Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.685
Cevap
154
Favori
232.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkesin kendi tercihi. NV sayfasında 5090 alan insanlarda var üstelik o kadar para veripte birde ROP eksik çıkmış ben baya üzüldüm mesala.

Burada herkesin tercihi. Kimi insana göre fiyat geçerlidir kimi insana göre fiyat yüksek ve geçersizdir. Burada almazsınız. veya tercihlerinizi başka yönde kullanırsınız.

• Üst modeller 35k yı geçerse alinmaz. Asus prime 30k olsun çekeyim hemen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmeti kullanıcısına yanıt

İşte böyle, fiyatların asıl sorumlularının kaynağına yönenilmeli.

Arena kuralları belirliyor, diğerleri ona uyuyor; pastanın üzerindeki çileği de o yiyor. Hesap sormaya Arenadan başlayabilirsiniz. Eğer fiyatlar uçarsa bakalım kaç kişi bir mesaj bile olsa yazacak o firmaya. Yoksa kolaycılığa kaçıp ekran kartı satan sitelere mi eleştiri mesajları yağdıracaklar...

• madmansbruh kullanıcısına yanıt

2014'te çıkan gtx 970'den bu yana 70 serisi kart alanın pişman olduğunu ne gördüm ne de duydum.12 gb ddr7 vram asla sorun yapmayacaktır 4k'da oynarsın.biz bu yıl amd alalım diyoruz adamlar nerdeyse almayın diyecekler

• Bu tamamen tahmin ama umarım tahminim doğru çıkar. İngilterede bir dükkanda binlerce RX 9070'i üst üste koyup resim çekmişler, eğer bizim distrübütörler de baya çektiyse çok kar marjı koymaya çekineceklerdir, hem de AI kabiliyeti Nvidia seviyesinde olmadığı için amacı AI filan olarak grup da almaz muhtemelen, o zaman alan tamamen oyunculara kalıyor onlara da üst fiyat çakarlarsa çektikleri yüzlerce kart ellerinde patlar, buna cesaret etmezler (etmesinler lütfen)

• ookami O kullanıcısına yanıt

7900xt tepe modeli kaça satılıyor? 9070xt ondan çok daha iyi bir kart mı? Bu kıyaslamayı yaparak 9070xt tepe modelleri için bir fiyat tahmini yapabilirsiniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Mart 2025; 15:10:4 >
  • ookami O kullanıcısına yanıt

32-33 bile soyguncu fiyatı.

600 dolar = 21.800 TL

Avrupa da 600 e listelenen kartın içinde o ülkenin vergisi, satıcı kâr payı vs. hepsi var. Bizim şark kurnazları AMD nin kapısını çaldığı zaman 9070 XT muhtemelen 450 dolar civarına geliyor.

Ek gümrük vergisi yok, sadece kdv ödüyorlar.

Yani saf fiyata 450 desen + KDV + nakliye + distribütör kârı + bayi kârı.

Bu arada konteynercıyım az çok fiyatları da biliyorum 40 lık bir konteyner içinde çin den buraya en fazla ödeyecekleri nakliye 6-8 bin dolar acenteye göre değişir. 40 lık konteyner 76 metre küp yani ortalama 5000-6000 kutu rahatlıkla alır buna 5500 desek, nakliye fiyatına da abarta abarta 10.000 dolar desek kart başı nakliye ücreti 63-65 TL ediyor.

Daha derin hesaplara girmeye gerek yok emin olun inanılmaz ağır seviyorlar bizi. Normal şartlarda nakliye nedir, çin den kaça gelir, birim başı kaça patlar falan haberi olmayan adamlar hesap kitap yaparken "eee nakliyesi var kankağ adamlar taş mı yedin" diyorlar.

Benim açımdan 7900XT için 27-28 üstü rakamlar DOLANDIRICILIKTIR, KARAKTERSİZLİKTİR HATTA HIRSIZLIKTIR.

• asau kullanıcısına yanıt

bu karşılaştırma direk sağlıklı olmayabilir ama. Bilmeden konuşuyorum ama 7900XT muhtemelen üretimi durmuştur ve stoğu azalmıştır, 9070 XT de genellikle 7900XT'nin önünde gibi testlerde veya eşit gibiler, RT işlerinde 9070 XT genellikle öne geçiyor gibi gözüküyor. Yani eğer stok durumu iyiyse 9070 XT üzerinde fiyat açısından olumlu bir baskı olabilir

• bu yorumları eminim AMD'den yetkili birileri okuyordur.burası büyük bir forum sitesi.biz ve bizim gibiler alıcı ve tüketiciyiz.insanlar yazmasada forum sitesine bakıp karar veriyorlar.yükseltsinler fiyatı 35-40-45k yapsınlar kaç kişi tercih eder görsünler.rtx 5070 sepette bir olumsuz durumda anında alacağım.gruplardaki çoğu kişi bu düşüncede.nvidia kart alan birde amd alayım yanına demeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D45EB5F5 -- 6 Mart 2025; 15:19:11 >

7900xtx Nitro+ Vapor 45k HB vade farksız 9 taksitten satıldı. Başlığın geçmiş sayfalarında alanları görebilirsin.

7900 xt ise aynı model 32k.

• Hadi Arena bilgisayar Penta, bu kadar insanı kendine küfür ettirme çok rica ediyorum, şu kartları güzel fiyatla perakendecilere gönder, perakendeci itopya sinerji vatan gibileri de rekabetten çekinsin saçma fiyat çekemesinler inşallah. Beni ilgilendirmiyor ama öğrenci olan yeğenlerim var ve 50-70 bin bütçeli bir sürü insan var bunlar da iyi kart alabilsinler afedersiniz ama 5070 fiyaskosuna mecbur bırakılmasınlar

Tabiki satan sitelere sitem edilecek, toptancıyla bizim bir ticari ilişkimiz yok biz siteyi biliriz. Fahiş fiyatlara toptancı neden oluyorsa ona sitem etmekte perkandecinin işi.

• Konuya yazdığınızdan bu yana sürekli 5070 alırıma getiriyorsunuz konuyu, eğer ilk önceliğiniz 9070 veya XT değil ise 5070 alın beklemenize gerek yok.

Donanım kanalları 5070 incelemesini yaptı zaten ve kart her anlamda kötü.

70 serisinin kullanıcıyı pişman etmediğini söylemişsiniz, 4070 kullanıcılarına sonra çıkan 4070 süper ile Nvidia kullanıcılarına buz gibi suyla duş aldırdı keza 4070Ti ile sonradan çıkan süperin performans farkı pek olmasada 16Gb vram ile nasıl perişan ettiğini gördük ve Nvidia kullanıcıları isyan etti, 5070 ile native 2K bile bazı oyunlarda sınırda ve eğer yukarıda AMD'ye göre daha iyi olduğunu söylediğiniz ışın izleme DLLS gibi teknolojileri kullanacak iseniz yarı yolda kalırsınız darboğaz kaçınılmaz o yüzden 4K oyunu düşünmeyin bile native.

Hangi kartı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun.

• Merhaba amd hangi firmalar ile anlaşmalı ona göre siteleri takip edeyim

sen kesin satışcısın kardeş, emin oldum.

O zaman şöyle yapın kardeş. Mesala bazı oyunlarda 9070XT, 5070Ti dan daha yüksek performans veriyor. Eğer kullanıcı o oyunları oynayacaksa 5070Ti tepe modelinden daha pahalıya satın. Bak size akıl, uyanıklığın zirvesi.

İnanmayın böylelerine arkadaşlar, İnsanları fahiş fiyatlara hazırlıyorlar, tepkimizi de kendilerine değil toptancılara gösterecekmişiz, bak hele hele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 6 Mart 2025; 15:26:22 >
  • Kartların her şeyi bir şekilde sızdırılıyor. Siz hiç kartların ülkeye giriş fiyatlarının sızdırıldığını gördünüz mü? Yurtdışında ilgilisi her fiyat girdisine ulaşabilir. Türkiye de ise ulaşamaz.
    O kartları inceleyen sözde çok iyi niyetli Youtuber abiler amcalar, şöyle bilgi aldım böyle bilgi aldım diye göz boyuyorlar. Ama bir tanesi bile Türkiye'ye giriş fiyatını sızdırma gibi bir eylem yapma cesareti gösterdi mi ben duymadım.
    "AMD Türkiye'den aldığım bilgiye göre fiyatlar çok uygun olacak." Eee, hepsi bu mu? "AMD'den aldığım bilgiye göre fiyatlar pahalı olacak" diyecek değilsin ya.

• bu konuda bir farklılık var senin düşüncen başka birşeyi anlatıyor.biz uygun fiyata Amd almak istiyoruz.çünkü sponsoru olduğu kişilere youtuber'lara bu vaadi amd verdi biz dinledik duyduk bekliyoruz fiyatlar uygun tutulacak diye.biz ucuz satın demedik onlar dedi dostum.öyle olmazsa rtx 5070 alırız diyoruz .vaadi doğru çıkmazsa niye alalım yüksek fiyata.uygun fiyata satamayız deselerdi kimse beklemezdi

• diglam kullanıcısına yanıt

dostum Tİ düz modelden çok farklı değil oyun oynarken anlamazsın bile.çip aynı çip.nvidia'da her zaman düz modeli alın.testlere bakarsan programların çoğunda nvidia arka planda karanlık bir köşede duruyor sen göremiyorsun sadece

• Hocam x yayıncıların tamamı tanıttıkları kartın ''30 bin TL'den alınacağını'' söylemedi hepsi dedi ki kart üreticilerinin üretici modeli soğutma bloğu ve kullandığı malzemeye göre fiyatlar artarak değişecektir. denildi. Giriş seviye kartlar en ucuz 30k dan başlayan fiyatlarla giriş yapılıyor kısaca modeline göre artarak gidiyor. 9070 içinde durum aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 6 Mart 2025; 15:37:13 >
  • yer litvanya , %21 vergi dahil fiyatlar (şikayetçiler bu fiyatlara) ;

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.