışın izleme konusunda, bu bağlamda oyun motorlarıda durumdan etkilenir belki, çünkü 5090 bir Nirvana olsa da 600W güç tüketimi fazla, 3090 gibi bir amiral gemisi 4070S ile eşdeğer performans yakalıyor 4090 ise 2'ye 3'e katlıyor ancak buna karşın Nvidia'nın 5000 serisi nesil arası performans artışı konusunda çok kötü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X